GrubbaRybba Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 alegratka z nowymi zdjęciami: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1567314_dama_sunia_mix_samoyeda_szuka_dobrago.html kupsprzedaj: http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=2118197&cid=1466 animalia: http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=16603 zrobiłam też gumtree, ale jeszcze czekam na aktywację. Quote
Jaaga Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Dama ma chyba jednak szczęście. Wczoraj wysłałam jej nowe zdjęcia tym ludziom, którzy byli nia zainteresowani. Panu bardzo się spodobała. jak dowiedział się, że ma iść do hoteliku, to zadecydował, że szkoda jej mieszać w głowie i... przyjeżdżają po nią w sobotę:sweetCyb:. Ocelot, jesli chodzi o jej futro, to ona jest troche dziwnie umaszczona. Na głowie i piersi prawie biała, na grzbiecie wilczasta, a portki odrastają rude :-o. Teraz tylko potrzebne sa ogromne kciuki, zeby nie nabroiła w nowym domu. Quote
ocelot Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Jaaga napisał(a):Dama ma chyba jednak szczęście. Wczoraj wysłałam jej nowe zdjęcia tym ludziom, którzy byli nia zainteresowani. Panu bardzo się spodobała. jak dowiedział się, że ma iść do hoteliku, to zadecydował, że szkoda jej mieszać w głowie i... przyjeżdżają po nią w sobotę:sweetCyb:. Ocelot, jesli chodzi o jej futro, to ona jest troche dziwnie umaszczona. Na głowie i piersi prawie biała, na grzbiecie wilczasta, a portki odrastają rude :-o. Teraz tylko potrzebne sa ogromne kciuki, zeby nie nabroiła w nowym domu. Jaaga uprzedziłaś ich o jej charakterku? Quote
Jaaga Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Pani właśnie obawiała sie jej żywiołowego charakteru, bo ich suczka tez jest taka, ale nasza wspólna znajoma doradziła jej, zeby sie jednak nie bała, bo się dziewczyny sobą wspólnie zajmą i będą razem szaleć. O małych zwierzakach jest uprzedzona, nie posiadają. Mają za to dom z ogrodem, więc Dama (jesli nic nie nabroi) będzie pewnie szczęśliwa. Quote
ocelot Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Jaaga napisał(a):Pani właśnie obawiała sie jej żywiołowego charakteru, bo ich suczka tez jest taka, ale nasza wspólna znajoma doradziła jej, zeby sie jednak nie bała, bo się dziewczyny sobą wspólnie zajmą i będą razem szaleć. O małych zwierzakach jest uprzedzona, nie posiadają. Mają za to dom z ogrodem, więc Dama (jesli nic nie nabroi) będzie pewnie szczęśliwa. Tym bardziej trzymamy kciuki. Dama bardzo Cię proszę... Jaaga dziękuję za wszystko ale na razie jeszcze ostrożnie;) Quote
Jaaga Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Dama pojechała do domu. Nawet była grzeczna. Przyszła sie przywitać, nie szalała. Oby zaakceptowała ją suczka tych Państwa :roll:. Zastrzegli, ze jeśli ich sunia bedzie agresywna, to oddają Damę. Dama mieszkałaby w dobrze zabezpieczonym ogrodzie i miałaby swoja budę (oczywiście bez łańcucha). Pan nie pracuje, wiec jest cały czas w domu. Mam ogromną nadzieje, ze się uda. Jak dowiem się czegos, to od razu napiszę. Quote
ocelot Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Czekamy na same dobre wieści. A Ty jak sądzisz zaiskrzyło coś między nimi? Quote
Jaaga Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Ludzie bardzo fajni. Bardziej spodobała się panu, ale przy psie tego typu to chyba normalne;). Jedynym dla Damy problemem moze być fakt, ze są bardzo zakochani w swojej podobno rozpuszczonej suczce, która może jej nie zaakceptować. Dama ludziom bardzo sie spodobała, lecz decyzja o jej pozostaniu w ich domu będzie uzależniona od reakcji ich rottweilerki. Prosiłam, zeby dali im jakiś czas na poznanie się. Tamta sunia będzie miała pewnie ogromny stres z powodu pojawienia się Damy. Reakcji Damy nie obawiam się. Oby tylko tamta suka jej nie atakowała :roll:. Quote
ocelot Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Zmienić tytuł czy czekamy? No rozpuszczona rottka to powiem brzmi chyba gorzej niż "nasza" Dama, ale może ja już na zapas się obawiam. Ważne, że Panu się podobała.;) Quote
Jaaga Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Może jeszcze dzis poczekaj ze zmiana tytułu. W gruncie rzeczy i tak tylko my dwie praktycznie tu teraz piszemy. Na razie nie miałam żadnej wiadomości. Ci Państwo powiedzieli, że maja dwa ogrody i ostatecznie rozdzielą je do każdego po jednej. Jednak wydaje mi się, że ujadanie i bieganie przy ogrodzeniu może je dodatkowo negatywnie do siebie nastawić. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 czytamy watek cały czas:) nie ciesze sie jeszcze tak na całego...trzeba im dac pare dni Quote
ocelot Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 No ja też jeszcze wstrzymuję radość. Jaaga a maj przekazywać wiadomości? Quote
GrubbaRybba Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ocelot napisał(a):No i Dama wraca... Czy wiadomo, co poszło nie tak? Quote
ocelot Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 No to mamy kryzys. dama nie moze zostać dłużej u Jaagi. Ja mam tylko jeden pomysł. Hotelik u Wiosny. Sądzę, że kasę jakoś zbierzemy.Dama to ładny pies i dom dla niej zapewne się znajdzie, ale są wakacje, a wiadomo jak jest. jeśli ktoś ma inny pomysł to proszę. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ale czy jest miejsce u wiosny wolne? tez uwazam , ze gdyby zrobic jej ładne zdjecia to znalzłby sie ktos chetny...tylko jak z kwestia finansowa...ja niestety nie jestem w stanie zdeklarowac sie do comiesiecznej kwoty:( Quote
ocelot Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Czekam na odpowiedź od Wiosny. Od jakiegoś czasu trafiają psiaki od nas do Wiosny i powiem szczerze, ze jestem bardzo zadowolona z tego hoteliku. Co do kasy, myślę, że zrobimy jakiś bazarek, może ktoś może coś wystawić, poprosimy o banerek kogoś i rozpropagujemy Damę chociaż na dogo do czasu znalezienia domu. Quote
dalia 54 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 a po wyczesaniu wszystkich kołtunów jakie mialaby ubarwienie???? Quote
ocelot Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Hotelik Wiosny jest w okolicach Kluczborka Quote
ocelot Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Rozmawiałam z Wiosną, chętnie przyjmie Damę do hoteliku Quote
GrubbaRybba Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 dalia 54 napisał(a):a po wyczesaniu wszystkich kołtunów jakie mialaby ubarwienie???? Dalia, tak ja widać na zdjeciach, Dama jest beżowa, grzbiet szary. Teraz ma zżółkniętą sierść, jak to u psów niedożywionych. Jak odrośnie, pewnie będzie bardziej biała (beżowa) niż żółta. Quote
GrubbaRybba Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Jaaga - Napisz, co powiedział wet o Damie. Co powiedział o tym urazie głowy? Na ile lat ją ocenił? Czy odrobaczyłaś ją? Co powiedział o jej zębach, bo ona bodajże miała ukruszony kieł. Napisz też, do kiedy Dama może u ciebie zostać? Oraz, czy będziesz mogła partycypować w kosztach przetrzymania Damy w hotelu u Wiosny. Aha i jeszcze jedno, ważne, jak ci ludzie przyzwyczajali Damę do rottweilerki i co się tam dokładnie działo. To może dać nam obraz, czy szukać domu z psami, czy lepiej bez innych psów. Wiosna - Dziekuję za znalezienie miejsca dla Damy. :loveu: Napisałam do masienki, szybszego od dylizansu w sprawie Damy. Masienka odpisała, że nie ma możliwości pomocy. Szybszy nie odezwał się. Zbieramy 300 zł na hotel dla Damy! Kto pomoże? Quote
Recommended Posts