Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Coz powiem tyle jak ktoś nie chce zauważyć to nie zauważy chociaż jest wyraźnie napisane. Weszłam pod podany link i kilka postów wyżej jest podany termin owego spotkania. Też chciałabym aby Asiaczek ustosunkował się do tego jak mógł być jednocześnie w dwóch sporo oddalonych od siebie miastach.

A Lilka jak zwykle święta ;-) Bez komentarza..

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Izis']Coz powiem tyle jak ktoś nie chce zauważyć to nie zauważy chociaż jest wyraźnie napisane. Weszłam pod podany link i kilka postów wyżej jest podany termin owego spotkania. Też chciałabym aby Asiaczek ustosunkował się do tego jak mógł być jednocześnie w dwóch sporo oddalonych od siebie miastach.

A Lilka jak zwykle święta ;-) Bez komentarza..

Ja nie mam czasu bawić sie w detektywa :wink: i studiować kto i gdzie sie z kim spotyka :lol: guzik mnie to obchodzi :D Weszłam pod podany link i NIE ZAUWAŻYŁAM ani daty ani godziny spotkania :D nie przewracałam stron,bo jam nie dedektyw :lol: A Asiaczka bronić zaczęłam,tylko dlatego,że TO JA WSTAWIŁAM PIERWSZA zdjęcie tej pręguski /str.91/ i jakoś afery nie było :-? Po drugie:wkurzaja mnie takie Detektywy :evil: ,które logują się tylko dlatego,żeby komuś dos.....ać! :evilbat: Dosyć afer było na Dogs w temacie akitowym,pisało tam full anonimów,wielu akiciarzy przestało tam zaglądać przez takie pisanie anonimów.I teraz tutaj zagląda Detektyw,który jest dla mnie anonimem :evil: W galerii akit,która jest już od roku,piszą nie tylko akiciarze,są to dogomaniacy,których znam z forum od roku,czyli od czasu kiedy tu zajrzałam.A kim jest dla mnie Detektyw?Napisał coś o sobie,przedstawił się? Nie!!!! :evilbat: Niektóre osoby dosłownie "żarły się" tu,w galerii,ale wiedziałam kim są.Nie chcę /i może ktoś oprócz mnie też nie chce/ żeby tu było jak na dogs,gdzie sie pisało bzdety i obrzucano się ....niech będzie błotem :-?
A tu afera o zdjęcie i wielkie poruszenie z tego tytułu :evil: Na plaster to komu? Coś sie stało wielkiego? :o ,że trzeba nam Detektywa? :lol: A może wezwać jeszcze ABW???? :lol: :lol: :lol:
A Lilka,jasne,że święta :lol: :lol: :angel: :angel: :lol: :lol: bez komentarza :wink: :wink: :wink:

Posted

Matagi napisał(a):
Ja nie mam czasu bawić sie w detektywa

No wiecie co? Kobieta smaży kotlety, dogląda małych makitek, czyta dogo, to niby kiedy ma mieć czas na zabawy detektywistyczne???

Posted

malawaszka napisał(a):
a ja już wiem dlaczego Akit na wystawie nie widziałam :lol: w Wiśle siedziały :lol:

Chyba się nie dziwisz? Podobno było 35 stopni w cieniu.. więc Wisła była dla nich najbardziej stosownym miejscem. Ale żeby tam dojść musiały przejść przez krzaczory i potem trzeba je było obrać z łażących po nich kleszczy. Dobrze, że Frontline aplikowany mają regularnie...

Posted

adda napisał(a):
Matagi napisał(a):
Ja nie mam czasu bawić sie w detektywa

No wiecie co? Kobieta smaży kotlety, dogląda małych makitek, czyta dogo, to niby kiedy ma mieć czas na zabawy detektywistyczne???

I jeszcze pranie zrobiłam /3 pralki :wink: / i powiesiłam i część już zdjęłam :lol: :lol: :lol: Jestem święta :wink: :lol: :angel: :angel: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='adda']Matagi, toż nawet ja widzę, że one urosły, słodziaki :angel:

Ja je jeszcze swoim wzrokiem dokarmiam :wink: :lol: :wink: :lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Ha ha, ale masz możliwości!!! A co jeszcze umiesz zrobić wzrokiem? :lol:

Posted

adda napisał(a):
Matagi napisał(a):
Ha ha, ale masz możliwości!!! A co jeszcze umiesz zrobić wzrokiem? :lol:

Noooo,coś tam umiem.... :roll: powiem Ci w sobotę ...na ucho! :wink: :wink:

Posted

Lilka dobrze pamiętam, dzięki komu w ogóle zaczęłam odpisywać na anonimy święta kobieto...
Tym razem nie mam zamiaru w ogóle dyskutować. Stwierdziłam fakt i tyle. I jak widzę ktoś inny ośmielił się stwierdzić coś więcej. Ja nie mam czasu biegać po forum i demaskować kłamstw innych. Ale widać nie tylko mnie zaczynają pewne fakty (a raczej ich niespójność) zastanawiać...

Posted

Matagi napisał(a):

Skoro taki z Ciebie Detektyw :wink: ,to może Ty mi powiesz,kto mi przesłał zdjęcia,które zamieściłam tu,w galerii akit.Jest tam też pręgowana,tajemnicza suczka i białe akity.Nie wiem też co to za psy,więc może drogą dedukcji oświecisz mnie?Czy Ty tylko czepiasz sie Asiaczka? - wybacz,ale mam takie wrażenie,że Detektyw zalogował sie ,tylko po to aby dopiec Asiaczkowi. :-? Zdjęcia,o których mówię,są na 91 stronie w galerii.Czekam więc na efekty pracy Twojej,Detektywie :wink: :wink:
I nie ja tu intryguję, i nie ja chowam się pod tajemniczym nickiem.To nie dogs,tutaj trzeba się zalogować było,żeby komuś "dowalić",Anonimy tu niby nie piszą,no...prawie :wink: Przedstaw się więc Detektywie,albo idź sobie szukać afery gdzie indziej. :-?

Nie piszcie tak szybko bo nienadążam - a to w końcu ja tu mam śledzić bieg wydarzeń.

Matagi - nic się asiaczkowi złego nie stało poza tym że się dowiedziała że kłamstwo ma krótkie nogi. Moja dedukcja wskazuje na to że jednak ją ktoś perfidnie wykorzystał, ktoś o kim asiaczek nam nie powie bo nagle nabrała wody w usta. Celem nie jest dopiekanie nikomu, cy też poszukiwanie afer a tylko odkrycie prawdy. :wink:
Wiem o tym że wstawiłaś to zdjęcie na dogomanii już wcześniej - pisząc że nie pamietasz kto ci je przysłał. Cóż to byłby ze mnie za detektyw, który nie zadałby sobie trudu sprawdzenia poprzednich postów. :wink: Tak więc grono podejrzanych zawęża się do Twoich znajomych z którymi korespondujesz ...

Nie wiem tylko dlaczego tak szybko napisałaś - "I nie ja tu intryguję..." przecież nikt cię o to nie podejrzewa - a może w myśl przysłowia - "uderz w stół a nożyce się odezwą" coś z tego posta odebrałaś do siebie? zastanawiające .... Może ty jednak pamiętasz kto ci je wysłał - Pomóż Matagi rowiązać zagadkę proszę - przypomnij sobie! :modla:

Jeśli zaś chodzi o przedstawienie się - moje dane nikomu nic nie powiedzą - nie znamy się uwierz mi. Pozostanę na razie tajemniczym detektywem podobnie jak tajemniczy jest ów paparazzi którego poszukuję.

malawaszko - służę uprzejmie - musisz jednak odpowiedzieć na kilka pytań pomocniczych!
1 decydujące - czy zginął pies lub akcesoria dla psa - jeżeli nie to temat musimy przenieść na inne forum - jeżeli tak to warto poszukać wśród dogomaniaków...

asiunia02 - spotkanie odbyło się 19.07.2005 ponieważ dnia 18.07.2005 - osoby umawiają się na jutro.
21.07.2005 - sam asiaczek potwierdza że się odbyło. Owszem możliwe jest że 18.07. była w Gdańsku - jednakże tego dnia - pełno było jej na dogomanii w innych topikach. Czy pojechała do znajomych i siedziała u nich przy komputerze? i jeszcze zdążyli pospacerować i zrobić zdjęcie? niemożliwe! - a przynajmniej nieprawdopodobne. Wyjście jest jedno ona tam w tych dniach nie była, ale to już jest raczej jasne. Gdyby pipsała prawdę - na taki zarzut miałaby solidne alibi i nie pozostałaby cicho.

Nic to czekamy na dalszy rozwój wydarzeń - śledztwo trwa ....

Posted

adda napisał(a):
Matagi napisał(a):
powiem Ci w sobotę
Będziesz??? :D :D :D

A będę :wink: :lol: Z łysym Okiim i sztywniejącą Ojosan :wink: :wink: Akity wchodzą o 11.55,będę dużo wcześniej,będzie mnie widać z daleka,święta jestem,aureolę będę miała na czerwonym tle włosów :wink: :lol: :lol:
Ciesze się,że się spotkamy,już od dawna wiem,że będziesz w sobotę.... :D :D :D

Posted

[quote name='Matagi']Akity wchodzą o 11.55,będę dużo wcześniej,będzie mnie widać z daleka,święta jestem,aureolę będę miała na czerwonym tle włosów :wink: :lol: :lol: Ha ha, leony podobno wychodzą o 13.10, to Ty powinnaś być już po!

Będę tylko z małym, ale tylko jego jeszcze nie widziałaś na żywo :D

Posted

Witam wszystkich dogomaniaków. :)
Jako "nowy" grzecznie się przedstawiam. Pod moim dachem wraz z moją rodzinką mieszka HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze. (najpiękniejszy pies w Polsce :wink: ) Na wystawach zdobywamy pierwsze szlify.

Tak więc widząc zainteresowanie wynikami z Ustronia uzupełnie za Izis to co wiem:
Hokori-Takai Halne Wzgórze - ocena doskonała, medal srebrny;
Soda Jamni Jar - ocena doskonała, złoty medal, NSwR, BOB

Pozdrawiam

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Czy ktoś z akiciarzy wybiera się może do Zakopca :question:

Mieliśmy sobie odpuścić wystawy na okres wakacji i Łukasz twardo się tego trzyma :nonono2: a mnie jakoś brakuje tego dreszczyku wystawowego i całej tej atmosferki dlatego spróbuje go przekonać :modla: żeby poprostu połączyć wakacje z wystawką i skoczyć na kilka dni do Zakopca :multi:

pozdrówka :hand:

Do Zakopca jedzie Chiru Yamamoto

Posted

Detektywie my nie chce znow zaczynac kłutni :) Dosyc bylo juz tego na forum dogs. wiemy ze to zdjecie matagi miała juz wczesniej dlatego wiadomo ze nie zostalo zrobione przez Asiaczka. Prawda jest taka ze nas zbytnio to nie interesuje tylko sam pies. A jesli chcesz rozstrzygac ten watek dalej, czyli doszukiwac sie powodu wizyty Asiaczka to prosimy nie w galerii akit, bo ona do tego nie sluzy.
Prosimy Ci o to zebys nie wywoływał niepotrzebnego poruszenia :)

Matagi: Akitki rosna jak na drozdzach :) narazie masz czas zeby robic kilka rzeczy jednoczesnie, ale jak zaczna rozrabiac i sprawdzac do czego sluza wychodzace zabki to chyba juz nie bedziesz taka wielofunkcyjna kobieta :) Ja od naszej Hachiko mam całe pogryzione rece, bo ona nie potrafi zrozumiec ze to boli :(

Kotis Witam serdecznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o zamieszczenie kilku fotek waszej akitki, bo nigdy jeszcze nie miałam okazji spotkac sie z Wami na wystawie.

Posted

Ja w kwestii formalnej:

Pomijając fakt kto, gdzie i kiedy wstawił tajemniczą fotkę pewnej tajemniczej suczki pewnej tajemniczej pani, informuję szanownych Państwa toczących pianę, że w Polsce nie obowiązuje takie prawo, że trzeba sie pytać, czy mozna zrobić pieskowi zdjęcie czy nie, i czy trzeba informować własciciela psa, co sie z własnym zdjęciem zrobi.

Jeżeli zrobiłam zdjęcia, to mam do nich prawa autorskie i tyle. Oczywiście, można się kogos zapytac, ale jest to tylko dobra wola fotografującego. Tak naprawdę pytać powinno się tylko LUDZI, których się fotografuje, i częśc profesjonalnych fotografów to robi, ale własciwie tylko w przypadku "cywilów". Jak wygląda w praktyce dochodzenie praw o naruszenie dóbr osobistych - popatrzcie na pracę papparazzich, którzy pracują, i jakoś nic im nie zagraża.

A co do psa. W końcu akit w Polsce nie jest aż takie zatrzęsienie, a zwłaszcza pręgusów. Jeżeli suka jest zarejestrowana w ZK, łatwo to sprawdzić - co to za jedna. No chyba, że to pies bez papierów, co też jest możliwe, ale to by znaczyło, że któryś z pręgusów "trzaskał coś na lewo".
Jak detektyw, chce to niech szuka.

Generalnie zdjęcia są lepsze i gorsze, i włascicielowi zawsze będzie coś nie w smak. Jeszcze się taki nie urodził, co każdemu dogodził.
Ja też chciałabym wyglądać na zdjęciach tak jak 5 lat temu, kiedy wazyłam 40 kg mniej, ale rzeczywistośc jest okrutna. Nie podobam się sobie na zdjęciach, ale robie afery, ze na tym wyszłam ładniej a na tym nie, gdy znajomi zrobią mi fotografie. Z twoich słów Izyda wynika, że każda fotografia którą setki z nas dogomaniaków umieszczamy na swoich stronach - klubowych, wystawowych (a z każdej wystawy czy zawodów, są setki zdjęć i setkami psów) - POWINNISMY SIĘ PYTAC WŁASCICIELA CZY MOŻEMY ZROBIĆ PSU ZDJĘCIE, I CZY MOŻEMY JE WRZUCIĆ NA STRONKĘ?????? W ten sposób nikt nie zamieścił by zdjec, bo pirmo - byłoby to awykonalne, secundo - jednemuy by się nie spodobał ruch włosa, innemu rzucany cień, a kolejnemu fotka - jak jego pies podczas biegu robi kupe w locie ;-)))) To jakiś absurd.
I po co to wszystko?? O jedną zwykłą fotkę zwykłej akity?? Co jest takiego drastycznego w tym zdjęciu, co nienormalnego??? bo ja tego nie zauważam. Mam kilkaset tysięcy zdjęć haszczaków, jak dorzucę jakieś fane, to wysyłam innym haszczakowcom, przekazujemy sobie co, kot, i jak. To jest chyba wazniejsze, niż afery o nic.

ps.

Posted

[quote name='adda'][quote name='Matagi']Akity wchodzą o 11.55,będę dużo wcześniej,będzie mnie widać z daleka,święta jestem,aureolę będę miała na czerwonym tle włosów :wink: :lol: :lol: Ha ha, leony podobno wychodzą o 13.10, to Ty powinnaś być już po!

Nie widziałam,ale jestem go bardzo ciekawa na "żywo" :D :D Aparacik zabieram ze sobą,będe go miała w komputerku tyż :wink:
To se pogadamy w sobotkę :D :D :D Cieszem siem silnie :D :D :D

Posted

Matagi napisał(a):
Nie widziałam,ale jestem go bardzo ciekawa na "żywo" :D :D Aparacik zabieram ze sobą,będe go miała w komputerku tyż :wink:

To zbierzmy siły (Ty swój wzrok) i sprawmy, żeby gorąco nie było :roll:
Bo mój futrzak tylko się umęczy w skwar :roll:
A z kim zostaną maluchy?

Posted

Detektyw - oj coś ze starych czasów jesteś. Uważasz, że W-wa i Gdańsk leżą tak daleko od siebie? Może gdybym podróżowała dyliżansem, to fakt, lata świetlne by minęły, a ja byłabym ciągle w drodze. To raz.

Dwa. W ciągu doby (dla przypomnienia 24 godziny) - jesteś w stanie zrobić wiele rzeczy.

Trzy. Co ja robię u znajomych? Siedzę przy kompie, bo jestem maniakiem. A wg Twojego myślenia jeden komputer na miasto przypada? Czyli jednak jesteś starej daty i do prawdziwego agenta ABW daleko, oj daleko. Już nie mówiąc o "kryminalnych".
Cztery. Nie chowam głowy w piasek, tylko po prostu pracuję. A w pracy nie mam czasu na igraszki komputerowe. Przykre, ale prawdziwe. W takiej sytuacji do komputera siadam wtedy, gdy odrobię "prace domowe", bo jestem osoba obowiązkową.

Pięć. Może rzeczywiście lepiej nie zamieszczaj swojej strony www na forum (dla rozreklamowania firmy detektywistycznej), bo nikt nie skorzysta z Twoich usług i zagrozi Ci postępowanie upadłościowe. A to nie jest przyjemne. Zajmij się lepiej czym innym, jakimś mniej logicznym zajęciem niż usługi detektywistyczne. Może jakiś kurs logicznego myślenia?

Sześć. Dobry detektyw, to grzeczny detektyw, który nie wstydzi się swojego nazwiska, imienia itp. Poczytaj sobie regulamin prowadzenia firm detektywistycznych. A potem baw się dobrze, ale, powtarzam, w innej dziedzinie.

Siedem. W ten weekend też będę trochę jeździła po Polsce, a w niedzielę chyba domówimy się z Agabass na Polach Mokotowskich. Może się do nas przyłączysz? Miło będzie poznać Cię osobiście. Pod pojęciem "weekend" rozumiem: piątek po płd., sobota i niedziela. Tak rozumie to słowo chyba większość z nas. Co prawda na Zachodzie w pojęcie to "wchodzi" piątek po lunchu, a nie piątek ppłd.

Osiem. Naprawdę nie wywnioskowałeś ze zdjęć, kiedy zostały zrobione? O jakiej porze dnia? Przekracza to Twoje umiejętności? Jak już to rozstrzygniesz, to może uwierzysz, że nie żyjemy w dobie dyliżansów, lecz dosyć szybkich samochodów.
Pzdr.

Posted

Izis napisał(a):
Lilka dobrze pamiętam, dzięki komu w ogóle zaczęłam odpisywać na anonimy święta kobieto...
Tym razem nie mam zamiaru w ogóle dyskutować. Stwierdziłam fakt i tyle. I jak widzę ktoś inny ośmielił się stwierdzić coś więcej. Ja nie mam czasu biegać po forum i demaskować kłamstw innych. Ale widać nie tylko mnie zaczynają pewne fakty (a raczej ich niespójność) zastanawiać...

Dobrze,że pamiętasz,kto zwrócił Ci uwagę na anonimy,które miały jakieś "pretensje" do Ciebie i do Twojej hodowli.Byłam bardzo zszokowana tym,że ktoś może takie rzeczy wypisywać na forach,na których wtedy dopiero zaczynałam cokolwiek pisać.I muszę być święta,że nie wmieszałam sie w te dysputy./ale mnie korciło silnie,ledwo sie powstrzymałam,żeby czegoś nie napisać,szczególnie na dogs/,które posunęły sie dużo za daleko :-? .Masz rację,bez sensu jest teraz dyskusja,ośmielam sie twierdzić,ja,święta kobieta :wink:
Jakoś dobry humor mnie nie opuszcza :wink: :D :lol:

Posted

[quote name='Matagi'][quote name='adda'][quote name='Matagi']Akity wchodzą o 11.55,będę dużo wcześniej,będzie mnie widać z daleka,święta jestem,aureolę będę miała na czerwonym tle włosów :wink: :lol: :lol: Ha ha, leony podobno wychodzą o 13.10, to Ty powinnaś być już po!

A z mną też pogadacie?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...