ocelot Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 To podniosę. Liczę na cud, na jeden tel., albo mail. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 jakies łądne zdjecia by sie przydały suni...bo te co sa to niesttey, ale mało pokazuja jaka jest ładna....czy w ogóle jest jakis odzew z ogłoszen?...wakacje , to i adopcje maleja niestety Quote
ocelot Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Ogloszenia są na Jaagę porobione od wczoraj więc nie wiem. Jaaga robi jej allegro i miała przez tydz. 700 wejść, ale zero tel. Też sądzę, że ładniejsze zdjęcia by się przydały, ludzie wzrokowcami są Quote
Jaaga Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Na maila przyszła mi tylko jedna aktywacja. Zdjęć na razie nie mam. Aparat robi jako takie fotki, tylko jak jest jasno, a u nas cały dzień jest pochmurnie albo leje. Jest mała szansa na dom stały dla Damy. Nie mam jeszcze odwagi cieszyć się, ale może akurat sie uda. Zadzwoniła znajoma w sprawie Sary, bo z kolei jej znajoma szuka dużego psa, latem do ogrodu, zimą do domu. Dziewczyna ma do mnie dzwonić. Oczywiście nawet o Sarze nie wspomnę :eviltong:. Jakby coś, to powiem, ze może lepiej Damie zrobić kojec z budą na zimę, żeby jej nie wywalili za niszczenie. Trzymajcie kciuki. Może dziś albo jutro ta osoba zadzwoni. Quote
Angie :) Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Jaaga']Na maila przyszła mi tylko jedna aktywacja. Zdjęć na razie nie mam. Aparat robi jako takie fotki, tylko jak jest jasno, a u nas cały dzień jest pochmurnie albo leje. Jest mała szansa na dom stały dla Damy. Nie mam jeszcze odwagi cieszyć się, ale może akurat sie uda. Zadzwoniła znajoma w sprawie Sary, bo z kolei jej znajoma szuka dużego psa, latem do ogrodu, zimą do domu. Dziewczyna ma do mnie dzwonić. Oczywiście nawet o Sarze nie wspomnę :eviltong:. Jakby coś, to powiem, ze może lepiej Damie zrobić kojec z budą na zimę, żeby jej nie wywalili za niszczenie. Trzymajcie kciuki. Może dziś albo jutro ta osoba zadzwoni. wrzuccie ja tutaj - tu duzo osob zaglada :) http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=6 BTW: nie moge wejsc na to nowe forum - pls o link ktory mozna otworzyc :cool3: Quote
ocelot Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Jaaga napisał(a):Na maila przyszła mi tylko jedna aktywacja. Zdjęć na razie nie mam. Aparat robi jako takie fotki, tylko jak jest jasno, a u nas cały dzień jest pochmurnie albo leje. Jest mała szansa na dom stały dla Damy. Nie mam jeszcze odwagi cieszyć się, ale może akurat sie uda. Zadzwoniła znajoma w sprawie Sary, bo z kolei jej znajoma szuka dużego psa, latem do ogrodu, zimą do domu. Dziewczyna ma do mnie dzwonić. Oczywiście nawet o Sarze nie wspomnę :eviltong:. Jakby coś, to powiem, ze może lepiej Damie zrobić kojec z budą na zimę, żeby jej nie wywalili za niszczenie. Trzymajcie kciuki. Może dziś albo jutro ta osoba zadzwoni. Bo ja chyba coś porąbałam ztymi ogłoszeniami akurat (moje pierwsze) Przyjrzę sie potem im. Trzymam kciuki bardzo cichutko... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 to trzymamy kciuki i czekamy na info Quote
Jaaga Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Moja znajoma jutro będzie rozmawiała z tamtą osobą, bo jest to koleżanka z pracy. Gdyby zdecydowała się na Damę, to od połowy sierpnia dopiero wzięłaby ją. Lepsze jednak to, niż nic. Jutro ta pani ma do mnie dzwonić. Najważniejsze, żeby była zdecydowana na Damę. Quote
ocelot Posted July 27, 2008 Author Posted July 27, 2008 Jaaga napisał(a):Moja znajoma jutro będzie rozmawiała z tamtą osobą, bo jest to koleżanka z pracy. Gdyby zdecydowała się na Damę, to od połowy sierpnia dopiero wzięłaby ją. Lepsze jednak to, niż nic. Jutro ta pani ma do mnie dzwonić. Najważniejsze, żeby była zdecydowana na Damę. Oby, trzymamy kciuki mocno. Z ogłoszeń nie ma odzewu? Quote
Jaaga Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Niestety, pani nie odezwała się, czyli chyba takiego psa nie chce :shake:. Ocelot, jesli możesz, to porozmawiaj z panem kierownikiem. Ja jej naprawdę nie mogę zostawić. Na dodatek za ok. tydzień mąż musi jechac na Węgry. Ja z nią sobie wtedy sama absolutnie nie poradzę. Dziś jest sliczna pogoda, to postaram się jej zrobic zdjęcia. Oby choć chwilę stała spokojnie, żeby wyszły jako takie. Ocelot, czy jest mozliwość, zebym przesłała zdjęcia fantów na bazarek dla Damy i zrobiłabyś go,a moze ktoś inny podjąłby się tego? Ja nie wyrabiam już czasowo. Może zaczniemy zbierać na hotelik? Zadzwonię dzis do schroniska, czy przyjęliby ją do hotelu. Z tym, ze jesli nawet, to jest to boks schroniskowy, bez spacerów i innych luksusów, jakie sa w prywatnych hotelikach, wiec znowu zacznie się jej wycie. Dzis dam ogłoszenie w "Jarmarku". Wiekszość telefonów jest z okolic Bielska i Cieszyna, gdzie ludzie mają jeszcze gospodarstwa, ale może jednak cos się znajdzie. Jak ogłaszałam tam Sarę, to było parę telefonów ludzi, którzy szukali psa do ogrodu. Moze akurat zadzwoni ktoś, kto nie ma stada kur i kaczek ;). Z tym, ze ogłoszenie ukaże sie dopiero w przyszły wtorek. Quote
ocelot Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Jaaga kierownika jeszcze nie ma, a poza tym w naszym schronisku, jak chyba w tej chwili w każdym jest straszne przepełnienie, psy są trzymane nawet w kontenerach, bo nie ma miejsca w boksach. Jeśli rozważamy hotelik to ja proponuję nie schroniskowy tylko u Wiosny zapisać ją szybko do kolejki. Bo: 1. Wiosna z psami pierwotnymi ma doświadczenie 2. Nie jest drogo 250 zł linka i buda, boks 300 zł. 3. Do tego psy mają opiekę, są wyprowadzane na spacery, mają wybieg. Co do bazarków, ja mam dość mało czasu, tzn. głównie problem ze zrobieniem zdjęć. Ale jeśli jest taka potrzeba to oczywiście zrobię bazarek dla Damy, żeby utrzymać ją w hoteliku. Quote
Jaaga Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ja ją muszę gdzieś umieścić na czas, kiedy męża nie bedzie, wiec dlatego rozważam nasz schroniskowy hotel. Na hotel u Wiosny mnie nie stać. Oprócz niej mam 3 tymczasowiczki. Domu może nie znaleźć miesiącami. Moje dziewczyny, całkowicie bezproblemowe nie maja domów od miesięcy, a co dopiero Dama :roll:. Dodałam jej ogłoszenie na autogiełdę. Quote
ocelot Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 A ile u Was kosztuje hotel schroniskowy? Quote
GrubbaRybba Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Melduję się na wątku Damy i obiecuję dziś porobić ogłoszenia. Quote
Jaaga Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Hotel w schronisku kosztuje 9 zł za dobę, ale niestety nie da się Damy upchnąć. Rezerwacja do końca sierpnia. Rozmawiałam z osobą, która była Damą zainteresowana i raczej nie mam nadziei, ze ją wezmą. Dla tej pani 4-letnia Dama jest "stara", poza tym jej mąż podobno wolał psa. Chciałam chociaż wysłac jej zdjęcia, ale pani odmówiła. Jesli się namysli, to zadzwoni. Moim zadaniem nie chce jej ze wzgledu na wiek. Quote
ocelot Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Niewątpliwie wiek Damy może odstraszać. Myślę, że teraz wszędzie jest przepełnienie. Jaaga pomyśl, jak już nie będzie wyjścia nad hotelikiem u Wiosny. Ja też nie jestem za bogata, ale... Quote
Jaaga Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Zadzwoniła znajoma, która reklamowała Damę swojej koleżance. Podobno ją przekonała, żeby spróbować. Dama ma tam pojechać 17.08. W domu jest 2-letnia rottweilerka i 2-letnie dziecko. Nie ma kotów i ptaków. Oby sie udało. Mam dzis wysłać zdjęcia. Mój mąż jedzie już jutro lub pojutrze na Węgry i muszę gdzieś umieścić Damę. Postaram się dziś podjechać do znajomej pani, która ma mały hotelik, żeby spróbować ją tam umieścić. Może cos wyproszę. Nie ma mowy, żebym była ciągnięta przez Damę co najmniej 3 razy dziennie, bo mam przepuklinę i nie mogę mieć takiego wysiłku. Poza tym nie da sięwyprowadzac Damy z 3-letnią córką i drugim malutkim dzieckiem w wózku:shake:. Czy ktoś naprawdę nie mógłby zrobić jej bazarku? Ja przekażę fanty. Doba w tym hoteliku kosztuje ok. 25-30 zł, ale ze spacerami i w komforcie. Zresztą w sezonie i tak nie ma wyboru. Oby sie tylko tam udało. Quote
ocelot Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 Jaaga a dałabyś radę zrobić zdjęcia i mi wysłać na maila? Bo mój Jacek z dziećmi jedzie do teściów i aparat zabierze. Wtedy ja bez problemu wystawię bazarek i go przypilnuje. Quote
GrubbaRybba Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ja też czekam na te zdjęcia... Przydadzą się do ogłoszeń. Ludzie to wzrokowcy i reagują na zdjęcia, a dopiero potem czytają opis. Bez zdjęć ani rusz. Quote
GrubbaRybba Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Dama na alegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1567314_dama_sunia_mix_samoyeda_szuka_dobrago.html Quote
Jaaga Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Dama: Niestety, nie potrafię jej zrobic zdjęć. Nie dość, że mój aparat zaciemnia, to jeszcze wszystkie fotki wyszły rozmazane, bo Dama bez przerwy sie rusza. Quote
ocelot Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 [quote name='Jaaga']Dama: Niestety, nie potrafię jej zrobic zdjęć. Nie dość, że mój aparat zaciemnia, to jeszcze wszystkie fotki wyszły rozmazane, bo Dama bez przerwy sie rusza. Ale tu już nieźle wygląda, Jaaga jeszcze ze dwa, żeby futro czyste było widać;) Quote
GrubbaRybba Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Piękne zdjęcie. :) Już robię ogłoszenia... Quote
Recommended Posts