Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Większość tych fajnych rzeczy można kupić:
http://www.akita.de/

kliknać w menu na link: "Shop"

Plakat też kiedyś był do kupienia (teraz już chyba go nie mają).

Mi osobiście najbardziej podoba się biała figurka akity:

Posted

[quote name='Asiaczek']Matagi - czy te cudowności to znalazłaś w Internecie, czy to może Twoich psiaków trofea?
Można to gdzieś kupić? Kamyczki są SUPER!!!
Pzdr.

Asiaczku! :P Nie z internetu to mam :lol: Ponieważ niektórzy wiedzą,że interesuje mnie wszystko ,co ma związek z akitami ,przesyłają mi różne takie fajności :D :P
A kamyczki,zgadzam się,są super! :D Tradycją się stało,że akiciarze,którzy prezentują swoje akity na MWPR w Sopocie,dostają jakąś pamiątkę z tej wystawy :P :D :P W roku 2004 były to właśnie kamyki z podobizną akity :P Nie mogłam być w roku ubiegłym w Sopocie,ale kamyczek dostałam :P :lol: W tym roku też będzie upominek dla startujących na wystawie,ale to niespodzianka :wink: :wink: :wink: Ja jechać nie mam jak,niestety :( ,ale może też coś dostanę,jak będę grzeczna :lol: :wink: :lol: Uchylę tylko rąbka tajemnicy :wink: prezencik tegoroczny jest tu,w galerii na jednej z fotek..... :wink: 8)
Asiaczku! :P Może właściciele basków pomyślą też o takich upominkach,np.na wystawie klubowej,gdzie będzie Was najwięcej?Przyznasz mi chyba,że to jest miło bardzo dostać takie małe coś,co cieszy,leży sobie później na półeczce czy gdzie tam i przypomina..... :D :P :lol:

Posted

[quote name='Izis']Większość tych fajnych rzeczy można kupić:
http://www.akita.de/

kliknać w menu na link: "Shop"

Plakat też kiedyś był do kupienia (teraz już chyba go nie mają).

Mi osobiście najbardziej podoba się biała figurka akity:

Dziękuję.
Pzdr.

Posted

Albo może inaczej piszesz niezbyt ściśle ;-)
Sama do tego dojdziesz. Dotyczy rzecz jasna Twego postu odnośnie Sopotu.

Posted

Napisałam tak:
Tradycją się stało,że akiciarze,którzy prezentują swoje akity na MWPR w Sopocie,dostają jakąś pamiątkę z tej wystawy W roku 2004 były to właśnie kamyki z podobizną akity Nie mogłam być w roku ubiegłym w Sopocie,ale kamyczek dostałam W tym roku też będzie upominek dla startujących na wystawie,ale to niespodzianka Ja jechać nie mam jak,niestety ,ale może też coś dostanę,jak będę grzeczna Uchylę tylko rąbka tajemnicy prezencik tegoroczny jest tu,w galerii na jednej z fotek.....
Jakaż tu nieścisłość? :roll: Nie dopisałam czegoś? :roll: Może wobec tego uściślij mój post,jesteś na sopockich wystawach częściej gościem niż ja,byłaś rok temu i będziesz teraz,a ja nieeee :(

Posted

[quote name='Matagi'][quote name='Asiaczek']Matagi - czy te cudowności to znalazłaś w Internecie, czy to może Twoich psiaków trofea?
Pzdr.

Asiaczku! :P Nie z internetu to mam :lol: Ponieważ niektórzy wiedzą,że interesuje mnie wszystko ,co ma związek z akitami ,przesyłają mi różne takie fajności :D :P
A kamyczki,zgadzam się,są super! :D Tradycją się stało,że akiciarze,którzy prezentują swoje akity na MWPR w Sopocie,dostają jakąś pamiątkę z tej wystawy :P :D :P W roku 2004 były to właśnie kamyki z podobizną akity :P Nie mogłam być w roku ubiegłym w Sopocie,ale kamyczek dostałam :P :lol: W tym roku też będzie upominek dla startujących na wystawie,ale to niespodzianka :wink: :wink: :wink: Ja jechać nie mam jak,niestety :( ,ale może też coś dostanę,jak będę grzeczna :lol: :wink: :lol: Uchylę tylko rąbka tajemnicy :wink: prezencik tegoroczny jest tu,w galerii na jednej z fotek..... :wink: 8)
Asiaczku! :P Może właściciele basków pomyślą też o takich upominkach,np.na wystawie klubowej,gdzie będzie Was najwięcej?Przyznasz mi chyba,że to jest miło bardzo dostać takie małe coś,co cieszy,leży sobie później na półeczce czy gdzie tam i przypomina..... :D :P :lol:
Matagi - dzięki za info. Szkoda, że takich cudowności nie można normalnie kupić w sklepie. A co do Sopotu, to podejrzewam, że sprawczynią tych miłych prezencików jest pani Ewa S-S. Znam ją od tej strony - zakochana w rasie i bardzo przedsiębiorcza kobieta. Szkoda, że u nas, w baskach, nie ma nikogo takiego.

Co do wystaw klubowych z baskami, to ile razy może fundować różne ciekawostki dla basków ciągle jedna i ta sama osoba?! (tzn. ja). To się robi nudne, bo brać każdy lubi, ale żeby coś samemu wymyślić... Raz (jakieś 3 lata temu) właściciele hodowli Loango ufundowali dodatkowe pucharki dla Zwyc. Klubu. I to wszystko. Nas jest po prostu za mało. Lub baskowe-ludzie są zbyt mało aktywni. Szkoda. A takie drobnostki naprawde nie kosztują wiele, a ile radości mogą dać, prawda?

Posted

Hej Lilka,

wiesz co, przecież Ty nie musisz nikomu tłumaczyć swoich postów :wink: Jest bardzo duża różnica, przyjąć to, co jest napisane, a doszukiwać się tego, co się chce wyczytać :roll: .
Generalnie bardzo popieram takie miłe akcenty na wystawie. Ja w tym roku ufundowałam rozety dla Samoyedów za CACe, CACIBy, res.CACIBy i Zw.Mł.. Natomiast koleżanka z Gdyni wyszyła haftem krzyżykowym obrazek pamiątkowy z Samoyedami za BOB. Medal medalem, a taka dodatkowa pamiątka zawsze oko "na ołtarzyku" cieszy :wink:

mfg

Posted

[quote name='Asiaczek'][quote name='Matagi'][quote name='Asiaczek']Matagi - czy te cudowności to znalazłaś w Internecie, czy to może Twoich psiaków trofea?
Pzdr.

Matagi - dzięki za info. Szkoda, że takich cudowności nie można normalnie kupić w sklepie. A co do Sopotu, to podejrzewam, że sprawczynią tych miłych prezencików jest pani Ewa S-S. Znam ją od tej strony - zakochana w rasie i bardzo przedsiębiorcza kobieta. Szkoda, że u nas, w baskach, nie ma nikogo takiego.

Co do wystaw klubowych z baskami, to ile razy może fundować różne ciekawostki dla basków ciągle jedna i ta sama osoba?! (tzn. ja). To się robi nudne, bo brać każdy lubi, ale żeby coś samemu wymyślić... Raz (jakieś 3 lata temu) właściciele hodowli Loango ufundowali dodatkowe pucharki dla Zwyc. Klubu. I to wszystko. Nas jest po prostu za mało. Lub baskowe-ludzie są zbyt mało aktywni. Szkoda. A takie drobnostki naprawde nie kosztują wiele, a ile radości mogą dać, prawda?

Masz rację,co do sprawcy tych prezencików! :lol: :P
A baskowych ludzi trza wobec tego rozruszać :wink: Tym bardziej,że jest Was niewielu ,pogoń ich Asiaczku! :wink:
A takie małe,cuś,cieszy jak diabli :D :P

Posted

.. no np. Zwyciezcy Rasy - dokladniej uscislij, bo z Twego postu wynika (mylnie zresztą), że wszyscy wystawcy akit z Sopotu otrzymują pamiątkowe prezenty ;-)

Posted

Mam parę pomysłów na dodatkowe nagrody na Klubówkę w Łodzi, ale jeszcze nie wiem, który z nich wybrać. Zobaczymy, jak będę stała z finansami.
Ale znowu będę to tylko ja!!! a reszta wyciągnie łaskawie ręce i weźmie jak swoje. I na koniec skrytykuje, że brzydkie, że mało, że dlaczego tylko dla niektórych psiaków.... eh, już teraz odechciewa mi się.
Pzdr.

Posted

kadziumia napisał(a):
Hej Lilka,

wiesz co, przecież Ty nie musisz nikomu tłumaczyć swoich postów :wink: Jest bardzo duża różnica, przyjąć to, co jest napisane, a doszukiwać się tego, co się chce wyczytać :roll: .
Generalnie bardzo popieram takie miłe akcenty na wystawie. Ja w tym roku ufundowałam rozety dla Samoyedów za CACe, CACIBy, res.CACIBy i Zw.Mł.. Natomiast koleżanka z Gdyni wyszyła haftem krzyżykowym obrazek pamiątkowy z Samoyedami za BOB. Medal medalem, a taka dodatkowa pamiątka zawsze oko "na ołtarzyku" cieszy :wink:

mfg

Hellooo Kasia! :P :P :P
Qrde,dałaś mi do myślenia.......niedługo wystawa w Białymstoku.....może ja zagonię mego Złotą Rączkę do zrobienia czegoś fajnego :roll: noooo noooo,posuszę mu głowę,niech coś stworzy fajnego.....nooo nooo :roll: :wink: :roll: :wink:

Posted

O!!!!!!!! Widze, ze znow sa jakies problemy. Wyimaginowane!!!!! Aiaczku i Kadziuma dla was tez beda, oczywiscie o ile bedziecie chcialy, aczkolwiek z motywem akity.pozdrowienia :D :D

Posted

GR napisał(a):
O!!!!!!!! Widze, ze znow sa jakies problemy. Wyimaginowane!!!!! Aiaczku i Kadziuma dla was tez beda, oczywiscie o ile bedziecie chcialy, aczkolwiek z motywem akity.pozdrowienia :D :D

Jejku, naprawdę?! Już teraz się cieszę na taką pamiątkę!!!!! Jak mogłabym nie chcieć?!
Dzięki.
Pzdr.

Posted

Izis napisał(a):
.. no np. Zwyciezcy Rasy - dokladniej uscislij, bo z Twego postu wynika (mylnie zresztą), że wszyscy wystawcy akit z Sopotu otrzymują pamiątkowe prezenty ;-)

Zaraz,zaraz....Zwycięzca Rasy jest w ilości sztuk 1.Ja napisałam,że wszyscy wystawcy akit dostają upominki.Użyłam liczby mnogiej,więc na pewno nie tylko Zw.Rasy,a wszyscy wystawcy.Jaka tu nieścisłość?W tym co napisałam?Ktoś nie dostał?Gdzieś zostało zresztą napisane,że nie tylko Zw.Rasy dostana upominki,poszukam zaraz!

Posted

My w zeszłym roku z nasza Chikaka zdobylismy wszystko co mozliwe oprocz BOB i nie dostalismy zadnego prezenciku :) Moze to kogos przeoczenie ale tak bylo.

Posted

No to moze oprocz BOB zdobywcy złotych medali czy ktos tam jeszcze ... ale na 100% nie wszyscy ;-)
Zreszta patrz post wyżej.

Posted

Znalazłam,cytuję post z dogs:
Do Sopotu wybieram sie, aczolwiek moj GR deczko lysy, Inazuma tyz,ale nie lysa, o ile wiem Tomek z mala sunia z Omono Gawa i z CzENAJ-em , hodowla Akita u Izis tez, bo zgloszenia przyszly z odwrotnym potwierdzeniem odbioru zgloszen,(bo licho nie spi i nigdy nic nie wiadomo), sliczna sunia o imieniu SAKAI Eskimo River byla wystawiana i dam jej fotke - o ile o te suczke chodzi. Zapraszam W SZYS TKICH do Sopotu, tym bardziej, ze bedzie sedzia, ktory zna sie na rzeczy, przepraszm chcialam powiedziec na akitach Pozdrowienia i do zobaczenia w Sopocie. Zaprzyjaznionym, ale tez bedacym w Sopocie hodowcom coooooosik przybedzie (ale to tajemnica) GR
Nic tu nie ma o Zwycięzcach Rasy,jest za to o zaprzyjaźnionych :D :P i będących w Sopocie :D Ja nie będę :( ,ale ja zaprzyjaźniona,ja zaprzyjaźniona,ja zaprzyjaźniona :multi: :multi: :multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...