Ania+Milva i Ulver Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 CZY HOTELIK W TAKIM WYPADKU BEDZIE AKUTUALNY U WIOSNY...NIE OSZUKUJMY SIE -ADOPCJA CHOREGO PSA MOŻE TRWAC I TRWAC...NIE JESTEM W STANIE ZDEKLAROWAC JAKIEJS KONKRETNEJ COMIESIECZNEJ kwoty, ale zawsze postaram sie cos podesłac-jak nie kase to choc jakies bazarkowe rzeczy Quote
GrubbaRybba Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Zrobiłam aukcję cegiełkową na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=444717272 Quote
Jaaga Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Ocelot napisała do Wiosny i czeka na odpowiedź, czy Dama może tam zamieszkać. Inaczej chyba tylko eutanazja czeka Damę. Każda pomoc będzie cenna, więc bazarkowe rzeczy sie przydadzą. GrubbaRybba, już wysłałam zdjęcia. Dziekuję Wam za pomoc. Dziś wieczorem, jak wróci mąz, postaram się gdzieś podjechac z Damą na kontrolne badania, zeby dowiedzieć sie, co sie zmieniło. Dzis od rana mam awanturę. Mam zlikwidować kojce. Oby w końcu ludzie od mani i Fokusi odezwali sie i je zabrali. Quote
GrubbaRybba Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Ruszył bazarek na rzecz Damy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10940885#post10940885 Zapraszam wszystkich chętnych! :lol: Quote
JustynaM. Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 ja sie deklaruje ze bede 10zl mies. wplacala a jak bede mogla wiecej to bede wpalacal wiecej ,prosze o info.jak ma wplacac Quote
dalia 54 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Jaaga wiesz już co z wiosna?? szkoda mi Damy ale nie moge nic zrobic mam dwa swoje i niedługo trzeciego na tymczasie:placz: Quote
Jaaga Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 JustynaM, dziekuję. Na razie jeszcze nie ma odpowiedzi od Wiosny, czy Dama moze przyjechać. Jak bedę wiedziała coś wiecej, to dam znać, jak możesz wpłacić pieniądze. Quote
GrubbaRybba Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Na allegro cegiełkowym było 111 wyświetleń, ale jeszcze nikt nie wpłacił pieniążków. Na bazarku licytuje spalcio i tupadlo. Czekamy na odpowiedź od Wiosny. Jak się nie uda, trzeba będzie szukać innego hotelu. Quote
wiosna Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 mozna przywiezc do nas Dame, miejsce dla niej jest, czekamy. Jaaga, napisz mi dokladnie co i jak z jej karmieniem, leczeniem, albo podaj swoj numer tel, tak chyba bedzie latwiej. jak z jej transportem ? my bedziemy dzis po poludniu w gliwicach, ale musialabys nam ja tam podrzucic, bo musimy zdazyc wrocic tak, zeby konie nie jadly kolacji w srodku nocy.. moj numer to 506 935 278, w gliwicach bedziemy mniej wiecej od 14;00 do jakos 16-17;00. domyslam sie, ze szanse na adopcje Damy sa dosc marne, dlatego dobrze byloby aby miala zadeklarowane wplaty na hotel - czy ktos jeszcze skloni sie na regularne pomaganie, chocby w malych kwotach, ale na pewno ? nie chcialabym, aby za trzy miesiace okazalo sie, ze o Damie wszyscy zapomnieli.. :roll: Quote
Jaaga Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Wiosna, chciałam zadzwonić, ale jesteś poza zasiegiem. Zrobię jeszcze szybko kontrolne badania, bo wczoraj już nie zdążyłam. Mysle, ze do Gliwic uda sie ją dowieźć. zadzwonię później. Dama już nie dostaje Azodylu, bo go brakło. Mysle, że wystarczy sam RC Renal. Napisz mi, proszę ile miesięcznie miałby kosztować dla niej hotelik. Quote
GrubbaRybba Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Ja mogę zadeklarować wpłaty miesięczne po 20 zł. Tylko zacząć mogę od października, bo we wrześniu już jestem pod kreską. Quote
wiosna Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 mysle, ze koszt hotelu mozemy ustalic na 230zl miesiecznie + karma i + wet. Mam nadzieje, ze nie jest to za duzo, a ze mam teraz dwa psy wlasciwie za grosze, nie moge inaczej. Dowiem sie dzisiaj, ile u nas kosztuje renal i czy taniej bedzie zamawiac gdzies w sieciowym sklepie, czy u mojego Weta. Quote
JustynaM. Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 wiosenko ale super ,mam madzieje ze Dama juz niedlugo dojedzie do Ciebie ,a ja czekam na info w sprawie wplacanie pieniedzy Quote
GrubbaRybba Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='wiosna']mysle, ze koszt hotelu mozemy ustalic na 230zl miesiecznie + karma i + wet. Mam nadzieje, ze nie jest to za duzo, a ze mam teraz dwa psy wlasciwie za grosze, nie moge inaczej. Dowiem sie dzisiaj, ile u nas kosztuje renal i czy taniej bedzie zamawiac gdzies w sieciowym sklepie, czy u mojego Weta. Wiosna, dziekuję. :) A tu masz porównanie cen renala w sieci: http://www.nokaut.pl/szukaj/royal-renal.html Quote
Jaaga Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Właśnie wróciłam z badań z Damą. Zjeździliśmy całą okolicę i nigdzie nie dało się zrobić badań, z których wynik byłby od razu. Mam dzwonić za 2 godz. do lecznicy w Chorzowie, żeby odebrać wynik. Z deklaracji finansowych na wątku wynika, ze Dama dostanie miesięcznie 80 zł. Koszt jej pobytu to ok. 480 +wet. Ja niestety nie dam rady płacić za nią 400 zł i kosztów leczenia. Chyba nikt sam nie da rady. Nie wiem, co robić. Chyba dziś Dama nie pojedzie do Wiosny. Może ktoś jeszcze zdecyduje sie jej finansowo pomóc. Sytuacja bez wyjścia :-(. Quote
ocelot Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Jaaga dawaj ją do Wiosny, coś będziemy myśleć. Może ktoś bazarki porobi? Ja też będę wpłacać na Damę, choć nie wiem ile. Quote
Jaaga Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Nie potrafię sie dodzwonic do Wiosny, bo ma wyłączony tel. Ocelot, brakuje ok 450-500 zł miesięcznie. wczoraj starałam się znaleźć sposób na dofinansowanie Damy, ale na razie nic z tego nie wyszło. W takiej sytuacji mogę zadeklarować 100 zł miesięcznie. Pozostaje nadal ogromna kwota. Dziś na badania, zaciskowa obrożę i kolejna smycz wydałam 100 zł. Ja naprawdę nie mam takich pieniędzy :shake:. Quote
jusstyna85 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Przeczytałam cały wątek, widziałam tyle osób,które kobicowały Damie,a teraz kiedy pomoc naprawde potrzebna,to tylko pare osób coś robi... Jaaga naprawde sie wkopała finansowo z tym psem...To jest worek bez dna,a pomocy znikąd..Dziewczyny pieniądze da sie zebrać,ale trzeba sie wysilić- ja za każdym razem kiedy zbieram na DT,pisze konkretnie do osób, że potrzebne po 5-10 zł miesięcznie...Zawsze jest jakiś odzew.Inaczej takie proszenie i hopanie nie ma sensu, wątek ginie przy innych psich tragediach. Tak sie zastanawiam jakie jest wyjście- ŚMIERĆ,czy hotel u Wiosny...powinniście to zaakcentować w tytule i porozsyłać wątek wg listy użytkowników. Żal mi Damy,ale żal mi też Jaagi... Quote
GrubbaRybba Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Cioteczki, a może byśmy się uśmiechnęły do jakiejś organizacji, aby objęła Damę patronatem. Może dałoby się wtedy wyadoptować ją wirtualnie i mieć stałe wpływy na konto. To nie będzie dużo, ale ze 30-40 zł miesięcznie będzie. A może pokazać ją w szkołach. Może jakaś klasa ja wirtualnie adoptuje. Wiem też, że dziewczyny robią coś takiego na naszej klasie. Nie wiem, jak to robią, ale jest coś takiego. Tam ludzie podobno chętnie włączają się w takie akcje. Trzeba pokombinować. Quote
jusstyna85 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Cioteczki, a może byśmy się uśmiechnęły do jakiejś organizacji, aby objęła Damę patronatem. Może dałoby się wtedy wyadoptować ją wirtualnie i mieć stałe wpływy na konto. To nie będzie dużo, ale ze 30-40 zł miesięcznie będzie. A może pokazać ją w szkołach. Może jakaś klasa ja wirtualnie adoptuje. Wiem też, że dziewczyny robią coś takiego na naszej klasie. Nie wiem, jak to robią, ale jest coś takiego. Tam ludzie podobno chętnie włączają się w takie akcje. Trzeba pokombinować. Możesz zapomnieć o jakiejś organizacji, to byłby chyba cud...znam to z doświadczenia, nawet wczoraj sie o tym przekonałam. Moge Wam jedynie pomóc w umieszczeniu jej na Naszej -klasie w najlepszym profilu,gdzie codziennie ktoś pomaga.Kamila pomoże na pewno... Quote
GrubbaRybba Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 jusstyna85 napisał(a): Moge Wam jedynie pomóc w umieszczeniu jej na Naszej -klasie w najlepszym profilu,gdzie codziennie ktoś pomaga.Kamila pomoże na pewno... Justyno, jeśli możesz pomóc, byłoby super. :loveu: Wiem, że z organizacjami jest problem. Ale może jakaś organizacja zajmująca się psami pierwotnymi, może jakieś stowarzyszenie organizujące psie zaprzęgi, coś związanego z psami pierwotnymi. Znacie jakieś takie organizacje? Quote
Jaaga Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Zadzwoniłam o wyniki Damy i... okazało sie, ze ma idealne. Mocznik 39 ml/dl (Nie wiem, czy dobrze zapisałam jednostkę:oops:?) Kreatynina 1,1 mg/dl alat 45 u/l aspat 22 u/l glukoza 90 mg. Mam jeszcze zbadać ciężar własciwy moczu:crazyeye:, z którego wyniknie, czy Dama miała ostrą niewydolność nerek, wyleczoną lekami i dietą, czy ma przewlekłą niewydolność, przy której, żeby mieć takie wyniki, musi całe życie być na Renalu. Dziewczyny, może wznowimy ogłoszenia Damy? ja postaram złapć jej jutro poranne siuśki i zawieźć do Chorzowa. Jeśli wyjdzie, ze miała ostrą niewydolność, to po zakończeniu worka diety może przejść na normalne jedzenie. To bardzo obnizyłoby koszty hoteliku u Wiosny. Jednak i tak potrzebne są pieniądze na jej pobyt tam, ale chociaz widać jakieś perspektywy na dom, bo zdrowemu psu może ktos w końcu da dom. No i jeszcze nie nazbierałam całej kwoty za karmę, a jutro muszę zapłacić za kolejne badanie. Quote
JustynaM. Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 hej ja tez mysle zeby prosic ludzi zeby deklarowali sie nawet po 5-10zl. mies. przeciez na taka sume kazdy moze sobie pozwolic ,ja napisalam ze bede minimum 10zl mies.wplacac ale zawsze bede sie starala wiecej Quote
GrubbaRybba Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Może zmieńmy tytuł na: Masz piątaka, daj piątaka... zbieramy na hotel i leczenie Damy - suni husky. Kto da 5 zł? A w pierwszym poście zaktualizować i napisać... Aktualizacja z 24.09.2008. Kilka dni temu okazało się, że Dama na niewydolność nerek. Potrzebna była karma Royal Renal oraz Azodyl. Teraz Dama czuje się lepiej. Uratowaliśmy ją. Jednak nie jest tak różowo. W międzyczasie Dama uciekła z kojca i zagryzła kury mamy Jaagi. Z tego powodu musimy ją wyprawić do hotelu. Wiosna zadeklarowała miejsce w hotelu. Jednak to kosztuje. Nie stać nas na spacjalistyczną karmę, weta i hotel. Szukamy zatem ludzi o dobrych sercach. Kto mógłby zadeklarować 5-10 zł miesiącznie na utrzymanie Damy? Jeśli każdy z nas dołoży grosik, uda się nam uratować sunię. Quote
Recommended Posts