Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Donya - od 12 sierpnia jestem na urlopie i proszę mnie wpisać do kalendarza wizyt!!! Czekam na propozycje.
Koniecznie chcę być wylizana i pogryziona przez malutką!:evil_lol:
pzdr.

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

donya napisał(a):

udało się zrobić zdjecie głowy 4-miesiecznej łobuzicy

jak zwykle uśmiechnięta :lol: :lol: - dwuzębna istota :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

mhm... łobuziak pełną paszczą:lol: :lol: :lol:
ale za to prześliczny:loveu: i dał się pieknie uchwycić;):lol:
moje gratulacje

Posted

Ja chyba znalazłam wszystkie :) Daria opuscila tylko jedna wiec i tak super jak na szybkie wyszukiwanie :)

[SIZE="3"]PSY

Klasa Młodzieży
1. AKAI OKAMI Halne Wzgórze FCI
2. ARASHI TOMODACHI
3. KOFUKU Halne Wzgórze
4. OHAYO Co Ty na To
5. SASHIMI Sfora z Krasnego Boru

Klasa Pośrednia
1. MARMUR Puchate Kreple

Klasa Otwarta
1. Akita u Izis (FCI) UMON
2. Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI
3. YAHOO Ai Desu

Klasa Championów
1. BOS Kumade
2. BUT-SU Omono-Gawa
3. CZANAJ Roal

[SIZE="3"]SUKI

Klasa szczeniąt
1. HANU z Krobskiego Hajmatu
2. KAYO GO Yamamoto

Klasa Młodzieży
1. CAMA Dolina Wiązów
2. MEGAMI-GO Tajgeta
3. AKEGATA Halne Wzgórze (FCI)
4. Akita u Izis (FCI) YAWARA
5. ARI Tomodachi
6. ISCHIBUSA Halne Wzgórze
7. Akita u Izis (FCI) YASU

Klasa Pośrednia
1. Akita u Izis (FCI) YOKO

Klasa Otwarta
1. DAICHI Omono Gawa
2. EHIME Roal

Juz się nie mogę doczekać rywalizacji w klasie championwó psów i klasie młodziezy suk. Ciekawa jest bardzo oceny P. Richard.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Donya - od 12 sierpnia jestem na urlopie i proszę mnie wpisać do kalendarza wizyt!!! Czekam na propozycje.
Koniecznie chcę być wylizana i pogryziona przez malutką!:evil_lol:
pzdr.

A zapraszam kiedy chcesz - najlepiej w tygodniu - w soboty jeździmy do Warszawy cywilzować się :lol: :lol: :lol:

Posted

donya napisał(a):
A zapraszam kiedy chcesz - najlepiej w tygodniu - w soboty jeździmy do Warszawy cywilzować się :lol: :lol: :lol:

To jak już będę na urlopie zadzwonię i domówimy termin, OK?
pzdr.

Posted

donya napisał(a):

hehe ostatnio malutka odkryła, że psy nie tylko sa rude ;) i była tym faktem bardzo zadziwiona ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
To jak już będę na urlopie zadzwonię i domówimy termin, OK?
pzdr.

OK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

donya napisał(a):
Szczeniaczki są na świecie i wiadomo powinny znaleźć dobre domy. Tu chodzi o BEZMYSLNE rozmnazanie suk :angryy: W Polsce jest wiele akit gdzie przodkami są akity amerykańskie i po co wydawać na świat kolejne pokolenie mieszańców :angryy: Co z tego, że maja rodowody skoro to nie są czyste "japończyki"

donya, cóż za nietakt...
Powinnaś się zastanowić co piszesz lub, co będzie o stokroć trafjniejsze, co robisz...

Posted

MasterMaquis napisał(a):
donya, cóż za nietakt...
Powinnaś się zastanowić co piszesz lub, co będzie o stokroć trafjniejsze, co robisz...

zabolało :crazyeye: - cóz takie jest moje zdanie i jego nie zmienię
najpierw się przedstaw a potem możemy podyskutować - ewentualnie;
chociaż domyslam kim jesteś...

Posted

MasterMaquis napisał(a):
donya,
normalnie głupio mi.
A co na takie poglądy mały Bimbonek? :*

Szkoda, że nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi ale trudno się dziwić :shake:

Posted

Może wyjaśnię sens mojej wypowiedzi bo znowu KTOŚ sie specjalnie zaloguje aby się czepiać :angryy: Szkoda tylko, że boi sie ujawnić :shake:
Jestem przeciwna BEZMYŚLNEMU rozmnazaniu suk. Bardzo duzo osób kupuje sukę - im taniej tym lepiej i ją rozmnaża nie zastanawiając sie nad tym co robi. Nie interesuje ich jakie ma pochodzenie, co można zrobić aby było lepiej, tylko widzi kasę. "Ach, sprzedam szczeniaki i będę bogaty!!!" A potem znowu i znowu :angryy: Dla mnie ktoś kto ma jedna kiepską sukę i ją rozmnaza robi to dla pieniędzy - nie myśląc o dobru rasy.

Posted

Nie piszę tu o hodowlach - bo ludzi, którzy mają pasję, wyznaczaja sobie cel i do niego dazą - PODZIWIAM!!!
Niestety na niektórych baaardzo się zawiodłam :shake: :shake: :shake:

Posted

donya napisał(a):
Może wyjaśnię sens mojej wypowiedzi bo znowu KTOŚ sie specjalnie zaloguje aby się czepiać Bardzo duzo osób kupuje sukę - im taniej tym lepiej i ją rozmnaża nie zastanawiając sie nad tym co robi. Nie interesuje ich jakie ma pochodzenie, co można zrobić aby było lepiej, tylko widzi kasę. "Ach, sprzedam szczeniaki i będę bogaty!!!" A potem znowu i znowu :angryy: Dla mnie ktoś kto ma jedna kiepską sukę i ją rozmnaza robi to dla pieniędzy - nie myśląc o dobru rasy.

Agnieszka z tą wypowiedzią prawie w pełni się zgadzam ,natomiast ta poprzednia to chyba jednak przyznam rację osobie z którą polemizowałaś
uważam iż jest jeszcze dużo zarówno psów jak i suk nie tyle mieszańców
co w dawnym typie
już nie dziwię się osobą które znają rasę od krótkiego czasu ale ty powinnaś wiedzieć że wygląd obecny akity to widok jaki mamy dopiero od kilku lat

a teraz :lol: gratki dla ciebie i dari za intera:lol:

Posted

Musha napisał(a):
Agnieszka z tą wypowiedzią prawie w pełni się zgadzam ,natomiast ta poprzednia to chyba jednak przyznam rację osobie z którą polemizowałaś
uważam iż jest jeszcze dużo zarówno psów jak i suk nie tyle mieszańców
co w dawnym typie
już nie dziwię się osobą które znają rasę od krótkiego czasu ale ty powinnaś wiedzieć że wygląd obecny akity to widok jaki mamy dopiero od kilku lat

a teraz :lol: gratki dla ciebie i dari za intera:lol:

dziekujemy
no, moze troche przesadziłam ale ponosi mnie jak czytam takie ogłoszenia.
rozmnaza`sie akity a potem - co z nimi zrobić??? - sprzedać chociaż za 450zl - chociaż cena wzrosła do 1000 zł :roll:

Wiem, że akitę o wyglądzie akity japońskiej mamy od kilku lat i trzeba się starać aby ten wyglad pozostał - niektórzy się starają a innym jest to zupełnie obojetne :shake:

Posted

A to wszystko dzieje się przez obiegową opinie że suka powinna mieć przynajmniej raz szczeniaki, niestety widać to często na wystawkach
i tu ukłon w stronę sędziów o stosowanie pełnej skali ocen.

Posted

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Super !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje !!!! A Bimbolek też był ???

Posted

Asiunia02 napisał(a):
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Super !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje !!!! A Bimbolek też był ???

Nie, my nie byliśmy. Bimbonek wykonal plan w Austrii kończąc interchampionat w rok i jeden miesiąc i teraz niańczy małolatę ;) :lol: :lol:

Posted

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr juz 3 raz to piszeeeee :// nie ma to jak pisac gdzies gdzie nie ma polskich liter <jestem u rodziny na Litwie, a do domu wracamy dopiero w pon/wt>

bardzo dziekuje za wszystkie gratulacje :))) badzo sie ciesza, ze w koncu udalo nam sie wywalczyc cos na grupie :)) co prawda miejsca na podium dla nas zabraklo, ale pucharkow nie zabraklo ;)

wrocilysmy z: 2 pucharkami, 2 rozetkami, 2 paczkami karmy, miska, bryloczkiem, parasolem:roll: , czapka z daszkiem:roll: , dlugopisem i jakims zeszytem <chyba niczego nie pominelam ;) > Litwini to maja pomysly ;) najbardziej podobal mi sie parasol ;)

a teraz troche konkretow. zgloszonych bylo 6 akit pojawilo sie 5, sedziowala Finka dosyc szczegolowo i dosyc ostro
PSY
posrednia
PL JCH AKITA U IZIS (FCI) UMON - bdb
BON-EDO AVESTA - bdb <przepraszam za wprowadzenie niektorych w blad>

champion
PL JCH, CH BOS KUMADE - CAC, N, CACIB

SUKI
posrednia
BON-DEWA AVESTA - nb
BUCHIDO BIEZYNAKI - bdb

champion
PL CH - CAC, N, CACIB, BOB, BEST <nadal do konca nie wiem co to jest to best, bo N=NP/SwR>

na BOG stanal sh SHAPALI de Ciukci wystawiany przez flashke :))) gratuluje jeszcze raz :))

Posted

Daria gratki dla Ciebie i Anatki oraz Iwony i Bosika!!! :klacz:

Ja mam jeszcze wieści z Rumunii:
MIDORI Turzycowa Dolina - CAC, CACIB
[SIZE=5]KITSUNE Halne Wzgórze - Zw. Mł. :laola:

Jutro druga wystawa Dracula Dog Show, więc trzymajmy mocno kciuki za reprezentantki naszego kraju! :kciuki: :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...