Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

6 psów ze Skoczowa (od tych ludzi, którzy mieli ich ponad 12) w tym te młode paromiesięczne szczeniaki trafiły wczoraj do cieszyńskiego schronu!!! Kurcze, 6 nowych psów w schronie to bardzo dużo!!! No i szkoda tych psiaków:-(

Dla osób, które chcą i mogą pomagać opisanym na wątku zwierzętom, ale nie życzą sobie wysyłania pieniędzy na prywatne konto, podaję w pierwszym poście nowe konto naszego terenowego oddziału Fundacji EMIR:-)

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany toz to jakis koszmar w tym Skoczowie...I nie tylko w Skoczowie...I ci ludzie,normalnie az nie wiem co napisac.Szok.Za miesiac bede w pl to postaram sie cos wplacic tylko tyle ich jest potrzebujacych ze sama nie wiem na co...

Posted

Kupiłam dla Brutusa worek suchej karmy 10 kg, zostawię przy domu, może sąsiedzi mu będą dawać, bo ja w ciągu weekendu mogę nie dać rady podjechać do niego.

Posted

Dea napisał(a):
Kupiłam dla Brutusa worek suchej karmy 10 kg, zostawię przy domu, może sąsiedzi mu będą dawać, bo ja w ciągu weekendu mogę nie dać rady podjechać do niego.

Mogę tam w sobote podjechać, tylko nie wiem gdzie i czy psiak się na mnie nie rzuci z zębami.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Mogę tam w sobote podjechać, tylko nie wiem gdzie i czy psiak się na mnie nie rzuci z zębami.

Elżbietka dzięki za chęć pomocy:p Nie wiem jednak, jak on zareaguje na całkiem nie znaną osobę (mnie znał już wcześniej) która wchodzi na podwórko, którego on pilnuje... On jest łagodny, ale może mu przyjść do głowy, że trzeba bronić domu, wolałabym tak na słowo Cię nie narażać. Chyba najlepiej byłoby najpierw tam pójść razem. Pies jest w Hermanicach.

Posted

[quote name='Kasia']Dea, przelałam 50 zł dla korusi.
Kup jej moze jakąś karmę albo puszki bo to co oni daja jej do jedzenia to woła o pomstę do nieba :angryy:
Kasia dziękuję! To może ja kupię za te pieniądze w makro worek suchej karmy (10 kg) np. Darling z Puriny, wystarczy na dłużej, i za to co zostanie parę puszek?

Posted

Dea napisał(a):

Kasia dziękuję! To może ja kupię za te pieniądze w makro worek suchej karmy (10 kg) np. Darling z Puriny, wystarczy na dłużej, i za to co zostanie parę puszek?

Kup co uważasz, na pewno będzie to lepsze niż to co dostaje teraz.

A jest pewność, że dostanie to do jedzonka?

Posted

Dadzą, sami przecież nie zjedzą, a nie wyglądają mi na oszustów. W razie czego mogę bez zapowiedzi podjechać znienacka i sprawdzić.

Posted

Szarik dzisiaj odwiedzony, bardzo mu łysieje grzbiet niestety:shake: Spał sobie w budzie, ale po otwarciu puszki węch niezawodnie podniósł go na równe nogi:evil_lol: Do Kory jadę w przyszłym tygodniu, i do tych ludzi z Cieszyna zobaczyć, jak się ich pieski mają.

Posted

Nie mam pojęcia, muszę z wetką pogadać. Bo on dziwnie łysieje - kark, i tak do połowy grzebietu pokryty jest ładną gęstą sierścią (po tym advocacie tak mu się poprawiło) a od połowy sierść jest przerzedzona z łysymi miejscami. Mam zdjęcie w telefonie, zgram później.

Posted

kupiłam dzisiaj dla Kory od Kasi worek karmy 10 kg puriny darling i 6 puszek mokrej karmy, w sumie za 52,90. Kasiu jesli chcesz napisz na pw, wyslę ci paragon. Jutro postaram się tam podjechać z karmą, i zrobię jakieś fotki:p I do Szarika też jutro.
Dzisiaj zgłoszono mi spaniela, ludzie chcą oddać:-( On ma dopiero 1,5 roku a to już trzeci własciciele. Ciągnie na smyczy i nie mogą sobie z nim poradzić... Mają po 70 lat. Trzeba było myśleć jak się brało młodego psa!

Posted

Zrobię oczywiście:p Nie wiem na ile wystarczy, popytam ile i jak ona jada.

Zaktualizowałam post pierwszy: rozliczeniowy, i posty poszczególne (też rozliczenie), dodałam też boksera i spaniela.

A oto wykastrowany już Ignac od ludzi z postu 2 (mamy dług u weta 300 złotych, z bazarku z rysunków będzie niecałe 30 złotych, więc następne będę wystawiać na Ignaca)
Mail od koleżanki, która załatwiała kastrację:
"Przesyłam zdjęcia Ignaca. Na zdjęciach konik jest już po kastracji, po
obcięciu kołtuna, który zrobił się na całej grzywie bo nigdy nie był
czesany i po usunięciu skorupy z gnoju z jego sierści. Przekazałam
właścicielowi szczotki do pielęgnacji i kopystkę do czyszczenia kopyt,
które są bardzo zaniedbane. Strzałki praktycznie już nie ma.Puszka
kopytowa bardzo zdeformowana bo przez całe swoje życie Ignac nie widział
kowala. Teraz trwa nauka podawania nogi bo kowal jest już
zamówiony.Bardzo pomogła mi Marta studentka weterynarii i jej koleżanka
Joasia".

Posted

Dea, a czy nie można by jakos wpłynąć albo zmusić ludzi od Kory aby posprzątali troszke wkoło jej budy?
To nie wymaga pokładów pienieżnych ino dobrych chęci....Da radę, jak myślisz?

Posted

Dzięki ciotki za tak szybką reakcję:loveu: Asia spanielek znajduje się w Skoczowie. Namiary proszę podaj na mnie: Kasia, tel. 0 603 244 518, dea2@op.pl , gg: 2415781. Dzięki!
Jeszcze w sobotę dojdzie dobermanka:-(