Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super, ze cegiełki pomagają.
Damie trzeba jeszcze tego paskudnego, złamanego kła wyrwać.
Dzis nie udało się nam złapać jej moczu i chyba nie damy rady. Ona nie sika normalnie, tylko w czasie chodzenia po troszce, tak jakby znaczyła teren.
Wiosna, napisz, czy tego zęba mamy jeszcze tu wyrwać, czy już u Ciebie? Dałam ogłoszenie o Damę do "Jarmarku". Ukaże sie we wtorek, więc myślę, że może jeszcze wstrzymać się kilka dni i zawieziemy Damę prosto do Wiosny? Z "jarmarku" najwiecej chętnych na wieksze psy jest z okolic Bielska i Cieszyna, więc nikt z nich nie pojedzie aż do Wiosny.

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dalia 54 napisał(a):
wiem rozumiem Cie poszperałam na dogo i znalazlam pare suni ,ktore potrzebuja DT

Dalio przy okazji jakiego psiaka Twoja koleżanka szuka na DT? ile wyniósłby?

Ja już pisze do Kamili, żeby zamieściła Dame, ale potrzebuje dokładnie :
kontakt do os najlepiej znającej psiaka
koszt miesięcznego utrzymania razem z karmą,wetem
wiek Damy
ile była w schronisku
może historia...

Posted

historia Damy jest na poczatku wątku ja praktycznie nie wiem nic o Damie po szczegóły skieruje cie do Jaagi tymczasowej opiekunki Damy, a
a teraz po rozmowie z wiosna uswiadomiłam sobie i mojej kolezance, ze lepiej oddac psa doswiadczonej osobie, ktora moglaby sie nia profesjnalnie zajac :)

Posted

najlepiej onka ale teraz to juz nie wiem czy to aktualne bo kolezanki 'rodzina' chce wywalic psa do schronu bo im juz nie pasuje a wiec kolezanki rodzice zdecydowali sie na tamtego bo nie chca zeby trafil do schronu jutro kolezanka ma mi dos ostateczna odpwiedz[ale je mysle ze chyba z psa z dogo nici...] a mialam nadzieje...:-(

Posted

Kamilko dla Ciebie...

Masz piątaka, daj piątaka... zbieramy na hotel i leczenie Damy - suni husky. Kto da 5 zł?

Kilka dni temu okazało się, że Dama na niewydolność nerek. Potrzebna była karma Royal Renal oraz Azodyl. Teraz Dama czuje się lepiej. Uratowaliśmy ją. Jednak nie jest tak różowo. W międzyczasie Dama uciekła z kojca i zagryzła kury mamy Jaagi. Z tego powodu musimy ją wyprawić do hotelu. Wiosna zadeklarowała miejsce w hotelu. Jednak to kosztuje. Nie stać nas na spacjalistyczną karmę, weta i hotel. Szukamy zatem ludzi o dobrych sercach.
Kto mógłby zadeklarować 5-10 zł miesiącznie na utrzymanie Damy?

Dama jest psem ok. 7-8 letnim. Łagodna w stosunku do ludzi, nawet malutkich dzieci. Nie toleruje małych zwierząt, w tym małych piesków, kotów, drobiu. Akceptuje psy z którymi mieszka.

Nie wiem, czy nadaje sie do mieszkania w domu. Nie ucieka, jak wiekszość husky.
Jest wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona, posiada książeczke zdrowia. Nie nadaje się tylko do budy, czy kojca, bo wyje i załatwia swoje potrzeby tylko na spacerach.
W schronisku była długo, nie wiem jednak ile.
Jest po jakimś poważnym urazie. Ma praktycznie o połowę mniejsze ucho, przesunięty nos, wybity kieł, bliznę na udzie. Wygląda to, jak po wypadku samochodowym. Poszkodowaną ma całą lewą stronę. z daleka jednak jest to nie widoczne.

Jeśli każdy z nas dołoży grosik, uda się nam uratować sunię.
0509637008, zkociegodworu@gmail.com .Niestety koszt hoteliku to ok 400 zł miesięcznie...

Posted

Dziewczyny, szukajmy grosików i dokładajmy!
Te 400 zł to 230+karma+wet? Podliczmy deklaracje miesięczne - zobaczymy, ile tych grosików zebrać trzeba. A wątek huskies powiadomiony?
Piękna Damulo, nie może się nie udać!

Posted

agata51 napisał(a):
Te 400 zł to 230+karma+wet? Podliczmy deklaracje miesięczne - zobaczymy, ile tych grosików zebrać trzeba.

Dama już nie musi jeść karmy wet., gdyby tak było to koszt byłbyo wiele wiekszy.
Jeśli chodzi o deklaracje, to wyszło mi ok. 100 -110 zł miesięcznie + moje 100 zł. Pieniądze z bazarku smyczowego potrzebne są na usunięcie kła.

W sobotę przyjeżdżają ludzie oglądać moją Sarę. Pokażę też Damę, może akurat zabiją im do niej serca :roll:.

Posted

Jaaga, Ty nie do mnie dzwonisz! Moj telefon jest caly czas dostepny, a poczty nie mam wogole.
Sprawdz numer, bo nie wyswietlaja sie zadne nieodebrane, nie dostaje smsow, ze ktos probowal sie dodzwonic.

Koszt hotelowania Damy u nas to 230zl + karma dodatkowo lub 300zl z nasza karma.
Kla bez problemu mozna zrobic u nas.
Jesli chodzi o odebranie Damy, to ja czesto jezdze do Gliwic, wiec moge ja tam podrzucic, zreszta - gdyby znalazl sie chetny to nie widze klopotu, aby jakos zorganizowac transport.
Mysle, ze przy Damowych 'predyspozycjach' nie ma co zakladac, ze dom znajdzie sie w ciagu dwoch dni.
Ale jak chcesz.

Piszesz, ze Dame chcesz odwiezc jutro przed poludniem, i ze maja przyjechac jacys chetni na psa - to jak w koncu ? my jedziemy do Gliwic do rodziny, obojetne nam, czy jutro, czy w tygodniu, po prostu musimy jechac w najblizszych dniach. Daj mi wiec znac, co i jak, bo ja juz jestem calkiem pogubiona..

Posted

Wiosna, wiem że się juz pogubiłaś. Wyjaśniam: najpierw chciałam ja dowieźć jutro, ale poźniej zgłosilki sie ludzie na ogladanie Sary i chciałam ją im też przedstawić.

Juz ustaliłyśmy z Wiosną, ze Dama pojedzie pod koniec przyszłego tygodnia. Poczekam jeszcze na tych ludzi od Sary i na ogłoszenie. Jak ogłaszałam Sarę w "Jarmarku" to miałam nawet sporo telefonów, tylko wszyscy chcieli psa na zewnątrz, a nie do mieszkania. Dama może mieszkać w ogrodzie, wiec może akurat cos sie trafi.

Posted

Jaaga napisał(a):
Dama już nie musi jeść karmy wet., gdyby tak było to koszt byłbyo wiele wiekszy.
Jeśli chodzi o deklaracje, to wyszło mi ok. 100 -110 zł miesięcznie + moje 100 zł. Pieniądze z bazarku smyczowego potrzebne są na usunięcie kła.

W sobotę przyjeżdżają ludzie oglądać moją Sarę. Pokażę też Damę, może akurat zabiją im do niej serca :roll:.

Sorry, ja też już się pogubiłam. Potwierdzam, daję 50 zł miesięcznie, pod warunkiem, że Dama będzie u Wiosny.

Posted

Agata51, ja nie zbieram pieniędzy na utrzymanie Damy u mnie, tylko wyłącznie kiedy będzie u Wiosny. Prosiłam jedynie o pomoc w zakupie worka specjalistycznej karmy (rozliczenie pod zdjęciem rachunku). Odkąd mąż przywiózł Damę z Tomaszowa Maz. wszystkie wydatki z nią związane pokrywam sama, a jest tego sporo.

Po prostu staram się wysłać do Wiosny Damę wtedy, kiedy bedę wiedziała, że prawie cały koszt jej utrzymania nie spadnie na mnie :roll:.

Posted

Czy możemy już wpłacać pieniążki do Wiosny?

Warto byłoby wybrać jedną osobę, która co miesiąc będzie zbierała pieniądze i przesyłała do Wiosny.

Aha, czy ktoś może podsumować, kto i ile deklarował na hotelik?

Ja niestety siedzę w pracy i nie mam czasu grzebać w wątku.

Posted

Ja wczesniej sumowałam i wyszło 100 zł + moje 100 zł.
Dziekuję Agnieszce S. za wpłatę na Damę, już dopiszę w rozliczeniu za karmę.
GrubbaRybba, mysle ze lepiej wstrzymac się z wpłatami, aż Dama pojedzie. Poczekajmy na efekt ogłoszeń. Dzis miałam maila w sprawie Damy. Tamci ludzie od Sary wogóle nie pojawili się. Nie wiem, po co wydzwaniają, piszą i zawracają głowę, skoro nie przyjeżdżają w umówionym terminie :roll:.

Posted

Jaaga napisał(a):
Ja wczesniej sumowałam i wyszło 100 zł + moje 100 zł.
Dziekuję Agnieszce S. za wpłatę na Damę, już dopiszę w rozliczeniu za karmę.
GrubbaRybba, mysle ze lepiej wstrzymac się z wpłatami, aż Dama pojedzie. Poczekajmy na efekt ogłoszeń. Dzis miałam maila w sprawie Damy. Tamci ludzie od Sary wogóle nie pojawili się. Nie wiem, po co wydzwaniają, piszą i zawracają głowę, skoro nie przyjeżdżają w umówionym terminie :roll:.

Zróbcie to moim sposobem- napiszcie krótki tekst, już taki był na ostatnich stronach...wejdźcie na liste użytkowników i wybierzcie sobie np litere "K" i kolejno piszcie do osób z prośbą o pieniądze.Ja pomogłabym Wam,ale sama tak robie,a niestety zdrowie mi nie dopisuje.W ciągu 2 dni uzbierałam w taki sposób 240 zł...

I dobra rada- nie wysyłajcie Damy do hoteliku bez deklaracji wpłat,bo naprawde sie wkopiecie.Wtedy nikt nie pomoże, ja znam to i wiem że jak psiak bezpieczny,to każdy idzie do innego.

Posted

Jaago mam jeszcze wielką prośbe- jeśli będziesz miała chętnych na Dame,a oni jednak zrezygnują,to powiedz im prosze że jest szczeniak 4 mies,sunia Negra...ma tylko 2 dni,a potem trafi do schroniska, gdzie sobie nie da rady.Sunia jest spokojna, grzeczna, żyje w domu z kotem i psem.jest bardzo wychudzona, nie wiem czy to Husky,czy mix...dla niej powrót do schroniska,to bardzo traumatyczne przeżycie
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10976831#post10976831

Posted

Ocelot, już Ciebie wliczyłam, na podstawie PW z deklaracją wpłaty :eviltong:.

Czy ktoś mógłby powysyłac tekst o Damie, tak jak pisze Justyna? Ja naprawdę mam duzo na głowie i brakuje mi czasu. jeszcze musze porobic ogłoszenia dla mojego kociego tymczasowicza, a mam chore, ząbkujące i ryczące dziecko.

Posted

Ja tylko na moment, bo córcia ciągle płacze.
Ocelot, dziękuję za wpłatę 30 zł. Prześlij mi na pw tel. do siebie, bo gdzieś zapodziałam, a chciałam porozmawiać.
Jutro dzwonię umówić się na usuwanie złamanego kła, bo z bazarku smyczowego bedą pieniądze na zabieg.
Dziś z Damowego ogłoszenia miałam tel od bardzo fajnego pana, ale szuka cichego psa do bloku, wiec zaproponowałam Sarę. Jutro ma zadzwonić i prawdopodobnie przyjedzie z synem ją zobaczyć. Oby chociaż jej sie udało. Dziś o Damie rozmawiałam ze znajomą behawiorystką, ale o tym napiszę jutro.