abigail Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 :smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: Kasiu i Łukaszu! Serdeczne i ciepłe gratulacje oraz "ślubne" uściski dla Was obojga wraz z życzeniami wszystkiego co może się najciekawsze i najpiękniejsze zdarzyć we wspólnym życiu oraz żebyście cały czas kontynuowali to co wspólnie już zaczęliście ! (tak mi się wydaje) i umiejętności dostrzeganie szczęścia nawet w najkrótszej chwilce i najmniejszej niepozornej rzeczy!!!!!! Marzeń, marzeń, i jeszcze na deser Spełnienia tych marzeń!!!! Dużo zdrowia dla Waszej Rodzinki :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:
abigail Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 NATA123! Gratuluję pięknego "chłopaka" a pieskowi jak widzę wspaniałych właścicieli!!!!! AKITKA! Również dla Ciebie gratulacje!!! i życzenia duuuużo miłości i cierpliwości!!!! znam chyba mamusię Twojej suni, śliczną białą sunię!!! A my przedstawiamy "prawie" akitkę... owoc "miłości od pierwszego wejrzenia" z Hanoweru mojego Brata!!!! Na zdjęciach wraz z ciociami i wujkami, skądinąd znajomymi....;)
Akitka Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Abigail: Tak... Bashi jest rzeczywiście śliczna. Taki biały polarny niedźwiadek... :) No chyba najwyższy czas na sen, bo Ambra padła i śpi...
Kasia_i_Łukasz Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='Akitka']Czy wasze akitki też tak sypiają / spały? Pozycja na żabę: :lol: Skąd my to pamiętamy...? ;) I jeszcze na deser najsłynniejsza poza naszej Aszeńki :evil_lol: Daria, bardzo dziękujemy za gratulacje :buzi:
Kasia_i_Łukasz Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='abigail']:smilecol: :smilecol: :smilecol: :smilecol: Kasiu i Łukaszu! Serdeczne i ciepłe gratulacje oraz "ślubne" uściski dla Was obojga wraz z życzeniami wszystkiego co może się najciekawsze i najpiękniejsze zdarzyć we wspólnym życiu oraz żebyście cały czas kontynuowali to co wspólnie już zaczęliście ! (tak mi się wydaje) i umiejętności dostrzeganie szczęścia nawet w najkrótszej chwilce i najmniejszej niepozornej rzeczy!!!!!! Marzeń, marzeń, i jeszcze na deser Spełnienia tych marzeń!!!! Dużo zdrowia dla Waszej Rodzinki :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Cudowne, ciepłe słowa :loveu: Dziękujemy z całego serduszka i bardzo gorąco ściskamy :calus:
NATA123 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 abigail:ta shiba jest śliczna! chciałabym takiego pieska,ale niestety...druga połowa się nie zgodzi:evil_lol:
Asiaczek Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Kasia i Łukasz - wszyskiego "NAJ" w waszym związku: NAJpiękniejszych chwil spedzonych razem, NAJdłuższego stażu w małżeństwie, NAJciekawszych rozmów NAJmilszych wspomnień, NAJcudowniejszych przeżyć, NAJkrótszych "kłótni" (o ile takowe będą) NAJ..... Pzdr.
Kasia_i_Łukasz Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Asiaczku, NAJmocniej dziękujemy i NAJcieplej ściskamy :calus:
Asiaczek Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Hihihi. NAJsłodsze całuski będą na najbliższej wspólnej wystawie. pzdr.
Kasia_i_Łukasz Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Asiaczek napisał(a):Hihihi. NAJsłodsze całuski będą na najbliższej wspólnej wystawie. pzdr. Zdążyłam się zorientować, że to już niebawem ;) Spotkamy się w Krakowie :multi:
Asiaczek Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Pewnie! To już tylko tydzień (z malusieńkim okładzikiem:lol: ). pzdr.
NATA123 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 akitka : Twój piesek wyglądał zupełnie tak jak nasz jak był mały ... tutaj córka złapała go na gorącym uczynku :diabloti: pozdrawiam .
NATA123 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 :-D Kasia & Łukasz : widać że u Aszenki znaak firmoowy na miejscu ... :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Akitka Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 No tak akicie szczeniaki są taki słodkie... :) Szkoda, że tak szybko wyrastają... :roll: A teraz chciałabym was bardziej doświadczonych prosić o kilka porad... Po 1. Ambra mi jakoś niedojada. U hodowcy szczeniaki jadły Eukanubę Large Puppy. Jakie macie zdanie o tej karmie, bo ja różne rzeczy słyszałam i mam mieszane uczucia... Dawkę dzienną dzielę Ambrze na 5 porcji, ale niestety każdorazowo ona i tak tej małej porcji całej nie zjada. Jest w stanie zjeść tak połowę porcji, czasem 3/4. I nie wiem co mam z tym zrobić... Czy to normalne? Czy może jakoś ją zachęcać do jedzenia? Jak...? Ponadto zauważyłam, że Ambra się drapie. Sprawdzałam kilkukrotnie, ale pchełek nie ma na pewno. Słyszałam właśnie kiedyś od kogoś, że jego pies po Eukanubie się drapał, więc nie wiem, czy to może być od tego? Po 2. Ambra łapie za nogawki i gryzie po dłoniach. Z początku próbowałam oduczyć ją tego, powstrzymując ją i mówiąc "zostaw". Z rezultatami jest różnie. Czytałam gdzieś o innej metodzie, że można psa takich nawyków oduczyć imitując pisk lub warknięcie, tak jak robiła to z pewnością psia matka. Zaobserwowałam, że gdy zapiszczę, to Ambra natychmiastowo puszcza dłoń. Myślicie, że jak będę tak robić cały czas, to ją oduczę w ten sposób? Po 3. Jakie "rozmaitości" można spokojnie dodać do posiłku szczeniaka? Jakieś kostki, mięsko, czy coś innego? Co? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź! :???: Życzę miłego odpoczynku! ;)
NATA123 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 akitka:ja dużego doświadczenia nie mam,akitę mam po raz pierwszy więc ciągle się uczę......lecz w przypadku jedzenia mogę powiedzieć juz dziś ,że kiedy się piesek drapie to zazwyczaj w pokarmie jest za dużo białak lub inny składnik który psiaka uczula-oczywiście eliminując inne przypadki,mojemu psu się to zdażało kiedy czekaliśmy na pokarm do którego przywykł od szczeniaka,a był to PROPAK DOG .wtedy kupowaliśmy rezerwowe te najogólniej dostępne i wtedy to własnie takie drapanki się zdarzały,jeżeli chodzi o apetyt ,to akurat mój pies nigdy z tym problemu nie miał to raczej my z nim:lol: o ciągle był głodny!!,musielismy nawet jeden po konsultacji z hodowcą wyeliminowac:diabloti: .Natomias kiedy podgryzał ręce to zwykle krzyknęliśmy i odchodziliśmy od psiaka kończąc zabawę ,pies bardzo szybko zorientował się że nie może tak robić.Zyczę powodzenia!!!:cool3:
Matagi Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Dzień dobry wszystkim ze Szczecina!!!:lol: :multi: Dotarłam tutaj po 12-to godzinnej podróży pociągiem.Właśnie wstałam i ruszamy z Babą na podbój miasta.Aparat mam ze sobą,więc zapewne jakieś fotki zmajstruję i wkleję tut! Abigail!:lol: shib psienkny!!!!:loveu: :loveu: :loveu: Ja chcę mieć szczeniaczka shibowego!Baba już taka wielka się zrobiła....
Kasia_i_Łukasz Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Kochani podaję stawkę na Kraków, jeżeli kogoś pominęłam, to przepraszam, ale nie było łatwo szukać na liście ułożonej alfabetycznie wg nazwisk wystawców ;) Akita, suka, młodzieży - ARASHI Tajgeta Akita, suka, młodzieży - CAMA Dolina Wiązów Akita, suka, młodzieży - IRU Halne Wzgórze Akita, suka, młodzieży - KITSUNE Halne Wzgórze Akita, suka, młodzieży - KONNICHI-WA Halne Wzgórze Akita, suka, młodzieży - Akita u Izis (FCI) YOKO Akita, suka, pośrednia - REN'AI SABI Halne Wzgórze (FCI) Akita, suka, pośrednia - MALWA Puchate Kreple Akita, suka, pośrednia - YOSHI Rilaf Akita, suka, otwarta - BARA Yamamoto Akita, suka, otwarta - MIDORI Turzycowa Dolina Akita, suka, otwarta - SHIRA TORI Eskimo River Akita, pies, młodzieży - INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze Akita, pies, młodzieży - Akita u Izis (FCI) YORITO Akita, pies, pośrednia - HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze Akita, pies, pośrednia - Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI Akita, pies, otwarta - ASHI Joko-Inu Akita, pies, otwarta - CHIRU Yamamoto Akita, pies, otwarta - DAIKO Pa-Lis Akita, pies, otwarta - EGER Porażynianka Akita, pies, otwarta - Akita u Izis (FCI) UMON Akita, pies, championów - BIMBO Yamamoto Akita, pies, championów - BOS Kumade
Asiunia02 Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Kasiu: ja przepraszam bardzo, ale to chyba przez panujaca goraczke. Zycze Tobie i Lukaszowi wiele niezapomnianych, wspolnie spedzonych cudownych chwil, radosci z wspolnego zycia i pociechy z jak narazie akitowych dzieci :) Do zyczen przylacza sie Tomek i wlasciciele Chikaki Co do stawki z Krakowa mam wielka prosbe o zdjecia Daiko. Mam kilka jego zdjec z wystawy ale zadne jak stoi ladnie ustawiony. zaa kazde z pozycji stojacej bede bardzo wdzieczna :) Moja prosbe adresuje take do Halniaczkow i Weihawej oraz innym obecnym w Krakowie. to prawdopodobnie jest ostatnia wystawa Daiko, bo 3 a wlasciciele chcieli tylko zrobic reproduktora bo na wiecej nie maja czasu ani nie widza w tym niestety zadnej przyjemnosci, wiec tym bardziej bede wdzieczna. A tak po za tym przesylam pozdrowienia od Chikaki i Akumy,ktorzy razem z nami spedzaja ten goracy dlugi weekend za miastem :) zdjec chyba za duzo nie bedzie bo akity ciagle leza pod drzewem lub w domku bo na nic wiecej nie maja sil
abigail Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [quote name='Matagi']Dzień Dobry-wieczór z Pilchowa. Widzę Lilka że Ty wszędzie dorwiesz internet!!!! Ja "już" w domu. Jutro obejrzysz shibkę Timona na żywo!!!!:loveu: :loveu: :loveu: Ja rzucam się w kuchnię.... Czekam!!!!!!
Agappe Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 no dobra sesja sie skończyła.. mogę troche pobuszować po internecie... Azjatycka wystawa 2006.. zdjęc naszych japończynków niestety brak, a nazwy chyba Wam niewiele powiedzą, wiec nie wstawiam.. za to jak nam sie tu szybowcowo zrobiło to Wam wstawie chyba Zw.Azji (pies, suka) <nie mam pojecia jakie tam sie tytuły przyznaje> 2 miejsce w psach na grupie 4 miejsce w suczkach na grupie
Matagi Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 abigail napisał(a):[quote name='Matagi']Dzień Dobry-wieczór z Pilchowa. Widzę Lilka że Ty wszędzie dorwiesz internet!!!! Ja "już" w domu. Jutro obejrzysz shibkę Timona na żywo!!!!:loveu: :loveu: :loveu: Ja rzucam się w kuchnię.... Czekam!!!!!! Hiiihiiii;) Życie bez internetu jest czasami .....smutne:evil_lol: ,dlatemu zawsze muszę go MIEĆ!:evil_lol: Tak jak shiba,która wsio chce mieć i wszystko jest jej!:evil_lol: A spotkania z Timonem to się już doczekac nie mogę,Baba zresztą też/mówiłam jej o młodszym bracie;) /!:loveu: :lol: :loveu: :lol:
Agappe Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 jestem ciekawa jak Wam sie to stworzenie podoba??? ja powiem tyle, ze poza akitą to jest druga rasa, w której zadziałała miłosć od pierwszego wejrzenia mimo iż uwielbiam kudłacze
Recommended Posts