Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogę!!! :-D To zdjęcie jest rewelacyjne!! Przekładając to na ludzi to wygladają oboje jakby właśnie urwali się z jakiegoś zakładu zamkniętego. Za minę Emiści w skali od 1 do 10 daję 15:loveu:!! Po prostu BOMBA!!

Chaakita śliczne kitki:loveu:. Co do wody to Daichi najchętniej by z niej nie wychodził. Jeśli jest na spacerze nad jakimś jeziorkiem to cały czas w zasadzie spędza w wodzie, brodzac i zgladając dookoła :). Ma taka radochę że nie mam serca mu zabraniać, nawet jeśli z powodu mułu wraca do domu cały czarny i smierdzący:mad:.

Posted

Ojj spore zaległości mamy :oops:
Wszystkie zdjęcia są świetne :) Czy akity mokre, czy z minami dość nietypowymi :evil_lol: i tak wspaniale wyglądają w tej wiosennej scenerii.
Poniedziałkowe pozdrowienia i merdania ogonkami od Migotek :)

Posted

Ania... nie wiedzialam, jakich slow uzyc! Zaklad zamkniety to jest dokladnie to co chcialam napisac!!! hahaha fota jest na maksa - najlepsza jaka tutaj widzialam. Smialam sie do rozpuku :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Taishi']kolejna ofiara młodego nadpobudliwca:oops:

Mina EMIKO o kurcze ;-)

A Migotki nie opierdzielać się. Dawać resztę fotek.... :-)

Posted

Marta, ale sie dzis naspacerowalas :) Fajniutki ten Kibo... przykro, ze taki los go spotkal. Pozostaje miec nadzieje, ze ktos go przygarnie i bedzie juz szczesliwy do konca zycia (tak jak na tych spacerkach).

Aaa Emiko ma glupia na maksa ta mine - nazwijmy to po imieniu :roflt:
a Taishiego ogonek wyglada jak lod wloski hihih

Posted

[quote name='Migoto Inu']
Wcinamy paluchy paniusi :lol:
[IMG]http://images23.fotosik.pl/203/c043ff726433bdae.jpg

paluszki zostały całe??:evil_lol:

Posted

po primo - nie zabralam :placz:
po duo, już ze zdjęc można mniej więcej wykoncypowac w posiadaniu jakich piesków jestem...:eviltong:
ponadto, kolejna wskazówka - wybieram się do bydgoszczy na wystawę :cool3:
hehe, mała łamigłówka :megagrin:

Posted

Agappe napisał(a):
ale szczęsliwa akicia mordeczka :loveu::loveu::loveu:

CHAAKITA, jestem ciekawa, które akitki zabrałaś z Halnego?:roll:

ehhh...zapominam jeszcze o pewnych zasadach...zatem - tekst wyżej jest do tegoż postu :evil_lol:

Posted

A mi sie tak wczoraj spodobalo na polach, ze dzis z checia tez bym sie wybrala... Mam nadzieje, ze pogoda tylko straszy i nie bedzie padac. Ma ktos ochote? A jakby mialo strasznie padac to najwyzej krokiem raka sie wycofamy :eviltong:

Posted

CHAAKITA napisał(a):
po primo - nie zabralam :placz:
po duo, już ze zdjęc można mniej więcej wykoncypowac w posiadaniu jakich piesków jestem...:eviltong:
ponadto, kolejna wskazówka - wybieram się do bydgoszczy na wystawę :cool3:
hehe, mała łamigłówka :megagrin:

trzeba najpierw znać te psiaki, żeby wiedzieć kto jest na zdjeciach ;) a ja chyba obu panienek jak na razie na oczy nie widziałam:oops:

"tylko" te dwie panienki z Tobą mieszkają czy jeszcze masz jakąś kitkę gdzieś pochowaną?:evil_lol:

Posted

[quote name='Agappe']trzeba najpierw znać te psiaki, żeby wiedzieć kto jest na zdjeciach ;) a ja chyba obu panienek jak na razie na oczy nie widziałam:oops:

"tylko" te dwie panienki z Tobą mieszkają czy jeszcze masz jakąś kitkę gdzieś pochowaną?:evil_lol:

HACHIDORI Halne Wzgórze:

HACHI ( w skrócie...) i JULIA (w skrócie Julka :megagrin: ):

i dwa maluchy :cool1:

Posted

[quote name='Agappe']trzeba najpierw znać te psiaki, żeby wiedzieć kto jest na zdjeciach ;) a ja chyba obu panienek jak na razie na oczy nie widziałam:oops:

Agappe -nie widizałaś tych panienek?! -Hachidori (Koliberka) widziałaś w Grodzisku na Klubówce,a Julki nie znasz? -masz przecież fotki z Danii i to nie mało,a na dgm tez już była,a ostatnie fotki z wystawy w Inowroclawiu-wszyscy chyba już podziwiali Julkę w roli brzydkiego kaczątka ;)

Chaakita -witam Cię serdecznie na forum i widzę,że fotki jak na ten aparat to świetne dziełajesz :lol: -brawo!
...i utrzymaj na razie w tajemnicy naszą niespodziankę :razz:

Posted

[quote name='Stitch']Witam

Trochę fotek z pierwszego wyjazdu integracyjnego ;)

Tym razem ja nie wytrzymam i powtórzę te fotki -warte są tego!!!
Stitch -to wielkie szczęście i wyróznienie dla wszystkich z Halnego i ludzi i akitek,że mogą z Wami podzielać tak wiele i tak "panoramicznie" pod każdym względem,nie zpomniałam o "nazwie" ,ale nie miałam czasu się odezwać,a mój net współpracuje tylko tak późno w nocy:shake:

Posted

[quote name='Izis']Nie dostrzegłam bo nie ma o tym wzmianki na jego stronie a to duże niedopatrzenie ;-)
To miło, że po tylu latach hodowania doczekaliście się Multichampiona z własnym przydomkiem :-) Gratuluję! Przy takiej ilości miotów i szczeniąt a i tak musieliście sami to wyjeździć... bo ludziom po prostu nie chce się jeździć na wystawy i taka jest smutna rzeczywistość.

Myśle,że kto chce dopatrzeć ,to dopatrzy-także wyniki akitek,które są z Halnego,a nie są u nas.
W wynikach wszystkich naszych akit widać,że jednak trochę ludzie jeżdżą na wystawy ;) - a wystawy nie są obowiązkiem,można,mając pewnośc,że szczenię rokuje wystawowo kogoś do wystaw przekonywać,ale zmuszac nie ,niewielu ludzi chce mieć pieska po to głównie by z nim jeżdzić na pokazy.

Czy aż po tylu latach? przed 2001 urodzily się u nas 2 mioty akitek w 1998 i 1999 ,pierwszy miot w 1996 to akitki były w typie amerykańskim -wtedy jeszcze nie miałam zielonego pojęcia o róznicach.

Licząc od 2001 kiedy to już zaczęłam "widzieć" akity to dopiero 7 lat ,a przecież nasz pierwszy Interchempion,a ściślej Interchampionka to właśnie z 2001 -KHADABRA Halne Wzgórze,a SHOGUN ,ktory jest z 2002 dogonił Khadusię i skończyły Interchampionat na tej samej wystawie -w TATA na Węgrzech w pażdzierniku 2004 i mogę przypomnieć,że SHOGUN nie jest u nas tylko u Marka i Moniki(Marek kiedys bywal częstym gościem forum-to dla przypomnienia)
czy naprawdę można pewne wyniki tak po prostu wyjeździć?
A przecież wiele z Twoich akitek też juz ma po 2-3-4 lata i wiele z nich pojawiało się na wystawach,gdyby ktoś wnikliwie prześledził na ilu wystawach bywały niektóre akitki Akita u Izis Fci ,to wyszedłby całkiem niezły wynik i myślę,że nie masz co narzekać na smutną rzeczywistość,bo taka nie jest,bo bardzo wielu ludzi,ktorzy mają akitki od Ciebie bardzo sumiennie jeżdza na wystawy i należą sie im za to wielkie ukłony i podziękowania od Ciebie :lol:
Ja nie narzekam,że ludziom się nie chce,ja sie tylko boję,by się nie zrazili niepowodzeniami,które czesto początkującym na wystawach (i mającym po raz pierwszy psy)sie zdarzają i to z bardzo róznych przyczyn(sposób odchowania-żywienia,co ma znaczący wpływ na eksterier,wychowanie,a poźniejsze zachowanie na wystawach,sposób wystawiania,itd)

Myślę,że to prawidłowe,że hodowca sam dużo jeździ na wystawy z swoimi psami,bo zanim zacznie innych przekonywac,ze ma świetne szczenięta,to musi zweryfikować soje psy i suki hodowlane,a tego nie zrobi inaczej niż pokazując je u wielu róznych sędziów.
Bo to jednak sędziowie decydują o tym,czy psy są dobre,czy wybitne,czy przeciętne,a nie hodowcy-hodowca powinien bardzo często pokazywać swoje psy na wystawach i legitymować się wynikami i to nie jednym ,czy dwoch osobników,ale powinien pokazać ich jak najwiecej i przez odpowiednio dlugi okres czasu,by dokumentować rozwój i pokazać kierunek w jakim zmierza i dążyć do tego,by w rezultacie tej pracy osiągnąć bardzo wyrównane ,ładne w typie i zdrowe psy.

Na stronce INOCHI-O kAKERU jest już wsio zaktualizowane :lol:
http://halne.republika.pl/ourAkitas/inochi.htm

Dziękuję za gratulacje :multi:
-tak to bardzo miłe doczekać się Multichampiona z własnym przydomkiem :lol:
i jak dotąd wystawialiśmy akitki tylko z Halnego Wzgórza ,ale...
ale niedawno nabyliśmy pewną akitkę i wcale nie przywieżliśmy jej z bardzo daleka...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...