Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Gratulacje dla Bimbusia :)

Ja porobiłam podczas weekendu mnostwo zdjec i mi sie aparacik zepsuł i chyba nic sie nie da z niego odzyskac :)

Dziękujemy :P
Szkoda, że zdjęcia zniknęły :cry:

Posted

Ponieważ siedzę i pilnuję suki Sake /sapiącej na cały dom przyszłej mamuśki :wink: /to pogrzebałam sobie w komputerku i znalazłam kilka fotek akitowych :D Zdjęcia zostały mi przesłane,zapisałam je,ale nie wiem kto na nich jest i od kogo je dostałam,bo maile ....wykasowane zostały przez moja drugą połowę :( Ale pooglądać zawsze można :wink:

Posted

yahoo i Asiunia02 dzięki za uznanie :Dog_run: adda Tobie też dziękujemy tyle że za uznanie dla naszego "okna-ściany" czyli wyjścia na taras :lol: chrisowi podziękowania za genialny sposób na medale :D
no to podziękowań byłoby na tyle :)

Cały czas jesteśmy jeszcze po wrażeniem wystawy w Krakówku, niestety nie są to tylko wrażenia pozytywne :microwav: jak zobaczyłam te smarzące się na słońcu stworzenia którymi handlują Ci pseudo hodowcy to dosłownie się załamałam :motz: kurcze czy naprawde z tym nie można sobie jakoś poradzić :question: innym organizatorom jakoś się udaje, mam na myśli na przykład Katowice, tem takie przypadki są sporadyczne a tu cała aleja ledwo żyjących maluszków i na jej końcu straż miejska w samochodzie :microwav: dosłownie ręce opadają...zje...jedna taką pseudo hodowczynie ale oni wszyscy są tacy bezmózgowi że do nich nie dociera że robią im krzywdę...pierwszy raz byliśmy na wystawie w Krakowie i więcej tam nie pojedziemy jeżeli organizator tego nie zmieni...może to jest jakiś sposób...jeżeli jednym się udaje to dlaczego ma się nie udać innym...dobra kończę ten przykry temat bo już mnie brzuch z nerów rozbolał...

Zdjęcia z wystawy postaramy się wrzucić jutro bo dzisiaj brak czasu na ich obrobienie :(

pozdrówka :hand:

Posted

Długo nas nie było tutaj bo szkoła i w ogóle. Ze zdjęciami kiepsko bo jeśli jakieś mam to dzięki uprzejmości ludzi z aparatami. Na szczęście nie wszyscy starają się zrobić jak najgorsze zdjęcia konkurencji ;-)
Więc wstawię kilka z nich.
Oto moja Akita u Izis (FCI) TAKA - zdjęcie z wystawy w Szczecinie (a od Krakowa Młodzieżowy Champion Polski):

To Akita u Izis (FCI) TADA - zdjęcie z wystawy Szczecińskiej, gdzie zdobył CWC i Res-CACIB:

A tutaj najmłodsza pociecha z tych co to już mogą się wystawiać
Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHII - zdjęcie ze Szczecina, gdzie co prawda był drugi (doskonały, srebrny medal) ale za to już w Krakowie znów Zwycięstwo Młodzieży (drugie na trzy jego wystawy):

Posted

donya napisał(a):
Własnie wrócilismy
Bimbuś się spisał na dwa medale i pucharek :lol:

Napisz coś więcej o finalach.
Numerki i znaczek dosle wlascicielka bialasa, bo zostaly na stoliku. Zostala tez paczka karmy Bimbusia ;-)

donya napisał(a):
Trochę uzupełnię wyniki z Krakowa
suki - kl.młodzieży wynik
ENISA Porażynianka - oc. dosk. lok. II
MIDORI Turzycowa Dolina - nieobecna
RYOKO Halne Wzgórze nieobecna
Akita u Izis (FCI) TAKA oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł

To nie byla ENISA. Nie dojechali, bo mieli awarie auta. To była MIDORI.
A nieobecne to Enisa i Ryoko.

Posted

I znow sie zaczeło :)

Dla Asztarka taki łańcuszek mozecie kupic w kazdym sklepie zoologicznym, który prowadzi sprzedaz smyczy.

Donya kilka zdjec odzyskałam ale narazie tylko 10 a zrobiłam ze 120 :) bede jeszcze próbowac.

Posted

[quote name='Asiunia02']Dla Asztarka taki łańcuszek mozecie kupic w kazdym sklepie zoologicznym, który prowadzi sprzedaz smyczy.

Asiunia02 Łańcuszki rzeczywiście można spotkać w każdym sklepie zoologicznym ale chris wykąbinował sobie takie sprytne zawieszki a z tym akurat się nigdzie nie spotkaliśmy :lol:

pozdrówka :hand:

Posted

Matagi napisał(a):
moja Sake zaczęła przygotowania do porodu!!!

No to trzymam kciuki za mamę wyjątkowych psów :lol:

Posted

[quote name='adda'][quote name='Matagi']moja Sake zaczęła przygotowania do porodu!!!
No to trzymam kciuki za mamę wyjątkowych psów :lol:

Trzymaj Adda :P,trzymaj!Temperatura spadła już,Sake sapie jak miech,lata po domu i kombinuje jak by tu zainstalować się w naszym łóżku :wink: Ojjjjjjj chyba już dziś nocka będzie nie przespana :wink: :wink:

Posted

[quote name='Matagi']Trzymaj Adda :P,trzymaj!Temperatura spadła już,Sake sapie jak miech,lata po domu i kombinuje jak by tu zainstalować się w naszym łóżku :wink: Ojjjjjjj chyba już dziś nocka będzie nie przespana :wink: :wink: Oj, to trzymam!!!!!!!!
Normalnie jestem zdenerwowana :roll: Matagi trzymajcie się :P

Posted

Izis napisał(a):

Napisz coś więcej o finalach.
Numerki i znaczek dosle wlascicielka bialasa, bo zostaly na stoliku. Zostala tez paczka karmy Bimbusia ;-)

Tak to jest jak mało czasu. Dojechaliśmy i własnie rozpoczęły sie finały. Dokładnie o czasie :P
Na finałach sędziował Węgier. Wybrał Husky (miejsce 1), psa faraona (m2) - baaardzo mnie się podobał, biegł taki szczęsliwy i machał ogonkiem. Nie to co Bimbuś - ciężko zmęczony. :wink: Na trzecim miejscu był pomerian p. Supronowicz.
Ale pucharek za zwycięstwo rasy całkim, całkiem :P

W sprawie karmy własciciele dzwonili do Ani, może białasek zje. Bimbo nie pogardził więc zła chyba nie jest :wink:

Posted

donya napisał(a):

W sprawie karmy własciciele dzwonili do Ani, może białasek zje. Bimbo nie pogardził więc zła chyba nie jest :wink:

Pewnie, ze zla nie byla. TADA nawet probowal sie na nia zalapac. ;-)
Biedaczek zglodnial po podrozy przez cala Polske.
Pozdrowienia dla Bimbusia :-) Fajny akita. Na żywo jeszcze ladniejszy niz na zdjeciach. I taki dostojny WOW :-)

Posted

Acha Agnieszka mala YOKO pojechala do Warszawy w niedziele, więc może spotkacie gdzieś tego brzdąca na spacerach. :-)
Będzie mieszkać z fretką ;-)
Ciekawe jak sie dogadaja na dluższą metę ;-)
Na razie jest OK :-)

Posted

Izis napisał(a):
Acha Agnieszka mala YOKO pojechala do Warszawy w niedziele, więc może spotkacie gdzieś tego brzdąca na spacerach. :-)
Będzie mieszkać z fretką ;-)
Ciekawe jak sie dogadaja na dluższą metę ;-)
Na razie jest OK :-)

A w których rejonach Warszawy będzie mieszkać. Bimbo lubi szczenieczki i jest wyjątkowo cierpliwy dla nich.

Posted

Yahowiacy witają i tym, co zaszaleli w Krakowie gratki składają!!! :D
Izis! graty dla Taki za ukończony championat!!! Razem z Yaśkiem mogą sobie przybić piątkę (Yahoo potrafi :) ), też już to ma za sobą.. Teraz to nawet na niego mówimy: "nasz Szampon" hi hi...
pozdroofka dla wszystkich akitomaniaków (własciciele!- zażywajcie jak najwięcej kąpieli słoneczych, póki słoneczko świeci 8) , psiaki - wylegujcie się w cieniu, czekajcie na chłodne dni...choć do zimy jeszcze jeszcze :)

Posted

yahoo napisał(a):
Yahowiacy witają i tym, co zaszaleli w Krakowie gratki składają!!! :D
Izis! graty dla Taki za ukończony championat!!! Razem z Yaśkiem mogą sobie przybić piątkę (Yahoo potrafi :) ), też już to ma za sobą.. Teraz to nawet na niego mówimy: "nasz Szampon" hi hi...
pozdroofka dla wszystkich akitomaniaków (własciciele!- zażywajcie jak najwięcej kąpieli słoneczych, póki słoneczko świeci 8) , psiaki - wylegujcie się w cieniu, czekajcie na chłodne dni...choć do zimy jeszcze jeszcze :)

Dzieki i nawzajem Gratulacje!!! (chyba w Szczecinie ukonczyl prawda? Udalo sie chlopakowi doslownie w ostatnim momencie, bo już mu się chyba wiek prawie kończył. Najważniejsze, że się udało :-)
Ja sie ciesze, że TAKA ma to za soba już, bo u suki to gorzej, a to cieczka a to lysa po cieczce ;-) a tak już zaliczone i spoko. :-)

Moja dwojka ma to jeszcze przed sobą. Ciekawe, czy im też się uda.
Fajnie byłoby. Miałabym w domu trzy mlode "szampony" i jednego na poludniu Polski ;-)

Posted

donya napisał(a):
Ale pucharek za zwycięstwo rasy całkim, całkiem :P

Właśnie mi się przypomniało. Wie ktoś może kto to jest Pani Bożena Kalinowska z O/Kraków?
Dzięki niej moja TAKA i UTSUKUSHII dostali po pucharku za Zwycięstwo Młodzieży. Całkiem ładniutki to był pucharek :-)
I oprócz Zwycięzcy Rasy (BIMBO) młodzież to była jedyna klasa, gdzie ufundowane były w akitach pucharki.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...