Dea Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Kasia napisał(a):Przelałabym grosika na nią...podaj mi konto, ok? :lol: Boziu, co to za życie na łańcuchu przy budzie dla astki? Dziękuję Kasiu, zaraz wyślę, czy to ma być z przeznaczeniem na sterylkę, czy na coś innego dla niej (np coś do jedzenia?) Zrobię gdzieś na pierwszej stronie takie info kto ile i na co wpłacił, ile wpłynęło z bazarków i jakie były wydatki, żeby wszyscy którzy pomagają mieli jasność na co idą ich pieniądze:p Quote
ANETTTA Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Dea A Jak Bedziecie U Burmistrza To Napomknijcie Jak Wyglada Dom Itd Moze Jakas Pomoc Z Gminy ....cio ... Quote
Dea Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 [quote name='ANETTTA']Dea A Jak Bedziecie U Burmistrza To Napomknijcie Jak Wyglada Dom Itd Moze Jakas Pomoc Z Gminy ....cio ... ANETTTA Pani burmistrz zna sprawę, podobnie jak policja. Problem w tym, że Ci ludzie zajmują ten dom nielegalnie, nie jest ich, i mają nad sobą wyroki sądowe, komornika. Wcześniej zajmowali inny pustostan, ale poszedł do rozbiórki. Gmina co parę tygodni podstawia im kontener na śmieci, bo oni znoszą wszystko zewsząd... To bardzo trudny temat:shake: Jest jeszcze jeden problem - KUCYK. Oni mają kucyka, który w ogóle nie wychodzi ze stodoły:-( Siedzi zamknięty, bo ucieka przez płot. Potrzebna jest sterylizacja, wtedy się konik uspokoi, ale to koszt 350 złotych. W najbliższym czasie wystawię jakiś bazarek na niego, może ktoś też może wystawić? Żeby choć część uzbierać... Quote
ANETTTA Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 A ODDALIBY GO TRZEBA BY ZAPYTAC I SZUKAC MU DOMKU ..... ....JAKIE WARUNKI MUSI MIEC KUCYK .........J NIGDY NIE MIALAM ANI KONIA ANI KUCYKA ......ALE SA TU NA DOGO OSOBY OD KONIKÓW :shake::shake::shake::shake: CIEZKIE ZYCIE TYCH LUDZI CIĘZKIE I NIEODPOWIEDZIALNE ..NA CO ONI LICZA NA KOLEJNY PUSTOSTAN ......***** MAĆ SZKODA ZWIERZAT Quote
ANETTTA Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 DEA podziwiam Cie zz to co robisz ....powodzenia my tu w katowicach pomagalismy p. uli nie wim moze znasz temat ...szczepienia odpchlenia leczenie psów itd itd i co na koniec wybrała ulice psy do schrony miala eksmisje na 20 m mieszkanko z mediami ,,,ale to za mało dla samotnej emerytki ....ulica jest lepsza a psy staruszki co one poczna w tym schronie Quote
Dea Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 ANETTTA napisał(a):DEA podziwiam Cie zz to co robisz ....powodzenia my tu w katowicach pomagalismy p. uli nie wim moze znasz temat ...szczepienia odpchlenia leczenie psów itd itd i co na koniec wybrała ulice psy do schrony miala eksmisje na 20 m mieszkanko z mediami ,,,ale to za mało dla samotnej emerytki ....ulica jest lepsza a psy staruszki co one poczna w tym schronie ANETTTA znam, śledzę cały czas ten wątek, i też mnie mało szlag nie trafił jak zobaczyłam co się stało z psami, jak to potraktowała... A tyle jej pomogliście! I jak zwykle psy cierpią przez ludzki egoizm, głupotę, upór, ech... Quote
Dea Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 ANETTTA napisał(a):A ODDALIBY GO TRZEBA BY ZAPYTAC I SZUKAC MU DOMKU ..... ....JAKIE WARUNKI MUSI MIEC KUCYK .........J NIGDY NIE MIALAM ANI KONIA ANI KUCYKA ......ALE SA TU NA DOGO OSOBY OD KONIKÓW :shake::shake::shake::shake: CIEZKIE ZYCIE TYCH LUDZI CIĘZKIE I NIEODPOWIEDZIALNE ..NA CO ONI LICZA NA KOLEJNY PUSTOSTAN ......***** MAĆ SZKODA ZWIERZAT Nie oddadzą, próbowałyśmy... On powiedział, że prędzej mu gardło poderżnie, niż odda:angryy: On jest niezrównoważony, na widok munduru bierze siekierę do ręki, policjant kiedyś musiał się ewakuować skokiem przez płot... Quote
Kasia Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Dea, jeśli chodzi o astkę Korę to przekaż te pieniążki na to co będzie najbardziej pilne. Obojętnie czy na jedzenie czy na sterylkę ;) Co do kucyka to skontaktuj się moze z Greven i Ksenką - One wielu koniom pomogły i pomagają, może dadzą jakis pomysł. Quote
Dea Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Dziękuję Kasiu:p Dzisiaj miała tam pojechać koleżanka pogadać o kastracji, bo zaprzyjaźniony wet się zgodził zrobić to na miejscu.... zobaczymy co ci ludzie powiedzą. Quote
agusiazet Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Przyszła wiadomość z Krakwetu, że paczka dla Szarika już wysłana:) Quote
Kasia Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 I jak, sa jakieś wiesci odnosnie Kory? :lol: Quote
Dea Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Będę u Kory dzisiaj około 17-tej. Byłam też u Szarika, kobita powiedziała, że za szczepienia załaci, jak będzie miała pieniądze, to też jej zaświadczenia o szczepieniu nie dałam, powiedziałam, że będę za tydzień. Dałam jej witaminy dla psa, i antybiotyk do uszu. Mam nadzieję, że będzie mu kropliła. Ja dzisiaj próbowałam, ale on piszczy od razu jak dotykam uszu, muszą go mocno boleć. Zapłaciłam za Szarika 65 złotych: 20 szczepienie (do zwrotu), 25 antybiotyk do uszu, i 20 zastrzyk przeciwzapalny - wzmacniający i wizyta. Poza tym kupiłam też duży spray frontline za 55 złotych na pchły, bo wetka podejrzewa, że te wyłysienia u suczki ze Skoczowa to od pcheł, więc trzeba będzie spryskać wszystkie. Na wszystko łacznie z poprzednim advocate mam pokwitowanie od wetki, jeśli ktoś chce mogę zeskanować i wysłać:-) Quote
Dea Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Kasiu dziękuję za wpłatę 70 złotych na Korę:multi: Zbieramy na sterylizację:p Quote
Dea Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Korunia nie wygląda najgorzej, ale jak zobaczyłam, co ma w wiadrze do jedzenia to zrobiło mi się niedobrze:shake: Tak zwane pomyje - np kapusta, skorupki jajek... Nawet tego nie tykała, zadowalała się suchymi kromkami porozrzucanymi dookoła. Właścicieli nie było żeby ich opieprzyć. Przecież oni ją zmarnują, pochoruje się od takiego żarcia! Ode mnie dostała smakołyki:cool3: Zdjęcia mam w telefonie, jak zgram to wkleję. Quote
Kasia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Dea a nie dałoby rady kupić jakieś karmy dla niej? Czy Ci ludzie dawali by jej ją? Wpłaciłabym grosika na to. Ile wyniesie sterylizacja Kory? Quote
madzia828 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 dopiero trafiłam na ten wątek, masakra:shake: za co te psy mają takie życie:angryy: Quote
Dea Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 [quote name='Kasia']Dea a nie dałoby rady kupić jakieś karmy dla niej? Czy Ci ludzie dawali by jej ją? Wpłaciłabym grosika na to. Ile wyniesie sterylizacja Kory? Myślę, że dawaliby, oni z gatunku tych "kochających nieodpowiedzialnie"... Sterylkę przewiduję na około 200 złotych, ale z wetką jeszcze nie negocjowałam, więc nie powiem na 100% A oto zdjęcia z wizyty u Kory Quote
Dea Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 a to coś miała do jedzenia:angryy::grab: Quote
Kasia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Pod koniec przyszłego tygodnia wpłacę grosika na karme dla Kory. Zdjęć nie widzę - blokada w pracy. Obejrzę w domu... W pierwszym poscie piszesz, ze buda też raczej badziewna. Czyli i na to potrzebna zbiórka? Quote
Kasia Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Matko, to nie żarcie tylko pomyje jakieś :angryy: Dea pogadaj z tymi ludźmi czy jak da im sie karme to czy na pewno będą dawać ją Korze. Czy będziecie mogły to co jakiś czas skontrolować aby nie było, że karma jest a ona dalej pomyje dostaje do żarcia? Quote
agusiazet Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 A co tam słychać u Szarika? Puszeczki doszły? Quote
Dea Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Kasia pogadam z nimi koniecznie, przecież oni ją tym wykończą! I zapytam czy będą dawać, ja czasami podrzucam im suchą karmę, myślą, że jej dają. Jak podrzuciłam obróżki przeciwpchelne to im założyli (sprawdziłam jak ich nie było). Ja mogę tam raz w tygodniu wpaść. Agusiazet dzięki, puszki dotarły, w przyszłym tygodniu do niego pojadę:lol:!!! Quote
Recommended Posts