christoph Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Zdjęć z Opola ciąg dalszy. CZENAJ Roal ponownie
christoph Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Suki otwarta: AMAI Szpilkowy Las, GENGO Żelazny Jar, DIKAKA Pa-Lis - taka była kolejność na ringu
christoph Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Wybór BOB: NPwR Czenaj Roal, Zw.Mł. suki - Midori Turzycowa Dolina, NSwR Sayonara Halne Wzgórze
Matagi Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 [quote name='christoph']Spotkanie rodzinne? A kto w nim uczestniczył? Kim są te akity?
christoph Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 [quote name='Matagi'][quote name='christoph']Spotkanie rodzinne? A kto w nim uczestniczył? Kim są te akity? Wg mnie to 2 bracia: HOKORI-TAKAI oraz HOSEKI.
christoph Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Cóż, staram się, aby i inni mogli dokładniej obejrzeć te nasze makity:-) Z Dortmundu też przywiozę fotoreportaż.
Matagi Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 christoph napisał(a):Cóż, staram się, aby i inni mogli dokładniej obejrzeć te nasze makity:-) Z Dortmundu też przywiozę fotoreportaż. Supeeeeeeeeeeer!!! :P Ja nie mogę robić jak na razie żadnych zdjęć,mam wariactwo w domu 8) Suki maja cieczki,psy durnieją,bo panienek nie widzą,ale czują 8) Jutro albo pojutrze kryję Sake.Będzie to debiut Okiiego :wink: Ciekawe o czym Okii będzie myślał w sobotę w Łodzi :o
christoph Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Oby tylko nie był zbytnio zapatrzony w niezbyt odległą przeszłość.;-) A propos Dortmundu właśnie dostałem wiadomość - akit zgłoszonych ok. 40, same włoskie i francuskie, chyba też holenderskie, kilka niemieckich i coś jeszcze, ale bliższych szczegółów nie znam. Sędziuje Angelika Kammerscheid-Lammers. Ale będzie super jazda!
Matagi Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 I masz rację!!! :P Będzie na czym zawiesić oko 8) Przyjedzie cała śmietanka,ale polskie akity nie sa złe,macie szanse! Będę mocno trzymała kciuki i czekała na zdjęcia :D :D :D
Ziemniak Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Chris - my rowniez trzymamy kciuki :lol: Badz jak ten :evil:, i pamietaj o jednym: Polak POTRAFI!!! :D :D :D Matagi, w Lodzi to Ci wspolczuje wystawiac Okiego - chlopak pewnie bedzie myslal o jednym :wink: , wiec radze z daleka od wszelkich dziewczym :wink:
Matagi Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Ziemniak napisał: Matagi, w Lodzi to Ci wspolczuje wystawiac Okiego - chlopak pewnie bedzie myslal o jednym , wiec radze z daleka od wszelkich dziewczym OOOOOooo,współczuć to mi trzeba :wink: Okii będzie zapewne starał sie kryć wszystko co na drzewo nie ucieknie :wink: ,ale również postanowił zmienić garnitur na ślubny,wygląda jak chodzący wojłok :wink: :wink: :wink:
Asiunia02 Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Panie Krzysztofie!! Ma Pan teraz misję. Ciagnac krew naszej Andulki. Musi Pan wyhodowac jako wlasciciel wnuczka naszej anduli taka cudowna biala suczke jaka ona byla. My niestety nie zdarzylismy zostawic sobie potomka a taki był nasz najblizszy plan. jedyna krwia anduli która nadal pokazuje sie na ringu jest wlasnie Pana Amai. Dlatego w nim nadzieje, ze urodzi sie druga taka biała sniezynka :) Drugiej takiej akitki jak Kleodike nie widzialam jeszcze na wlasne oczy. Andula przekonała swoim charakterem duzo osob do zakupu akity, byla poprostu boska !!!!!!!!!!!!!! Moj brat najlepiej to ubral w slowa w dziale teczowy most. Bushi dla babci pokaze klase w Dortmundzie !! Zobaczycie !!! Trzymam kciuki !!!!!!
donya Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 [quote name='Matagi']Ziemniak napisał: Matagi, w Lodzi to Ci wspolczuje wystawiac Okiego - chlopak pewnie bedzie myslal o jednym , wiec radze z daleka od wszelkich dziewczym OOOOOooo,współczuć to mi trzeba :wink: Okii będzie zapewne starał sie kryć wszystko co na drzewo nie ucieknie :wink: ,ale również postanowił zmienić garnitur na ślubny,wygląda jak chodzący wojłok :wink: :wink: :wink: Może w walerianę będziesz musiala się zaopatrzyć :wink:
adda Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 [quote name='Matagi'] Jutro albo pojutrze kryję Sake.Będzie to debiut Okiiego :wink: Matagi, to powodzenia życzę :D
Matagi Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Adda! dzięki :D :D :D Agnieszka! może i waleriana :wink: Ale może będzie na niego sposób :wink: Jak na razie ,to wychodzi,że wyjeżdżamy z domu w piątek samochodem.Okii nigdy w samochodzie się nie położy,musi stać albo siedzieć,żeby nic nie umknęło jego uwadze.Na dłuższej trasie łeb mu sie kiwa,ale nie położy się.W Łodzi będzie musiał odespać/nie wiem jak on to zrobi,bo za drzwiami będzie jego brat i koleżanka-akita/,poza tym nasza Ojosan,która też jedzie z nami,zgasi go szybko ,jeżeli będzie jęczał :wink: .Ponieważ z Okiiego chłopak silnie temperamentny :lol: ,to go wszystko lekko przygasi,i wtedy na ring powinien wejść bez żądzy krycia - mam nadzieję :lol: :lol: :lol:
christoph Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Asiunia02 napisał(a):Panie Krzysztofie!! Ma Pan teraz misję. Ciagnac krew naszej Andulki. Musi Pan wyhodowac jako wlasciciel wnuczka naszej anduli taka cudowna biala suczke jaka ona byla. My niestety nie zdarzylismy zostawic sobie potomka a taki był nasz najblizszy plan. jedyna krwia anduli która nadal pokazuje sie na ringu jest wlasnie Pana Amai. Dlatego w nim nadzieje, ze urodzi sie druga taka biała sniezynka :) Drugiej takiej akitki jak Kleodike nie widzialam jeszcze na wlasne oczy. Andula przekonała swoim charakterem duzo osob do zakupu akity, byla poprostu boska !!!!!!!!!!!!!! Moj brat najlepiej to ubral w slowa w dziale teczowy most. Bushi dla babci pokaze klase w Dortmundzie !! Zobaczycie !!! Trzymam kciuki !!!!!! Jeśli chodzi o misję, to w chwili przybycia Bushi'ego do nas nie zastanawialiśmy się nad tym. Teraz prawdę mówiąc cała nasza rodzina na punkcie Bushi'ego ma ... (tu boję się używać jakichkolwiek określeń) przede wszystkim ze względu na jego charakterek. Jest nie do podrobienia. Praktycznie przez cały czas dokazuje i jest wiecznie uśmiechnięty. Czasami mówię sobie, że razem poprawiamy świat, bo prawie nie ma osoby, która przechodząc obok nas nie uśmiechnęłaby się na widok tego roześmianego pyska ( wkońcu chyba po kimś to musi mieć). Obiecuję, że (zakładając pomoc życzliwych ludzi i oczywiście futrzaków) za jakiś czas pojawi się druga biała śnieżynka, co jest również związane z moimi pewnymi planami, których na razie na forum nie ujawnię, zeby nie zapeszyć. Będzie to trochę trwało i ja sam muszę też uzbroić się w cierpliwość. To będzie mniej więcej tak, jak z tą naszą stroną www, która w zarysie była gotowa już parę miesięcy temu i ciągle jest dopracowywana, aby do sieci trafiła już w całości. Co do Dortmundu dzięki za słowa otuchy. Miło, że ktoś w nas wierzy. A co do wyniku, jaki by nie był, to i tak będziemy zadowoleni, że w ogóle byliśmy tam pokazać naszego chuligana. Może babcia z góry coś Bushi'emu podpowie, jak ma się zachować na ringu?
donya Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Nie przesadzaj , nie przesadzaj. Bushi zachowuje się doskonale na ringu w porównaniu z tym co było w Poznaniu :wink: A jak z rozpoznawalnościa rasy. Ja ostanio dowiedziałam się, że mam husky japońskiego :o
donya Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='Matagi']Adda! dzięki :D :D :D Agnieszka! może i waleriana :wink: Ale może będzie na niego sposób :wink: Jak na razie ,to wychodzi,że wyjeżdżamy z domu w piątek samochodem.Okii nigdy w samochodzie się nie położy,musi stać albo siedzieć,żeby nic nie umknęło jego uwadze.Na dłuższej trasie łeb mu sie kiwa,ale nie położy się.W Łodzi będzie musiał odespać/nie wiem jak on to zrobi,bo za drzwiami będzie jego brat i koleżanka-akita/,poza tym nasza Ojosan,która też jedzie z nami,zgasi go szybko ,jeżeli będzie jęczał :wink: .Ponieważ z Okiiego chłopak silnie temperamentny :lol: ,to go wszystko lekko przygasi,i wtedy na ring powinien wejść bez żądzy krycia - mam nadzieję :lol: :lol: :lol: No patrz Bimbo też tak ma, stoi i patrzy, nawet psa dojrzy z pędzącego samochodu i czasami nawarczy. :P :P :P
christoph Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='donya']Nie przesadzaj , nie przesadzaj. Bushi zachowuje się doskonale na ringu w porównaniu z tym co było w Poznaniu :wink: A jak z rozpoznawalnościa rasy. Ja ostanio dowiedziałam się, że mam husky japońskiego :o Z tą doskonałością na ringu to też bym nie przesadzał, bo jeszcze mu wiele brakuje. A co do rozpoznawalności rasy, to wczoraj dowiedziałem się że mój pies jest rasy BAŁAMUT, tylko jak na bałamuta to trochę chyba jest za mały. :-) :-) :-)
Recommended Posts