Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja juz sie nie moge doczekac nowego sezony wystawego !!!! Leszek - moj brat bedzie wystawiał naszego tajfuna, ktorego wystepów jestem bardzo ciekawa :) Bo to ma taki charakterek ze jestem ciekawa jej zachowanie wobec tylu psow i ludzi. Biedna na 100% zgupieje i nie bedzie wiedziała w kogo sie najpierw pozaczepiac. A na jej nieszczescie lub szczescie (to juz zobaczymy w praniu) jej pierwsze 2 wystepy beda w Hali. Juz sie nie moge doczekac :)

Jolu: gdybym miała własne autko i wolne od prcy i nauki to był do Was zawitała juz dawno dawno temu :) Ale niestety moze kiedys mi sie uda, tylko ze wtedy niagara juz nie bedzie takim słodkim szczeniaczkiem. Bardzo bym prosiła o jej nowe zdjecia, bo dawno nie pokazywałas mojej ulubienicy. Kasie juz pewnie tez teskni za ryoko, a wiec o jej zdjecia rowniez bardzo prosze :) :) :) :) :)

Posted

AKITY-HalneWzgórze napisał(a):

KL.młodzieży -psy
HOSEKI Halne Wzgórze FCI,dosk.Zw.Mł.,BOB
Kl.Pośrednia -psy
ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze FCI ,dosk I ,CWC,NPwR
UTSUKUSHI Akita u Izis FCI ,dosk II
KL.Szczeniat -suczki
AKARI NO TSUKI Halne Wzgórze FCI Wyb.Obiecująca Najl.Szczenię
CARMEN z Doliny Wiązów oc.? II
CAMA Doliny Wiązów oc.? III
KL.Otwarta
ARIGATA Tamura ,dosk.,CWC,NSwR

OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE JOLU I DLA TWOICH WYCHOWANKÓW :BIG:
NOWA RUDA NALEŻAŁA DO HALNIACZKÓW :olympic: TAK SIE CIESZĘ :lol:

Teraz pozostaje tylko żałować, że jednak nie zdecydowaliśmy się pojechać na tę wystawę :(
Już nie mogę doczekać się kolejnej wystawy i spotkania w tak ciepłym gronie :D

Jeszcze raz serdeczne gratulacje!! :klacz:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Kasie juz pewnie tez teskni za ryoko, a wiec o jej zdjecia rowniez bardzo prosze :) :) :) :) :)

Tak, Tak Asiu bardzo tęsknie za fotkami mojej ulubienicy, ale przecież nie możemy życzyć Joli samych bezsennych nocy :wink:

Dla nie zorientowanych muszę podać, że grono moich halniakowych pupili powiększyło się o 2 sierpniowe akitki :lol: NAGASAKI i INOCZIego :iloveyou: , którym również ogromnie kibicuję!! :D

No to zamowienie na fotki nieco wzrosło... :wink:

Apropos fotek, Asiu bardzo Ci dziękuje za umieszczenie nowych fotek na naszej stronce :Rose:

Posted

Iru skończy dziś w nocy 15 tygodni... Aż trudno w to uwierzyć :)
Dzisiaj zobaczyła po raz pierwszy konia (typowe dziecko z miasta ;) )

Najpierw przyglądała się nieśmiało...

krok naprzód...

ale jesteś duży!

Potem już można bezpiecznie bawić się z koleżanką :)

Aura była jesienno...

...zimowa

Teraz śpi przy moich nogach :D
Pozdrawiam!

Posted

Dzięki wszystkim serdecznie i postram sie nie zarywajac nocy :) wstawić pare fotek Niagary,Nagasaki,Ryoko,Inochi'ego na specjalne życzenie KASI,Łukasza i Asiuni.
Dzięki Agatce za fotki Iru -i za wszystko....za miłe wszelkie słowa i dobry kontakt,który b.b.b.cenię
A Asiaczkowi chcę powiedzieć,że w Nowej Rudzie był jej wychowanek I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek ,ale nie wiem,jak mu poszło. :oops:

W niedzielę prawie wszystkie akitki sierpniowe,czyli "hiszpańskie" paradowały po hali wystawowej i trenowały do przyszłych wystaw,możliwośc takiego roboczego uczestnictwa dostały dzieki faktowi,iż to nasz "rodzimy" oddział Związku Kynologicznego (Wałbrzych,który organizuje wystawę w Nowej Rudzie) i warunkiem był fakt zaszczepeinia malców p/wściekliźnie,co uczyniliśmy odpowiednio wcześniej. :lol:
No i zrobiliśmy parę fotek,ale musze je najpierw zeskanować ,bo były robione zastępczym aparatem.
pozdrawiam wszystkich i za jakas chwilę wrzucę parę fotek

Posted

Ja jak zwykle na szarym końcu - ale ostatnio nie mam czasu na dogomanię :(
Jola ogromne, ogromne gratulacje dla Ciebie i twoich wychowanków. Dalszych sukcesów życzyć nie muszę bo wiem, że będą :wink: :P :P
Dziękuję za wpis :P

Posted

czy to normalne że pies w wieku 3 lat i 3 miesiecy zmienia charakter i nastawienie do psów??? w niedziele Anata zaatakowała swojego życiowego wroga - bokserke.. trzeba jej było założyć szwy i dostała antybiotyk na 10 dni.. tej sytuacji się nie dziwiłam, bo Anata od dawna czekała na okazje, żeby to zrobić, ponieważ ta bokserka zaatakowała Anate jak miała jakieś 7-8 miesięcy, więc musiała się w końcu zemścić, a że mój tata był z nią na spacerze to w końcu miała okazje.. ale dzisiaj bez powodu urządziła sobie polowanie na dorosłą owczarke niemiecką, a potem chciała jeszcze zjeść 5-6miesięczną dobermanke (ale po wcześniejszym wyczynie został jej kaganiec na mordke założony, wiec nic maluchowi nie zrobiła)..

Posted

sory,że tak zeszło,
zaczynam więc wklejanie obiecanych fotek,zacznę od "najbrzydszej",czyli Niagary

a teraz białaska -Nagasaki:

wahałam się ,czy dać aktualną fotkę Kiki,czyli Ryoko ,jest po największej wylince,ale myślę,ze poźniejsze fotki Ryoko wynagrodzą jej terażniejszy wygląd

Za chwilę następne fotki

Posted

A to INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze,na specjalne życzenie Kasi J.,jego imię tzn.znaczenie jego imienia wytlumaczę przy innej okazji :)

To nieoficjalny debiut wystawowy INOCHI'ego w Nowej Rudzie 4.12.05

Jak widać łatwo dałam się sprowokować,rozsądek przegrał,bo
....z Inochi'm jest tak,jak z tym miejscem ,w którym żyjemy -jest takie urocze,magiczne,że aż się go wstydzimy.... :oops:

AGATKO-następnym razem będzie Izumi

Posted

:angel: Uroczy Hiszpan INOCHI i śliczna Hiszpanka NAGASAKI :iloveyou:

Kochana Jolu!! piękniejszego prezentu na Mikołajki nawet bym sobie nie wymarzyła. Na dodatek podwójnego :lol:
Dzięki, dzięki, dzięki... :D

Ale się Asia ucieszy jak zobaczy NIAGARKĘ :jumpie:

Posted

A Asiaczkowi chcę powiedzieć,że w Nowej Rudzie był jej wychowanek I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek ,ale nie wiem,jak mu poszło. :oops:

Dzięki za informację. Wiem, że I'M EVERYBODY'S DARLING Asiaczek (sunia, po domowemu Buszi) była na tej wystawie, bo ja tam też się szykowałam, aby małą zaprezentować na ringu. Ale z uwagi na poród, niestety, właścicielka Buszi sama musiała ją pokazać. I moja słodyczka Buszi zdobyła Zwyc. Młodzieży i Zwyc. Rasy. Miała jedną konkurentkę z Czech, która.... nie dojechała. I tak walkowerem Buszi zaliczyła w swoim życiu pierwszego BOB-a!!!!! Właścicielka w szoku!!!

Jeszcze raz dzięki za zwrócenie uwagi na sunię Asiaczkową. Dzięki.
Pzdr.

Posted

Właścicielka w szoku, bo na tej wystawie to był podwójny debiut: Buszi pierwszy raz została zaprezentowana na hali, właścicielka pierwszy raz sama "tymi ręcami" zaprezentowała Buszi na ringu!
Ponieważ nie było mnie tam, to nie wiem, jak to wypadło. A że p. Kozber lubi baski, to może trochę na wyrost dał te tytuły? Nie wiem. Ale na pewno cieszę się ogromnie!!!
Pzdr.

Posted

AGATKO-następnym razem będzie Izumi

W takim razie czekam! Dodam tylko, że mnie także najbardziej podoba się Niagara, to mój ideał małej akity :D Natomiast Izumi to siostra Iru, są podobne i z wyglądu, i z charakteru. Wiąże się z tym także zabawna sytuacja :P Kiedy przyjechałam po Iru i już mieliśmy wyjeżdżać (Jola pożegnała Iru, szłyśmy jeszcze rozmawiając, a Iru dreptała przed nami), wzięłam małą na ręce, zmierzam do auta... Aż tu nagle Jola mówi: "zaraz, ale to jest Izumi!"
Tak więc niewiele brakowało, a to ona pojechałaby ze mną do Wrocławia :oops:
Bardzo jestem ciekawa, jak teraz wygląda!

Posted

sory,że tak zeszło,
zaczynam więc wklejanie obiecanych fotek,zacznę od "najbrzydszej",czyli Niagary

ONa jest cudowna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ryoko zostałą mianowana ulubienica Kasi to ja walcze o Niagare !!!!!!!!!!!! ;)

najbrzydsza??? :o :o :o :o :o Coz to ma znaczyc ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Asiunia02 napisał(a):

ONa jest cudowna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ryoko zostałą mianowana ulubienica Kasi to ja walcze o Niagare !!!!!!!!!!!! ;)

najbrzydsza??? :o :o :o :o :o Coz to ma znaczyc ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to ja w takim razie może powalcze o Nagasaki?? co prawda wole rudzielce, ale ta śnieżynka do mnie przemawia całą sobą :)

Posted

B.b.b.się cięszę,że macie swoich ulubieńców spośród "hiszpańskich" akitek!

Asiuniu ,napisałam przecież o Niagary urodzie w cudzysłowiu :D

Tak było,jak pisze Agata,zamieniły sie Izumi z Iru,nawet Agatka sie pomyliła,bo są faktycznie b.b.b. podobne :D

Na dowód podobieństwa,obiecane fotki I'YOROKOBI NO IZUMI ,bo takie jest jej całe imię a tłumaczy sie z jap. tak-źródło radości

ta fotka pochodzi z treningu w hali wystawowej w N. Rudzie

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...