Asiunia02 Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Specjalnie dla Kasi i Łukasza kilka małych kruszynek :) Matagi: to jest Fumiko Pa-Lis na wystawie w Bygdoszczy, a zeszłym roku. nie byl wtedy wystawiany, przyszedl dopingowac swoja starsza siostre Chikake :)
Matagi Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Asiunia02 :P Dzięki za fotki Fumiko :D Zrobię mu więcej fotek w sobotę i tu wstawię :D :D :D Ładniutkie te małe białaski :D :D :D
AKITY-HalneWzgórze Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Witam po dłuższej przerwie! Niektórzy pewnie już wiedzą dlaczego mnie tak długo tu nie bylo,tudzież na wystawach. :cry: Cieszę się,też,że niektórzy juz pamiętaja Ryoko,że została zauważona. :D (i tu gratuluję Kasi i Łukaszowi białaski !,też Bosowej córci,i Kenjikowej-na pewno będzie cudna!,też :lilangel: ) RYOKO-Jej nieobecnośc na ostatnich wystawach usprawiedliwia fakt dalekiego wyjazdu jej cioci , mamy oraz przyrodniej siostry w celach matrymonialnych(a w owym czasie i sama Ryoko przechodziła swoją pierwszą cieczkę). To już nie tajemnica-wybraliśmy się b.b.daleko,bo aż do Hiszpanii by tam pokryć nasze suczki.Z jakim rezultatem -zobaczymy,za parę tygodni. :o to już pewnie wiadomo,że interesowałam się potomkami KAKUSUI i wynajdowałam ich w różnych krańcach Europy,by szczęśliwie dotrzeć po nitce do kłębka-tak- to na stronie KajitsuNo zobaczyłam pierwszy raz Asayake i Daiichi'ego,ale na początku myślałam ,że to Daiichi'a :sweetCyb: dopiero kiedy jesienia trafiłam na stronę hodowli Shun'You Kensha to oświeciło mnie jaśnie,że to pies! :crazyeye: -tak to te oczy!,ktore zuważylam tylko u Asayake i Daiichi'ego tak mnie zuroczyły!(a o czym jestem mocno przekonana to spuścizna niezwykle oryginalnej NAGASAKI),(tu musze zwrócić uwagę,że nasze Ryoko,Thayla i Momiji też mogą się pochwalić niezwykle skośnymi ślepiami) Już jesienią 04' zaczął się miły kontakt z Sylvie Exposito współwłaścicielką DAIICHI'ego ,właścicielką hodowli SHUN'YOU KENSHA,której hodowla mocno zabazowała na importowanych z Kajitsu No kennel akitach,a potem już na potomkach KAKUSUI i HOKUUNA. To wszystko jest przygodą,i loterią ,do DAIICHI'ego miała jechać MOMIJI -latem w ok.czerwca,ale już wiosną pojwiły się watpliwości-a jak się nie uda? :icon_roc: Pojawił się więć pomysl by pojechać z Sayonarą i Thaylą dla wzmocnienia prawdopodobieństwa udanej dalekiej podróży...a potem,gdy zaczęly wszystkie na raz szaleństwo godów....a pieniązki się zgadzały-to czemu nie poszaleć? :scatter: Tak,tak,wiem a co dalej?-jeśli się udało z wszystkimi-to już plany naszej hodowli na amen się wyczerpią -będziemy dysponować PRZEOLBRZYMIĄ GRUPĄ HODOWLANĄ!!!-ale mam nadzieję silną i mocno skośnooką! :laola: -cóż wtedy będziemy szukać sponsorów do dalszej części zwariowanych planów,może stworzymy Zaprzęg i wyeksportujemy się na Alaskę?(pokrewny klimat do Halnej Górki) ,choć pewnie co niektórzy najchętniej by nas posłali na Syberię. :madgo: No może dość tych wyabstrahowanych dywagacyj. Jutro a nawet już dzisiaj zaczyna się wystawa w Buenos Aires(Argentyna) -Światowa zresztą i mozemy tylko z daleka pokibicować. Sory,że podam mój typ-suczki wygra ASAYAKE,a całkiem możliwe,ze i BOB przypadnie jej w udziale,a dlaczego tak sądzę? widziałam ją w całej krasie ,codziennie przez ponad 10 dni,a i wiem,ze na wystawie w Tulln mocno wpadła w oczy sędziom z Japonii(bo bacznie obserwowali całą wystawę sam Kamisato i Awashi,a po wystawie obaj się z nia fotografowali-to już widziałam na fotkach u Sylvi,z których to fotek jedna jest na stronie Sylvi hodowli http://www.kensha.com odsyłam tam,bo nie mogę tu wklejać nie swoich fotek,choć mam kilka świetnych od niej ,bo krąży tu jakiś Detektyw,który może się do tego przyczepić, a ja faktycznie nie uzgadniałam z Sylvią,że będę te fotki kolportować. :infinity: mogę tylko wklejać te,które sama zrobiłam -a tych starczyloby na długo,pewnie od czasu do czasu coś wkleję. na pewno nie omieszkam wkleić fotki IEMONA -ślicznego 4 miesięcznego akitki imp.przez Sylvi z Japonii,trzeba oddać Sylvie cześć,ze ma niezwykły talent do wyszukiwania perełek,ktorego to talentu można jej pozazdrościć. :grins: oto śliczniutki IEMON a to Asayake
Asiunia02 Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 Pani Jolu: Wielkie gratulacje za swietne dobranie krycia :) My mamy w planach rowniez zagraniczne, ale narazie myslimy z powodu braku funduszy :( juz sie nie moge doczekac zdjec malych akitek
adda Posted July 8, 2005 Posted July 8, 2005 [quote name='Asiunia02'] Pani Jolu: Wielkie gratulacje za swietne dobranie krycia :) Wg. regulaminu na dogo mówimy sobie na Ty :lol: :lol: :lol:
Asiunia02 Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Adda: Twoje leosie sa przepiekne !!! kiedys chorowałam na ta rase !! widziałam ja kiedys na wystawie (pare lat temu) a pozniej ogladałam je u pana Franka z okolic Leszna (napewno znana Ci hodowla, ma takze bernardyny i mastify hiszpanskie). Ale niestety myslac o zakupie kolejnego psa zawsze mysle nad nowa rasa a i tak i tak zawsze kupuje akite :) Wiem ze wg regulaminu tak jest ale nie zawsze wypada :)
AKITY-HalneWzgórze Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Asiuniu zupełnie nie musisz sie,że tak powiem szczypać,wiem,że wiesz,że mam córę w Twoim wieku,widziałaś mnie i dla Ciebie jestem już "nieco"starsze pokolenie,ale tutaj łącza nas akity i śmiało możemy i też w glorii tutejszego regulaminu, zwracać się imionami,czy swoimi psudonimami,oczywiście na wystawach też! Tak,w naszym kraju finanse to bolączka wielu ludzi,trudno jest, w większości dziedzinach,realizować marzenia. :x My sprzedaliśmy kawałek naszej pięknej Halnej Górki,stąd finanse,normalną pracą,albo tylko hodowlą, trudno sfinansować większe marzenia. :cry: W naszej tzw.działalności gospodarczej jeszcze 4 lata temu można było zarabaić przyzwoite pieniądze,od paru lat już nie,i tak jest u większości drobnych przedsiębiorców,a na tzw.zadupiach to już lepiej nie wspominać. Ale życie nasze jest warte tyle na ile uda się realizować marzenia, ale o tym wszyscy tutaj bywajacy dobrze wiedzą. :roll: Kiedyś w latach 99-00 jeździliśmy 2 krotnie z piękną dożycą do Danii do Zw.Świata Helsinki98-pięknego psa,który wygrał w stawce 270 dogów!,wydaliśmy góry pieniędzy,co prawda i zwiedziliśmy, i poznaliśmy wspaniałych ludzi,wspaniałe psy i to musiało wystarczyć na otarcie łez,bo szczeniat nie było! do Czechów też jeździliśmy kilkakrotnie z żadnym skutkiem.Dlatego teraz aż z 3 suczkami probowaliśmy,jeśli udało się z wszystkimi trzema to będzie niezła "zabawa" :crazyeye: ,ale przy 5 osobach kręcących się przy pieskach + pracownica, to jest to do ogarnięcia,jeśli choć jedna z suń powije szczeniątka to będzie juz wystarczające szczęście. :D pozdrawiam wszystkich
malawaszka Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 trzymam :kciuki: aby wszystkie trzy sunie były w ciąży :drinking:
Daisunia Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 malawaszka napisał(a):trzymam :kciuki: aby wszystkie trzy sunie były w ciąży :drinking: ja tez trzymam mocno kciuki ! ;)
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Wyniki z MWPR Warszawa Leos Jancik Akita Psy szczeniąt FOKUS Roal - wo Akita Psy młodzieży Akita u Izis (FCI) TADA - 1/I, dosk. m. złoty Akita u Izis (FCI) UMON - niobecny Akita Psy pośrednia BIMBO Yamamoto - oc.dosk, 1/II, CWC, res. CACIB BOKUSHI Yamamoto - oc.dosk, 2/II Akita Psy otwarta FUMIKO Pa-Lis - oc.dosk., 1/III, CWC, CACIB, NPwR OKII Matagiinu PL - oc.dosk., 3/III TCHIKADO Co Ty na To - oc.dosk., 2/III Akita Suki młodzieży ENISA Porażynianka -oc.dosk, 1/II, Zw.Mł. REN'AI SABI Halne Wzgórze (FCI) - oc.dosk, 2/II Akita Suki pośrednia BUNYA Yamamoto - oc.dosk., 1/II, CWC Akita u Izis TAKA - oc.dosk., 2/II Akita Suki otwarta AKARI Bakira - oc. dosk., 2/II OJOSAN Matagiinu PL - oc.dosk 1/II, CWC, res. CACIB Akita Suki championów ANATA Yamamoto - oc.dosk., 1/I, CWC, CACIB, NSwR, BOB Pan Leos Jancik zaprosił Bimbuśka na wystawy do Czech , powiedział, że tak pieknych akit w Czechach nie ma :P
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Acha, zdjęcia wstawię później, jak wrócimy ze spaceru :P
Asiunia02 Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 OGROMNE GRATULACJE DLA BIMBUSIA I ANATY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciesze sie bardzo z wyniku Fumisia :) 2 wystawa w klasie posredniej lub otwartej i 2 x CWC.
AKITY-HalneWzgórze Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 nie wiedziałam,że ta wystawa będzie międzynarodowa,ale rozumiem,że to niejako zastępstwo za tę kwietniową. GRATULUJE SUPER WYNIKÓW!!! :P Ja też uważam ,że w tej chwili mamy już znacznie lepsze akity niż w Czechach,może trzeba zacząć jeździć tam na wystawy i przełamać "czeską tendencyjność" w ocenach naszych akit? Ja miałam okazję być na wystawie w Hiszpanii,w Victorii Gastez ,była to wystawa krajowa a sędziowała ...Czeszka!(sory ale nie pamiętam w tej chwili nazwiska )akit było 8 suczki wygrała Asayake a BOB i NPwR b.ładny pies po Hokuunie -HOKUSHUMARU D'Obakosow będący w hodowli Legends Continues(http://www.legendcontinueskennel.com ),w której również aktualnie przebywa Hokuun i jeszcze piękny młody imp. z Japonii ITSI MATU GO Kubel. Sedziowie czescy jeżdżą po całym świecie i sędziują,ale na swoje międzynarodowe wystawy niechętnie wpuszczają innych sędziów,co mnie troche dziwi-ktoś może wie dlaczego??? fotka z wystawy w Victorii Gastez 26.06.05' na fotce HOKUSHUMARU z właścicelem i sedziną Ps.dzięki za trzymanie kciuków za suczek "odmienne stany świadomości"! :)
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Co innego gdy Czech sędziuje w innym kraju a co innego w Czechach i mruga porozumiewawczo do swoich. Może nie wszyscy tacy są :roll:
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 No to lecimy ze zdjęciami Najpierw rodzinnie - Anata Yamamoto i Bimbo Yamamoto (niestety to jedyne zdjęcie Bimbuśka jakie mam) Fumiko Pa-Lis
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Lokaty - psy - klasa otwarta Fumiko Pa-Lis, Tchicado Co Ty na To, Okii Matagiinu PL Suki - młodzież Ren'ai Sabi Halne Wzgórze
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Enisa Porażynianka Suki - klasa otwarta Akari Bakira, Ojosan Matagiinu PL
donya Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Suki - porównanie Bunya Yamamoto, Ojosan Matagiinu PL, Anata Yamamoto BOB - porównanie EnisaPorażynianka, Anata Yamamoto, Fumiko Pa-Lis Przepraszam za kropkę na niektórych zdjęciach ale padał deszcz
Asiunia02 Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 [quote name='donya'] Donya: Czy wyrazasz zgode abym umiesciła te zdjecie na naszej stronie ?? Ja niestety nie posiadam ani jednego zdjecia na ktorym Fumi stoi w miare ustawiony gdyz moja obecnosc rozbudza w nim diabla (najchetniej by lizał mnie po buzi pol dnia) i podczas jego wystawiania musze sie ukrywac :)
Asiaczek Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 kadziumia napisał(a):ewaka napisał(a):Ja w kwestii formalnej: Pomijając fakt kto, gdzie i kiedy wstawił tajemniczą fotkę pewnej tajemniczej suczki pewnej tajemniczej pani, informuję szanownych Państwa toczących pianę, że w Polsce nie obowiązuje takie prawo, że trzeba sie pytać, czy mozna zrobić pieskowi zdjęcie czy nie, i czy trzeba informować własciciela psa, co sie z własnym zdjęciem zrobi. Jeżeli zrobiłam zdjęcia, to mam do nich prawa autorskie i tyle. Oczywiście, można się kogos zapytac, ale jest to tylko dobra wola fotografującego. Tak naprawdę pytać powinno się tylko LUDZI, których się fotografuje, i częśc profesjonalnych fotografów to robi, ale własciwie tylko w przypadku "cywilów". Jak wygląda w praktyce dochodzenie praw o naruszenie dóbr osobistych - popatrzcie na pracę papparazzich, którzy pracują, i jakoś nic im nie zagraża. A co do psa. W końcu akit w Polsce nie jest aż takie zatrzęsienie, a zwłaszcza pręgusów. Jeżeli suka jest zarejestrowana w ZK, łatwo to sprawdzić - co to za jedna. No chyba, że to pies bez papierów, co też jest możliwe, ale to by znaczyło, że któryś z pręgusów "trzaskał coś na lewo". Jak detektyw, chce to niech szuka. Generalnie zdjęcia są lepsze i gorsze, i włascicielowi zawsze będzie coś nie w smak. Jeszcze się taki nie urodził, co każdemu dogodził. Ja też chciałabym wyglądać na zdjęciach tak jak 5 lat temu, kiedy wazyłam 40 kg mniej, ale rzeczywistośc jest okrutna. Nie podobam się sobie na zdjęciach, ale robie afery, ze na tym wyszłam ładniej a na tym nie, gdy znajomi zrobią mi fotografie. Z twoich słów Izyda wynika, że każda fotografia którą setki z nas dogomaniaków umieszczamy na swoich stronach - klubowych, wystawowych (a z każdej wystawy czy zawodów, są setki zdjęć i setkami psów) - POWINNISMY SIĘ PYTAC WŁASCICIELA CZY MOŻEMY ZROBIĆ PSU ZDJĘCIE, I CZY MOŻEMY JE WRZUCIĆ NA STRONKĘ?????? W ten sposób nikt nie zamieścił by zdjec, bo pirmo - byłoby to awykonalne, secundo - jednemuy by się nie spodobał ruch włosa, innemu rzucany cień, a kolejnemu fotka - jak jego pies podczas biegu robi kupe w locie ;-)))) To jakiś absurd. I po co to wszystko?? O jedną zwykłą fotkę zwykłej akity?? Co jest takiego drastycznego w tym zdjęciu, co nienormalnego??? bo ja tego nie zauważam. Mam kilkaset tysięcy zdjęć haszczaków, jak dorzucę jakieś fane, to wysyłam innym haszczakowcom, przekazujemy sobie co, kot, i jak. To jest chyba wazniejsze, niż afery o nic. ps. No wlaśnie :):):) Czyli Lilka to święta kobita, a ewaka napisała świętą prawdę ;):) A wracając do sprawy, to skoro suczka jest w Trójmieście, to ja spróbuję sprawdzić w Oddziale Gdańskim, czy mamy zarejestrowaną jakąś młodą pręguskę (tak sądzę ze zdjęcia), tylko żeby jeszcze ktoś mógł sprawdzić w Oddziale Gdyńskim ..... Chociaż to pewnie i tak nie rozwiąże "zagadki" tożsamości suni, jeśli np. jest bez rodowodu, albo "kanapowa do kochania", co często idzie w parze z "nierejestrowaniem" mimo posiadania metryki :(. ps. Asiaczku mój najmilejszy, ale następnym razem, to po drodze E7 proszę do mnie na kawę jeszcze zajechać :):):):) mfg Pamiętałam "ogólnie" o znajomych, ale sama wiesz, że miałam mało czasu, bo primo - musiałam zdążyć na spacer a Agabass, a secundo - ten wyjazd to był trochę wyjazd "kurierski"; zawiozłam, odebrałam, przekazałam itp. A jezeli chodzi o kawę - to juz teraz zamawiam kawę o nazwie "herbata na sznurku, bez cukru, z cytryną." :lol: I vice versa. Pzdr.
Asiaczek Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 [quote name='Detektyw']domorosły hakerze - podobnie jak jedna osoba może występować pod różnym IP, podobnie różne osoby mogą występować po jednym IP. Co zaś do śledztwa – tajemnicą poliszynela jest kto owo zdjęcie wykonał, rozesłał i uknuł intrygę pozostając anonimowy. Wszyscy doskonale wiedzą kto to, niektórzy może się tylko domyślają. Skoro sprawa jest jasna śledztwo zostaje zamknięte – do czasu uknucia kolejnej intrygi. Evelina - co Ty na to?! Pzdr.
donya Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 [quote name='Asiunia02'][quote name='donya'] Donya: Czy wyrazasz zgode abym umiesciła te zdjecie na naszej stronie ?? Ja niestety nie posiadam ani jednego zdjecia na ktorym Fumi stoi w miare ustawiony gdyz moja obecnosc rozbudza w nim diabla (najchetniej by lizał mnie po buzi pol dnia) i podczas jego wystawiania musze sie ukrywac :) Oczywiście, że tak :P
Matagi Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 No i po wystawie :lol: Asiunia 02! :P nie zrobiłam obiecanych fotek Fumiko,ale masz fotki od Agnieszki,zapewne będzie ich tu później więcej,bo robiła je też Ela-Takatuka :D Powiedziałam właścicielom Fumiko,żeby sie z wami skontaktowali :P Kazałam też skontaktować sie z hodowcą dla właścicieli Fokusa Roal :roflt: .Oni jakoś tak nie za wyrażnie przedstawili psa,że myślałam,że to Fumiko :wink: /może mnie Tomek nie zabije :wink: /.Z wystawy jestem zadowolona połowicznie :) .Okii dostał ocenę doskonałą i 3 lokatę.Możliwe,że łysol nie zasługiwał na 1,ale i nie na 3 :wink: Sędzia opis zakończył:"dobrze prezentowany",czego nie można powiedzieć o wystawieniu Ojo :evil: Małpa jedna robiła wszystko,żeby sie nie pokazać /ona nie cierpi wystaw i fotografowania/,biegała skosem,nos przy ziemi,zachowywała sie jak pies gończy :evil: .Sędziemu podobała sie bardzo :D ,przy porównaniu z Anatką powiedział,że suka piękna,ale z Darii lepszy handler :wink: :wink: :wink: Będę musiała jakoś Darii zacząć podstawiać nogę :wink: ,bo Ojosan dostała wczoraj ocenę doskonałą,Cwc,res.Cacib i tym samym od wczoraj jest już Championem Polski :D :D :D ,bo teraz będziemy się spotykały w tej samej klasie :lol: :lol: :lol:
Recommended Posts