Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Matagi napisał(a):
Nikt już zdjęć nie wstawia?:-( Ja mam trochę,ale nie są najlepszej jakości,nie ja je robiłam.....Postaram się jutro je obrobić i wetknąc tutaj.

Jak sie Wam podobała Baba?:diabloti: Może ktoś ma jej zdjęcia...?:cool3:

Baba to niezly pistolet:evil_lol:
Zdjec nie mamy.

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matagi napisał(a):

Ten Twój agresor mały pff ;p stoje sobie spokojnie z Anatą.. rozmawiam z kimś <fakt nie pztryłam w tym momencie na Anate> i nagle słysze Lile, która mi mówi, że mój pies zaraz zje jej Babe.. a sytuacja wyglądała następującą.. Anata stała koło Baby i chciała ją obwąchać spokojnie , bez zadnego warczenia jeżenia itp, a Baba zachowywała sie tak jakby chciała Anacie łape odgryść ;p a ja myślałam, ze akity to wredne rude bestie.. teraz widze jak bardzo sie myliłam ;p

a co do zdjć to ja mam ich troche, ale większość jest troche za ciemnych :(

za to nadal nie doczekałam sie ani pół zdjecia Anaty z ringu.. na prawde nikt z Was nie posiada takowych?? :(

Posted

Agappe napisał(a):
za to nadal nie doczekałam sie ani pół zdjecia Anaty z ringu.. na prawde nikt z Was nie posiada takowych?? :(

Twoja kolezanka pstrykała Ci zdjęcia - powinnaś mieć w swoim aparacie ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Musowo będzie dobrze!
Ja już też mam przygotowane menu... Tak więc, może obiad zjedz w 1/2?
Pzdr.

To może ja nie będę jadła i poczekam na Twoje menu :razz:

Posted

donya napisał(a):
Twoja kolezanka pstrykała Ci zdjęcia - powinnaś mieć w swoim aparacie ;)

Magda pstrykała tak, ze wyszły 2, gdzie oba są jak biegniemy, gdzie ja zasłaniam Anate , wiec powiedziałabym, że nie są najlepsze ;p

Posted

Matagi napisał(a):
Nikt już zdjęć nie wstawia?:-( Ja mam trochę,ale nie są najlepszej jakości,nie ja je robiłam.....Postaram się jutro je obrobić i wetknąc tutaj.

coś na pewno zrobiła moja corcia i jej przyjaciółka Ola,poszukam i wkleję,a baba śliczna,jeno gadatliwa nieco ponad norme,jak już kiedyś wspominalas-dopasowała sie do imienia-nadaje,jak to baba;) :lol:

Posted

jeszcze fotki z klubówki z lokat

psy kl.otwarta 1CZENAJ Roal ,2UTSUKUSHI akita u Izis,3TCHIKADO Co Ty Na to,4 AZURO Roal

Psy kl.champ.
1BIMBO Yamamoto ,2AMAI Bakira

z młodszych klas -czyli mlodziez i posrednia psy kiepsko sie pokazywały -fotki sa b.kiepskie i nie bede ich wklejac

Posted

[quote name='Matagi']Ten akita to na 99,9% ARGO Rebia,pies z bardzo dobrym rodowodem,potrzebuje nowego domu i doświadczonego,mądrego przewodnika.Jedna wystawa /chyba krajówka / uczyni z ARGO reproduktora.

Dzisiaj dostałam takiego maila:
Dnia 16 lutego o godz. 16.00 na ul. Naramowickiej w Poznaniu znaleziono młodą akitę, suczkę rudo-białą. Jeśli nie znajdzie się właściciel zaopiekujemy się psem (mamy duży dom z ogrodem, nasz owczarek niedawno zdechł). Telefon do kontaktu – 501 292 283 lub 61 8232 819 – prosić Włodzimierza lub Karinę Skrzypczak.
Karina Skrzypczak
karina.skrzypczak@x-partner.pl
----------------------------------------------------------------------
Autoryzowany Koncesjoner XEROX
X-Partner sp. z o.o.
ul. Romana Maya 1
61-371 Poznań
tel./fax: 61 650 27 90
mobile: 609 828 255

Asiunia02! może cos wiesz o tej akitce?Może ma tatuaż ,nie dowiesz się?

Od Nas niestety nie jest, a w Wielkopolce jest duzo "hodowli" których nie jestem w stanie rozpoznac. Ale jesli cos mi sie obije o uszu to napewno zaraguje.

Posted

[quote name='donya']To może ja nie będę jadła i poczekam na Twoje menu :razz:
Lepiej jednak coś zjedz, bo jak się okaże, że moje menu nie do końca Ciebie zadowoli, to co wtedy? Upijesz się i zaczniesz śpiewać?
Podkład musi być!
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No właśnie, co z shibami? Jak poszło Babie?
Ja ją widziałam. Babiszonek jak laleczka. Piekny kolor, pyszczek. Tyle zapamiętałam. Potem był szok wystawowy a po szoku - Baby już nie było...
Pzdr.

A Babie poszło całkiem nieźle:cool3: Udało mi sie przerwać jej wrzaski i zaholować ja na ring /darła sie tak ,bo była nieszczęśliwa - nie mogła pogonić i ugryżć żadnego psa,po tym jak wyrwała Czenajowi kawałek włosów z ogona,jak pogoniła brata i chciała zeżreć siostre siedzącą w voyagerze /siostra miała ten sam zamiar:diabloti: / pilnowaliśmy Babiszona.Baba dostała ocenę WO,była II/3-sędzina widziała i słyszala jej popisy poza ringiem:evil_lol: :cool3: :p

Posted

Matagi napisał(a):
A Babie poszło całkiem nieźle:cool3: Udało mi sie przerwać jej wrzaski i zaholować ja na ring /darła sie tak ,bo była nieszczęśliwa - nie mogła pogonić i ugryżć żadnego psa,po tym jak wyrwała Czenajowi kawałek włosów z ogona,jak pogoniła brata i chciała zeżreć siostre siedzącą w voyagerze /siostra miała ten sam zamiar:diabloti: / pilnowaliśmy Babiszona.Baba dostała ocenę WO,była II/3-sędzina widziała i słyszala jej popisy poza ringiem:evil_lol: :cool3: :p

Dlaczego ja tego nie widziałam:placz: :placz: :placz:

Posted

:lol: [quote name='donya']Dlaczego ja tego nie widziałam:placz: :placz: :placz:

"Popisów" Baby nie widziałaś?Tych z ringu czy tych z poza ringu?:lol: Baba ma szczęście,że Tomek też nie widział jak wydzierała Czenajowi ogon....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
A na ringu Babula była grzeczna,sędzina jej sie podobała,pokazała jej wszystko co miała do pokazania ,obmacać też się dała:p

Posted

Matagi napisał(a):
:lol:

"Popisów" Baby nie widziałaś?Tych z ringu czy tych z poza ringu?:lol: Baba ma szczęście,że Tomek też nie widział jak wydzierała Czenajowi ogon....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

ani tych, ani tych :placz:
Babę widziałam przez chwilę na kolanach u Darka

Posted

:multi: Matagi - z tego, co mi wiadomo, to była pierwsza wystawa Baby. Tak więc wynik jest super, szczególnie, gdy chodzi o zachowanie na ringu. BRAWO!!! :multi:

Jedyne, czego żałuję to to, że ja nie widziałam Baby w akcji. :roll:

Zapraszam na topik "O regulaminie oraz o etyce na wystawach" (raptem 3-4 strony, dacie radę przeczytać!). Polecam.
Pzdr.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Jakie papiery trzeba miec zeby szczeniak mogl wyjechac za granice ??
Nigdy nic oprocz rodowody europejskiego nie załatwiałam wiec prosze o pomoc !!!!!!!!

Chyba rodowód eksportowy, paszport, chip - powinno obowiazywać to samo gdy sprowadza się maluchy do kraju.

Posted

A to szczeniak na sprzedaż czy na wystawę?

Bo jak do nowego właściciela: rodowód eksportowy + paszport. Co do wpisów w paszporcie: gdy maluch ma do 3 m-cy - to wściekłość nie jest wymagana, a gdy popnad 3 m-ce - musi być.

A gdy na wystawę, to chyba wiesz, jakie papierki trzeba mieć, prawda?
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A to szczeniak na sprzedaż czy na wystawę?

Bo jak do nowego właściciela: rodowód eksportowy + paszport. Co do wpisów w paszporcie: gdy maluch ma do 3 m-cy - to wściekłość nie jest wymagana, a gdy popnad 3 m-ce - musi być.

A gdy na wystawę, to chyba wiesz, jakie papierki trzeba mieć, prawda?
pzdr.

Ważne jest też do jakiego kraju jedzie. Np. Szwajcaria wymaga badania przeciwciał wścieklizny - i wtedy maluch może wyjechać chyba 6 miesiecy po szczepieniu. Tak było w przypadku bullterierki mojej znajomej. Być może od tego roku są jakieś inne przepisy. Trzeba się upewnić.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...