Matagi Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 [quote name='weihaiwej']Na pewno są tu jacyś wtajemniczeni, co cicho siedzą ;) Fajnie kadziumia, że wstawiasz zdjęcia! :D Jako PPPZ powinnaś domagać się więcej informacji :P ;) Rodzicami szczeniaczków są: Ginger,czyli Tanoshimi i Akatora Porażynianka :P :D :P :D Gingera znacie,a to jest Akatora :D
weihaiwej Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 o, super! Dzięki Matagi za zaspokojenie mojej ciekawości :) :D
Matagi Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 [quote name='weihaiwej']o, super! Dzięki Matagi za zaspokojenie mojej ciekawości :) :D Proszem bardzo! :D
Matagi Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 http://i13.photobucket.com/albums/a269/jabola/szczeniaczki/DSC04711.jpg Nie wiem jak Wam,ale mnie ten pies baaaardzo przypomina....Tadę Izydy :roll: A szczególnie głowa,jak dla mnie jest bardzo podobna do Tadowej.
Asiunia02 Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Oj nie Matagi :) to wogole cos innego. Ale jak na 9 latka to ciekawy, taki malutki, krepy i podobny do wlascicielki :) To widac odrazu, ze z hodowli Zlote serce, tak jak bialutki Bruno, ktory był u Iwony Miskiewicz w hodowli Tajgeta (to dla mało wtajemniczonych).
Matagi Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Asiunia02 napisał(a):Oj nie Matagi :) to wogole cos innego. Ale jak na 9 latka to ciekawy, taki malutki, krepy i podobny do wlascicielki :) To widac odrazu, ze z hodowli Zlote serce, tak jak bialutki Bruno, ktory był u Iwony Miskiewicz w hodowli Tajgeta (to dla mało wtajemniczonych). Moja Akira jest po Brunie! :D :P A co do Akuro,to dla mnie jego głowa,przypomina mi jednak głowę Tadziową,jakoś tak to widzę.Mam gdzieś jego inne zdjęcia,poszukam :)
Asiunia02 Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 ja tez mam ale nie wstawiam, bo po co Izyda ma sie znow denerwowac. Niech byc powodem jej nerwicy :)
Agappe Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 ponawiam pytanie apropo wyników z Poznania Międzynarodowa wystawa w Poznaniu - 6.11.2005, sędzia Ewa Stolarska (Pl) --> zdjęcia wkrótce psy - kl.młodzieży wynik HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze (FCI) nieobecny MARMUR Puchate Kreple oc.???, lokata II Akita u Izis (FCI) UGOKU nieobecny Akita u Izis (FCI) UMON nieobecny YOKO Rilaf oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., Mł.Zw.Polski 2005 psy - kl.pośrednia wynik EBRO Porażynianka oc.doskonała, med.złoty, lokata I, ??? ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze oc.doskonała, med.srebrny, lokata II psy - kl.otwarta wynik AMAI Bakira oc.doskonała, med.srebrny, lokata II ASHI Joko-Inu oc.???, lokata ??? CZENAJ Roal nieobecny FUMIKO Pa-Lis oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB SUJIWARA Rilaf ??? psy - kl.championów wynik Int.Ch., Ch.PL., Mł.Ch.PL. RENGOKU de la Valle Des Dragnos Sacres oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, CACIB, Zw.Polski 2005 suki - kl.szczeniąt wynik AKEGATA Halne Wzgórze oc.???, lokata I suki - kl.młodzieży wynik DAICHI Omono-Gawa oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., Mł.Zw.Polski 2005 DONA Omono-Gawa oc.bardzo dobra Tycon EMI GO nieobecna FUJIN Yamamoto oc.bardzo dobra, lokata ?? SAKAI Eskimo River oc.doskonała, med.brązowy, lokata III YOSHI Rilaf oc.doskonała, med.srebrny, lokata II suki - kl.pośrednia wynik MIDORI Turzycowa Dolina nieobecna RYOKO Halne Wzgórze nieobecna Akita u Izis (FCI) TAKA oc.bardzo dobra, lokata I suki - kl.otwarta wynik ARIGATA Tamura oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB BU Yamamoto oc.doskonała, med.srebrny, lokata II KAGI Rilaf oc.dobra SHIMA Rilaf oc.???? suki - kl.championów wynik Ch.PL., Mł.Zw.Kl. ANATA Yamamoto oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR, CACIB, Zw.Polski 2005, Zw.Rasy Ch.PL.CHIKAKA Pa-Lis oc.doskonała, med.srebrny, lokata II Asiunia.. skoro SAKAI była 3 to Yoshi musiała być 2?? i musiała mieć doskonałą.. 4 lokata została przyznana??
Agappe Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Asiunia02 napisał(a):ja tez mam ale nie wstawiam, bo po co Izyda ma sie znow denerwowac. Niech byc powodem jej nerwicy :) eee ale to chyba Lili chodziło o zdjęcia tego dziewieciolatka a nie Tady?? Tade wszyscy znamy, wiemy jak wygląda, a tego drugiego psa niektórzy widzieli tylko na 1 zdjęciu, wiec to raczej jego zdj ma wstawić lila..
Agappe Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [quote name='Kasia_i_Łukasz'] 2/ Asztar na prawde ciągnie, czy tylko udaje do zdjęciu???? jezedli ciągnie to jak wy to zrobiliście??? ja próboewłam przez 2 lata nauczyć moją i bezskutecznie :/ Agappe wystarczy wykorzystać naturalne zachowanie psa. Na leśnych spacerach, kiedy Asztar wpadł na trop sarenki i ciagnął nas w jej kierunku my za to go chwaliliśmy :lol: Teraz ciągnie, kiedy tylko chcemy i widać, że sprawia mu to ogromną radochę :D tylko pies musi mieć takie naturalne zachowania, żeby móc je wykorzystać.. moja lata za jeżami i za kotami.. w lesie pilnuje sie rodziny i kiedyś nawet jak jej przyjaciel husky poleciał za sarenką, ona dała sie bez większego problemu złapać.. i nie była jakoś nadmiernie nią zaciekwawiona.. macie może więcej zdjęć siostry Bosa?? na tych niestety nie widać jej zbyt dobrze :/
christoph Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Co do wyników z Poznania, to wiem na pewno, że Ashi Joko-Inu dostał bdb, a Shima Rilaf - db. Co do białego psa z klasy otwartej, to prawdopodobnie jednak został dyskwalifikowany, ale głowy za to nie dam. Swoją drogą słyszałem o przypadkach, gdzie bezpośrednio na wystawie sędzia zażyczył sobie oryginał rodowodu psa, aby mu wpisać osobiście dyskwalifikację za agresję...
takatuka Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [quote name='kadziumia'] mfg Tak z ciekawości spytam, bardzo spodobał mi się kolor tego psiaka, tylko chyba ma za mało znaczeń białych, tak :roll: Co Wy myślicie o tej akicie? Pozdrawiam Elka
Asiunia02 Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 1. To jest chyba tatus mojego tigerka jak dobrze widze Rengoku D`Obakosow. 2. Moim zadniem z pregami wszystko ok. Pregusy nie musza byc od spodu białe, ale moze sie myle Na tym zdjeciu idealnie widac jego pregi na kufie, duzo pregowanych akit tego nie posiada tylko kolor czarny, a niektorzy sedziowie tego nie widza :)
Matagi Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Asiunia02 napisał(a):1. To jest chyba tatus mojego tigerka jak dobrze widze Rengoku D`Obakosow. 2. Moim zadniem z pregami wszystko ok. Pregusy nie musza byc od spodu białe, ale moze sie myle Na tym zdjeciu idealnie widac jego pregi na kufie, duzo pregowanych akit tego nie posiada tylko kolor czarny, a niektorzy sedziowie tego nie widza :) To nie jest Rengoku :wink: To brat Inazumy -Ihiban of Amayadori Ken :D Ma piękny ,srebrny kolor :D :P
weihaiwej Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Dawno nie wklejałam nowych zdjęć Iru :) To przede wszystkim spowodowane tym, że żadne nie było wystarczająco udane. Ale dzisiejsze szaleństwa z śliczną koleżanką z przedszkola, collie tricolor, były świetną okazją do robienia zdjęć. Oto jedno z nich :) :) Iru ma charakterystyczny sposób zabawy - podgryza inne psy w newralgiczne miejsca: tylne łapy, ogon, fafle, podgardle. Niektóre psy znoszą to cierpliwie, z innymi zabawa kończy się szybko. Czy wszystkie akity tak się bawią?
Asiunia02 Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 No to sie pomyliłam. Ale sa podobni prawda?? Rengoku D`Obakosow tez ma swietny kolor.
Agappe Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='weihaiwej']Dawno nie wklejałam nowych zdjęć Iru :) To przede wszystkim spowodowane tym, że żadne nie było wystarczająco udane. Ale dzisiejsze szaleństwa z śliczną koleżanką z przedszkola, collie tricolor, były świetną okazją do robienia zdjęć. Oto jedno z nich :) :) Iru ma charakterystyczny sposób zabawy - podgryza inne psy w newralgiczne miejsca: tylne łapy, ogon, fafle, podgardle. Niektóre psy znoszą to cierpliwie, z innymi zabawa kończy się szybko. Czy wszystkie akity tak się bawią? moja też sie tak bawi.. ale jeszcze gryzie za przdenie łapy i kark :)a jak sie z sh bawiła i ganiały się i anata doganiała haszczaka to on już miał ogon i tylnie łapy pod sobą :)) tak go moja anata nauczyła bo zawsze za te cześci łapała :)
Asiaczek Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Dawno mnie tu nie było, ale zaspokoiłam moją ciekawość akitek (śliczne preguski Kadziumia wstawiła na DGM!), napatrzyłam się na nie i teraz mogę spokojnie iść napawać się baskami. Pzdr.
christoph Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 takatuka napisał(a):kadziumia napisał(a): mfg Tak z ciekawości spytam, bardzo spodobał mi się kolor tego psiaka, tylko chyba ma za mało znaczeń białych, tak :roll: Co Wy myślicie o tej akicie? Pozdrawiam Elka Ichiban of Amayadori Ken w kwietniu tego roku na wystawie w Berlinie wyglądał tak... Czy to ten sam pies?
Asiunia02 Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 jesli to ten sam to troszke sie zmienił :) A ja zapełniam nasza galerie. na paczatek moje preguski. Akuma Akairo - "tiger" A teraz jego rozwydrzona córka - Hachiko Pa-Lis - "tajfun"
Asiunia02 Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 to jest chyba ten sam pies, bo ma takie same skarpetki :)
Asiunia02 Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 teraz Rychu ze swoja ukochana pileczka :) http://img473.imageshack.us/img473/4216/rychupilka23de.jpg I juz ostatnie na dzisiaj. tigerek w swojej ulubionej pozie :)
takatuka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 christoph napisał(a):takatuka napisał(a):kadziumia napisał(a): mfg Tak z ciekawości spytam, bardzo spodobał mi się kolor tego psiaka, tylko chyba ma za mało znaczeń białych, tak :roll: Co Wy myślicie o tej akicie? Pozdrawiam Elka Ichiban of Amayadori Ken w kwietniu tego roku na wystawie w Berlinie wyglądał tak... Czy to ten sam pies? Moim zdaniem to wina lampy w aparacie :roll:
Asiunia02 Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 ale jak dobrze pamietacie (obecni w Berlinie) to wtedy wydladam inaczej. W sumie to to widac na zdjeciu Chrisa. Wyrobil sie chlopak :)
Matagi Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 weihaiwej napisał(a):Kadziumia, zdradź sekret, kto jest mamą tych maluszków :D Ponieważ preferuję czerwone akitki, ten szczeniaczek podoba mi się najbardziej kadziumia napisał(a): Ale ten maluch też jest urzekający! Wygląda na niezłego łobuza :P mfg Wszelkie info o "tajemniczych" szczeniaczkach jest tu: http://www.akitki.prv.pl/ :D :P :P :D :P
Recommended Posts