Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam pytanie do osób, które mają czerwone akitki ;)

jakiego koloru lub jakich kolorów jest włos (od cebulki do końca) Waszych psów, który rośnie wzdłuż linii kręgosłupa (więc np. na karku)??? - w przypadku mojego psa jest to włos twardy, prosty i dłuższy o reszty..

Anata sie intensywnie rozbiera z futerka i właśnie odkryłam fajną rzecz, ale to dopiero po Waszych odpowiedziach :lol:

Posted

[quote name='Agappe']mam pytanie do osób, które mają czerwone akitki ;)

Anata sie intensywnie rozbiera z futerka i właśnie odkryłam fajną rzecz, ale to dopiero po Waszych odpowiedziach :lol:

witam po dlugiej nieobecnosci.
ja siedzac dzis w poczekalni u weterynarza.... zauwazylam u tajgi czarne wlosy!! ma ich o dziwo naprwde sporo....:)
pozdrawiam wszystkich serdecznie

Posted

ooo Ewa witam!!!
co tam u Ciebie słychać?? jak tam Kirofunek???Diabełek czy może Aniołek? ;)

a całe czarne pojedyncze włoski Anata też ma, ale mi chodzi o kolor wszystkich dłuższych, prostych, okrywowych włosów na karku (nie puchowego podszerstu)

Posted

Mandor chory - mamy jakąś lokalną wirusówkę, która rozłożyła 80% znanych mi psów, zapełniła poczekalnię u weta i sprawiła, że w weekend nie odbyło się szkolenie - bo na dziesięć psów tylko dwa nadawały się do jakiejkolwiek pracy. Przypadłość najprościej można porównać do grypy jelitowej :angryy: więc mamy baaardzo dużo spacerów :roll:

Kot dla odmiany ciężkie zapalenie spojówki - rozwinęło się w przeciągu jednego dnia po przyniesieniu do domu nowej, jukopodobnej rośliny, którą z uporem maniaka próbował zjeść i prawdopodobnie ukłuł się w oko.

Strrasznie fajnie jest :angryy:
Prosimy o kciuki :shake:

Posted

A tutaj najnowsze zdjęcie Akita u Izis C'MAI, czyli córeczki Liki i TADY :-)

Właśnie świeżo przyszło z USA to zdjęcie :-)

Po przeprowadzce, żeby MAI miała gdzie biegać - jeszcze tylko trawę muszą zasiać tam :-)

Posted

[quote name='Aville']Mandor chory - mamy jakąś lokalną wirusówkę, która rozłożyła 80% znanych mi psów, zapełniła poczekalnię u weta i sprawiła, że w weekend nie odbyło się szkolenie - bo na dziesięć psów tylko dwa nadawały się do jakiejkolwiek pracy. Przypadłość najprościej można porównać do grypy jelitowej :angryy: więc mamy baaardzo dużo spacerów :roll:

Kot dla odmiany ciężkie zapalenie spojówki - rozwinęło się w przeciągu jednego dnia po przyniesieniu do domu nowej, jukopodobnej rośliny, którą z uporem maniaka próbował zjeść i prawdopodobnie ukłuł się w oko.

ojoj Ewelino współczuje.. nie ma to jak udany tydzień:shake::shake: trzymamy kciuki za szybki powrot do zdrowia obu kudłaczy i czekamy na wieści

[quote name='Asiunia02']"Połamana" Yoshi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

taaa akity zawsze sobie wymyślą jakies udziwnione pozycje ;)

[quote name='Izis']A tutaj najnowsze zdjęcie Akita u Izis C'MAI, czyli córeczki Liki i TADY :-)

Właśnie świeżo przyszło z USA to zdjęcie :-)

Po przeprowadzce, żeby MAI miała gdzie biegać - jeszcze tylko trawę muszą zasiać tam :-)
całkiem fajna mała

Posted

[quote name='Agappe']tak wygląda Anatowy okrywowy włos ;)

Ale piekne tło :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciekawa kolorystyka. Nigdy bym nie powiedziała ze to akity :)

Posted

tło specjalnie takie wybrałam, żeby był kontrast :evil_lol:

Asiunia Twoje czerwone akitki tak nie mają?? tylko mój Rudzielec ma takie odchyły??:roll:

biały kolor jest oczywiscie od skóry

Posted

Aville napisał(a):

Aville, będę trzymać mocno!:cool3:

A jak tam zwierzaki? Już lepiej?
Misiek jeszcze ostro spacerowy?:shake:

Agappe, no, no jaki praktyczny algorytm,
tylko nie zatrudniaj sie w firmie jednoosobowej;):)
Moje dziecie wyjasniło mi dziś, co to jest sesja.
Pewnie wiesz.:eviltong:

Może u Anaty są to pozostałości po sylwestrowej kreacji?:eviltong:
Moja Niunia tez ma pojedyńcze ciemne włosy.

A tak przy okazji kolorów,
to jaki kolor dziąseł mają Wasze Akitki?

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):

Agappe, no, no jaki praktyczny algorytm,
tylko nie zatrudniaj sie w firmie jednoosobowej;):)
Moje dziecie wyjasniło mi dziś, co to jest sesja.
Pewnie wiesz.:eviltong:

Może u Anaty są to pozostałości po sylwestrowej kreacji?:eviltong:
Moja Niunia tez ma pojedyńcze ciemne włosy.

taaa sesja - to jest sypianie od 3 do 5 godzin na dobe:lol: - chociaż w sumie nawet sama sesja nie jest taka straszna, więcej nauki jest przed nią.. a ja właśnie jestem w tym przedsesyjnym okresie..:shake::shake:

Anata na sylwestra bawiła się z 2 miesięczną westi - więc może stąd biały kolor, ale skąd się czarny wziął?? nie mam pojęcia:lol:

odnośnie dziąseł..Anata ma czarno-różowe, Aiko też.. u mojej Niuni jest przewaga czarnego, u Aiko przewaga różowego..

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Aville, będę trzymać mocno!:cool3:

A jak tam zwierzaki? Już lepiej?
Misiek jeszcze ostro spacerowy?:shake:Kocie oko otwarte praktycznie całkiem - więc jest dobrze i myślę, że obejdziemy się bez zastrzyków (same kropelki). Psiur też się ma bardzo dobrze, już wczoraj przespał spokojnie noc, w ciągu dnia nadmiernie "spacerowy" też już nie jest ;)

Ale jutro robimy trochę badań, więc prosimy o kciuki nadal, przydadzą się :shake:

Maniutowe dziąsła różowe :) ale fafle od wewnętrznej strony czarne, podniebienie czarno-różowe, mniej więcej pół na pół ;)

Posted

Jeśli tak, to dobrze.

Bo mojej ostatnio czyli w okresie ostatniego półrocza
ściemniały i na górze są różowe w czarne plamki,
na dole - raczej czarne,
a podniebienie, to Niunia od dziecka miała czarne.

Wiecie co, ja to jestem stara wariatka.:p
Te sczerniałe dziąsła, to zobaczyłam całkiem niedawno.
Oczywiście w necie - czarne dziąsła, to megapróchnica.
A że przez dłuższy czas nie ogladałam Niuniowej paszczy, to
O matko kochana, jaka panika, że zepsułam psa!
Wprost nie do opisania! I oczywiście od razu za...
telefon i do wetki. Że późny wieczor? Co tam - Ona to sie z nami ma.:shake:
Żadne uspokojenia, nic - totalna panika, oczywiście cała noc nieprzespana.
I co sie okazało następnego dnia? Zęby w porządku i dziąsła też.
Że ten typ, to chyba tak ma.
Matko, jaka ja głupia jestem.:p

A u mojego syneczka juz sesja. To taki synek mamusi,
więc troche zmartwiłam jak mi napisał, że dziwnie czas płynie
i nie robi mu juz różnicy czy jest 3, 23, czy 3 w nocy.
Na szczęście na razie jest dobrze, znaczy bardzo dobrze;)
A co do SESJI, to dziecię ma motywujące hasło, że to:
Sezonowa Eliminacja Specyficznych Jednostek Akademickich.:evil_lol:

Aville,
oj, no to fajnie:multi::)
I jakie piękne studium Maniutowej paszczy:)

Posted

mi na sprawe dziąsłową niedawno Paulina zwróciła uwagę - bo tak jak Ty zaniepokoiła się, ze u Aiko pojawiają się czarne placki, ale jak zobaczyłą paszcze Anaty to sie zdecydowanie uspokoiła :lol::lol:

a ja u weta byłam jakoś w listopadzie i przy okazji pytałam się też o zęby - w jakim są stanie, czy nie wypadałoby zdjąć kamienia czy coś takiego - weterynarz mi powiedział, że jak na Anatowe 5 lat zęby sa w świetnym stanie - wiadomo nie są już takie białe jak kiedyś, ale ma tylko lekki kamień na kłach - można by go zdjąć, ale wtedy szybciej by się osadzał znowu (a zdejmowanie kamienia nie jest dla psa miłym zabiegiem), wiec jak na razie nie ma go co ruszać

a odnośnie sesji to ja mam nieco inaczej - od ponad tygodnia chodze spać miedzy 4.30 a 6.30 - wstaje między 8.00 a 11.00, za to po zajęciach przysypiam na jakies 2-4 godziny.. i generalnie lepiej mi sie śpi w ciagu dnia a nie w nocy :evil_lol: więc Iwona nie przejmuj się - to normalne ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...