Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz, nie jestem pewna czy to nie kolejny niewypoał. Pani miała dzwonić i juz nie zadzwoniła. mam tylko nadzieję, ze jest po prostu bardzo zajęta.

Gdyby ktoś mógł pomóc z wizytami u weta byłoby super. Napisze na ich wątku.

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymam kciuki mocno! Bardzo, bardzo, bardzo mocno.

Ja nieskromnie się pochwalę, że w zeszłym tygodniu zdałam prawo jazdy. Na razie tata jeszcze boi się mnie samą wypuszczać na drogę. Ale jak tylko nabiorę trochę doświadczenia to myślę, że będę mogła pojeździć z twoimi tymczasami. Bardzo bym chciała Ci jakoś pomóc, a niestety nie mam pieniędzy.

Przeczytałam, że masz zepsuty aparat - moja propozycja dot. zdjęć ciągle aktualna. Oby tylko nie były potrzebne Damie!
Aha - a dostałaś odpowiedź co do Cassie?

Posted

Rachunek:

Dobrze, że wcześniej zrobiłam zdjęcie, bo teraz już nie mam jak. Od wczoraj myślę o tym, czy ta pani weźmie w końcu Damę, czy nie. Nie dawałam już żadnych ogłoszeń. Jeśli ona nie weźmie jej, to trzeba znowu zaczynać od początku ogłaszanie i ogłoszenia będą dopiero w następnym tygodniu. Ma dziewczyna pecha. Przecież już wcześniej kilka osób miało przyjechać ją zobaczyć i nikt się nie zjawił :shake:.
Byłam pewna, że pojedzie i zaproponowałam tymczas następnej suni. Trudno, jakoś sobie poradzimy.

Posted

Właśnie dostałam SMS-a, że Dama zaaklimatyzowała się w nowym domu i mamy się nie martwić, bo jest dobrze. Co Wy na taką wiadomość?

Ocelot, już piszę. Damę wydawał Andrzej, bo bałam się, że przy mnie wywinie jakiś numer. Była ponoć super. Od razu zaakceptowała swoją nową rodzinę. Do tego przekupili ją jedzonkiem, więc miłość wzrosła :cool3:. Ci Państwo mają córeczkę w wieku mojej Minii, więc Dama przyzwyczajona jest do takich małych ludzi. Córeczka podobno piszczała z radości, jak zobaczyła Damę. Dama sama władowała się im do samochodu.
Umowę podpisałam.
Podobno rano zrobiła już pobudkę. Wyobrażam sobie pierwsze wrażenie tych ludzi ;), jak Dama zaczęła się kręcić, drapać do drzwi w akompaniamencie szalonego wycia, tak jak to robiła u nas.

Bardzo się cieszę z adopcji Damy. Tylko nasuwa mi sie taka niezbyt wesoła myśl, jakie szanse mają psy w schronisku :shake:? Damie tak trudno było znaleźć dobry dom, mimo wysiłków, ogłaszania, wspólnych nakładów finansowych, no i co chyba najważniejsze, pobytu w DT.

Właśnie dostaliśmy następną wiadomość. Pani za kilka dni zadzwoni, a córeczka jest zauroczona Damą :lol:.

Posted

[FONT=Georgia]:cunao:[/FONT][FONT=Georgia]HURRRAAA!!![/FONT][FONT=Georgia]:cunao:

Cudownie, że Dama ma dom i wspaniałą rodzinę. Ściągam zatem wszystkie ogłoszenia Damy i trzymam kciuki.

Jaaga dziekuję!!! :loveu:
[/FONT]

Posted

I tak ja najbardziej się cieszę ;):evil_lol:. Wreszcie mogę odkupić mamie kury.

Mam pytanie odnośnie pieniędzy od Damy. Zaproponowałam tymczas suczkom z paskudnego schroniska we wsi Kaliska koło Kutna. Niestety, nie mają jak dojechać do mnie :shake:. Może, gdyby były pieniądze na transport do jakiegoś bliższego miasta, to udałoby sie je uratować. Czy zgodzicie się, żeby podzielić te pieniądze po połowie pomiędzy sunie i Griso?
Jeśli tak, to poproszę na PW konto, na jakie mam wpłacić pieniądze dla Griso.

Posted

Poproszę więc kogoś o konto dla Griso, wpłacę 55 zł.
Na wątku schroniska, z którego mają przyjechać sunie, też napiszę info. Może akurat tym suczkom uda sie tak, jak Damie?

Posted

Na dzień dzisiejszy teoretycznie jeśli nic niespodziewanego nie wyskoczy (typu problemy z łapą) Griso ma pieniądze na pobyt w hotelu do końca roku.

Może całość na sunieczki, a o Grisa zaczniemy się martwić na początku grudnia?

Wtedy zaapeluję i może ktoś będzie mógł zrobić bazarek?
Tak może być?