Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Chojnice - 30.07.2006 - Paweł Szemraj (cos ostatnio bardzo popularny ten sędzia sie zrobił)

Ścibisz Mirosław, Człuchów Akita, pies, młodzieży - AKAI OKAMI Halne Wzgórze FCI
Mico Francisco J.F., Bydgoszcz Akita, pies, młodzieży - ARASHI TOMODACHI
Marks Anna, Bielsko-Biała Akita, pies, młodzieży - KOFUKU Halne Wzgórze

Lewandowski Mariusz, Gdynia Akita, pies, pośrednia - MARMUR Puchate Kreple

Lewandowska Patrycja, Gdynia Akita, suka, młodzieży - AKEGATA Halne Wzgórze (FCI)
Kwintal Alicja, Piła Akita, suka, młodzieży - CHOKA Dolina Wiązów
Marks Anna, Bielsko-Biała Akita, suka, młodzieży - ICHIBUSA Halne Wzgórze

Miedzianowski Ryszard, Golub-Dobrzyń Akita, suka, otwarta - BETAI Toszi-Kon

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiunia02']A wiec Iwonka, chcac zobaczyc zdjecia Arashi to zapraszam Cię serdecznie na strone Kasi i Łukasza www.asztariarashi.prv.pl
Ostatnio pracę nad stroną przejała sama właścicielka i idzie jej świetnie, wiec jest duzo nowosci !!!!!!!!!!!!
BRAWA dla Kasi !!!!!!!!!! :multi: :multi: :eviltong: :eviltong: :loveu: :loveu:

Dziękuję Asiu, przecież uczyłam się od najlepszych :loveu:

Posted

[quote name='pola.1']Kasia Lukasz ,wysciskam wyduzdam i zrobie wszystko na co tylko maly lobuz mi pozwoli!!!!!!!!!!!!!! Ja wiem ze apetyt rosnie w miare jedzenia ale.....................TERAZ DOROSLY CHAMPIONAT I INTER TEZ MUSICIE ZROBIC!!!! Nalezy sie tej malej galganicy bo jest cudna!!! A ja biedna siedze i patrze na jej siostre zupelnie lysa i mam ochote smarka udusic!!!!!! Nie miala malpa kiedy liniec tylko akorat teraz!!!!!! A ta mala malpa ma w nosie moje pretensje i gubi wlosy jak szalona,wyglada tak taki chudy paszkwil z puszystym ogonkiem.Wlasciwie na wystawe to sie tylko jej ogon nadaje.........ale nie wiem czy samemu ogonowi sedzia wystawilby ocene.

Widzę, że dobrze obstawiłam jaka ciocia kryje się po nick'iem pola.1 :cool3: Gosiu, nasza Aszeńka też jest łysa i ma jedynie puszysty ogonek, więc pewnie wygląda zupełnie tak, jak jej siostrzyczka :lol: Na szczęście Pani sędzia Musiał, jest świadoma tego, że w pewnym momencie nasze dziewczynki wyglądają tak a nie inaczej, więc przy ocenie nie brała tego pod uwagę.
Pozdrowionka i buziaczki :loveu:

Posted

Asiuniu: ...i rzeczywiście świetnie Jej idzie, ale miło by było znowu zobaczyć zdjecia Arashi tu w galerii, prawda?

Wobec braku championowych proponuje spacerowe:lol::lol: :lol: .
Moja Dziewczyna - spaceruje:roll:

i tyle, bo zdecydowana większość spaceru wygladała tak:p:

a ja spacerowałam na tej ławce obok:p.

Od kilku dni zastanawiam sie, czy aby na pewno nie zaszkodzi jej to ciągłe leżenie:shake:?

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Asiuniu: ...i rzeczywiście świetnie Jej idzie, ale miło by było znowu zobaczyć zdjecia Arashi tu w galerii, prawda?

Wobec braku championowych proponuje spacerowe:lol::lol: :lol: .
Moja Dziewczyna - spaceruje:roll:

i tyle, bo zdecydowana większość spaceru wygladała tak:p:

a ja spacerowałam na tej ławce obok:p.

Od kilku dni zastanawiam sie, czy aby na pewno nie zaszkodzi jej to ciągłe leżenie:shake:?

haha Bimba i Anaty spacer podczas całego wyjazdu wygladał podobnie.. jak gdzieś przystanęłysmy na chwile lub usiadłyśmy psy prawie natychmiast siadały (Anata) lub kładły sie (Bimbo)

leżenie chyba nikomu nie zaszkodziło? ;)
w taką pogode nie ma sie co dziwic, że psy sie nie chce chodzić.. a jeszcze mają takie futro to już w ogóle...

Posted

Kasienko kochana ,ale Aszenka jest podobna do swojej mamy,czyli jest grubszej kosci i tak bardziej z niej ''kobita'' a Atsumi toczysty tatus w wersji zdrowo zminimalizowanej.Nie wiem czy pamietasz ale Shirek dlugo byl w typie takiego chlopca sportowego mlodziezowca, teraz z robil sie z niego CHLOP!!!!!! Nie widzialam go chyba z miesiac przed majowa wystawa i jak go pncia z klatki wyciagnela to przezylam szok kompletny.No bo teraz to on jest taki prawdziwy samiec Akity.Kawal byka ,piekna glowa ,no zupelnie nie ten mlodziezowiec.Niestety Atsumi ma to po nim i na nia bede musiala czekac.Nawet pani sedzia Musial dostalaby kolki ze smiechu jakby zobaczyla to chude ,rude i lyse ''cos''.Przy Aszence mala wyszla by na jaks zabidzona pokrake ,a biorac pod uwage moja wage jeszcze by ktos powiedzial ze obiadam tego biednego psa!!!!Jednym slowem mam teraz w domu chacika wloskiego w typie akity!!!!!!!!!Agappe moje potwory robia gorzej.W polodnie jak wychodza na spacer ,to wszystko zalatwiaja expresowo a potem sie klada plackiem na srodku parkowej alejki z minami ''albo wracamy do domu albo ja nie wstaje''!!!!!I za diabla nie wstana dopoki nie powiem idziemy do domu.

Posted

[quote name='donya']Wstawię zdjęcia Bimbonka bo ślicznie na nich wygląda :lol: :lol: :lol:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: zdjecia rzeczywiście śliczne
ukochany facecik :)))) którego przez kilka dni nauczyłam dawać buzi:)) <tzn nie uciekać, gdy ktoś chce pocałować w nos ;) >

powodzenia na jutrzejszych wystawach!!!! :)

Posted

Agappe ja widzialam dwa z tych zdjec na allegro(te mniej drastyczne).Pomijam juz ''urode'' mamy i jej dzieci ale warunki w jakich sa trzymane te maluchy ,boze to wola o pomste do nieba!!!!!!!!!!!!!!!! Bydlo jet trzymane napewno w lepszych.Gdzie ty znalazlas reszte tych zdjec???

Posted

pola.1 napisał(a):
Agappe ja widzialam dwa z tych zdjec na allegro(te mniej drastyczne).Pomijam juz ''urode'' mamy i jej dzieci ale warunki w jakich sa trzymane te maluchy ,boze to wola o pomste do nieba!!!!!!!!!!!!!!!! Bydlo jet trzymane napewno w lepszych.Gdzie ty znalazlas reszte tych zdjec???

z tego co pamietam na allegro był chyba link do strony.. i tam były te zdjęcia..
a ogłoszeń podobnych niestety mase (nie tylko na allegro, ale i w innych miejscach) tylko, ze szczeniaki mają zazwyczaj normalniejszy kolor..
np:
"NASZA STRONA RÓŻNI SIĘ BARDZO OD INNYCH STRON HODOWCÓW.MY CHCEMY ZAPROPONOWAĆ PAŃSTWU PIESKI Z NASZEJ DOMOWEJ HODOWLI "U BACHA I TASI".WSZYSTKIE NASZE PSIAKI SĄ
PO RODOWODOWYCH RODZICACH KTÓRE POSIADAMY W SWOJEJ HODOWLI,PSIAKI W DOBREJ CENIE -BEZ METRYK,HODOWANE W BARDZO DOBRYCH WARUNKACH!
ZAPRASZAMY
(...) - <cenzura adres "chodowli", nazwa i kontakt>
WITAM SERDECZNIE!
POSIADAMY SZCZENIACZKI Z NASZEJ CHODOWLI DOMOWEJ RASY AKITA INU W CENIE 500 ZŁ!
PO RODOWODOWYCH RODZICACH!
PIĘKNIE UMASZCZONE !
ODBIÓR OK 30 PAŹDZIERNIKA!
4 SUNIE
1 PSIAK!
ZDIĘCIA ZA OK TYDZIEŃ NA NASZYCH STRONACH"

przerazajace jest to, że ta strona ma w miare biezace informacje, a widziałam ją po raz pierwszy jakieś 3 lata temu... ta "chodowla" działa już wiele lat!!!! :(

a tak z przyjemniejszych rzeczy znane sa już jakieś info z wystaw????

Posted

ktoś coś słyszał na ten temat??

Z0303

29 listopada 2005 roku uciekł z domu przy ul.Kolumny w Łodzi pies rasy Akita. Pies jest rudozłoty z białym. Był sygnał z Andrzejowa (na 99% taki pies), ale szukanie niewiele pomogło. Cechą charakterystyczną jak na tą rasę są oklapnięte uszy .Sony ma kłopoty z uchem, wymaga leczenia. Pies ma tatuaż.

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Właśnie przyjechałam - Agappe: o co dokładniej chodzi?

Nic nie słyszałam, ale jeśli moge w czyms pomóc to chętnie
nie no chciałam wiedzieć czy ktoś z okolic Łodzi coś słyszał na ten temat, czy pies sie znalazł itd..

Posted

[quote name='donya']

Mhm..., ślicznie, ślicznie:loveu:. Jak z obrazka:loveu:.

Tu raczej nie ryzykowałabym ztym buziakiem;).
Zastanawiam sie tylko... Donya: na pierwszym zdjęciu Bimbo ma ogonek zwiśnięty:loveu: z drugiej strony. Ułozony analogowo:loveu: do zdjęcia? Czy zwisnięty cyfrowo:cool3:?

Posted

Agappe napisał(a):
nie no chciałam wiedzieć czy ktoś z okolic Łodzi coś słyszał na ten temat, czy pies sie znalazł itd..

Własnie ogladałam to odłoszenie na Allegro i tę nieszczęsna stronkę, o których pisałaś:p.
I cóz można zrobić? Nie kazdy kupujący jest na tyle dociekliwy, by wczesniej zorientować się, że są hodowle i chodowle:angryy: :p. Ja szukając w ubiegłym roku też potrzebowałam kilku miesięcy poszukiwań, żeby wyrobić sobie własny pogląd na "ten problem". Na początku przeglądałam przecież też wszystkie odłoszenia jak leci:oops:! A to dla osoby zupełnie swieżutkiej, wierz mi, nie jest takie oczywiste:-(

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
Własnie ogladałam to odłoszenie na Allegro i tę nieszczęsna stronkę, o których pisałaś:p.
I cóz można zrobić? Nie kazdy kupujący jest na tyle dociekliwy, by wczesniej zorientować się, że są hodowle i chodowle:angryy: :p. Ja szukając w ubiegłym roku też potrzebowałam kilku miesięcy poszukiwań, żeby wyrobić sobie własny pogląd na "ten problem". Na początku przeglądałam przecież też wszystkie odłoszenia jak leci:oops:! A to dla osoby zupełnie swieżutkiej, wierz mi, nie jest takie oczywiste:-(

wiem.. sama 3-4 lata temu nie wiedziałam co to jest rodowód i uważałam, że to w zasadzie bez sensu.. dobrze, że nasi znajomi mieli nieco większe pojęcie o psach od nas i "kazali" nam kupić psa z rodowodem... ale zdaje sobie sprawe że większosć społeczeństwa nie wie co to kynologia, związek kynologiczny, metryka czy rodowód.. najważniejsze ze pies jest tańszy :( za to ci "chodowcy" w większości wiedzą to wszystko i nic sobie z tego nie robią :/

Posted

Będzin 30.07.2006 - Gabriela Ridarcikova (Słowacja)

PSY
kl.młodzieży:
NANKYOKU MAGO NAGASAKI Halne Wzgórze I, dosk., Zw.Mł.
pośrednia:
HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze I, dosk.
otwarta:
IMBIR Puchate Kreple I, dosk., CWC?

SUKI
kl.szczeniąt:
HANU z Krobskiego Hajmatu I, obiecująca (wcześniej błąd)
kl.młodzieży
ARASHI Tajgeta III, dosk.
CARIA Dolina Wiązów IV, dosk.
CLEA Dolina Wiązów II, dosk.
I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgórze I, dosk., Zw.Mł., NJwR, BOB
IRU Halne Wzgórze nb
KITSUNE Halne Wzgórze dosk.
kl.pośrednia:
MALWA Puchate Kreple I, dosk., CWC?
kl.otwarta:
BASHI Dolina Wiązów I, dosk., CWC, NSwR
MIDORI Turzycowa Dolina II, dosk.
SODA Jamni Jar nb

Posted

weihaiwej napisał(a):
Będzin 30.07.2006 - Gabriela Ridarcikova (Słowacja)

PSY
kl.młodzieży:
NANKYOKU MAGO NAGASAKI Halne Wzgórze I, dosk., Zw.Mł.
pośrednia:
HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze I, dosk.
otwarta:
IMBIR Puchate Kreple I, dosk., CWC

SUKI
kl.szczeniąt:
HANU z Krobskiego Hajmatu I, obiecująca <wczesniej był bład>
kl.młodzieży
ARASHI Tajgeta III, dosk.
CARIA Dolina Wiązów IV, dosk.
CLEA Dolina Wiązów II, dosk.
I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgórze I, dosk., Zw.Mł., NJwR, BOB
IRU Halne Wzgórze nb
KITSUNE Halne Wzgórze dosk.
kl.pośrednia:
MALWA Puchate Kreple I, dosk., CWC
kl.otwarta:
BASHI Dolina Wiązów I, dosk., CWC, NSwR
MIDORI Turzycowa Dolina II, dosk.
SODA Jamni Jar nb

Ogromne gratulacje!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi:

Posted

Krajowa wystawa w Chojnicach - 30.07.2006, sędzia Paweł Szemraj (PL)
psy - kl.młodzieży wynik
AKAI OKAMI Halne Wzgórze doskI, Zw.Mł
ARASHI Tomadachi oc??, III
KOFUKU Halne Wzgórze dosk II
psy - kl.pośrednia wynik
MARMUR Puchate Kreple CWC, NPwR
suki - kl.młodzieży wynik
AKEGATA Halne Wzgórze bdb, II
CHOKA Dolina Wiązów dobra, III
ICHIBUSA Halne Wzgórze Zw.Mł., BOB
suki - kl.otwarta wynik
BETAI Toszi-Kon

Gratuluje!!! :)

Posted

Agappe napisał(a):
aaa i jak wrócicie z Będzina napiszcie prosze cóż to za nowe stworzenie
HANU z Krobskiego Hajmatu.. rodzice, właściciel

rodzice to Afika Porazynianka i nasz Akuma Akairo. Jestem bardzo ciekawa tej suczki, zobacze ja za tydzien w Legnicy.

Z tego miotu została jeszcze jedna najładniejsza suczka której zdjęcia są na allegro, bo niestety nie mogą jej sprzedać. To jest miot z którego pochodziła "niunia", którą pokazywałam na dogo.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
rodzice to Afika Porazynianka i nasz Akuma Akairo. Jestem bardzo ciekawa tej suczki, zobacze ja za tydzien w Legnicy.

Z tego miotu została jeszcze jedna najładniejsza suczka której zdjęcia są na allegro, bo niestety nie mogą jej sprzedać. To jest miot z którego pochodziła "niunia", którą pokazywałam na dogo.

dziekuję za odpowiedz.. a już myslałam, ze to jakiś imporcik z południa..

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
Mhm..., ślicznie, ślicznie:loveu:. Jak z obrazka:loveu:.

Tu raczej nie ryzykowałabym ztym buziakiem;).
Zastanawiam sie tylko... Donya: na pierwszym zdjęciu Bimbo ma ogonek zwiśnięty:loveu: z drugiej strony. Ułozony analogowo:loveu: do zdjęcia? Czy zwisnięty cyfrowo:cool3:?

Ogonek ułożony analogowo :lol: :lol: Bimbo miał sesję zdjęciową raz z jednej raz z drugiej strony :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...