Dea Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 6 psów ze Skoczowa (od tych ludzi, którzy mieli ich ponad 12) w tym te młode paromiesięczne szczeniaki trafiły wczoraj do cieszyńskiego schronu!!! Kurcze, 6 nowych psów w schronie to bardzo dużo!!! No i szkoda tych psiaków:-( Dla osób, które chcą i mogą pomagać opisanym na wątku zwierzętom, ale nie życzą sobie wysyłania pieniędzy na prywatne konto, podaję w pierwszym poście nowe konto naszego terenowego oddziału Fundacji EMIR:-) Quote
Kamila Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 O rany toz to jakis koszmar w tym Skoczowie...I nie tylko w Skoczowie...I ci ludzie,normalnie az nie wiem co napisac.Szok.Za miesiac bede w pl to postaram sie cos wplacic tylko tyle ich jest potrzebujacych ze sama nie wiem na co... Quote
Dea Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 koszmar koszmar, Kamila jak będziesz w okolicy to ci nawet ten koszmar mogę na żywo pokazać... Quote
Dea Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Kupiłam dla Brutusa worek suchej karmy 10 kg, zostawię przy domu, może sąsiedzi mu będą dawać, bo ja w ciągu weekendu mogę nie dać rady podjechać do niego. Quote
Kamila Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 W okolicy bede ale nie na dlugo i chyba nie chce na to patrzec bo serce by mi peklo...:shake: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Dea napisał(a):Kupiłam dla Brutusa worek suchej karmy 10 kg, zostawię przy domu, może sąsiedzi mu będą dawać, bo ja w ciągu weekendu mogę nie dać rady podjechać do niego. Mogę tam w sobote podjechać, tylko nie wiem gdzie i czy psiak się na mnie nie rzuci z zębami. Quote
Kasia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Dea, przelałam 50 zł dla korusi. Kup jej moze jakąś karmę albo puszki bo to co oni daja jej do jedzenia to woła o pomstę do nieba :angryy: Quote
Dea Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Mogę tam w sobote podjechać, tylko nie wiem gdzie i czy psiak się na mnie nie rzuci z zębami. Elżbietka dzięki za chęć pomocy:p Nie wiem jednak, jak on zareaguje na całkiem nie znaną osobę (mnie znał już wcześniej) która wchodzi na podwórko, którego on pilnuje... On jest łagodny, ale może mu przyjść do głowy, że trzeba bronić domu, wolałabym tak na słowo Cię nie narażać. Chyba najlepiej byłoby najpierw tam pójść razem. Pies jest w Hermanicach. Quote
Dea Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 [quote name='Kasia']Dea, przelałam 50 zł dla korusi. Kup jej moze jakąś karmę albo puszki bo to co oni daja jej do jedzenia to woła o pomstę do nieba :angryy: Kasia dziękuję! To może ja kupię za te pieniądze w makro worek suchej karmy (10 kg) np. Darling z Puriny, wystarczy na dłużej, i za to co zostanie parę puszek? Quote
Kasia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Dea napisał(a): Kasia dziękuję! To może ja kupię za te pieniądze w makro worek suchej karmy (10 kg) np. Darling z Puriny, wystarczy na dłużej, i za to co zostanie parę puszek? Kup co uważasz, na pewno będzie to lepsze niż to co dostaje teraz. A jest pewność, że dostanie to do jedzonka? Quote
Dea Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Dadzą, sami przecież nie zjedzą, a nie wyglądają mi na oszustów. W razie czego mogę bez zapowiedzi podjechać znienacka i sprawdzić. Quote
Dea Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Szarik dzisiaj odwiedzony, bardzo mu łysieje grzbiet niestety:shake: Spał sobie w budzie, ale po otwarciu puszki węch niezawodnie podniósł go na równe nogi:evil_lol: Do Kory jadę w przyszłym tygodniu, i do tych ludzi z Cieszyna zobaczyć, jak się ich pieski mają. Quote
agusiazet Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 A co to łysienie u Szarika może oznaczać??? Quote
Dea Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Nie mam pojęcia, muszę z wetką pogadać. Bo on dziwnie łysieje - kark, i tak do połowy grzebietu pokryty jest ładną gęstą sierścią (po tym advocacie tak mu się poprawiło) a od połowy sierść jest przerzedzona z łysymi miejscami. Mam zdjęcie w telefonie, zgram później. Quote
Dea Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 kupiłam dzisiaj dla Kory od Kasi worek karmy 10 kg puriny darling i 6 puszek mokrej karmy, w sumie za 52,90. Kasiu jesli chcesz napisz na pw, wyslę ci paragon. Jutro postaram się tam podjechać z karmą, i zrobię jakieś fotki:p I do Szarika też jutro. Dzisiaj zgłoszono mi spaniela, ludzie chcą oddać:-( On ma dopiero 1,5 roku a to już trzeci własciciele. Ciągnie na smyczy i nie mogą sobie z nim poradzić... Mają po 70 lat. Trzeba było myśleć jak się brało młodego psa! Quote
Dea Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 I jeszcze znalezionego boksera, też około 1,5 roku, i trzyletnią dobermankę, bo... szczeka:angryy: Quote
Dea Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 a tu Szarik wcinający puszki od agusiazet:p Quote
Kasia Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Dea żadnego paragonu nie chcę. Na jaki czas wystarczy tego jedzenia? I zrób fotki Kory jak będizesz miała możliwość :lol: Quote
Dea Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Zrobię oczywiście:p Nie wiem na ile wystarczy, popytam ile i jak ona jada. Zaktualizowałam post pierwszy: rozliczeniowy, i posty poszczególne (też rozliczenie), dodałam też boksera i spaniela. A oto wykastrowany już Ignac od ludzi z postu 2 (mamy dług u weta 300 złotych, z bazarku z rysunków będzie niecałe 30 złotych, więc następne będę wystawiać na Ignaca) Mail od koleżanki, która załatwiała kastrację: "Przesyłam zdjęcia Ignaca. Na zdjęciach konik jest już po kastracji, po obcięciu kołtuna, który zrobił się na całej grzywie bo nigdy nie był czesany i po usunięciu skorupy z gnoju z jego sierści. Przekazałam właścicielowi szczotki do pielęgnacji i kopystkę do czyszczenia kopyt, które są bardzo zaniedbane. Strzałki praktycznie już nie ma.Puszka kopytowa bardzo zdeformowana bo przez całe swoje życie Ignac nie widział kowala. Teraz trwa nauka podawania nogi bo kowal jest już zamówiony.Bardzo pomogła mi Marta studentka weterynarii i jej koleżanka Joasia". Quote
Herspri Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 konik :loveu::loveu::loveu: Ludzie do reszty głupieją, oddawać młode zdrowe i tak zadbane psy :smhair2: Quote
madzia828 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 spanielek cudny:loveu::loveu: podesłałam linka Aśce od spanielów;) bokserka tez by trzeba podesłać ciotkom Quote
Kasia Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Dea, a czy nie można by jakos wpłynąć albo zmusić ludzi od Kory aby posprzątali troszke wkoło jej budy? To nie wymaga pokładów pienieżnych ino dobrych chęci....Da radę, jak myślisz? Quote
Asia & Ginger Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Spanielek już wrzucony na forum spanielowe i na wątek adopcyjny spanieli tu na dogo. Mogę zrobić psiakowi Allegro, tylko jaki kontakt podać? Gdzie znajduje się psiaczek? Quote
Dea Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 Dzięki ciotki za tak szybką reakcję:loveu: Asia spanielek znajduje się w Skoczowie. Namiary proszę podaj na mnie: Kasia, tel. 0 603 244 518, dea2@op.pl , gg: 2415781. Dzięki! Jeszcze w sobotę dojdzie dobermanka:-( Quote
Recommended Posts