AKITY-HalneWzgórze Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='obcy'] 0X WITAM 0X Bardzo mnie cieszy fakt że BUT-SU jest tak znany choć trochę mnie to dziwi bo nie jestem częstym uczestnikiem wystaw ale jest to bardzo miłe. AKARI NO TSUKI---jest fantastyczna :thumbs: i bardzo podobna do BUT-SU, ja widziałem ją jak miała parę tygodni. Widzę że wyrosła na pięknego :Dog_run: , mam nadzieje że sprawi wam wiele radości jak mi sprawia BUT-SU. A jak pozostałe rodzeństwo !! Pozdrawiam całe HALNE WZGÓRZE i wszystkich którzy nas kojarzą, bo ja nie ukrywam wszystkich nie pamiętam ale myślę że to szybko nadrobię. Dzięki za pozdrowionka-tak się składa,że brzciszek Akari ,czyli syn But-su i Khadusi jest.....w Słupsku! nie spotkaliście się z nim i jego właścicielem? -jego pan planował spotkać sie z Wami. Ma śmieszny pseudonim(synek But-su) -BOLO a jego imię rodowodowe to AKAI OKAMI,czyli Czerwony Wilk -były tu na forum nawet jego fotki znalezione kiedyś przez Agappe i nawet zostal szybko rozpoznany mimo pseudonimu przez Agatke,czyli Wejhaiwej:lol: No a siostrzyczka Akegata jest w Gdyni i przedstawiałam ją Tobie w Sopocie,gdzie była z swoją właścicielką:multi: ale pewnie byłeś mocno zaaferowany wystawianiem But-su i może nie pamiętasz?:razz: Myślę,że i Akegata i Akari pojawią się nie raz na wystawach więc pewnie je zobaczysz,a i pan z Akai'em też coś się zapalił do wystaw więc moze i jego spotkamy.:roll:
AKITY-HalneWzgórze Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Do mnie dotarły już kalendarze,chcecie zobaczyć ,jak wygladają? Potrudzilam się i zeskanowałam,ale po kawałku ,bo nie mam tak duzego skanera,więc będzie w 4 częściach-może być?
AKITY-HalneWzgórze Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Asiunia02 napisał(a):Halniaczki jakie macie numerki startowe w Głogowie ?? Hoseki 672 Akari 677 Ryoko 681(ale nie pamiętam,czy ja zgłaszalam do pośredniej,czy do otwartej)
Asiunia02 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 AKITY-HalneWzgórze napisał(a):Do mnie dotarły już kalendarze,chcecie zobaczyć ,jak wygladają? Potrudzilam się i zeskanowałam,ale po kawałku ,bo nie mam tak duzego skanera,więc będzie w 4 częściach-może być? Czekamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
obcy Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 0X witam0X Dzięki za wiadomości o rodzince , BOLO i jego właściciel nie kontaktował się szkoda ale spróbuje go namierzyć przez związek . Co do kalendarza jestem ciekaw jak wygląda i proszę o jakiś kontakt wiem ze można zamawiać u pani Ewy i Agi ale nie mogę znaleźć żadnego namiaru do nich. A tu BUT-SU trochę inaczej: http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/182338.jpg
_Ola_K. Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Witam przedstawię efekty moich dzisiejszych odwiedzin na allegro... widać "akitki" staja się bardzo popularne :angryy: reproduktory... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81235065 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81232941 szczeniaki... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81284720 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82038653 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82053274 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=80293198 i co Wy na to?
weihaiwej Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Obcy, ja mam tylko maila do Agnieszki od Inazumy: abigail9@wp.pl , był tu na forum podany :)
AKITY-HalneWzgórze Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 tak wygląda w całości,ale to jest sklejone z 4 fotek,potem wyślę Wam fotkę,ale to też nie będzie doskonałe
obcy Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='weihaiwej']Obcy, ja mam tylko maila do Agnieszki od Inazumy: abigail9@wp.pl , był tu na forum podany :) 0X -"-0X dzieki bardzo wystarczy mi to :multi: kalendarz obłedny!!!! Co ja tu mogę jeszcze powiedzieć każdy widzi i podziwie nie trzeba słów !!!!!!!!!!!!!
Asiunia02 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Odnalazłam 4 swoje pupilki :) Ciesze sie bardzo, ze w tym roku jest wiecej akit, bo wiecej osób miało szanse pokazac swoje pupile !!!!!!!!!!!!Na takim kalendarzu widac olbrzymie róznice w typie głow wsrod akit. Anata na tym kalendarzu to wyglada jak równy z równym obok Bimbolka :)
lothia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 dostałam właśnie @ że w schronisku w Dłużynie jest 5 letni duży pies japoński z rodowodem, czy ktos mógłby mu pomóc?Niestety nic wiecej nie wiem ale jeżeli zadacie mi pytania postaram się dowiedzieć jak najwięcej [niestety nie znam się na tej rasie zupełnie], a jest jescze że " o maści biało-czarnej".Może jakis hodowca by sie nad nim zlitował i chociaz domek tymczasowy, niechcielibysmy żeby trafił w nieodpowiednie ręce
christoph Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Zapraszam na ranking wystawowy akit 2005. http://www.akita-club.pl/ranking_2005.htm
Matagi Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Krzysiek!!! Jestem pod wielkim wrażeniem!!!!!:multi: :multi: :multi: :modla: :modla: :modla: Chylę czoło!!! Jak zwykle odwaliłeś kawał świetnej roboty!!!:cool2: Dzięki Ci za to!!!!:loveu: :loveu:
donya Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 No proszę Bimbusiek z Anatą w centralny miejscu na kalendarzu :lol: i jeszcze głowa Bimbonka o ile mnie oczy nie mylą :lol:
donya Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Oooooooooooooooo i w rankingu wystawowym wygralismy :lol: :lol: :lol: :lol: Wielkie podziękowania dla Krzyska :cool2: :thumbs:
AKITY-HalneWzgórze Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 donya napisał(a):Oooooooooooooooo i w rankingu wystawowym wygralismy :lol: :lol: :lol: :lol: Wielkie podziękowania dla Krzyska :cool2: :thumbs: Dołączam się do podziekowań dla Krzyśka -naprawdę mrówcza praca!!!:crazyeye: i gratuluję Tobie Bimbonka i Bimbonkowi Ciebie !!!:multi:
donya Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 AKITY-HalneWzgórze napisał(a): i gratuluję Tobie Bimbonka i Bimbonkowi Ciebie !!!:multi: Dziekujemy, dziękujemy :lol:
Asiaczek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Donya - gratki za zajęcie I miejsca w rankingu!!! Czy za to "coś" będzie? Jakiś uścisk dłoni prezesa, tzn. Chrisa? Pzdr.
Asiaczek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 I strona Waszego kalendarza - bardzo mi się podoba. Podejrzewam, że i środek jest równie ciekawy. Pzdr.
dario Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Witam, ja tak sie wtrące do dyskusji jako zupełnie zielony :) i jedynie z wiedzą teoretyczną. Jak akity radzą sobie z mrozami? Czy podobnie do haszczaków i malamutów mróz dla nich jest "obojętny"? I jeszcze jedno pytanko czy w najbliższym czasie będzie organizowana wystawa psów rasowych w okolicach jury krakowsko częstochowskiej lub w okolicach Katowic? :) Pozdrawiam
Asiaczek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Witaj Kosmo, ja co prawda nie mam akit, ale zawsze z ciekawością i przyjemnością wchodzę na ten topik. Tak więc o akitach i mrozie niech wypowiedzą się hodowcy i posiadacze psów tej rasy. Co do wystaw - zajrzyj na stronę: www.zkwp.pl/wystawy/wyst06pl.htm lub po prostu www.zkwp.pl Masz tam spis wszystkich wystaw w Polsce. Miłej lektury. pzdr.
weihaiwej Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='lothia']dostałam właśnie @ że w schronisku w Dłużynie jest 5 letni duży pies japoński z rodowodem, czy ktos mógłby mu pomóc?Niestety nic wiecej nie wiem ale jeżeli zadacie mi pytania postaram się dowiedzieć jak najwięcej [niestety nie znam się na tej rasie zupełnie], a jest jescze że " o maści biało-czarnej".Może jakis hodowca by sie nad nim zlitował i chociaz domek tymczasowy, niechcielibysmy żeby trafił w nieodpowiednie ręce Lothia, tutaj akurat nie ma właścicieli akit amerykańskich (dotychczas DJP), skopiowałam Twój post i umieściłam w grupie II, gdzie akity amerykańskie były dotychczas (i na dgm nadal są). Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko :) Pozdrawiam
Kasia_i_Łukasz Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Akitkowy kalendarz opracowany bajecznie :lol: Mam nadzieję, że niebawem zawiśnie w naszym domku :cool3: Chris jestem pod wrażeniem tego co stworzyłeś :multi: [SIZE=5]Zasłużyłeś na największe brawa!! :klacz: Asztarek na V miejscu :loveu: pozdrówka :hand:
AKITY-HalneWzgórze Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='christoph']Zapraszam na ranking wystawowy akit 2005. http://www.akita-club.pl/ranking_2005.htm[/quote] Chris,jesteś naszym WIELKIM:lilangel: - MISTRZEM info o Akitkach i super FOTOREPORTEREM!!! Czy moge Tobie dodać jeszcze pracy? Nasunął mi się pewien pomysł. Wymyśliłam,że mając juz zebrane tak ogromne dane o naszych akitkach to jeszcze możesz się pokusić o wzbogacenie Rankingu o takie dane: otóż mając liczbę wystaw,w których uczestniczył dany pies/suczka można ustalić Współczynnik nazwijmy go Piękności(ale ktoś lub Ty moze wymyślić inną nazwę owego współczynnika) i uzyskaną liczbę punktów podzielić przez ilość wystaw i na innej liście ustawić akitki wg.tego Współczynnika,mozesz też pogrupować akitki wg ilości wystaw,np. 1-3,5-7,powyzej 10 i wtedy ustawić je też wg.Współczynnika Piękności i wg. Liczby Wystaw (lub inna nazwa-jaką moze wybierzemy wspólnie na forum?)-i wtedy będzie b.obiektywny obraz nawet dla laika,który zajrzy na taką listę,no i będzie to bardzo adekwatny obraz możliwości(potencjału,klasy,jakości)danego akity. Co Ty Chris na taki pomysł? Co na to forumowicze?
Mokisia Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Ten psiak to FUJIMARU Skierdy. Jest kuzynem mojej Mokisi. :(((Będziemy mu szukać domu.
Recommended Posts