Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

odkryłam dzis sporo zdjęć które mi sie gdzies zawieruszyły i nigdy ich na oczy nie widziałam... a biorąc pod uwage, że jest tu przeogromnie cicho to wstawie kilka ;) <wszystkie z 2006r>

z całym osprzętem ;)

wygibasy ;)

Anata ze swoją ulubioną zabaweczką nad którą kocha sie znęcać :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Za oknem piękne słoneczko, a tu Agappe przypomina nam, że już niedługo zima... Oj, nieładnie! Ja jeszcze nie chcę zimy!!!
Pzdr.

jak popatrzyłam na kilka zimowych zdjęc to sie baaardzo steskniłam za zimą ;) dla mnie mogłyby być 2 pory roku lato i zima ;) wiecej nie potrzeba ;)

a odnośnie noszenia smyczy Anata sama sie nauczyła.. jak ma już dość spaceru i chce wracać do domu to zabiera mi smycz ;) i wtedy zazwyczaj leci w kierunku domu z klapkami na oczach i do zadnego psa nie ma ochoty już podchodzić ;)

kiedyś Bimbonka prowadzała na smyczy ;) teraz Koisia przejeła tą rolę ;)

Posted

Nowy Targ - 27.08.2006
RING 9: Sędzia - Magdalena Musiał
Akita Amerykańska - American Akita -5

Akita-Inu ?????Akita-inu????? chociaż w ZKWP mogliby nazwy ujednolicić :/
PSY
Klasa młodzieży 1 506 – 506

SUKI
Klasa młodzieży 1 507 - 507

Marks Anna, Legnicka 39, 43-300 Bielsko-Biała 506, 507

Posted

[quote name='Agappe']jak popatrzyłam na kilka zimowych zdjęc to sie baaardzo steskniłam za zimą ;) dla mnie mogłyby być 2 pory roku lato i zima ;) wiecej nie potrzeba ;)

a odnośnie noszenia smyczy Anata sama sie nauczyła.. jak ma już dość spaceru i chce wracać do domu to zabiera mi smycz ;) i wtedy zazwyczaj leci w kierunku domu z klapkami na oczach i do zadnego psa nie ma ochoty już podchodzić ;)

kiedyś Bimbonka prowadzała na smyczy ;) teraz Koisia przejeła tą rolę ;)
Znaczy Bimbonek = miękki Bolek!;) Lubi jak go dziewczyny prowadzaja na smyczy... Donya, co ty na to?
Pzdr.

Posted

[quote name='Agappe']
wygibasy ;)

To miło, ze się znalazły:lol::lol::lol:!

Zawsze zastanawiam się, czy im wygodnie sie tak śpi:roll:?
Bo Mój też sypia w takim wygibasie:shake::lol:!!!

Ciekawe, czy wszystkie inne tez tak sypiają:razz:, a moze tylko dziewczynki;)?

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
To miło, ze się znalazły:lol::lol::lol:!

Zawsze zastanawiam się, czy im wygodnie sie tak śpi:roll:?
Bo Mój też sypia w takim wygibasie:shake::lol:!!!

Ciekawe, czy wszystkie inne tez tak sypiają:razz:, a moze tylko dziewczynki;)?

chłopcy chyba przyjmuja jeszcze dziwniejsze pozy ;) Bimbuś np umie spać na siedząco i stojąco gdzie głowa mu zwisa prawie do ziemi.. Anaty nigdy nie widziałam w podobnej sytuacji ;) były tu w galeri rowniez zdjecia innych chlopczyków, którym dopiero musiało byc "wygodnie" ;)

Posted

[quote name='Agappe']Białystok 27.VIII - Barbara Larska (PL)
Akita 6

Buśko Małgorzata, Włocławek Akita, pies, młodzieży - MONOYAWARAKE Tajgeta
Biegański Jacek, Wasilków Akita, pies, młodzieży - NORITSU-GO Matagiinu PL

Myśliński Krzysztof, Białystok Akita, pies, otwarta - BOTAKADO Dolina-Wiązów
Rozmysłowicz L.D., Białystok Akita, pies, otwarta - OKII Matagiinu PL
Petschl Zbigniew, Warszawa Akita, pies, otwarta - TCHIKADO Co Ty na To

Rozmysłowicz L.D., Białystok Akita, suka, championów - OJOSAN Matagiinu PL

ciekawe proporcje w klasach ;)

:-o, to jest już ich troszkę na Podlasiu! O niektórych nie wiedziałam:oops:!

Powiedzcie, proszę jak jest na takiej wystawie, ile to trwa? Czy oglądający mogą przychodzić ze swoim pupilem, czy raczej nie:shake:? Czy jest coś o czym każdy oglądający wiedzieć powinien:roll:?

Posted

Agappe napisał(a):
chłopcy chyba przyjmuja jeszcze dziwniejsze pozy ;) Bimbuś np umie spać na siedząco i stojąco gdzie głowa mu zwisa prawie do ziemi.. Anaty nigdy nie widziałam w podobnej sytuacji ;) były tu w galeri rowniez zdjecia innych chlopczyków, którym dopiero musiało byc "wygodnie" ;)

:-o :-o :-o nie widziałam! nie potrafię sobie tego wyobrazić:lol: :lol: :lol:!

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
:-o, to jest już ich troszkę na Podlasiu! O niektórych nie wiedziałam:oops:!

Powiedzcie, proszę jak jest na takiej wystawie, ile to trwa? Czy oglądający mogą przychodzić ze swoim pupilem, czy raczej nie:shake:? Czy jest coś o czym każdy oglądający wiedzieć powinien:roll:?

sędziowanie na wystawie zaczyna sie zazwyczaj o 10 i akity zazwyczaj są pierwsze, ale to trzeba sprawdzić na stronach związków lub telefonicznie zapytać o plan sedziowania.. większość osob po ocenie swojego psa szybko zmywa sie do domu, wiec jesli chcesz zobaczyc te wszystkie akity to najlepiej byłoby być podczas sedziowania na ringu <a przy okazji mogłabyś wyniki pospisywać ;)>
sedziowanie na ringach trwa do ok 13-15 <zalezy od organizatorów, ilosci psów> o 15-16 zaczynają sie konkurencje finałowe <te wszystkie te informacje powinny byc na stronie oddziłu odpowiedzialnego za wystawe>
odnośnie przychodzenia ze swoimi psami wszystko zalezy od oddziału i zazwyczaj od rangi wystawy.. na wystawy miedzynarodowe prawie zawsze nie można wprowadzać psów niezgłoszonych.. odnosnie oddziału Białystockiego my rok temu bylłysmy na tej wystawie (Anata nie była zgłoszona) i nie robili problemów.. ale to też radze wykonać telefon do zwiazku

to by było chyba na tyle

Posted

Agappe, dzięki:lol:.
Zaraz zobaczę, czy coś jest.
Rozumiem, że wszystkie rasy są pokazywane kolejno, nigdy w tym samym czasie. Oczywiście, że bym mogła, tylko nie wiem jak podawane są te oceny:razz:? Chodzi o te oceny doskonałe i bdb-re:lol:?

Posted

najlepiej podejść do wlasciciela danej akity i sie zapytać co dostała - ocena (dosk/doskonała, bdb/bardzo dobra, inne oceny raczej sie nie pojawiają), lokata i tytuły Zw.Mł.(zw.młodzieży), CWC, NJwR, NPwR, NSwR (najlepszy junior/pies/suka w rasie), BOB=Zw.Rasy

Posted

niespodziewajka czesc 2 ;)

zagryziona Anata ;) < nie ma to jak zabawa w ziemi, bo przeciez nie mozna sie bawic na trawce która jest 1m obok ;) - prawdziwe damy ;)>

ciekawe jak długo Koisia bedzie miała fory z tytułu swojego wieku

a teraz Koisia zagryziona

Posted

[quote name='Akitka']Obiecałam wczoraj Darii, że wkleję tu zdjęcia mojej małej... :lol: Zdjęcia są z końca lipca, więc nie takie najnowsze. ;)

wczesnie zaczyna ;) bedzie kolejna alkoholiczka ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Znaczy Bimbonek = miękki Bolek!;) Lubi jak go dziewczyny prowadzaja na smyczy... Donya, co ty na to?
Pzdr.

Anaty prowadzającej Bimbonka nie pamiętam :oops: a Koiśka zawsze obrywa jak szarpie Bimbonka za smycz, obrożę czy szyję ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...