Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Drodzy fotograficy :) od niedawna zaczął obowiązywać (w nowej formie) regulamin dotyczący zamieszczania zdjęć na forum Dogomanii (punkt 10).

Ze względu na rosnące przepustowości transferów użytkowników zwiększono limit zamieszczanych zdjęć do rozmiarów 640 pix x 640 pix (hurra!!)

Niestety wprowadzono także dodatkowe ograniczenia:

1. 5 zdjęć na jeden post na forum. Jeśli macie więcej zdjęć kolejne możecie zamieścić w formie linków, lub założyć kolejny post zawierający pięć zdjęć - Dlaczego? Ktoś zapyta. Już odpowiadam. Dogomania jak każde standardowe forum ma ustawienia dotyczące ilości wyświetlanych postów na stronie. Przy standardowej dyskusji, bez zamieszczania zdjęć, strona łatwo się wyświetla, nie powodując obciążeń dla serwerów na których umieszczone jest forum. W przypadku tematów takich jak galeria, zdjęcia wystaw, pojedyńcze posty rozrastają się niemiłosiernie, jeśli ktoś zamieści 10 zdjęć, czas ładowania strony i obciążenie transferu serwerów wzrasta kilkunastokrotnie.

2. Drodzy cytowacze ;). Prosimy zamieszczać cytowane zdjęcia w formie linków.

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Jak dla mnie Fumiko to po prostu Pluszak!:loveu:Cały czas zadaję sobie pytanie, czy on abyu nie :evil_lol:sztuczny...?
Pzdr.

he,he Fumi to mały robocik asimo obszyty futerkiem, no i baterie ma dobre, że tak ciągle lata :evil_lol:

a tak poza tym mamy złą nowinę, już chyba nigdy Asiaczku nie zobaczysz jednego z najbardziej postrzelonych basenji 'Dino' - jego prawdziwe imię Pride of Africa YPSYLON.
wczoraj odszedł od nas i juz pewnie biega sobie za TM :-(:-(:-(
miał 12 lat i walczył z ciężką chorobą do końca bardzo dzielnie. niech mu ziemia lekką będzie

Posted

[quote name='ineczka'] basenji 'Dino' - jego prawdziwe imię Pride of Africa YPSYLON.
miał 12 lat i walczył z ciężką chorobą do końca bardzo dzielnie. niech mu ziemia lekką będzie

Przykre to :-(
Dla DINO [i][i][i]

Posted

Witam
Mam przyjemność i zaszczyt przedstawić naszą nowa suczkę :loveu: :loveu: :loveu:
o dźwięcznym imieniu
Sondaisa’a Star of Oregon at Dan Danilo
jej podwójnym dziadkiem jest pies (Cuervo) ,którego zdjęcie znajduje się na pierwszej stronie tematu Akita Amerykańska –Wystawy.

Posted

[quote name='ktrebor']Drodzy fotograficy :) od niedawna zaczął obowiązywać (w nowej formie) regulamin dotyczący zamieszczania zdjęć na forum Dogomanii (punkt 10).

Ze względu na rosnące przepustowości transferów użytkowników zwiększono limit zamieszczanych zdjęć do rozmiarów 640 pix x 640 pix (hurra!!)

Niestety wprowadzono także dodatkowe ograniczenia:

1. 5 zdjęć na jeden post na forum. Jeśli macie więcej zdjęć kolejne możecie zamieścić w formie linków, lub założyć kolejny post zawierający pięć zdjęć - Dlaczego? Ktoś zapyta. Już odpowiadam. Dogomania jak każde standardowe forum ma ustawienia dotyczące ilości wyświetlanych postów na stronie. Przy standardowej dyskusji, bez zamieszczania zdjęć, strona łatwo się wyświetla, nie powodując obciążeń dla serwerów na których umieszczone jest forum. W przypadku tematów takich jak galeria, zdjęcia wystaw, pojedyńcze posty rozrastają się niemiłosiernie, jeśli ktoś zamieści 10 zdjęć, czas ładowania strony i obciążenie transferu serwerów wzrasta kilkunastokrotnie.

2. Drodzy cytowacze ;). Prosimy zamieszczać cytowane zdjęcia w formie linków.

to dobra nowina!!!!! mam nadzieje, że posty wczesniej napisane, w których jest wiecej niz 5 zdjęć zostana w takm stanie jakim są:roll:

Posted

[quote name='ineczka']he,he Fumi to mały robocik asimo obszyty futerkiem, no i baterie ma dobre, że tak ciągle lata :evil_lol:

a tak poza tym mamy złą nowinę, już chyba nigdy Asiaczku nie zobaczysz jednego z najbardziej postrzelonych basenji 'Dino' - jego prawdziwe imię Pride of Africa YPSYLON.

oj współczuje..

• dla szatana Dinusia..

• Posted

[quote name='Jussi']Witam
    Mam przyjemność i zaszczyt przedstawić naszą nowa suczkę :loveu: :loveu: :loveu:
    o dźwięcznym imieniu
    jej podwójnym dziadkiem jest pies (Cuervo) ,którego zdjęcie znajduje się na pierwszej stronie tematu Akita Amerykańska –Wystawy.

http://img256.imageshack.us/img256/901/spryte11pl6.jpg

Gratuluje nowego dzieciaczka!!!! :multi: :multi: :multi: :multi:

jako,ze zupelnie nie znam sie na hodowlach AA napisz mi prosze skąd przyjechała do Was maleńka????

Posted

Agappe napisał(a):
    to dobra nowina!!!!! mam nadzieje, że posty wczesniej napisane, w których jest wiecej niz 5 zdjęć zostana w takm stanie jakim są:roll:

Trzeba by wyjątkowego fanatyka, do tej roboty (zmiana wszystkich archiwalnych postów z galerii) :). Tak na prawdę to obciążenie dla transferu stanowią nowe posty - w zeszły weekend dogomania pobiła kolejny rekord 900 osób jednocześnie piszących i oglądających posty.

Tematy sprzed miesiąca (w aktywnych galeriach, fotoblogach) są rzadko odwiedzane.

Posted

o dźwięcznym imieniu

http://img256.imageshack.us/img256/901/spryte11pl6.jpg
    Gratulacje!!!! :loveu: Śliczne Maleństwo!! A Gotula dogaduje sie z nową siostrzyczką???

Posted

Nasza Gothunia to ma "serce na dłoni" - do wszystkich...no może kotów to nie lubi ;) ale Spryte na początku musiala sie nastarac zeby Gothi ja polubila...ale teraz....uuuuu...miłość okrutna, na pewno tylko na razie...jak Spryte troche podrosnie to bedzie chciala pokazac co potrafi...a charakterek i "pazurka" to ma...;) wiec Gothi musi byc czujna...ale ona ma bardzo dobre serce...:)

Posted

Daniluczki,

:loveu: :loveu: :loveu: GRATULUJEMY MALEŃSTWA!!! Biedna mała przebyła taką daleką drogę.... ale nie mogła lepiej trafić!!! Trzymamy mocno kciuki za nową Gwiazdeczkę:cunao: !
    Pozdrawiamy B&M

Posted

Spryte leciała do nas w sumie 20h :angryy: :angryy: :angryy: ( dwa razy po 10h)
    Wszystkie informacje znajdują się na http://www.dandanilo.pl/akita/nowosci.html
    proszę odwiedź nasza stronę
    Pozdrawiam Krzysiek
    Ineczka - spotkanko na Polach trzeba będzie przełożyć bo jedziemy na mały urlopik :multi: :multi: :multi:

Jussi gratulacje za nowy nabytek:) bede trzymac kciuki za podboje ringowe. Po takiej podrozy zadna droga pod gorke nie straszna;) :loveu:

Pozdrawiam

Posted

Jak widzę mamy zmiany w naszym dziale:
    1] Odwieszono nam Galerię Akit - która z tego co pamiętam była przyklejona na górę
    2] Przeniesiono nam temat Problemy zdrowotne i żywienie akit do tematu Problemy, porady, pogaduszki - z tego co pamiętam to właśnie dlatego ten temat powstał oddzielnie żeby wątki czysto ploteczkowe nie mieszały się z zagadnieniami istotnymi - do tego ciągle nas namawiano żeby zrobić podział a teraz znowu to połączono.
    3] Powstał nowy temat (przyklejony) - Psy w potrzebie
    Co Wy na to???????
    Pzdr

Posted

To gdzie jest teraz GA?:niewiem:
    Aż zajrzałam do Działu Akit i innych,
    żeby oblukac te szaleńcze zmiany
    i GA nigdzie nie widzę.:cool3:
    Nie, nie, teraz już jest. Uffff....

Posted

bety napisał(a):
    Jak widzę mamy zmiany w naszym dziale:
    1] Odwieszono nam Galerię Akit - która z tego co pamiętam była przyklejona na górę
    2] Przeniesiono nam temat Problemy zdrowotne i żywienie akit do tematu Problemy, porady, pogaduszki - z tego co pamiętam to właśnie dlatego ten temat powstał oddzielnie żeby wątki czysto ploteczkowe nie mieszały się z zagadnieniami istotnymi - do tego ciągle nas namawiano żeby zrobić podział a teraz znowu to połączono.
    3] Powstał nowy temat (przyklejony) - Psy w potrzebie
    Co Wy na to???????
    Pzdr

mi sie zmiany nie podobają.. :/ powinno zostac tak jak było

Posted

Asiunia02 napisał(a):
    przedstawiam Wam jednego z moich wnuczków :)

Słodki prawda ??

rzeczywiście fajniutki :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Jussi']
    Ineczka - spotkanko na Polach trzeba będzie przełożyć bo jedziemy na mały urlopik :multi: :multi: :multi:

poczekamy ;)
    mama nadzieje, że i maluchy się dogadają, tak samo jak uczyniły to już ze sobą ich "starsze siostry":eviltong:

pozdrawiamy i czekamy na odzew

Posted

Aville,
    śliczny Misiek pieknie wkomponowany w śliczne roslinne puchatości:evil_lol:
    Zdjecia, piękne jak zawsze:eviltong:
    Ostanie - rozkoszne:loveu:
    A powiedz, to po domowej kapieli, spacerku:evil_lol:
    czy po rehabilitacji.:roll:

To czemu dotąd nie poszliście na RTG, bo przecież już miało być?
    Jeszcze w poprzednim tygodniu pamietałam, ze macie je mieć w poniedziałek
    i zeby zapytać, ale ten tydzień to sama nie wiem - chyba ktos mi wykradł.

Posted

A powiedz, to po domowej kapieli, spacerku:evil_lol:
    czy po rehabilitacji.:roll:
    Po fantastycznym spacerku w 10cm warstwie błota i strugach deszczu :p

Posted

Oj ten Mandorek!!! Coś pięknego!!! Słodziak jeden kochany! :loveu::loveu::loveu:
    Mizianka dla chłopaka i trzymam kciuki, zeby już było dobrze....
    Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

zainstalują się z powrotem dopiero pod koniec tygodnia :shake:
    Tyle, że teraz tydzień w tę czy tamtą stronę nie robi różnicy.

To rtg pewnie w przyszłym tygodniu....
    Dlaczego nie robi różnicy? Znaczy jesteś spokojniejsza?
    Gdzieś wczesniej czytałam, że wygląda to lepiej.

Guest
    This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
        87.9k
      • Total Posts
        13m
    • Create New...