Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='adda'][quote name='donya']Akity to grupa 5
Mój Bimbo bawi się z suczką leonem - Elzą :P Znam Elzę :D

Matagi, troisz się :D

No właśnie najpierw 2x to samo, teraz 3x to samo, a zachwilę 10x to samo :wink:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

donya napisał(a):
Panu leosowi to pokazał (w wieku 7 miesięcy) kto tu rządzi. Pan leon był chyba 3x większy.
Dobrze że na Irydzia nie trafił :roll: Albo Irydzio na niego :D

Posted

donya napisał(a):
Adda!!!
Widzisz ze psami nie możemy się spotkać :(
Ale ja mam jeszcze sunię :D I bardzo ufnego małolata :roll:

Posted

a ja mam 3 malolaty :lol: ..ale najstarszy malolat moj i addy zostalby juz pewnie odebrany jak nie malolat :wink: ...ja nie wiedzialam,ze akity to 5 grupa :o ..moja kuzynka jak kupilam leona i w panice jak zaczal nas atakowac zadzwonilam do niej powiedziala mi ze mam co chcialam :roll: -ze to druga grupa tak jak akita :o ....zupelnie nie rozumiem jak mogla tak powiedziec,skoro akity hodowala :o ....pomylila sie,albo ja mam klopot ze sluchem..chyba do laryngologa pojde :roll:

Posted

Akita amerykańska czyli obecnie Duży Japoński Pies to grupa 2, a akita (japońska) to grupa 5
Przed rokiem 1999 to była jedna rasa Akita inu (potem rozdzielili na dwie) ale należała do grupy 5 (chyba sie nie mylę)

Posted

donya napisał(a):
Akita amerykańska czyli obecnie Duży Japoński Pies
Chodziłam na szkolenie kiedyś z DJP, oj, był to zakapior :roll:

Posted

Mój pies jest w wieku dojrzewania. Czasami jeszcze sie bawi z obcymi psami a czasami mu odbija i lepiej sie nie zbliżać. Wszyscy się smieją, że ma humory. :wink:
Ale i tak nie mogę narzekać. Jest posłuszny, jak mu sie powie, że piesek jest grzeczny,dobry i ładny to przestaje warczeć :wink:

Posted

no dobra donya-to co wobec tego bylo w hodowli matricaria???????DJP czy akita??????bo wtedy podzialu nie bylo jak mnie Matagi uswiadomila-a moja kuzynka zawsze twierdzi ze miala akity i ze to grupa druga..troche skomplikowane

Posted

daga10011 napisał(a):
no dobra donya-to co wobec tego bylo w hodowli matricaria???????DJP czy akita??????bo wtedy podzialu nie bylo jak mnie Matagi uswiadomila-a moja kuzynka zawsze twierdzi ze miala akity i ze to grupa druga..troche skomplikowane

Miała akity bo tak nazywała sie ta rasa. Psy były w różnych typach cięzkim (obecnie DPJ) lub lekkim (obecnie akita japońska) albo posrednim. I miały różne charaktery. Akita japońska jest bardziej zrównoważona i spokojniejsza od DJP.
Ale zawsze akity należały do grupy 5
Po podziale, DJP przeniesiono do grypy 2

Może niech się Lila też wypowie. Może coś pokręciłam :o

Posted

to ja nie wiem jak doswiadczony hodowca mogl takiego byka strzelic :roll: ..jutro chyba do niej zadzwonie i spytam o ta grupe-ale jak powie ze druga,a ja powiem ze piata to obraza gotowa :lol: ..juz i tak sie obrazila na mnie,ze wybralam psa bez spytania jej o zdanie :roll: :lol:

Posted

Akita ZAWSZE były w V grupie!Po podziale wyszło to co wyszło.W Matricaria psy były raczej w typie DJP /II grupa/,ponieważ ich importy były takie,a nie inne.Stąd pani B.S.M. mówi o II grupie.Powiedz jej,jak będziesz z nia rozmawiała,że jej wnuczka,Sake Fukura,po matce MIGOTO-NA FUJI Matricaria,spodziewa sie szczeniąt:)I powiedz,że Sake ma charakter po dziadku -będzie wiedziała o co chodzi :wink: :wink: :wink:
Ale jest MĄDRALĄ DOMOWĄ!!!! :lol: :lol: :lol:

Posted

powiem na pewno :lol: ..i wstaw fotke tej madrali :lol: ...to jej pokaze kiedys jak sie odwazy w koncu moje leony odwiedzic :lol: ..B.S.M jest w ciazy i nie moze chodzic :-? ..zagrozona ciaza :(

Posted

Nio tak, wpadłam obejrzeć jakieś fotki a tu poważne dyskusje o rasach :roll: Zaciekawiłyście mnie tym.
Tio ja mam pytanie: jak rozdzielano psy do akity i DPJ? czy dało się to jednoznacznie podzielić, czy zmieniano dorosłym psom klasyfikację rasową czy potomstwu akity pisano DPJ? i co zrobiono z tym pośrednim typem?

Posted

Szaraduszko i daga! :P Odpowiem jutro ,bo to ciekawe nawet,a zdjęcie Sake prześlę!!! :D Mam nadzieję,że Izis tu zajrzy i coś tęż napisze,sporo wie na ten temat,ona już wtedy miała akitę,a moja pierwsza urodziła się w 1999roku w październiku,kupiłam ją w grudniu :P

Posted

no wlasnie wczoraj czytalam to :D ..i byla matricaria-bardzo interesujace..ale o rozdzielenia na DJP i akity chyba nie pisali :oops: ...ja jestem ciekawa i szykuje sie na telefon do B.S.M :lol: ....moze ona mi wyjasni..no i musze jej wiesci przekazac ze prababcia bedzie :lol:

Posted

[quote name='Aga&Czips']nie wiem czy ktoś już pisał ale w PIES monografia akit w PL :roll:

Przepraszam jeżeli powtarzam :oops:

A właśnie,zapomniałam!!! :oops: Tam wsio wiadomo! :wink: Aggusiu! :P czuwasz,to super!!!!! A tak w ogóle to jestem bardzo szczęśliwa,że ta część I monografii akitowej już jest!!!! :P Podziwiam E.Szeligę-Szeremetę,że przekopała to wszystko i skleiła do kupy!!!!Bardziej czekam na część II co prawda,jest mi bliższsza,bo akitę pierwszą mam ur.w 1999roku :wink: Ale naprawdę warto przebrnąć przez I część,jest to może trudno na początku zrozumieć,ale po powtórce wsio wiadomo!!!! :P A do tego są fotki!!!! :wink: :wink: :wink:

Posted

W pierwszej czesci nie piszą jeszcze o podziale, jedynie wspominaja, ze jakis pies pozniej zostal zakwalifiwikowany jako DJP. Nie mam przy sobie tekstu, zeby sie upewnic, ale ta czesc dotyczy wczesniejszej historii :)

Pozdrawiam

Posted

Podoba mi się podwieczorek kolegi :P
Moje psisko też tak wygląda i tylko czeka na odpowiedni moment aby wyjąć z rąk "małych ludzi" cos dobrego. Z doroslymi tak nie robi :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...