Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

INU napisał(a):
Ale ja właśnie chcę psa do domu(a nie do budy) i z hodowli domowej ,a co do ceny to ja będe gotowa zapłacić naprawdę dużo za szczeniaka.

:offtopic:

Inu, Słoneczko, to jest galeria, o takich sprawach to przez telefon albo na PW:p

Posted

Nie wiem tego i nie jestem wszystkowiedzącym Panem Bogiem, żeby twierdzić coś takiego. Mogę więc zdać się tylko na swoje przeczucie i subiektywną oceną rzeczywistości. Ale... właściciele moich maluchów dzwonili do mnie i rozmawiali osobiście a nie poprzez forum. Trudno jest ocenić kogoś na podstawie kilku linijek tekstu prawda?

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):

Inu, Słoneczko, to jest galeria, o takich sprawach to przez telefon albo na PW:p

Właśnie. To nie temat na galerię, że ktoś kiedyś będzie chciał mieć akitę.

Posted

INU napisał(a):
Z tym , że ja za psa jestem gotowa sporo zapłacić to mi chodziło o to , że mi zależy na psie po przebadanych rodzcach , a z tego co ja wyczytałam i to chyba nawet na twojej stonie www to za takiego szczeniaka się sporo płaci.

Posted

Właśnie Iwonko :-)

A tu zdjęcie odpowiednie na nadchodzące dni. Pamiętajmy o tych, którzy odeszli... za Tęczowy Most.

Na zdjęciu oczywiście jak najbardziej żyjąca sunia :-)
Akita u Izis FCI YASU (siostra YOKO)
ale te chryzantemy to mimo usmiechniętej pysiulki jakąś zadumę wywołują... :-(

Posted

A wracając do galerii to może ktoś ma jakieś fajne zdjęcia?

Tu na przykład zdjęcie w jagódkach sezamowy
Akita u Izis FCI YOSAI - brat YOKO (Aiko zwanej lalą) ;-)

Posted

Że też niektórym nie nudzi się ta ciągła rejestracja ;-)
Jedno trzeba im przyznać cierpliwość godną... pitbula ;-) :-)

A wracając do tematu tego wątku, czyli Galerii akit to pędzący Akita u Izis FCI WASHI i goniąca go YASU :-)

Posted

Dla tych co nie znają wzorca cytuję fragment wzorca akity (tej prawdziwej japonskiej) a nie przed podziałem. Tak na wszelki wypadek bo pewnie nie wszyscy znają wzorzec czego dowiodł pewien sędzia z dalekiego kraju - biedak nawet pręgowanego koloru u akit nie znał... widocznie tam wszystko czerwone jest ;-)

"Umaszczenie:
czerwono-płowe, sezamowe (czerwono-płowe z czarnymi końcówkami), pręgowane, biały"

A wracając do tematu galerii
kolejna wzorcowo umaszczona akita ;-)
Akita u Izis FCI WASHI

Dobrze, że Japończyk znał i kolory i wiedział jak powinien wyglądać samiec akity... i jego prawidłowe umaszczenie w tym i czerwone;-)

Posted

[quote name='Akegata']

Czyz nie jest piekna....?

Pati zdjecie jest po prostu bezkonkurencyjne :diabloti:
Mimo tego blocka Akusia wyglada uroczo :loveu:

Posted

cropka napisał(a):
No jeśli ciąg dalszy tej historii jest taki jak u mnie, to mogłaś jeszcze dorzucić zdjęcie domu w stanie po powodzi ;). Jako, że Miyamoto kąpieli nie znosi, to po tym jak już go wytacham z wanny, łazi za mną krok w krok i sie otrzepuje, mściwa bestia :diabloti:. A pańcia, no cóż, umyka przemoczona przed psem ze szmatą i wyciera parkiet :angryy:

Akuma uwielbia się kompac i cierpliwie czeka az pancia go porzadnie wytrze :) Ale powodz mała zawsze jest :) Bo tak dokladnie takiego sierciucha wytrzec sie nie da :)

Posted

I jeszcze Hachiko żeby nie było że ona jakas inna :)

A tutaj po jakieś wystawie :)

Niestety Iguchiego ani Billego takich zdjęc nie mam :( Iwec wszystkich moi akiciorków nie bedzie :)
Ale zaraz beda inne fotki.

Posted

Akegata napisał(a):
To blocko to byla najwieksza frajda dla naszej ryjowki:lol:

Wiem cos o tym... Oshi kopie nam w ogrodku gdzie sie tylko da :diabloti:

Posted

teraz nasz spacer z innym finishem :)

Na poczatku było tak:

A ze apetyt rosnie w miare jedzie wiec po 5 minutach było już tak

Kolejny etap to: [SIZE="2"](niestety nie moglismy jej puscic bo był to spacer po Wielkopolskim Parku Narodowym, a tam duzo ptactwa i zwierząt i to nie które pod ochroną)

No i finish !!! hehehe Niestety w tym starciu ucierpiał pancio który jak widać trząsł się z zimna :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...