Ka$iaN. Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Matagi napisał(a):Nikt już zdjęć nie wstawia?:-( Ja mam trochę,ale nie są najlepszej jakości,nie ja je robiłam.....Postaram się jutro je obrobić i wetknąc tutaj. Jak sie Wam podobała Baba?:diabloti: Może ktoś ma jej zdjęcia...?:cool3: Baba to niezly pistolet:evil_lol: Zdjec nie mamy.
Agappe Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Matagi napisał(a): Jak sie Wam podobała Baba?:diabloti: Może ktoś ma jej zdjęcia...?:cool3: Ten Twój agresor mały pff ;p stoje sobie spokojnie z Anatą.. rozmawiam z kimś <fakt nie pztryłam w tym momencie na Anate> i nagle słysze Lile, która mi mówi, że mój pies zaraz zje jej Babe.. a sytuacja wyglądała następującą.. Anata stała koło Baby i chciała ją obwąchać spokojnie , bez zadnego warczenia jeżenia itp, a Baba zachowywała sie tak jakby chciała Anacie łape odgryść ;p a ja myślałam, ze akity to wredne rude bestie.. teraz widze jak bardzo sie myliłam ;p a co do zdjć to ja mam ich troche, ale większość jest troche za ciemnych :( za to nadal nie doczekałam sie ani pół zdjecia Anaty z ringu.. na prawde nikt z Was nie posiada takowych?? :(
donya Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Agappe napisał(a):za to nadal nie doczekałam sie ani pół zdjecia Anaty z ringu.. na prawde nikt z Was nie posiada takowych?? :( Twoja kolezanka pstrykała Ci zdjęcia - powinnaś mieć w swoim aparacie ;)
donya Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Asiaczek']Musowo będzie dobrze! Ja już też mam przygotowane menu... Tak więc, może obiad zjedz w 1/2? Pzdr. To może ja nie będę jadła i poczekam na Twoje menu :razz:
Agappe Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 donya napisał(a):Twoja kolezanka pstrykała Ci zdjęcia - powinnaś mieć w swoim aparacie ;) Magda pstrykała tak, ze wyszły 2, gdzie oba są jak biegniemy, gdzie ja zasłaniam Anate , wiec powiedziałabym, że nie są najlepsze ;p
AKITY-HalneWzgórze Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Matagi napisał(a):Nikt już zdjęć nie wstawia?:-( Ja mam trochę,ale nie są najlepszej jakości,nie ja je robiłam.....Postaram się jutro je obrobić i wetknąc tutaj. Jak sie Wam podobała Baba?:diabloti: Może ktoś ma jej zdjęcia...?:cool3: coś na pewno zrobiła moja corcia i jej przyjaciółka Ola,poszukam i wkleję,a baba śliczna,jeno gadatliwa nieco ponad norme,jak już kiedyś wspominalas-dopasowała sie do imienia-nadaje,jak to baba;) :lol:
AKITY-HalneWzgórze Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 jeszcze fotki z klubówki z lokat psy kl.otwarta 1CZENAJ Roal ,2UTSUKUSHI akita u Izis,3TCHIKADO Co Ty Na to,4 AZURO Roal Psy kl.champ. 1BIMBO Yamamoto ,2AMAI Bakira z młodszych klas -czyli mlodziez i posrednia psy kiepsko sie pokazywały -fotki sa b.kiepskie i nie bede ich wklejac
AKITY-HalneWzgórze Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 suczki już jutro,pozdrawiam wszystkich
Asiunia02 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Matagi']Ten akita to na 99,9% ARGO Rebia,pies z bardzo dobrym rodowodem,potrzebuje nowego domu i doświadczonego,mądrego przewodnika.Jedna wystawa /chyba krajówka / uczyni z ARGO reproduktora. Dzisiaj dostałam takiego maila: Dnia 16 lutego o godz. 16.00 na ul. Naramowickiej w Poznaniu znaleziono młodą akitę, suczkę rudo-białą. Jeśli nie znajdzie się właściciel zaopiekujemy się psem (mamy duży dom z ogrodem, nasz owczarek niedawno zdechł). Telefon do kontaktu – 501 292 283 lub 61 8232 819 – prosić Włodzimierza lub Karinę Skrzypczak. Karina Skrzypczak karina.skrzypczak@x-partner.pl ---------------------------------------------------------------------- Autoryzowany Koncesjoner XEROX X-Partner sp. z o.o. ul. Romana Maya 1 61-371 Poznań tel./fax: 61 650 27 90 mobile: 609 828 255 Asiunia02! może cos wiesz o tej akitce?Może ma tatuaż ,nie dowiesz się? Od Nas niestety nie jest, a w Wielkopolce jest duzo "hodowli" których nie jestem w stanie rozpoznac. Ale jesli cos mi sie obije o uszu to napewno zaraguje.
Asiunia02 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Czenajek slicznie sie prezentował :) Chyba Tomek juz został wyparty przez nastepczynie w prezentowaniu akitek ;)
donya Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Ale fajne - Bimbuś uśmiechnięty :lol: Jolu moge prosić o te dwa zdjęcia
Asiunia02 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 No to teraz na zmiane tematu :) :) :) Małe akumki :)
Kasia_i_Łukasz Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='Asiunia02'] :loveu: Były sobie Miśki trzy, Miśki trzy, Miśki trzy...:loveu:
Asiunia02 Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Kasia_i_Łukasz napisał(a)::loveu: Były sobie Miśki trzy, Miśki trzy, Miśki trzy...:loveu: A dokładniej pieski trzy ) :)
Asiaczek Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='donya']To może ja nie będę jadła i poczekam na Twoje menu :razz: Lepiej jednak coś zjedz, bo jak się okaże, że moje menu nie do końca Ciebie zadowoli, to co wtedy? Upijesz się i zaczniesz śpiewać? Podkład musi być! Pzdr.
Matagi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Asiaczek napisał(a):No właśnie, co z shibami? Jak poszło Babie? Ja ją widziałam. Babiszonek jak laleczka. Piekny kolor, pyszczek. Tyle zapamiętałam. Potem był szok wystawowy a po szoku - Baby już nie było... Pzdr. A Babie poszło całkiem nieźle:cool3: Udało mi sie przerwać jej wrzaski i zaholować ja na ring /darła sie tak ,bo była nieszczęśliwa - nie mogła pogonić i ugryżć żadnego psa,po tym jak wyrwała Czenajowi kawałek włosów z ogona,jak pogoniła brata i chciała zeżreć siostre siedzącą w voyagerze /siostra miała ten sam zamiar:diabloti: / pilnowaliśmy Babiszona.Baba dostała ocenę WO,była II/3-sędzina widziała i słyszala jej popisy poza ringiem:evil_lol: :cool3: :p
donya Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Matagi napisał(a):A Babie poszło całkiem nieźle:cool3: Udało mi sie przerwać jej wrzaski i zaholować ja na ring /darła sie tak ,bo była nieszczęśliwa - nie mogła pogonić i ugryżć żadnego psa,po tym jak wyrwała Czenajowi kawałek włosów z ogona,jak pogoniła brata i chciała zeżreć siostre siedzącą w voyagerze /siostra miała ten sam zamiar:diabloti: / pilnowaliśmy Babiszona.Baba dostała ocenę WO,była II/3-sędzina widziała i słyszala jej popisy poza ringiem:evil_lol: :cool3: :p Dlaczego ja tego nie widziałam:placz: :placz: :placz:
Matagi Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 :lol: [quote name='donya']Dlaczego ja tego nie widziałam:placz: :placz: :placz: "Popisów" Baby nie widziałaś?Tych z ringu czy tych z poza ringu?:lol: Baba ma szczęście,że Tomek też nie widział jak wydzierała Czenajowi ogon....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A na ringu Babula była grzeczna,sędzina jej sie podobała,pokazała jej wszystko co miała do pokazania ,obmacać też się dała:p
donya Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Matagi napisał(a)::lol: "Popisów" Baby nie widziałaś?Tych z ringu czy tych z poza ringu?:lol: Baba ma szczęście,że Tomek też nie widział jak wydzierała Czenajowi ogon....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ani tych, ani tych :placz: Babę widziałam przez chwilę na kolanach u Darka
Asiaczek Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 :multi: Matagi - z tego, co mi wiadomo, to była pierwsza wystawa Baby. Tak więc wynik jest super, szczególnie, gdy chodzi o zachowanie na ringu. BRAWO!!! :multi: Jedyne, czego żałuję to to, że ja nie widziałam Baby w akcji. :roll: Zapraszam na topik "O regulaminie oraz o etyce na wystawach" (raptem 3-4 strony, dacie radę przeczytać!). Polecam. Pzdr.
Asiunia02 Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Jakie papiery trzeba miec zeby szczeniak mogl wyjechac za granice ?? Nigdy nic oprocz rodowody europejskiego nie załatwiałam wiec prosze o pomoc !!!!!!!!
donya Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Asiunia02 napisał(a):Jakie papiery trzeba miec zeby szczeniak mogl wyjechac za granice ?? Nigdy nic oprocz rodowody europejskiego nie załatwiałam wiec prosze o pomoc !!!!!!!! Chyba rodowód eksportowy, paszport, chip - powinno obowiazywać to samo gdy sprowadza się maluchy do kraju.
Asiaczek Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 A to szczeniak na sprzedaż czy na wystawę? Bo jak do nowego właściciela: rodowód eksportowy + paszport. Co do wpisów w paszporcie: gdy maluch ma do 3 m-cy - to wściekłość nie jest wymagana, a gdy popnad 3 m-ce - musi być. A gdy na wystawę, to chyba wiesz, jakie papierki trzeba mieć, prawda? pzdr.
donya Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Asiaczek napisał(a):A to szczeniak na sprzedaż czy na wystawę? Bo jak do nowego właściciela: rodowód eksportowy + paszport. Co do wpisów w paszporcie: gdy maluch ma do 3 m-cy - to wściekłość nie jest wymagana, a gdy popnad 3 m-ce - musi być. A gdy na wystawę, to chyba wiesz, jakie papierki trzeba mieć, prawda? pzdr. Ważne jest też do jakiego kraju jedzie. Np. Szwajcaria wymaga badania przeciwciał wścieklizny - i wtedy maluch może wyjechać chyba 6 miesiecy po szczepieniu. Tak było w przypadku bullterierki mojej znajomej. Być może od tego roku są jakieś inne przepisy. Trzeba się upewnić.
Recommended Posts