Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

To ja wpiszę trochę bardziej szczegółowo:

PSY
Klasa Szczeniąt
1955 INOCHI O KAKERU Halne Wzgórze- I WO
1956 KAMINARI Halne Wzgórze -II
1957 MUSHA Tajgeta- III-OBIECUJĄCY
Klasa Młodzieży
1958 Akita u Izis YORITO -DOSTAT.
1959 CYRYL Dolina Wiązów - DOSTAT.
Klasa Pośrednia
1960 HOKORI TAKAI Halne Wzgórze- BDB
1961 HOSEKI Halne Wzgórze -I DOSK,CWC,NPWR,CACIB
Klasa Otwarta
1962 IMBIR Puchate Kreple -BDB
Klasa Championów
1963 Ch.PL.Mł.Ch.PL. AMAI Bakira -DOSK.,CWC,RES.CACIB
SUKI
Klasa Szczeniąt
1964 IRU Halne Wzgórze -OBIECUJĄCY
1965 JCZCZITE Halne Wzgórze - WO
1966 KAMI Halne Wzgórze - I WO
1967 KITSUNE Halne Wzgórze -WO
1968 NAGASAKI MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze -NB
Klasa Młodzieży
1969 ARASHI Tajgeta -I DOSK.ZW.MŁ.
1970 ATSUMI Tajgeta -BDB
1971 CAMA Dolina Wiązów -III BDB
1972 CARMEN Dolina Wiązów -DB
1973 MALWA Puchate Kreple- II DOSK
1974 Tycon EMI GO - IV BDB
1975 YOSHI Rilaf -BDB
Klasa Pośrednia
1976 DAICHI Omono Gawa -II DOSK.
1977 MIDORI Turzycowa Dolina -NB
1978 RYOKO Halne Wzgórz - I DOSK.,CWC,RES.CACIB
Klasa Otwarta
1979 AIKYO z Hrabovskeho Dvora - I DOSK.,CWC
1980 DANSHIN Roal -NB
1981 KAMIZA Puchate Kreple -DOSTAT.
1982 MOMIJI Halne Wzgórze - NB
Klasa Championów
1983 Ch.PL.Mł.Ch.PL. BU Yamamoto -I DOSK,CWC,NSWR,CACIB,BOB
1984 Ch.PL. GAMA Puchate Kreple - DOSK.

GRATULACJE WIELKIE !!!WSZYSTKIM!!!
Dodatkowo GRATKI WIELKIE DLA Iwony!!!
brat BABY czyli MŁ.CH.PL.KUROI OJISAMA Tajgeta -Idosk.CWC,res.CACIB -SKOŃCZYŁ CHAMPIONAT POLSKI!!

Sędziowanie musiało być dosyć ciekawe,patrząc na oceny =>sędzia użył całej skali ocen,co sie zdarza bardzo,bardzo rzadko /dlatego zaznaczyłam różnymi kolorami uzyskane oceny/.Możliwe,że dla niektórych te oceny były szokujące,ponieważ polscy sędziowie jakos tak nas oszczędzają,ale w "świecie" jest ciutkę inaczej....:razz:
KOMUNIKAT SPECJALNY!!!-
-MUSHA STAWIA PIWO!!! -WSZYSTKIM ,KTÓRZY BYLI W KATOWICACH !
a dla mnie podwójne:lol: ,bo mu wykrakałam tego Boba!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Z niecierpliwością czekam na foteczki,ciekawam bardzo nowych importów:p ....i nie tylko...:lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Matagi']To ja wpiszę trochę bardziej szczegółowo:

No i się wszystkiego dowiedziałam Lilka!!!! Gratulacje jeszcze raz dla obdarowanych medalami! Dla Arashi i Halniaków- pięknie Wam poszło!!!!czekamy na relacje z przebiegu sędziowania - musiało być dość horrorystycznie... :eek2:te dostateczne- to raczej rzadkość na wystawach (nawet we świecie!)
bardzo dużo akitek.
Lila czy Ty jesteś w Katowicach czy też masz połączenie satelitarne??????????????:user:
A to piwo satelitarnie też można pić....:beerchug: ????
No i czekamy cierpliwie (-nie) na foty!!!! na stołkach... :sleep2:

Posted

abigail napisała:
"Lila czy Ty jesteś w Katowicach czy też masz połączenie satelitarne??????????????:user: "
hiiihiii mam łącze radiowe:lol: :evil_lol: ale choroba ,piffko jakoś bez nie nie ciecze:shake: :lol: :evil_lol: !
Czekam teraz na wieści z BOG-a.....no,a jak się dla Mushy powiedzie,to już będzie musiał beczke przyturlać na wystawę w Łodzi!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Mam też nadzieję,że Arashi coś wywalczy na juniorach!!!:multi:
Trzymam mocno kciuki!!!:kciuki:

Posted

WIELKIE GRATKI dla docenionych :) !!!!!!!!!!!!!!!

Kasiu trzymałam kciuki i udało sie :) Na mnie mozesz zawsze liczyc :)

Co do ocen dostatecznych to tez sie pierwszy raz spotkałam :) dobre widziałam ale nizsze nigdy. jestem bardzo ciekawa fotorelacji.

Posted

HURRRRRRRA!!!!!!
BU Yamamoto IIIMiejsce na BOG!!!

Będzie beczka piwa!!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
/bo przecież nie pisałam za ktore miejsce:eviltong: :eviltong: :eviltong: /
jak to Krzysiek przeczyta.....to może mnie nie zabije...:mad: :evil_lol: :diabloti:
Cieszę sie bardzo!!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

SUPER!.... NO I TA BECZKA PIWA!!!!!!
a jak poszło Kasi z Arashi? wiadomo????????
Strasznie się zawsze cieszę jak na grupach i Bestach doceniają akitki, a dzieje się to naprawdę rzadko i to nie ze względu na to że są marne... Tylko sędzia musi mieć po prostu gust najlepszy(!!!!) i docenić akurat tą rasę, bo poziom rasy mamy naprawdę wysoki... i rośnie gwałtownie:-)))))))

Posted

[quote name='Matagi']HURRRRRRRA!!!!!!

Będzie beczka piwa!!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
jak to Krzysiek przeczyta.....to może mnie nie zabije...:mad: :evil_lol: :diabloti:
Cieszę sie bardzo!!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Ja co prawda w Katowicach nie bylam, ale mam nadzieję, że "po starej znajomości" się na to piweczko też załapię ....

GRATULACJE dla zwycięzców, tych większych i tych mniejszych również ;)

pozdrawiam

ps.
Czy spotkam kogoś z AKICIARZY za tydzień w Berlinie ???

Posted

Krzysiek!!! Ogrooooooooooooooooomne GRATULACJE!!!!!!! bardzo sie ciesze!!! :) ucałuj swoją małą wielką dziewczynke :)):multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Agnieszka, witam w końcu na forum :)))

Posted

Hej, hej! W końcu już chyba od tygodnia albo dłużej (bardzo jestem dumna ze swego łącza...). Ale wy z Anatą chyba robicie jakieś egzaminy?????
Czy maskotka klubowa z Legionowa jeszcze "dycha"?????:-))

Posted

KAdziumia
Tak Kasiu, z pewnością się na kogoś natkniesz...! A Ty jedziesz z całą swoją futrzastą ekipą???:-))) może jakaś kawa w Szczecinie???? Zapraszam jestem po drodze:-)

Posted

Gratuluje wszystkim.
Bardzo chcialem przyjechac i zobaczyc jak Akity prezentuja sie na ringu, niestety, nie dalem rady poniewaz zona nie mogla :-(

Ale chetnie poznam Was na wystawie w Opolu (na przyszlym terenie Vadera :mad:) wiem, ze Kasia bedzie.

Asia to chyba rodzinne Vaderowi tez uszy staja :multi:

Slon byl czas nauczyc sie polowac na zebry :evil_lol:

W oczekiwaniu na spacerek

I wypoczynek :)

Posted

abigail napisał(a):
Hej, hej! W końcu już chyba od tygodnia albo dłużej (bardzo jestem dumna ze swego łącza...). Ale wy z Anatą chyba robicie jakieś egzaminy?????
Czy maskotka klubowa z Legionowa jeszcze "dycha"?????:-))

egzaminy to ja zakończyłam ;) dziś wzięłam ostatni wpis zaliczający mi pierwszy semestr studiów ;)) a tak po za tym to mnie nie było 10 dni w Polsce i jakoś powoli nadrabiam zaległości ;)

a co do maskotki dycha dycha, chociaż pokój w którym sie znajduje jak wychodzimy zostaje zamykany po tym jak Anata próbowała ją napaść skacząc po pólkach ;)

Posted

Co jest w tych maskotkach? Vader uwielbia, jak widzę afrykańki zestaw, a moje też mają ulubionego czarno-bialego pieska- idealny do potarmoszenia i ponoszenia w chwilach "szcześcia"... Anata może widzi jakieś "biało rude" zagrożenie na swoim terenie- to by dowodziło bardzo inteligentnej umiejetności skojarzeń:-)
Vader powinien jeszcze stawić czoła hipopotamowi i jezeli z nim wygra to zostanie "króloem zwierząt"(hipcie podobnoż zabijają najwięcej ludzi- tuż po pszczółkach i osach)

Posted

[quote name='Matagi']HURRRRRRRA!!!!!!

LILKA ty diablico słyszałem iż ten co wygrywa to dostaje prezenty za wygrana a dopiero póżniej stawia piwo (pod warunkiem że pomoŻesz mi ją toczyć) dzięki za gratki dla wszystkich.

Kasiu w berlinie spotkasz kilku akiciarzy, zycze powodzenia.

Posted

Chce ktos zdjecia z Katowic ?Chetnie sie podziele bo mam ich az 130!:crazyeye:.Choć nie wszytkie sa dobrej jakosci a wiec wkleje te dosyc dobre i bardzo dobre , zatem zycze miłego ogladania i komentowania:cool3:.Oto zmagania i oczekiwania ,,trzody" przed wystawa;)

,,Halniaczki"

To tak przed wystawa teraz zaczna sie emocje , akity wchodza na ring :)

I jeszcze jedno ....

No to za chwilke nastepna ...

Posted

ja mam jedno pytanie czy ktokolwiek wybiera sie do Wilna 5 sierpnia lub do Kaliningradu pod koniec lipca?????

aaa Agnieszka dostałaś @ (wysłałam kilka godzin temu)? czy mam może jakiś zły adres zapisany?

Posted

Musha napisał(a):
LILKA ty diablico słyszałem iż ten co wygrywa to dostaje prezenty za wygrana a dopiero póżniej stawia piwo (pod warunkiem że pomoŻesz mi ją toczyć) dzięki za gratki dla wszystkich.

Kasiu w berlinie spotkasz kilku akiciarzy, zycze powodzenia.

Ojjj,Krzysiu:eviltong: źle słyszałeś:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A co do pomocy w turlaniu beczki,to się nie martw-POMOŻEMY,chętni się znajdą!:multi: :eviltong: :lol:

Posted

Agappe napisał(a):
ja mam jedno pytanie czy ktokolwiek wybiera sie do Wilna 5 sierpnia lub do Kaliningradu pod koniec lipca?????

aaa Agnieszka dostałaś @ (wysłałam kilka godzin temu)? czy mam może jakiś zły adres zapisany?

Z tego co wiem,to Iwona skończyła dzisiaj w Katowicach championat z Ojisiem i pojedzie z shibami tu i tu,planuje zabrać ze sobą też Bosa /chce go tam pokazać/.A pojedzie oczywiście z Krzyśkiem,który zaczął robic intera z Koną.Może też zabiorą małolata Mushę.To info z dzisiejszego wieczora:lol:

Posted

....cdn.Psy
Posrednia kl.

Amai .....niestety nie udało mi sie lepeij uchywcic tego zdjecia..(wybacz Chris)

Pozrównanie:)

Sunie:lol:

IRULKA;)

cdn....

Posted

....cdn.Irulka czyz nie jestem piekna:loveu:

Arashi wilekie gartulacje pierwszego miesjca , naprawde pieknie :multi:

Puchate Kreple:)

i na koniec jeszcze jkedno z innej beczki:lol:(chow-chow)

Bardzo wszytkim gratuluje wysokich ocen i tych mniej wysokich ale jakze symaptycznej i mieł atmosfrey .
P.S jesli kogos nie chcacy popchłam lub zasłoniłam aparat to przepraszam ,ale cóz czego sie nie robi dla akit :cool3:.Prawie wszytko , i jeszcze jedno jesli kogos nie umiesciłam to wybaczcie ale pomiesznae mam wszyztko mało tego głupia bateria odeszła w nibyt wtedy gdy była potzrezban i o resztkach wypocina dotrwałam do konca:bigcool:.Pozdrawiam wszytkich bardzo serdezcnie

Posted

Fajne zdjęcia!!!!...(a miało być 120?) Arashi widać czuje się na ringu jak ryba w wodzie! tak trzymać!:-)
Krzysiek- gratulacje jeszcze raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(bardzo proszę uprzedzaj gdzie jedziesz na wystawę)
Agappe! jezeli chodzi o mnie, to do Kaliningradu ani do Wilna się nie wybieram. jeżeli chodzi8 o @ to nic nie doszło... sprawdzałam też skrzynkę na wp i nic nie ma. jezeli duży mail to może się ściągać ho ho! (jakies zdjęcia:-?)
słuchajcie, ale takie czerwone dywany na wystawie pierwszy raz widzę,
ring jak corrida.....

Posted

Mialo byc 120 lecz wybrałam te lepsze :lol:.Na niektorych widac tylko połowki psów a czasem nawet nie :eviltong:.No czerwony dywany robia ogromne wrazenie , przenajmniej ja tak sadze po wczorajszym dniu .
Pozdrówka

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...