Agappe Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 ja tak zupełnie offtopicowo ;) popatrzcie czego nas uczą na uczelni http://www2.wz.uw.edu.pl/home/mramus/praca%20domowa_12_pomoc.pps < jak widać po nazwie pliku ma to być pomoc do naszej pracy domowej ;) na przedmiot teoria podejmowania decyzji> :evil_lol::evil_lol:
Agappe Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 mam pytanie do osób, które mają czerwone akitki ;) jakiego koloru lub jakich kolorów jest włos (od cebulki do końca) Waszych psów, który rośnie wzdłuż linii kręgosłupa (więc np. na karku)??? - w przypadku mojego psa jest to włos twardy, prosty i dłuższy o reszty.. Anata sie intensywnie rozbiera z futerka i właśnie odkryłam fajną rzecz, ale to dopiero po Waszych odpowiedziach :lol:
ewcik Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Agappe']mam pytanie do osób, które mają czerwone akitki ;) Anata sie intensywnie rozbiera z futerka i właśnie odkryłam fajną rzecz, ale to dopiero po Waszych odpowiedziach :lol: witam po dlugiej nieobecnosci. ja siedzac dzis w poczekalni u weterynarza.... zauwazylam u tajgi czarne wlosy!! ma ich o dziwo naprwde sporo....:) pozdrawiam wszystkich serdecznie
Agappe Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 ooo Ewa witam!!! co tam u Ciebie słychać?? jak tam Kirofunek???Diabełek czy może Aniołek? ;) a całe czarne pojedyncze włoski Anata też ma, ale mi chodzi o kolor wszystkich dłuższych, prostych, okrywowych włosów na karku (nie puchowego podszerstu)
Aville Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Mandor chory - mamy jakąś lokalną wirusówkę, która rozłożyła 80% znanych mi psów, zapełniła poczekalnię u weta i sprawiła, że w weekend nie odbyło się szkolenie - bo na dziesięć psów tylko dwa nadawały się do jakiejkolwiek pracy. Przypadłość najprościej można porównać do grypy jelitowej :angryy: więc mamy baaardzo dużo spacerów :roll: Kot dla odmiany ciężkie zapalenie spojówki - rozwinęło się w przeciągu jednego dnia po przyniesieniu do domu nowej, jukopodobnej rośliny, którą z uporem maniaka próbował zjeść i prawdopodobnie ukłuł się w oko. Strrasznie fajnie jest :angryy: Prosimy o kciuki :shake:
Asiunia02 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 "Połamana" Yoshi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Izis Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 A tutaj najnowsze zdjęcie Akita u Izis C'MAI, czyli córeczki Liki i TADY :-) Właśnie świeżo przyszło z USA to zdjęcie :-) Po przeprowadzce, żeby MAI miała gdzie biegać - jeszcze tylko trawę muszą zasiać tam :-)
cropka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Śliczna mała, ja ją jeszcze pamiętam jako futrzastą kulkę z różowymi łapkami :loveu:
Izis Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 No urosła deczko prawda? :-) Właśnie dostałam nowe zdjęcie Akita u Izis FCI BUNZO Kawał chłopa z niego już :-)
Agappe Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='Aville']Mandor chory - mamy jakąś lokalną wirusówkę, która rozłożyła 80% znanych mi psów, zapełniła poczekalnię u weta i sprawiła, że w weekend nie odbyło się szkolenie - bo na dziesięć psów tylko dwa nadawały się do jakiejkolwiek pracy. Przypadłość najprościej można porównać do grypy jelitowej :angryy: więc mamy baaardzo dużo spacerów :roll: Kot dla odmiany ciężkie zapalenie spojówki - rozwinęło się w przeciągu jednego dnia po przyniesieniu do domu nowej, jukopodobnej rośliny, którą z uporem maniaka próbował zjeść i prawdopodobnie ukłuł się w oko. Strrasznie fajnie jest :angryy: Prosimy o kciuki :shake: ojoj Ewelino współczuje.. nie ma to jak udany tydzień:shake::shake: trzymamy kciuki za szybki powrot do zdrowia obu kudłaczy i czekamy na wieści [quote name='Asiunia02']"Połamana" Yoshi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: taaa akity zawsze sobie wymyślą jakies udziwnione pozycje ;) [quote name='Izis']A tutaj najnowsze zdjęcie Akita u Izis C'MAI, czyli córeczki Liki i TADY :-) Właśnie świeżo przyszło z USA to zdjęcie :-) Po przeprowadzce, żeby MAI miała gdzie biegać - jeszcze tylko trawę muszą zasiać tam :-) całkiem fajna mała
Asiunia02 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='Agappe']tak wygląda Anatowy okrywowy włos ;) Ale piekne tło :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciekawa kolorystyka. Nigdy bym nie powiedziała ze to akity :)
Agappe Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 tło specjalnie takie wybrałam, żeby był kontrast :evil_lol: Asiunia Twoje czerwone akitki tak nie mają?? tylko mój Rudzielec ma takie odchyły??:roll: biały kolor jest oczywiscie od skóry
Asiunia02 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Chikaka i Dona takiego koloru nie mają, przynajmniej tak mi się wydaje :) :) , ale Kidori chyba na grzbiecie taki ma. Musze sie dobrze rozejrzec :)
Iwona&Wiki Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Aville napisał(a):Strrasznie fajnie jest :angryy: Prosimy o kciuki :shake: Aville, będę trzymać mocno!:cool3: A jak tam zwierzaki? Już lepiej? Misiek jeszcze ostro spacerowy?:shake: Agappe, no, no jaki praktyczny algorytm, tylko nie zatrudniaj sie w firmie jednoosobowej;):) Moje dziecie wyjasniło mi dziś, co to jest sesja. Pewnie wiesz.:eviltong: Może u Anaty są to pozostałości po sylwestrowej kreacji?:eviltong: Moja Niunia tez ma pojedyńcze ciemne włosy. A tak przy okazji kolorów, to jaki kolor dziąseł mają Wasze Akitki?
Agappe Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Iwona&Wiki napisał(a): Agappe, no, no jaki praktyczny algorytm, tylko nie zatrudniaj sie w firmie jednoosobowej;):) Moje dziecie wyjasniło mi dziś, co to jest sesja. Pewnie wiesz.:eviltong: Może u Anaty są to pozostałości po sylwestrowej kreacji?:eviltong: Moja Niunia tez ma pojedyńcze ciemne włosy. A tak przy okazji kolorów, to jaki kolor dziąseł mają Wasze Akitki? taaa sesja - to jest sypianie od 3 do 5 godzin na dobe:lol: - chociaż w sumie nawet sama sesja nie jest taka straszna, więcej nauki jest przed nią.. a ja właśnie jestem w tym przedsesyjnym okresie..:shake::shake: Anata na sylwestra bawiła się z 2 miesięczną westi - więc może stąd biały kolor, ale skąd się czarny wziął?? nie mam pojęcia:lol: odnośnie dziąseł..Anata ma czarno-różowe, Aiko też.. u mojej Niuni jest przewaga czarnego, u Aiko przewaga różowego..
Aville Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [quote name='Iwona&Wiki']Aville, będę trzymać mocno!:cool3: A jak tam zwierzaki? Już lepiej? Misiek jeszcze ostro spacerowy?:shake:Kocie oko otwarte praktycznie całkiem - więc jest dobrze i myślę, że obejdziemy się bez zastrzyków (same kropelki). Psiur też się ma bardzo dobrze, już wczoraj przespał spokojnie noc, w ciągu dnia nadmiernie "spacerowy" też już nie jest ;) Ale jutro robimy trochę badań, więc prosimy o kciuki nadal, przydadzą się :shake: A tak przy okazji kolorów, to jaki kolor dziąseł mają Wasze Akitki?Maniutowe dziąsła różowe :) ale fafle od wewnętrznej strony czarne, podniebienie czarno-różowe, mniej więcej pół na pół ;)
Agappe Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Iwona, dziąsła chyba z wiekiem ciemnieją, ale glowy Ci za to nie dam
Iwona&Wiki Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Jeśli tak, to dobrze. Bo mojej ostatnio czyli w okresie ostatniego półrocza ściemniały i na górze są różowe w czarne plamki, na dole - raczej czarne, a podniebienie, to Niunia od dziecka miała czarne. Wiecie co, ja to jestem stara wariatka.:p Te sczerniałe dziąsła, to zobaczyłam całkiem niedawno. Oczywiście w necie - czarne dziąsła, to megapróchnica. A że przez dłuższy czas nie ogladałam Niuniowej paszczy, to O matko kochana, jaka panika, że zepsułam psa! Wprost nie do opisania! I oczywiście od razu za... telefon i do wetki. Że późny wieczor? Co tam - Ona to sie z nami ma.:shake: Żadne uspokojenia, nic - totalna panika, oczywiście cała noc nieprzespana. I co sie okazało następnego dnia? Zęby w porządku i dziąsła też. Że ten typ, to chyba tak ma. Matko, jaka ja głupia jestem.:p A u mojego syneczka juz sesja. To taki synek mamusi, więc troche zmartwiłam jak mi napisał, że dziwnie czas płynie i nie robi mu juz różnicy czy jest 3, 23, czy 3 w nocy. Na szczęście na razie jest dobrze, znaczy bardzo dobrze;) A co do SESJI, to dziecię ma motywujące hasło, że to: Sezonowa Eliminacja Specyficznych Jednostek Akademickich.:evil_lol: Aville, oj, no to fajnie:multi::) I jakie piękne studium Maniutowej paszczy:)
Agappe Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 mi na sprawe dziąsłową niedawno Paulina zwróciła uwagę - bo tak jak Ty zaniepokoiła się, ze u Aiko pojawiają się czarne placki, ale jak zobaczyłą paszcze Anaty to sie zdecydowanie uspokoiła :lol::lol: a ja u weta byłam jakoś w listopadzie i przy okazji pytałam się też o zęby - w jakim są stanie, czy nie wypadałoby zdjąć kamienia czy coś takiego - weterynarz mi powiedział, że jak na Anatowe 5 lat zęby sa w świetnym stanie - wiadomo nie są już takie białe jak kiedyś, ale ma tylko lekki kamień na kłach - można by go zdjąć, ale wtedy szybciej by się osadzał znowu (a zdejmowanie kamienia nie jest dla psa miłym zabiegiem), wiec jak na razie nie ma go co ruszać a odnośnie sesji to ja mam nieco inaczej - od ponad tygodnia chodze spać miedzy 4.30 a 6.30 - wstaje między 8.00 a 11.00, za to po zajęciach przysypiam na jakies 2-4 godziny.. i generalnie lepiej mi sie śpi w ciagu dnia a nie w nocy :evil_lol: więc Iwona nie przejmuj się - to normalne ;)
kostkowicz Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='Izis']A tutaj najnowsze zdjęcie Akita u Izis C'MAI, czyli córeczki Liki i TADY :-) http://www.akita.pl/szczeniaki/miot-c/mai-8mies-lezy.jpg Właśnie świeżo przyszło z USA to zdjęcie :-) Po przeprowadzce, żeby MAI miała gdzie biegać - jeszcze tylko trawę muszą zasiać tam :-) To tez akita :crazyeye:
Iwona&Wiki Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 kostkowicz napisał(a):To tez akita :crazyeye: Nie, chomik:p
Recommended Posts