Asiaczek Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Donya - od 12 sierpnia jestem na urlopie i proszę mnie wpisać do kalendarza wizyt!!! Czekam na propozycje. Koniecznie chcę być wylizana i pogryziona przez malutką!:evil_lol: pzdr.
Iwona&Wiki Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 donya napisał(a): udało się zrobić zdjecie głowy 4-miesiecznej łobuzicy jak zwykle uśmiechnięta :lol: :lol: - dwuzębna istota :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: mhm... łobuziak pełną paszczą:lol: :lol: :lol: ale za to prześliczny:loveu: i dał się pieknie uchwycić;):lol: moje gratulacje
Asiunia02 Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Ja chyba znalazłam wszystkie :) Daria opuscila tylko jedna wiec i tak super jak na szybkie wyszukiwanie :) [SIZE="3"]PSY Klasa Młodzieży 1. AKAI OKAMI Halne Wzgórze FCI 2. ARASHI TOMODACHI 3. KOFUKU Halne Wzgórze 4. OHAYO Co Ty na To 5. SASHIMI Sfora z Krasnego Boru Klasa Pośrednia 1. MARMUR Puchate Kreple Klasa Otwarta 1. Akita u Izis (FCI) UMON 2. Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI 3. YAHOO Ai Desu Klasa Championów 1. BOS Kumade 2. BUT-SU Omono-Gawa 3. CZANAJ Roal [SIZE="3"]SUKI Klasa szczeniąt 1. HANU z Krobskiego Hajmatu 2. KAYO GO Yamamoto Klasa Młodzieży 1. CAMA Dolina Wiązów 2. MEGAMI-GO Tajgeta 3. AKEGATA Halne Wzgórze (FCI) 4. Akita u Izis (FCI) YAWARA 5. ARI Tomodachi 6. ISCHIBUSA Halne Wzgórze 7. Akita u Izis (FCI) YASU Klasa Pośrednia 1. Akita u Izis (FCI) YOKO Klasa Otwarta 1. DAICHI Omono Gawa 2. EHIME Roal Juz się nie mogę doczekać rywalizacji w klasie championwó psów i klasie młodziezy suk. Ciekawa jest bardzo oceny P. Richard.
donya Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Asiaczek napisał(a):Donya - od 12 sierpnia jestem na urlopie i proszę mnie wpisać do kalendarza wizyt!!! Czekam na propozycje. Koniecznie chcę być wylizana i pogryziona przez malutką!:evil_lol: pzdr. A zapraszam kiedy chcesz - najlepiej w tygodniu - w soboty jeździmy do Warszawy cywilzować się :lol: :lol: :lol:
Asiaczek Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 donya napisał(a):A zapraszam kiedy chcesz - najlepiej w tygodniu - w soboty jeździmy do Warszawy cywilzować się :lol: :lol: :lol: To jak już będę na urlopie zadzwonię i domówimy termin, OK? pzdr.
Agappe Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 donya napisał(a):A zapraszam kiedy chcesz - najlepiej w tygodniu - w soboty jeździmy do Warszawy cywilzować się :lol: :lol: :lol: hehe ostatnio malutka odkryła, że psy nie tylko sa rude ;) i była tym faktem bardzo zadziwiona ;)
donya Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Asiaczek napisał(a):To jak już będę na urlopie zadzwonię i domówimy termin, OK? pzdr. OK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MasterMaquis Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 donya napisał(a):Szczeniaczki są na świecie i wiadomo powinny znaleźć dobre domy. Tu chodzi o BEZMYSLNE rozmnazanie suk :angryy: W Polsce jest wiele akit gdzie przodkami są akity amerykańskie i po co wydawać na świat kolejne pokolenie mieszańców :angryy: Co z tego, że maja rodowody skoro to nie są czyste "japończyki" donya, cóż za nietakt... Powinnaś się zastanowić co piszesz lub, co będzie o stokroć trafjniejsze, co robisz...
donya Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 MasterMaquis napisał(a):donya, cóż za nietakt... Powinnaś się zastanowić co piszesz lub, co będzie o stokroć trafjniejsze, co robisz... zabolało :crazyeye: - cóz takie jest moje zdanie i jego nie zmienię najpierw się przedstaw a potem możemy podyskutować - ewentualnie; chociaż domyslam kim jesteś...
MasterMaquis Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 donya, normalnie głupio mi. A co na takie poglądy mały Bimbonek? :*
donya Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 MasterMaquis napisał(a):donya, normalnie głupio mi. A co na takie poglądy mały Bimbonek? :* Szkoda, że nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi ale trudno się dziwić :shake:
donya Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Może wyjaśnię sens mojej wypowiedzi bo znowu KTOŚ sie specjalnie zaloguje aby się czepiać :angryy: Szkoda tylko, że boi sie ujawnić :shake: Jestem przeciwna BEZMYŚLNEMU rozmnazaniu suk. Bardzo duzo osób kupuje sukę - im taniej tym lepiej i ją rozmnaża nie zastanawiając sie nad tym co robi. Nie interesuje ich jakie ma pochodzenie, co można zrobić aby było lepiej, tylko widzi kasę. "Ach, sprzedam szczeniaki i będę bogaty!!!" A potem znowu i znowu :angryy: Dla mnie ktoś kto ma jedna kiepską sukę i ją rozmnaza robi to dla pieniędzy - nie myśląc o dobru rasy.
weihaiwej Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Zgadzam sie w 100% Donya. A przykładów takiego postępowania mamy mnóstwo.:shake:
donya Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Nie piszę tu o hodowlach - bo ludzi, którzy mają pasję, wyznaczaja sobie cel i do niego dazą - PODZIWIAM!!! Niestety na niektórych baaardzo się zawiodłam :shake: :shake: :shake:
Akegata Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Dokladnie rozumiem o czym piszesz Donya i dolaczam sie do tego! A to jest dowod: http://www.olender.jmmartex.pl/olender/buldogi.htm na to, ze wszedzie znajdzie sie czrana (hod) owca. Koniecznie obejrzyjcie sobie zdjecia! Moze niektorym sie odechce rozmnazac....miejmy nadzieje!!!Ja przedstawiac sie nie bede bo kto ma wiedziec ten wie....;)
Musha Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 donya napisał(a):Może wyjaśnię sens mojej wypowiedzi bo znowu KTOŚ sie specjalnie zaloguje aby się czepiać Bardzo duzo osób kupuje sukę - im taniej tym lepiej i ją rozmnaża nie zastanawiając sie nad tym co robi. Nie interesuje ich jakie ma pochodzenie, co można zrobić aby było lepiej, tylko widzi kasę. "Ach, sprzedam szczeniaki i będę bogaty!!!" A potem znowu i znowu :angryy: Dla mnie ktoś kto ma jedna kiepską sukę i ją rozmnaza robi to dla pieniędzy - nie myśląc o dobru rasy. Agnieszka z tą wypowiedzią prawie w pełni się zgadzam ,natomiast ta poprzednia to chyba jednak przyznam rację osobie z którą polemizowałaś uważam iż jest jeszcze dużo zarówno psów jak i suk nie tyle mieszańców co w dawnym typie już nie dziwię się osobą które znają rasę od krótkiego czasu ale ty powinnaś wiedzieć że wygląd obecny akity to widok jaki mamy dopiero od kilku lat a teraz :lol: gratki dla ciebie i dari za intera:lol:
donya Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Musha napisał(a):Agnieszka z tą wypowiedzią prawie w pełni się zgadzam ,natomiast ta poprzednia to chyba jednak przyznam rację osobie z którą polemizowałaś uważam iż jest jeszcze dużo zarówno psów jak i suk nie tyle mieszańców co w dawnym typie już nie dziwię się osobą które znają rasę od krótkiego czasu ale ty powinnaś wiedzieć że wygląd obecny akity to widok jaki mamy dopiero od kilku lat a teraz :lol: gratki dla ciebie i dari za intera:lol: dziekujemy no, moze troche przesadziłam ale ponosi mnie jak czytam takie ogłoszenia. rozmnaza`sie akity a potem - co z nimi zrobić??? - sprzedać chociaż za 450zl - chociaż cena wzrosła do 1000 zł :roll: Wiem, że akitę o wyglądzie akity japońskiej mamy od kilku lat i trzeba się starać aby ten wyglad pozostał - niektórzy się starają a innym jest to zupełnie obojetne :shake:
Musha Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 A to wszystko dzieje się przez obiegową opinie że suka powinna mieć przynajmniej raz szczeniaki, niestety widać to często na wystawkach i tu ukłon w stronę sędziów o stosowanie pełnej skali ocen.
AKITY-HalneWzgórze Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Mam wieści od Anatki-Agappe z Litwy,otóż: ANATA Yamamoto -CAC,CACIB,BOS i BOB !!! BOS Kumade -CAC,CACIB i BOS ;) !!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: GRATULACJE !!!!!
donya Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 ANATA Yamamoto IV miejsce na grupie!!! GRATULACJE :lol: :lol: :lol:
Asiunia02 Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Super !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje !!!! A Bimbolek też był ???
donya Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Asiunia02 napisał(a)::multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Super !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje !!!! A Bimbolek też był ??? Nie, my nie byliśmy. Bimbonek wykonal plan w Austrii kończąc interchampionat w rok i jeden miesiąc i teraz niańczy małolatę ;) :lol: :lol:
Agappe Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr juz 3 raz to piszeeeee :// nie ma to jak pisac gdzies gdzie nie ma polskich liter <jestem u rodziny na Litwie, a do domu wracamy dopiero w pon/wt> bardzo dziekuje za wszystkie gratulacje :))) badzo sie ciesza, ze w koncu udalo nam sie wywalczyc cos na grupie :)) co prawda miejsca na podium dla nas zabraklo, ale pucharkow nie zabraklo ;) wrocilysmy z: 2 pucharkami, 2 rozetkami, 2 paczkami karmy, miska, bryloczkiem, parasolem:roll: , czapka z daszkiem:roll: , dlugopisem i jakims zeszytem <chyba niczego nie pominelam ;) > Litwini to maja pomysly ;) najbardziej podobal mi sie parasol ;) a teraz troche konkretow. zgloszonych bylo 6 akit pojawilo sie 5, sedziowala Finka dosyc szczegolowo i dosyc ostro PSY posrednia PL JCH AKITA U IZIS (FCI) UMON - bdb BON-EDO AVESTA - bdb <przepraszam za wprowadzenie niektorych w blad> champion PL JCH, CH BOS KUMADE - CAC, N, CACIB SUKI posrednia BON-DEWA AVESTA - nb BUCHIDO BIEZYNAKI - bdb champion PL CH - CAC, N, CACIB, BOB, BEST <nadal do konca nie wiem co to jest to best, bo N=NP/SwR> na BOG stanal sh SHAPALI de Ciukci wystawiany przez flashke :))) gratuluje jeszcze raz :))
Kasia_i_Łukasz Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Daria gratki dla Ciebie i Anatki oraz Iwony i Bosika!!! :klacz: Ja mam jeszcze wieści z Rumunii: MIDORI Turzycowa Dolina - CAC, CACIB [SIZE=5]KITSUNE Halne Wzgórze - Zw. Mł. :laola: Jutro druga wystawa Dracula Dog Show, więc trzymajmy mocno kciuki za reprezentantki naszego kraju! :kciuki: :loveu:
Recommended Posts