Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Krajowa wystawa w Płocku - 04.06.2006, Paweł Szemraj (PL)

psy - kl.otwarta wynik
AKAI Bieżynaki -I dosk,CWC,NPWR,BOB
AKITO Testosteron - II Bdb
CZANDOR Porażynianka -? może go nie było...
suki - kl.szczeniąt wynik
AGOTHIKA FINIGAN DE GABRITO błąd???akita amerykańska???
suki - kl.młodzieży wynik
ATSUMI Tajgeta -I dosk
suki - kl.pośrednia wynik
REN'AI SABI Halne Wzgórze -Bdb
suki - kl.otwarta wynik
LIKA Żelazny Jar -I dosk,CWC,NSWR
LUNA Żelazny Jar -II dosk

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Matagi']Krajowa wystawa w Płocku - 04.06.2006, Paweł Szemraj (PL)

psy - kl.otwarta wynik
AKAI Bieżynaki -I dosk,CWC,NPWR,BOB
AKITO Testosteron - II Bdb
CZANDOR Porażynianka -? może go nie było...
suki - kl.szczeniąt wynik
AGOTHIKA FINIGAN DE GABRITO błąd???akita amerykańska???
suki - kl.młodzieży wynik
ATSUMI Tajgeta -I dosk
suki - kl.pośrednia wynik
REN'AI SABI Halne Wzgórze -Bdb
suki - kl.otwarta wynik
LIKA Żelazny Jar -I dosk,CWC,NSWR
LUNA Żelazny Jar -II dosk

hahah cieżko żeby CZANDOR był skoro w tym samym momencie w Gorzowie zdobywał rasę ;) <swją droga to ciekawe zgłaszac jednego psa na 2 wystawy, które odbbywają sie w innych miastach tego samego dnia ;p >

Posted

[quote name='Matagi']Dokładka;) :

na zdjęciu widać może niedokładnie,ale w klatce jest dwójka maluchów i dwójka "psów morderców",jak je niektórzy:angryy: nazywają

Matagi, zdjęcia REWELACYJNE!:lol:
Powinny się ukazać w jakiejś gazecie jako przeciwwaga dla sensacyjnych artykułów. Obawiam się tylko, że mogłyby wywołać burzę pt."nieodpowiedzialność rodziców", bo wszystko zależy od intencji piszącego:shake:

Posted

Agappe napisał(a):
hahah cieżko żeby CZANDOR był skoro w tym samym momencie w Gorzowie zdobywał rasę ;) <swją droga to ciekawe zgłaszac jednego psa na 2 wystawy, które odbbywają sie w innych miastach tego samego dnia ;p >

Może niektórzy potrafia sie rozdwoić?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A to zgłaszanie tu i tu....to może coby konkurencje wygruzić;) :evil_lol: :evil_lol: /katalogi przedwystawowe są dostępne,no i różniste inne sposoby dowiadywania sie kto i gdzie;) :evil_lol: /

Posted

[quote name='Matagi']
My już dawno w domu, odprężeni i raczej zadowoleni!
wystawa krajowa Gorzów 2006,
sędzia Mirosław Redlicki, Ale był też P. Mania bo załapaliśmy się na egzamin sędziowski Pani, której nie porzedstawiono.
kl. otwarta
Czandor Porażynianka- BOB, NpwR, CWC hod. M.Kasperczak, wł. W.Wiśniewski
Toshi Goro Dogutti- doskonała II lokata
kl.młodzieży
BADZI Bieżynaki- oceniona poza ringiem z powodu cieczki (po sędziowaniu prawie wszystkich ras) Doskonała! gratulacje, bo bardzo fajna i milutka suczka!
CAMA z Doliny Wiązów- chyba bardzo dobra bo zniknęla po ocenie i jej nie zapraszano
kl. otwarta
HASHIRA Tamura- bardzo dobra ( w porównaniu z Słupskiem zaprezentowała się cudnie!).... no ale mieliśmy na ringu egzamin...
Ciekawa jestem jak poszło w innych szpicach. szkoda że nie poznałam Daisuni:shake: .. może w Szczecinie (ja byłam w czerwonej kurtce z Tośkiem)
I tyle, było aż 5 sztuk

Tosiek na ringu (Boguś od Hasiry Tamury robił po raz pierwszy zdjęcia akitom i wyszło mu to naprawdę super!)

Tosiek klepany przez mnie :oops: po biednej głowie i niezbyt z tego powodu szczęśliwy

lokaty w otwartej

Czandor foto już spoza ringu

Tosiek z Bogusiem

Cama z Doliny

Cama z doliny
starałam się zrobić jak najlepsze ujęcia ale suczki były widoczne tylko spoza pleców gromady sędziów... z partyzanta

Hashira Tamura

Hashira

To jedyna wystawa w Polsce (oprócz rodzimej w Szczecinie do której mam 7 minut) z której wróciłam w 1,5 godziny!!!
A co do zrzucania włosa- chyba wszystkie go zrzucają!!!!:-(

Posted

Ja tylko do białostockiej wystawy mam na piechotke,spacerkiem 10 minut.:lol: A tak wszędzie dalekoooooo,no do Augustowa to tylko1,5 godzinki;) Do Wawy prawie 200,niedaleko Olsztyn -tylko ponad 250,Lublin - więcej ciut niż do Olsztyna:-( Wszędzie daleko....:p Ale sie ciesze ,że za rok międzynarodówka jest w sierpniu,bede miała 10 minut do wystawy!:loveu: :multi:

W ten weekend była cacibówka w Nitrze.Mieliśmy tam akitowego przedstawiciela:

AKITA

Psy
klasa pośrednia
1. DERTO ANUPEV
klasa championów
1. E HACKO GO HARUKAZE

Suki
klasa pośrednia
1. BENI HIME Y HRABOVSKEGO DVORA
2. FUMIKO GO HARUKAZE
3. MALWA PUCHATE KREPLE
klasa championów
1. BARA ANUPEV
2. BERI KUMADE

Ciekawe jak poszło Malwie?:roll:

Posted

[quote name='abigail'][quote name='Matagi']
My już dawno w domu, odprężeni i raczej zadowoleni!
wystawa krajowa Gorzów 2006,
sędzia Mirosław Redlicki, Ale był też P. Mania bo załapaliśmy się na egzamin sędziowski Pani, której nie porzedstawiono.
kl. otwarta
Czandor Porażynianka- BOB, NpwR, CWC hod. M.Kasperczak, wł. W.Wiśniewski
Toshi Goro Dogutti- doskonała II lokata
kl.młodzieży
BADZI Bieżynaki- oceniona poza ringiem z powodu cieczki (po sędziowaniu prawie wszystkich ras) Doskonała! gratulacje, bo bardzo fajna i milutka suczka!
CAMA z Doliny Wiązów- chyba bardzo dobra bo zniknęla po ocenie i jej nie zapraszano
kl. otwarta
HASHIRA Tamura- bardzo dobra ( w porównaniu z Słupskiem zaprezentowała się cudnie!).... no ale mieliśmy na ringu egzamin...
Ciekawa jestem jak poszło w innych szpicach. szkoda że nie poznałam Daisuni:shake: .. może w Szczecinie (ja byłam w czerwonej kurtce z Tośkiem)
I tyle, było aż 5 sztuk

Tosiek na ringu (Boguś od Hasiry Tamury robił po raz pierwszy zdjęcia akitom i wyszło mu to naprawdę super!)

Tosiek klepany przez mnie :oops: po biednej głowie i niezbyt z tego powodu szczęśliwy

lokaty w otwartej

Tosiek z Bogusiem

Cama z Doliny

Cama z doliny
starałam się zrobić jak najlepsze ujęcia ale suczki były widoczne tylko spoza pleców gromady sędziów... z partyzanta

Hashira Tamura

Hashira

To jedyna wystawa w Polsce (oprócz rodzimej w Szczecinie do której mam 7 minut) z której wróciłam w 1,5 godziny!!!
A co do zrzucania włosa- chyba wszystkie go zrzucają!!!!:-(
Abigail !! :mad: tez tam bylam trza mnie bylo zaczepic (a wczesniej o foto jakies poprosic :lol:) zaloze sie ze stalysmy kolo siebie
:lol:

Posted

[quote name='Asiunia02']Chciałam Wam przedstawic nasza maluchy, ale to troche pozniej, a teraz jedna z córek naszego Akumy.
Calineczka (takie ma imie) ma 6 tygodni, jest tak malutka, jak kiedyś Chikaka, ale najlepsze jest to, ze stoją jej uszka :) Jak shibka prawda???

-słodziutka Calineczka!!!!

Posted

[quote name='Asiunia02']A teraz zdjęcia naszych dzieci :)

urzekający szczeniak !!!!- ciekawa jestem też jego umaszczenia,nie miałam nigdy pręgusków i nie potrafię przewidzieć,jak się zmieni jego umaszczenie,czy trochę zjasnieje,czy pozostanie tak ciemny,to piesek? jak troche podrośnie wrzuccie jego fotki,proszę:lol:
kiedyś tu na dgm ogladałam malce z Twoją ulubienicą -preguską,z białym pyszczkiem też b.mi sie podobala,czy ona jest w tym miocie?-jeśli to możliwe to wrzuć kiedyś jej fotki,
pozdrawiam serdecznie-jola

Posted

[quote name='weihaiwej']Ja mam szczątkowe wyniki z Wałbrzycha:

INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze dosk. I, Zw. Mł., Best Junnior, BOB
ODA NOBUNAGA Halne Wzgórzedosk.NPwR ,bez CWC
IRU Halne Wzgórze nb
KAMI Halne Wzgórze dosk. I, Zw.Mł.
SARA z Grodzkiego Zakątka -dosk.NSwR ,bez CWC

tłustym drukiem uzupełniam wyniki z Wałbrzycha.
Pogoda była łaskawa -nie padalo,choć mocno pochmurnie i b.b.b. zimno,no i nieźle zawiewało,co kiepsko wpływalo na nastrój wielu piesków-ubrania zimowe-ja w kozaczkach i zimowej kurcinie,tylko na ring wchodziłam bez niej -o jejku ,jak marzły ręce!!-bylo ok.6-7 stopni-ale łaskawie,bo lało wszędzie dookoła,ale w tym rejonie nie:lol:
parę fotek wkleję -malo ich robilismy bo ręce (przynajmniej mnie odmarzały(ale nie tylko mnie)

KAMI

ODA NOBUNAGA

już po porównaniu o rasę w porównaniu nie miał kto zrobić foto:-(

suczka SARA z Grodzkiego Zakątka -sliczna w biegu ,w ogole ładna sunia(po GOKU i BATE z Gr.Zakatka)),ale w postawie nie dała się dobrze zaprezentowac więc brak fotki:-(

INOCHI -w finalowych konkurencjach,został zauważony przez publiczność i dostał sporo braw,:lol: w konkurencji Najpiękniejszy Pies Odzdziału Wałbrzyskiego uzyskał druga lokatę (było prezentowane ponad 20 psów -wszystkie z lokatami doskonałymi ,pierwszymi miejscami i tytułami z wszystkich klas) -sedziował p.P.Sliwka(zwycięzca tej konkurecji ma zafundowaną wystawę światową w Poznaniu-myślę,że to miłe,ze nasz rodzimy zwiazek tak wymyślił)
w Juniorach INOCHI na ok.30psów załapał się do finalowej 5-tki ,ale w 3-ce na pudle już nie stanął,nabiegał sie za to i nieźle potrenował "wystawianie" i kiedy przyszła kolej na wybór BOG V grupy miał juz serdecznie dość i zastrajkował -wiercił się i nie dał ładnie wystawić-i wcale juz mu się nie dziwiłam.

zwróćcie uwage na sędziego p.Śliwkę -jak chowa rączki przed zimnem w mankiety a pan na 3ciej lokacie miał po prostu rekawiczki-przezorny! :lol: brrr.,jak było zimno!!!!

Posted

[quote name='donya']Jola - gratulacje, podbijasz wystawy :lol: , kosisz konkurencje ;)
o Je....-nie! -relacjonuje,chwale się,oswajam z wystawami liczną latorośl,ciesze się ich sukcesami,ale to nie jest zamiar koszenia....podbijania wystaw może tak,ale jak to jest na wystawach to wszyscy dobrze wiemy,tak wiele jest czynników zależacych od nastroju psa,jego przygotowania,wielu godzin pracy,która nie powina psu kojarzyć sie z pracą,czynnikow zalężących od pogody,upodobań sędziów itd.itd.
Każdy hodowca ma swój wymarzony "model" i niekoniecznie on się może podobać innym hodowcom,czy sędziom,ale każdy chciałby przekonać innych do swojego "modelu"-a siebie utwierdzić w słusznej drodze w ewolucji rasy.

jeszcze tylko odpowiem Asiuni że nie wiem,jak wyglądaja plany na lato,bo to zależy od planów moich córek,to zależy od kondycji piesków-cieczek,linienia itd.
Na pewno nie będziemy już jeździć z stadem(5-7akit)-bo tak bylo,kiedy chcieliśmy oswoić z wystawami nasze szczenięta,teraz będziemy wystawiać 1-3 akitki i oczywiście nie tak często,jak miało to miejsce zimą/wiosną.
przed nami Helsinki i moc przygotowań,nie wiem,czy jeszcze jakieś inne akitki z Polski będą na europejskiej show?,akitek z Halnego będzie 4 nasze 3 i Kaminari,ktory jest w Szwecji-i b.będziemy sie starać dobrze zaprezentować,a tremę mamy wielką:oops:
nie życzcie nam sukcesu,życzcie nam szczęścia :lol: -będzie nam potrzebne
postaramy się zrobic dobry fotoreportaż,cieszymy sie na spotkanie paru znajomych z światka akit,wiem,że będzie Sylvia Exposito(Shun'You Kensha)z GOSHI'm i KOI i wiele akitek z Tartagal's z Fin i sama Satu z tejże hodowli z paroma akitkami i wiem,ze będzie zimno i deszczyście ale i tak gorąco.
Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia po "Helsinkach",czyli ok.17.06.,bo dopiero wtedy wrócimy:roll:

Posted

AKITY-HalneWzgórze napisał(a):

przed nami Helsinki i moc przygotowań,nie wiem,czy jeszcze jakieś inne akitki z Polski będą na europejskiej show?,akitek z Halnego będzie 4 nasze 3 i Kaminari,ktory jest w Szwecji-i b.będziemy sie starać dobrze zaprezentować,a tremę mamy wielką:oops:
postaramy się zrobic dobry fotoreportaż,cieszymy sie na spotkanie paru znajomych z światka akit,wiem,że będzie Sylvia Exposito(Shun'You Kensha)z GOSHI'm i KOI i wiele akitek z Tartagal's z Fin i sama Satu z tejże hodowli z paroma akitkami i wiem,ze będzie zimno i deszczyście ale i tak gorąco.
Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia po "Helsinkach",czyli ok.17.06.,bo dopiero wtedy wrócimy:roll:

Trzymam kciuki od dawna :lol: :lol: :lol: . Czekam na relacje i fotosy ze świata.
I proszę pozdrów wielki swiat od nas też. Chociaż Silvia pisze maile prawie każdego dnia :lol:

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']Jolu, ogromnie Wam gratuluję! :klacz:
[SIZE=2]Głaski, buziaki, drapki i przytulaki dla Inochusia :loveu:

na tej fotce to INOCHI wygląda jakby uczestniczył w konkurencji -Najpiekniejszy Pies Myśliwski-prawda?
dzięki za gratki i do zobaczenia na wystawach:lol:
Donya-trenuj juz malutką Koi,bo jestem pewna,ze czesto będzie stała na róznych podiach i przypadkem nie gniewaj sie za mój szybki i emocjonalny odpis na Twoje gratki,za które oczywiście dzięki!
ja zamiast szykowac siebie i psy do wyjazdu to pisze posty,to jakiś przedpodróżny paraliż-raisen fiber,czy jak to się nazywa?
pa,kochani znikam,do usłyszenia

Posted

donya napisał(a):
Trzymam kciuki od dawna :lol: :lol: :lol: . Czekam na relacje i fotosy ze świata.
I proszę pozdrów wielki swiat od nas też. Chociaż Silvia pisze maile prawie każdego dnia :lol:

Pozdrowię,a Sylvię szczególnie:lol: ,pa

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']
Donya-trenuj juz malutką Koi,bo jestem pewna,ze czesto będzie stała na róznych podiach i przypadkem nie gniewaj sie za mój szybki i emocjonalny odpis na Twoje gratki,za które oczywiście dzięki!

Trenujemy, trenujemy - tylko kiepsko nam to wychodzi - jak na razie to ja jestem poszkodowana :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

A ja przekornie życzę Wam jednego i drugiego :lol: życzę Wam również bezpiecznej podróży, niezapomnianych wrażeń i urzekających fotek :loveu:

Do zobaczenia i usłyszenia kochani :bye:

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']
Gratki wystawowe i ... czy Wy już wyjeżdżacie????:crazyeye: Jeżeli tak, to trzymamy za Was kciuki!!!! I żeby droga zrobiła się krótka i nagrodzona "szczęściem":loveu: i medalami!!!!!:multi:
ten paraliż to z pewnością gorączka przedpodróżna!!! znana mi również...

Wyniki z niektórych wystaw w ten weekend i wnioski sędziów (niektórych) normalnie do muzeum osobliwości! nie dziwię się oburzeniu niektórych, Lilka!!! Może kiedyś doczekamy się szkolenia sędziów, a nie tylko rozszerzania przez nich uprawnień na kolejne rasy!!!!!:placz:

Posted

[quote name='abigail'][

Tosiek z Bogusiem
piesek z Porażynianki ma niesamowicie wyraźne podobienstwo do swoich przodków z Omono-Gawa -w pierwszym momencie myślalam,ze to BUT-SU
a Tosiek fajny i ma przecudną kitę!
-Abigail-gratuluję Tośka,a i trzymam kciuki za Inazumkę!!!!,wiesz wczoraj ogladałam fotki ,które mi dałaś -wystawowe z Gent,na jednej z nich jest Hokkun,którego "obmacuje"(sory za wyrażenie,ale nie umiem znaleźć innego słowa) Watanabe(który to sedziował tę wystawę):lol: :lol: -i niezwykle mnie to foto roztkliwiło -jest przecudne !!!!!!-jak mi przypomnicie to je zeskanuję i wstawię na forum po powrocie H.-chyba,że Aga siegniesz do swojego archiwum i wstawisz je tutaj?- tak,ogladam różne fotki i zakompleksiam sie odpowiednio-to niezły trening przed ważną wystawą -prawda?-:lol: :oops: :lol: :oops: ,i zastanawiam się czy umiem tak przygotowac swoje akitki do wystawy-kąpac je w ACE? czy co?:roll:
za chwile ktos z domowników mnie chyba zlinczuje za to ,jak spedzam czas-spadam!!!!

Posted

[quote name='abigail'][quote name='AKITY-HalneWzgórze']
Gratki wystawowe i ... czy Wy już wyjeżdżacie????:crazyeye: Jeżeli tak, to trzymamy za Was kciuki!!!! I żeby droga zrobiła się krótka i nagrodzona "szczęściem":loveu: i medalami!!!!!:multi:
ten paraliż to z pewnością gorączka przedpodróżna!!! znana mi również...

-to się nazywa in statu nascendi!!!!-nie mylic z satu:lol:

Posted

zastanawiam się czy umiem tak przygotowac swoje akitki do wystawy-kąpac je w ACE? czy co?:roll:
za chwile ktos z domowników mnie chyba zlinczuje za to ,jak spedzam czas-spadam!!!!

Niech nie linczują!!! pozostań przy szamponie i odżywce a i suszarka nie zaszkodzi!!! Ja nie jestem zwolenniczką kilogramów mąki czy pudrów, co widziałam z bliska i mnie przeraziło:shake: ale tak robią niektórzy hodowcy gdy jest wysoka stawka (zagraniczni!)-GENT, sama wiesz;) w tym względzie na szczęście jesteśmy daleko za nimi!!!:lol:
POWODZENIA! I DODATKOWYCHY RĄCZEK DO POMOCY (MOŻE JAKIEŚ KRASNALE DOMOWE???)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...