revii Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Witam ponownie i zapraszam do obejrzenia kolejnej relacji ze spaceru Fukashiego i Bora. Fuki chętnie buszował w zbożu ... ... ziajał ... ... brykał ... ... oraz wystawiał ... ... i to z całkiem niezłym rezultatem :loveu: Więęęcej tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10377629#post10377629 (polecam ;))
INU Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ładnie stoi Fuki, prawda ;)? Dodatkowo chciałam się jeszcze pochwalić, że mój "mały" mężczyzna (waży obecnie 20 kg :-o) skończył dzisiaj 5 miesięcy :multi::multi::multi:. :smilecol: :sweetCyb: :laola: :BIG: :new-bday: :tort: :bday:
Agappe Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 a kim sa kuracjuszki???? :roll: Inu..poczepiam się szczegółów 4 zdjecie - głowa wyżej, łapy przednie równolegle 5 zdjecie - za daleko tylnie łapy - powinien być kąt prosty między ziemią a hmm stopą? ;) i to samo dotyczy przednich łap.. no i więcej futra weź do obroży - żeby miał wiekszą głowę.
Agappe Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Asiunia02 napisał(a):Ale też była w Szczecinie :) Przepraszam, nie doczytałam. Asia zakochałaś się czy co??? :roll::lol: co Ty taka nieogarnieta? ;)
Izis Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Inu napatrzyła się na pewnego promowanego akitę i pewnie myśli, że akita musi taki długi być ;-) i próbuje na siłę Fukiego przedłużyć ;-)
CHAAKITA Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='Agappe']a kim sa kuracjuszki???? :roll: :razz: to kobitki jeżdżące do uzdrowisk, jak lądek zdrój - zdrowotne źródła, masaże, kąpiele w błocie, dancingi i te sprawy :lol:
Agappe Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 abigail napisał(a):Dzięki Asia ponownie za pomoc;) Ale.... znowu poprawka - to jest moja Kitka (rodowodowo...Fara Rilaf) babcia:evil_lol: weteranka, mama AMAI Pzdr a w jakim wieku jest dziewczynka??? Po wieeelu akitkach w ogóle starości nie widać :)))) co druga osoba (reszta nie wyraża swojej opini o wieku Rudej), która mnie zaczepia myśle, że Anata to szczeniak lub conajmniej młody pies:loveu::loveu:
abigail Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='Agappe']a w jakim wieku jest dziewczynka??? Po wieeelu akitkach w ogóle starości nie widać :)))) co druga osoba (reszta nie wyraża swojej opini o wieku Rudej), która mnie zaczepia myśle, że Anata to szczeniak lub conajmniej młody pies:loveu::loveu: Mądrzy ludzie gadają, że akita jest jak wino, im starsze tym lepsze.... Naaaaprawdę warto się o tym przekonać;) Suczka Kitka ma 8,5 i jest jak "rakieta":lol: Może za szczeniaczka ją nie biorą ale np. za "aniołka", co również prawdą nie jest:cool1: Oto jak zwiedza codziennie nasz Szpilkowy Las (zdjęcie wiosenne po przejściu trąby) A to inna suczka już prawie 5-letnia wprost z Lasu I jeszcze małżeństwo;) (ŚREDNIA WIEKU 5 LATEK;)) A to nasz niedawny "odchowanek" Yo-Toshi:loveu: Wszystkie nasze pieski (nawet niegrzeczne i stare) są od początku do końca przez nas kochane FOR EVER!;)
abigail Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='Izis']Inu napatrzyła się na pewnego promowanego akitę i pewnie myśli, że akita musi taki długi być ;-) i próbuje na siłę Fukiego przedłużyć ;-) Skoro o promocji mowa, to na życzenie popromuję to co dobre bo polskie (tzn JAPOŃSKIE;)) Wartość wysokiej eksterierowo klasy akity stanowi to, że się sama ustawia:loveu: Nie wolno jej dotykać:cool3: (powymądrzać się trochę mogę, a nie musicie słuchać) I to doradzam przy nauczaniu akitek szykujących się na wystawy. No i życzę wszystkim krótkim, długim i innym... żeby można im było w takich pozach robić takie zdjęcia, o ile zieloną trawkę i swobodny wybieg widują na oczy! Poniżej oczywiście AKOGARENO Z hodowli AKOGARENO FCI (przewalczyłam ten programik i nauczyłam się wstawiać foty:loveu:)
Asiunia02 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Agappe napisał(a):Asia zakochałaś się czy co??? :roll::lol: co Ty taka nieogarnieta? ;) Sesja mnie wykończyła, a to jeszcze nie koniec :)
Taishi Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 no śliczne kitki....:loveu: a najlepiej by było żeby się dzieciaki same wystawiały, żeby tak same po ringu biegały...;) hm...nie wiem dlaczego ale znowu mi się wydaje, że się delikatne uprzejmości na nasze forum zakradają...?
Taishi Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 ale mnie obudziłaś ;) Ty się kładź jak mamy rano jechać bo obie zaśpimy i kto nas obudzi?:lol: właśnie mi ulewa zmoczyła całe pranie na balkonie...cholera...:angryy:
Agappe Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Taishi napisał(a):ale mnie obudziłaś ;) Ty się kładź jak mamy rano jechać bo obie zaśpimy i kto nas obudzi?:lol: właśnie mi ulewa zmoczyła całe pranie na balkonie...cholera...:angryy: jaka ulewa???!! u mnie sucho
Taishi Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 u nas przez chwilkę ale bardzo obficie...i dalej nie śpisz...:mad:
Agappe Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Taishi napisał(a):u nas przez chwilkę ale bardzo obficie...i dalej nie śpisz...:mad: jak widać sama nie jestem ;) nadrabiam zaległości wystawowe ;)
Taishi Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 widzę właśnie :), to ja się kładę, o której budzenie zamawiasz? przypomnij mi żebym jutro zabrała aparat.
Agappe Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 i butelke wody dla nas ;) a wstane pewnie chwile przed 10 ;)
ania_wawa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Hejka:) Daichi i jego nowy kumpel rodesian :). Biegali wczoraj ze dwie godziny a ta bestia i tak nie poszła spać jak wróciliśmy do domu. Tu chyba na żaby poluje :)
abigail Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Taishi']no śliczne kitki....:loveu: a najlepiej by było żeby się dzieciaki same wystawiały, żeby tak same po ringu biegały...;) hm...nie wiem dlaczego ale znowu mi się wydaje, że się delikatne uprzejmości na nasze forum zakradają...? Dziękuje:-) Takich co się same wystawiają jest naprawdę niewiele, ale są. W każdej rasie! Co do uprzejmości, cóż... takie życie! Landrynkowo na ringach akit obecnie nie jest:shake: Ale ponieważ to galeria to zrobię uprzejmość i pokażę jak nie należy ustawiać psa do oceny na ringu; to na co Daria zwróciła uwagę przy synku (tylne łapki) - należy to skorygować. Jak? Oczywiście każdy dobiera sobie doradców sam;) pzdr
INU Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 No, to teraz będę się tłumaczyć :evil_lol:. To nie ja ustawiałam Fukiego - on sam się ustawił. Lepsze zdjęcia będą, jak znajdziemy lepsze miejsce, bo tam pełno dziur jest tylko. Żeby potem nie było, że mój pies ma załamany grzbiet. A jeżeli ktoś chce oceniać "przydatność" na wystawy mojego psa, to zapraszam do Sopotu. Tam będzie można ocenić go na żywo.
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 odrobinke łysego Bimbonka :loveu::loveu::loveu: [quote name='Asiaczek']Bawiący się BIMBO...:loveu: Cdn. Pzdr.
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 i zaspanae towarzystwo :loveu::loveu::loveu: [quote name='Asiaczek']Cd. Pzdr.
Agappe Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 zaspanego towarzystwa część pierwsza ;) [quote name='Asiaczek']O ile Gospodarze przywitali nas bardzo ciepło i serdecznie, o tyle małe kitki były wyraźnie nieprzygotowane (przynajmniej na początku... Sami zobaczcie: Cdn. Pzdr.
wani Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 :loveu::loveu::loveu: A ja wlasnie wrocilam ze spacerku z Emisiem. Spokojnie moge ja nazywac myszojadem, albowiem pozarla dzis kilka myszek, a ja musialam sluchac ich przerazliwego pisku! Po powrocie dostala wielka miche karmy... te myszki to byla taka zakaska :shake:;) Milego dnia for all!
Recommended Posts