Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratki olbrzymie dla Bimbusia i Anaty:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Naprawde , serdeczne uściski dla ich Pań:lol:.
Pozdrowka

Posted

Agappe i Anata:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Donya i Bimbo :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi::multi: :multi: :multi: :multi:
- cieszymy sie ogromnie!!!

Wielkie, wielkie gratulacje!!!!!!

Posted

Agappe i Donya [SIZE=5]GRATULACJE!!!
Nareszcie sięgnęłyście po to, co od dawna czekało na Anatę i Bimba:)

Daria, ale zaszalałaś z Anatą! Brawo! :multi:
Jak już odsapniecie po powrocie, to czekamy na zdjęcia - macie na pewno jakieś?:)

Posted

A ja chciałbym spytać o białe (kremowe) akity. Na tych wszystkich zdjęciach z wystaw 98% to czerwone, czasami pojawia się pegowane a białych (kremowych) to gorzej niz na lekarstwo.

Nie zależy mi na wygrywaniu wystaw czy zajmowaniu dobrych pozycji w porównaniu z czerwonymi ale czy białe sa w takim niepoważaniu u sędziów czy jednak mają szansę otrzymac dobra ocenę (podkreślam dobre oceny a nie najwyższe lokaty).

Posted

Sylwekw, nie jest tak źle! Białych akit jest zdecydowanie mniej, ale są i dostają dobre oceny, i wygrywają :) Podam Ci parę przykładów, które przypominają mi się od razu: KWPR Bytom 2006 - Zw. Młodzieży i Zw. Rasy - biała suczka, Nagasaki, w całkiem sporej konkurencji :)
KWPR Augustów - Zw. Mł. i Zw. Rasy - Arashi, biała. Arashi na międzynarodowej w Katowicach pokonała sporą stawkę czerwonych suczek i dostała Zw. Mł, a nie raz taki sukces odniosła też Ryoko Halne Wzgórze.
To tak w skrócie :) Mam nadzieję, że o to Ci chodziło?

Poprzednio źle zrozumiałam Twoje pytanie, a Ty chyba moją odpowiedź...

Posted

weihaiwej nie koniecznie o zwycięstwa i tutyłu ale jakos tak bałem się, że białe akity są uważane za te gorsze wśród akit i to nie tylko przez sędziów :-)

Moja Shojo dorasta i chciałbym pojechać z nią do Łodzi na 16-17 września i się troche boję jak na nią będą patrzeć akiciarze :-)

Posted

Myślę, że nie musisz się bać :) Jest wielu wielbicieli białych akit(na dogomanii także), a wydaje mi się (co pokazują wyniki z wystaw), że sędziowie bardziej zwracają uwagę na poprawną budowę, poprawność wyrazu i umaszczenia - a białe jak najbardziej jest poprawne - i nie raz biała akita wygrała z czerwoną :) Ale rzeczywiście jest ich dużo mniej, a sędziowie mają różne preferencje i potrafią zaskoczyć ;)

A jak się ma Shojo, jak rośnie, jak Wam się z nią żyje?
Pozdrawiamy

Posted

[SIZE="4"]Ogromne gratulacje dla Darii i Agnieszki !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy ktos wybiera sie do Legnicy?? Chris, Halniaczki moze Wy??

Co do BIAŁYCH akit.
Kiedyś białych akit było wiecej to prawda, ale jakos niestety moda mineła i teraz wielu hodowców sprawiło sobie akity pregowane. Ja uwielbiam białe, mam jednego psa i kiedyś miałam sunie, która była najkochajsza akita jaka miałam.
Jedna rada dla posiadaczy białasków: przed wystawa konieczna jest kapiel i to porzadna, zeby było widac ze jest biała. Bo brudne plamy moga wygladac jak przebrawienia i moga byc uznane jako wady. Sa spejclane szampony :wybielajace" po których biła e akity wygladaja CUDNIE. Ja miałam w tubce firmy Hery i był super.

Posted

A gdzie podziały się nasze zwyciężczynie z Austrii?! Czyzby jeszcze odsypiały zwycięstwa? Bez nas?!
Donya i Agappe - prosimy o relacje i fotki!
Pzdr.

Posted

Asiunia, stawka na Legnicę już jest :)
Oto ona:
PSY
młodzieży
INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze
otwarta
AKUMA Akairo
pośrednia
UTSUKUSHII Akita u Izis FCI

SUKI
szczeniąt
HANU z Krobskiego Hajmatu
młodzieży
I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgórze
HACHICO Pa-Lis
NAMI-GO Matagiinu
IRU Halne Wzgórze
pośrednia
DONA Omono-Gawa
otwarta
AKARI NO TSUKI Halne Wzgórze

Posted

Dziekuje bardzo :)

A do sukcesów z poprzedniego weekendu trzeba jeszcze dopisać Młodzieżowego Championa Arashi Tajgety do Kasi i Łukasza :)
Zgadza sie ???? :razz: :razz: :razz: :razz:

Jeśli to prawda to [SIZE="3"]Ogromne gratki !!!!!!!!!!!!!!

Posted

a powiedzcie mi tylko, czy waszym akitka tez jest tak goraco, ze linieja ??? Bo moje jak na zlosc prawie wszystkie, a wydaje mi sie, ze niektore nie dawno liniały.

Posted

[quote name='Asiunia02']Dziekuje bardzo :)

A do sukcesów z poprzedniego weekendu trzeba jeszcze dopisać Młodzieżowego Championa Arashi Tajgety do Kasi i Łukasza :)
Zgadza sie ???? :razz: :razz: :razz: :razz:

Jeśli to prawda to Ogromne gratki !!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli to prawda - to całuski dla całej Rodzinki.
A jeżeli trzeba będzie na ten tytuł trochę poczekać, to poczekamy i będziemy b.mocno dopingować Arashi!!!
Pzdr.

Posted

A gdzie wyniki z niedzielnych wystawach (krajowych) ???
Weihawej zdradz cos wiecej, bo ty cos wiesz i to chyba wiecej nic ja, bo ja wiem tylko od Kasi o Arashi.

Posted

przed chwilą wróciłam do domku...
dziekuję wszystklim za gratulacje :)) bardzo sie ciesze :))

dodam jeszcze, że w Austrii ANATA i BIMBO staneli na 2 miejscu w konkurencji najlepsza para hodowlana
a w Wegrzech Anata przeszła do finałowej piątki w BOG, ale niestety na podium już zabrakło dla niej miejsca

jeszcze dzis postaram sie wstawić zdjecia i wyniki z węgier

Posted

Węgry - Szombathely
akita - sędzia Tibor Havelka (SK)
psy - pośrednia
AMATERASU INU YOKO ZUNA MUSHASI - CAC, r.CACIB
BUCH THE BEAR KILLER SON BUCHIKO - V2

psy - otwarta
AKEBONO-GO MURI NO MISCHISOW - CAC

psy - championy
BIMBO YAMAMOTO - CAC, CACIB

suki - pośrednia
NO TABI OSEKKAI - II, oc??
TARTAGAL'S HATSUGA GO - CAC, r.CACIB

suki - championy
ANATA YAMAMOTO - CAC, CACIB, BOB

Posted

Asiunia, specjalnie dla Ciebie wyniki z Nowego Sącza (można znaleźć je również na forum dogs, stąd jestem taka mądra ;-) :smile: ) Asiunia, może nareszcie uda nam się poznać osobiście - w Legnicy :smile:

sędzia Magdalena Musiał

PSY
Klasa otwarta:
CHIRU Yamamoto - dosk., lokata I, CWC, NPwR
DAIKO Pa-Lis - bdb, lokata II

SUKI
Klasa młodzieży:
ARASHI Tajgeta - dosk., lokata I, Zw. Mł.
KITSUNE Halne Wzgórze - dosk., lokata II

Klasa otwarta:
MIDORI Turzycowa Dolina - dosk., lokata I, CWC, NSwR, BOB i BOG II !!!

Daria, fajnie, że już jesteście!

Posted

no właśnie chciałam napisać, że jakoś mamy na forum wybrakowaną stawkę, więc dla tych zainteresowanych stawie chyba już kompletną

pies młodzieży
INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze

pies pośrednia
UTSUKUSHII Akita u Izis FCI

pies otwarta
AKUMA Akairo

suka szczeniąt
HANU z Krobskiego Hajmatu

suka młodzieży
HACHIKO Pa-Lis
IRU Halne Wzgórze
I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgórze
NAMI-GO Matagiinu

suka pośrednia
DONA Omono-Gawa

suka otwarta
SARA z Grodzkiego Zakątka
ARASHI Bakira
AKARI NO TSUKI Halne Wzgórze

Łatwo mnie poznasz bo będą ze mną 3 sztuki i w tym 2 pręgusy. Niestety w ringu się nie spotkamy bo ja do naszego Tajfuna (Hachiko) nie potrafię dotrzec a mój brat w przeciwieństwie do mnie rozumie się z nią super.

A pożniej na jakie wystawy się wybierasz może się terż spotkamy:
Może Wrocław ?? Bo ja się zastanawiam ciągle bo tak tydzień po tygodniu wystawy. tydzień wcześniej jest Zielona Góra, gdzie będziemy jak co roku.

Posted

Koszalin 23.07.2006
Sędzia Paweł Szemraj

Psy:
kl młodz.
AKEBONO Tomodachi
SASHIMI Sfora z Krasnego Boru

Suki
.młodz.
ATSUI Tomodachi
CHOKA Doloina Wiązów
Akita u Izis YAWARA - Zw.Mł

kl.otwarta
HASHIRA z Wilczego Dworu

kl.weteranów
CHOKA Rilaf

czy ktoś wie coś więcej????

Posted

Pięknie dziękujemy za gratulacje i miłe słowa. Cieszę się, że tak łatwo nam poszło chociaż nie obyło się bez emocji. Na Węgrzech Bimbo dostał brawa od sędziego i publiczności :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A zdjęcia ma Daria ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...