Asiaczek Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 No to i gratki dla Agappe i Anaty!!! Agnieszce i Bimbusiowi już gratulowałam! Serdeczności i uściski! Pzdr.
Gosica Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Gratki olbrzymie dla Bimbusia i Anaty:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Naprawde , serdeczne uściski dla ich Pań:lol:. Pozdrowka
Iwona&Wiki Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Agappe i Anata:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Donya i Bimbo :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi::multi: :multi: :multi: :multi: - cieszymy sie ogromnie!!! Wielkie, wielkie gratulacje!!!!!!
Niufomanka:) Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 jaki cudny misiaczek!!!:loveu: zawsze mi się podobały psy tej rasy....:) śliczne.
weihaiwej Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Agappe i Donya [SIZE=5]GRATULACJE!!! Nareszcie sięgnęłyście po to, co od dawna czekało na Anatę i Bimba:) Daria, ale zaszalałaś z Anatą! Brawo! :multi: Jak już odsapniecie po powrocie, to czekamy na zdjęcia - macie na pewno jakieś?:)
sylwekw Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 A ja chciałbym spytać o białe (kremowe) akity. Na tych wszystkich zdjęciach z wystaw 98% to czerwone, czasami pojawia się pegowane a białych (kremowych) to gorzej niz na lekarstwo. Nie zależy mi na wygrywaniu wystaw czy zajmowaniu dobrych pozycji w porównaniu z czerwonymi ale czy białe sa w takim niepoważaniu u sędziów czy jednak mają szansę otrzymac dobra ocenę (podkreślam dobre oceny a nie najwyższe lokaty).
weihaiwej Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Sylwekw, nie jest tak źle! Białych akit jest zdecydowanie mniej, ale są i dostają dobre oceny, i wygrywają :) Podam Ci parę przykładów, które przypominają mi się od razu: KWPR Bytom 2006 - Zw. Młodzieży i Zw. Rasy - biała suczka, Nagasaki, w całkiem sporej konkurencji :) KWPR Augustów - Zw. Mł. i Zw. Rasy - Arashi, biała. Arashi na międzynarodowej w Katowicach pokonała sporą stawkę czerwonych suczek i dostała Zw. Mł, a nie raz taki sukces odniosła też Ryoko Halne Wzgórze. To tak w skrócie :) Mam nadzieję, że o to Ci chodziło? Poprzednio źle zrozumiałam Twoje pytanie, a Ty chyba moją odpowiedź...
Akitka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Gratki dla Bimba i Anatki oraz oczywiście właścicielek... :multi:
Daisunia Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Akitka napisał(a):Gratki dla Bimba i Anatki Ale rym <brawo> :lol: :lol: :lol:
sylwekw Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 weihaiwej nie koniecznie o zwycięstwa i tutyłu ale jakos tak bałem się, że białe akity są uważane za te gorsze wśród akit i to nie tylko przez sędziów :-) Moja Shojo dorasta i chciałbym pojechać z nią do Łodzi na 16-17 września i się troche boję jak na nią będą patrzeć akiciarze :-)
weihaiwej Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Myślę, że nie musisz się bać :) Jest wielu wielbicieli białych akit(na dogomanii także), a wydaje mi się (co pokazują wyniki z wystaw), że sędziowie bardziej zwracają uwagę na poprawną budowę, poprawność wyrazu i umaszczenia - a białe jak najbardziej jest poprawne - i nie raz biała akita wygrała z czerwoną :) Ale rzeczywiście jest ich dużo mniej, a sędziowie mają różne preferencje i potrafią zaskoczyć ;) A jak się ma Shojo, jak rośnie, jak Wam się z nią żyje? Pozdrawiamy
Asiunia02 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [SIZE="4"]Ogromne gratulacje dla Darii i Agnieszki !!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ktos wybiera sie do Legnicy?? Chris, Halniaczki moze Wy?? Co do BIAŁYCH akit. Kiedyś białych akit było wiecej to prawda, ale jakos niestety moda mineła i teraz wielu hodowców sprawiło sobie akity pregowane. Ja uwielbiam białe, mam jednego psa i kiedyś miałam sunie, która była najkochajsza akita jaka miałam. Jedna rada dla posiadaczy białasków: przed wystawa konieczna jest kapiel i to porzadna, zeby było widac ze jest biała. Bo brudne plamy moga wygladac jak przebrawienia i moga byc uznane jako wady. Sa spejclane szampony :wybielajace" po których biła e akity wygladaja CUDNIE. Ja miałam w tubce firmy Hery i był super.
Asiaczek Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 A gdzie podziały się nasze zwyciężczynie z Austrii?! Czyzby jeszcze odsypiały zwycięstwa? Bez nas?! Donya i Agappe - prosimy o relacje i fotki! Pzdr.
weihaiwej Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Asiunia, stawka na Legnicę już jest :) Oto ona: PSY młodzieży INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze otwarta AKUMA Akairo pośrednia UTSUKUSHII Akita u Izis FCI SUKI szczeniąt HANU z Krobskiego Hajmatu młodzieży I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgórze HACHICO Pa-Lis NAMI-GO Matagiinu IRU Halne Wzgórze pośrednia DONA Omono-Gawa otwarta AKARI NO TSUKI Halne Wzgórze
Asiunia02 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Dziekuje bardzo :) A do sukcesów z poprzedniego weekendu trzeba jeszcze dopisać Młodzieżowego Championa Arashi Tajgety do Kasi i Łukasza :) Zgadza sie ???? :razz: :razz: :razz: :razz: Jeśli to prawda to [SIZE="3"]Ogromne gratki !!!!!!!!!!!!!!
Asiunia02 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 a powiedzcie mi tylko, czy waszym akitka tez jest tak goraco, ze linieja ??? Bo moje jak na zlosc prawie wszystkie, a wydaje mi sie, ze niektore nie dawno liniały.
Asiaczek Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='Asiunia02']Dziekuje bardzo :) A do sukcesów z poprzedniego weekendu trzeba jeszcze dopisać Młodzieżowego Championa Arashi Tajgety do Kasi i Łukasza :) Zgadza sie ???? :razz: :razz: :razz: :razz: Jeśli to prawda to Ogromne gratki !!!!!!!!!!!!!! Jeżeli to prawda - to całuski dla całej Rodzinki. A jeżeli trzeba będzie na ten tytuł trochę poczekać, to poczekamy i będziemy b.mocno dopingować Arashi!!! Pzdr.
weihaiwej Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 To prawda! Arashi Tajgeta jest od niedzieli Młodzieżowym Championem Polski :):):)
Asiunia02 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 A gdzie wyniki z niedzielnych wystawach (krajowych) ??? Weihawej zdradz cos wiecej, bo ty cos wiesz i to chyba wiecej nic ja, bo ja wiem tylko od Kasi o Arashi.
Agappe Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 przed chwilą wróciłam do domku... dziekuję wszystklim za gratulacje :)) bardzo sie ciesze :)) dodam jeszcze, że w Austrii ANATA i BIMBO staneli na 2 miejscu w konkurencji najlepsza para hodowlana a w Wegrzech Anata przeszła do finałowej piątki w BOG, ale niestety na podium już zabrakło dla niej miejsca jeszcze dzis postaram sie wstawić zdjecia i wyniki z węgier
Agappe Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Węgry - Szombathely akita - sędzia Tibor Havelka (SK) psy - pośrednia AMATERASU INU YOKO ZUNA MUSHASI - CAC, r.CACIB BUCH THE BEAR KILLER SON BUCHIKO - V2 psy - otwarta AKEBONO-GO MURI NO MISCHISOW - CAC psy - championy BIMBO YAMAMOTO - CAC, CACIB suki - pośrednia NO TABI OSEKKAI - II, oc?? TARTAGAL'S HATSUGA GO - CAC, r.CACIB suki - championy ANATA YAMAMOTO - CAC, CACIB, BOB
weihaiwej Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Asiunia, specjalnie dla Ciebie wyniki z Nowego Sącza (można znaleźć je również na forum dogs, stąd jestem taka mądra ;-) :smile: ) Asiunia, może nareszcie uda nam się poznać osobiście - w Legnicy :smile: sędzia Magdalena Musiał PSY Klasa otwarta: CHIRU Yamamoto - dosk., lokata I, CWC, NPwR DAIKO Pa-Lis - bdb, lokata II SUKI Klasa młodzieży: ARASHI Tajgeta - dosk., lokata I, Zw. Mł. KITSUNE Halne Wzgórze - dosk., lokata II Klasa otwarta: MIDORI Turzycowa Dolina - dosk., lokata I, CWC, NSwR, BOB i BOG II !!! Daria, fajnie, że już jesteście!
Asiunia02 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 no właśnie chciałam napisać, że jakoś mamy na forum wybrakowaną stawkę, więc dla tych zainteresowanych stawie chyba już kompletną pies młodzieży INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze pies pośrednia UTSUKUSHII Akita u Izis FCI pies otwarta AKUMA Akairo suka szczeniąt HANU z Krobskiego Hajmatu suka młodzieży HACHIKO Pa-Lis IRU Halne Wzgórze I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgórze NAMI-GO Matagiinu suka pośrednia DONA Omono-Gawa suka otwarta SARA z Grodzkiego Zakątka ARASHI Bakira AKARI NO TSUKI Halne Wzgórze Łatwo mnie poznasz bo będą ze mną 3 sztuki i w tym 2 pręgusy. Niestety w ringu się nie spotkamy bo ja do naszego Tajfuna (Hachiko) nie potrafię dotrzec a mój brat w przeciwieństwie do mnie rozumie się z nią super. A pożniej na jakie wystawy się wybierasz może się terż spotkamy: Może Wrocław ?? Bo ja się zastanawiam ciągle bo tak tydzień po tygodniu wystawy. tydzień wcześniej jest Zielona Góra, gdzie będziemy jak co roku.
Agappe Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Koszalin 23.07.2006 Sędzia Paweł Szemraj Psy: kl młodz. AKEBONO Tomodachi SASHIMI Sfora z Krasnego Boru Suki .młodz. ATSUI Tomodachi CHOKA Doloina Wiązów Akita u Izis YAWARA - Zw.Mł kl.otwarta HASHIRA z Wilczego Dworu kl.weteranów CHOKA Rilaf czy ktoś wie coś więcej????
donya Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Pięknie dziękujemy za gratulacje i miłe słowa. Cieszę się, że tak łatwo nam poszło chociaż nie obyło się bez emocji. Na Węgrzech Bimbo dostał brawa od sędziego i publiczności :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A zdjęcia ma Daria ;)
Recommended Posts