Izis Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Daria ma rację. Charakter psy dziedziczą na ogól po rodzicach choć czasem zdarza się, że i po dziadkach. Niestety nawet akitę z super charakterem może zniszczyć nieodpowiednie towarzystwo nie tylko ludzkie ale i psie. Niektóre akity uczą się wręcz szczekać niczym wioskowe burki przestając z takowymi za płotem... ale tylko niektóre... innych to zupełnie nie wzrusza ;-) są ponad to ;-)
ania_wawa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 witajcie :) Nie jestem ekspertem od psich zachowań wieć proszę na mnie nie krzyczeć:nono: jeśli się mylę ale myślę, że stosując dużo cierpliwości, miłości i ZDROWEGO ROZSĄDKU można ukształtować psa aby był naszym prawdziwym towarzyszem i zachowaywał się w sposób który nam odpowiada. Ja się dopiero tego uczę i raz mi coś wychodzi a raz nie, mam lepsze i gorsze dni ale jakoś ciągniemy z Dajutem ten wózek :). Co do dziedziczenia:hmmmm: to nie wiem nic na ten temat więc się nie wypowiadam :). Pozwolę sobie wkleić za to przykład samowolki w wykonaniu Daichiego. Dodam, że w takim stanie musieliśmy go wsadzić do samochodu w którym są jasne siedzenia:mad:. Samochodu rodziców:evil_lol: . Czekamy teraz na rachunek za czyszczenie tapicerki :placz:. pocieszające jest jedynie to, że prowokator i inicjator taplania się w błotku nie wygladał lepiej :). Mam nadzieję, że nasze zdjęcia jeszcze was nie znudziły:eviltong: i czekam z niecierpliwością na fotorelację innych właścicieli akitek. W końcu nie jesteśmy tu dla przyjemności :evil_lol: . Przebrnęłam przez 960 stron i chcę więcej!!
Izis Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [LEFT]Cudna nowa odmiana akit błotniarskich ;-) [/LEFT]
cropka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Super zdjęcia :loveu: (ale sama nie chciałabym miec takiej błotnej akity :lol:)
Akitka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Izis']Daria ma rację. Charakter psy dziedziczą na ogól po rodzicach choć czasem zdarza się, że i po dziadkach. Zgadzam się.
Izis Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 cropka napisał(a):Super zdjęcia :loveu: (ale sama nie chciałabym miec takiej błotnej akity :lol:) Zarzekała się żaba błota ;-) masz akitę to wcześniej czy później i taką błotniarską mieć będziesz może ;-)
cropka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Miyamoto wodę, w tym bagna i duże kałuże, omija z daleka :p. Hrabia jeden woli suchą pytą przejść. Jak Grośka w sobotę pływała w morzu, to tylko się patrzył zdziwiony, co jej odbiło :lol:
Izis Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 cropka napisał(a):Miyamoto wodę, w tym bagna i duże kałuże, omija z daleka :p. Hrabia jeden woli suchą pytą przejść. Jak Grośka w sobotę pływała w morzu, to tylko się patrzył zdziwiony, co jej odbiło :lol: Nigdy nie mów nigdy. On młody jest jeszcze... może się rozkręcić ;-)
Druchna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Do dej błotnistej historii (której prowodyrem był Taro) dołożę jeszcze kleszczowy wątek :placz: Wiadomo że te potwory są już od dawna na łąkach bo jeszcze w lutym zdjęłam z Tara kilkanaście po spacerze nad Wisłą, ale teraz to był szczyt... Po powrocie do domu Taro miał mycie podwozia - bardzo dokładnie go opłukiwałam wsadzając głowę tu i ówdzie. Po jakimś czasie poczułam że coś mnie zaswędziało na szyii, kazałam się obejrzeć mamie - a wynik był taki: 2 we włosach jedan na plecach. Nie wkręcone tylko ospale spacerujące. Bleeee :shake: zważywszy że nie cierpię pająków itp.:angryy: Do tego jeden na psie i jeden spacerował po szybie w samochodzie - zastanawiam się czy takie odpadnięte z psa kleszcze (bo zakroplony fiprexem) mogą łazić po domu np. i zagrażać ludziom? Wiecie doś na ten temat? BTW Samochód do dziś "pachne" mułem :)
Taishi Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 a to kolejny przedstawiciel "akit błotniarskich" :) na swoim pierwszym spacerze
ania_wawa Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 śliczny maluszek :). I ma na karku białą plamkę zupełnie jak mój Dajutek. Czy mi się wydaje czy Wy mieszkacie gdzies na Gocławiu?? Jesli tak to chętnie przespacerujemy się z Dajusiem z wami. Jeśli pozwilicie oczywiście:).
Taishi Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 dziękujemy :) Mieszkamy na Ochocie 15min od Pól Mokotowskich, ale i tak bardzo chętnie się na spacerek wybierzemy.
Kasia_i_Łukasz Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Witajcie kochani! Ostatnio żadko się tutaj udzielam, ale na bierząco staram się śledzić nasz akici wątek. Śliczne te Wasze akitkowe błotniaczki :loveu::loveu::loveu: Fajnie się tutaj zagląda jak ciągle widać nowe fotki - tak trzymajcie!! My totalnie zaangażowaliśmy się w rolę dziadków :lol: To dla nas nowe i niezwykle fascynujące przeżycie :loveu: Nasze niunie wczoraj otworzyły oczka! Zobaczcie sami jak cudne są takie akicie maleństwa: Pozdrawiam Was cieplutko i muszę uciekać, bo już zdążyłam stęsknić się za naszymi akiciątkami :loveu:
Agappe Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Kasia_i_Łukasz napisał(a): Pozdrawiam Was cieplutko i muszę uciekać, bo już zdążyłam stęsknić się za naszymi akiciątkami :loveu: haha i jak Ty masz zamiar oddać te male kluseczki potem nowym właścicielom??:evil_lol::evil_lol:
ania_wawa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Śliczne muminkowe mordki :). Ojjjj będą łzy kiedy przyjdzie się rozstać :placz:. Ale pocieszjące jest to, że teraz w zasadzie nie traci się dzięki internetowi kontaktu z "dziećmi" i można obserwować jak rosną, rozwijają się i stają się dużymi dzielnymi kitkami :)
ania_wawa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Taishi napisał(a):dziękujemy :) Mieszkamy na Ochocie 15min od Pól Mokotowskich, ale i tak bardzo chętnie się na spacerek wybierzemy. :multi: super. Ja w ramach edukacji i poznawania nowych miejsc chętnie wybiorę się z moją kitą na Pole Mokotowskie. Wydaje mi się że Taro (brat) rozpoczyna w ten weekend PT właśnie na PM więc i my się tam zjawimy co by się pobawiły. Może więc uda się zapoznać nasze psiaczki :loveu:.
Balaska Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Izis']http://www.akita.pl/szczeniaki/miot-f/fumisato/fumisato-17-03-08.jpg A tutaj maleńki Akita u Izis FCI FUMISATO mieszkaniec Niemiec. A teraz wyglądam tak :
ania_wawa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 witaj Balaska :) Widzę że forum zdominowały ostatnio akitki Izis :). Twój piesek śliczny!! Ale czy o jakiejkolwiek akitce można powiedzieć coś innego?? Toż to najpiękniejsze i najmądrzejsze psy na świecie!!!! I niech ktoś odważy się powiedzieć że jest inaczej to...:mad: .
ania_wawa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Witamy Witamy!! :) Fajnie, że coraz więcej akitek na forum. Szkoda tylko, że śliczny chłopaczek tak daleko.
Druchna Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Mam nadzieję, że "starzy wyjadacze galeriowi" nie będą mi mieli zazłe że się tu tak panoszę :mad:. W sumie galeria jest od zdjęć :razz: Taro Żeglarz (jezioro Śniardwy łódka Hukers) Rzeka Pisa (łódka ta sama) W tym roku będziemy kontynuować żeglarską przygodę :multi:
Balaska Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ania_wawa napisał(a): Twój piesek śliczny!! Ale czy o jakiejkolwiek akitce można powiedzieć coś innego?? Toż to najpiękniejsze i najmądrzejsze psy na świecie!!!! I niech ktoś odważy się powiedzieć że jest inaczej to...:mad: . No ba, podpisujemy się pod tym 4 rękami, 4 psimi łapami i 8 frecimi szkitkami :p E no nie znowu tak daleko, jak zorganizujecie jakieś akicio - Izisowe :razz: spotkanko to wpadniemy 100% Druchna foty normalnie wymiatają
Recommended Posts