Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weihaiwej! no prosze tez z Gliwic i Wrocka:)
Stanowczo wiecej we wroclawiu, tu koncze studia i mam prace.
A do Gliwic jezdze czasem na weekendy do rodzinki.
We Wroc bywamy z Bagira najczesciej w parku Poludniowym;) ale jeszcze nie widzialam żadnej akity.

Bardzo prosze zeby wypowiedzial sie także moze ktos doswiadczony na temat "stawiania się" psa.

Posted

Hej Panie
Ale się rozgadałyście.
może żeczywiście załaozymy gdzię indziej nowy topik, bo ja już nie nadążam za kilkoma wątkami naraz. no tak ale jestem tylko jednym facetem tu.

Posted

Daisunia napisał(a):
Agata a ja bylam na wyspie Korcula dokladniej w miejscowosci Vela Luka a w tym roku .. nie zostalam wtajemniczona gdzie jedziemy :lol:

O, a byliście z Daisy? My być może za rok wybierzemy się bardziej na południe, do Dalmacji i ciekawa jestem jak Twój sierściuch sobie radził?

Posted

[quote name='Yoijmbo']Hej Panie
Ale się rozgadałyście.
może żeczywiście załaozymy gdzię indziej nowy topik, bo ja już nie nadążam za kilkoma wątkami naraz. no tak ale jestem tylko jednym facetem tu.

Yoijmbo, to załóżmy, w V. grupie - już widać, że będzie popularny :) Podejmujesz się?

Posted

weihaiwej napisał(a):
O, a byliście z Daisy? My być może za rok wybierzemy się bardziej na południe, do Dalmacji i ciekawa jestem jak Twój sierściuch sobie radził?

bylismy bez psa ... umęczyla by sie samą podrozą ... a poza tym nie mozna bylo w tamtym hotelu trzymać zwierzat a po trzecie to moj pies to dzikus i przy niej sie nie da rady wykąpać spokojnie :lol:

Posted

Weihaiwej: mam do Ciebie takie małe pytanko (a pytam na forum publicznym, bo może kiedyś się przyda komuś)... Otóż: moja Ambra jest strasznym niejadkiem, zjada mniej więcej połowę wyznaczonej dla niej dawki Eukanuby (dawka z tych tabelek odpowiednio dla wieku i wagi), a czasami nawet i mniej niż połowę. Moja pani doktor weterynarz mówi, żebym się tym nie martwiła, bo są upały i generalnie psy mniej jedzą. Ja to oczywiście rozumiem, aczkolwiek Ambra rośnie i przecież potrzebuje witamin, mikroelementów, itd. Weterynarz wspominała, że można potem ewentualnie podać witaminki. Hodowca też wspominał, że dobrze będzie Ambrze podawać wapno. I tutaj nasuwa mi się pytanie: czy Ty podawałaś Irulce jakieś witaminy bądź wapno i mniej więcej od kiedy? No i jakie Iru miała kontakty z karmą? ;)

My z Ambrą od przyszłej soboty wybieramy się do psiego przedszkola, choć na razie chcemy zobaczyć jak jest w jakiej szkole, bo jeszcze się nie zdecydowałam na konkretną. :) No i kwarantanna dobiega końca, więc zaczniemy z Ambrą zwiedzać Jurę. :multi:

Posted

Z dyskutowaniem naszych codziennych akicich problemów możemy przenieść się do nowego tematu. Zdrowie, wychowanie, zachowanie, żywienie, radości i smutki...
Piszcie, wspólnie możemy stworzyć fajny wątek, który przyda się nie tylko nam :)
Akitka, odpowiem Ci już tam, ok? Z tym, że nie wiem czy Ci jakoś pomogę :roll:

Posted

[quote name='Akitka'] Otóż: moja Ambra jest strasznym niejadkiem, zjada mniej więcej połowę wyznaczonej dla niej dawki Eukanuby (dawka z tych tabelek odpowiednio dla wieku i wagi), a czasami nawet i mniej niż połowę. Moja pani doktor weterynarz mówi, żebym się tym nie martwiła, bo są upały i generalnie psy mniej jedzą. Ja to oczywiście rozumiem, aczkolwiek Ambra rośnie i przecież potrzebuje witamin, mikroelementów, itd. Weterynarz wspominała, że można potem ewentualnie podać witaminki. [/quote

twoja pani doktor ma rację że przez upały wszystkie kundelki:lol: jedzą dużo mniej niż normalnie natomiast nie przywiązuj zbyt wielkiej wagi do tabelek na opakowaniu karm ponieważ wszystkie dane są podane orientacyjnie natomiast mogę ci powiedzić (w przypadku EUKANUBY na której są moje kundle) że nie ma się czym martwić jeśli pies je ok.połowy dawki z tabeli . piszę te słowa na podstawie własnych doświadczeń z tą karmą dotyczy to również ROYALA
natomiast co do mikroelementów i witamin proponuję do ok.9 miesiąca podawać SALVICAL

Posted

:multi: Musha: wielki dzięki za odpowiedź... Naprawdę mnie uspokoiłeś. :) Uff... Wybrałam się dziś z Ambrą na pierwszy prawdziwy spacer po lesie... :) Żebyście ją widzieli jak po nim zajadała karmę. :) Heh... Ganiała za żabami, próbowała łapać owady i wymoczyła nogi w źródełku, aczkolwiek zimna woda jej nie spasowała i od razu z niego wyskoczyła... :evil_lol: a teraz zmęczona śpi... i chyba szczęśliwa... :cool3:

Posted

Heh... Z tego co mamę poznałam to faktycznie aniołek... A tatusia nie znam osobiście, więc nie mam pojęcia jaki Czenaj jest... :lol: Może ktoś, kto miał okazję przyjrzeć mu się z bliska osądzi. :lol:

Posted

Akitka te rozki to chyba jednak po mamausi!!!Czenaj to chodzcy spokoj!! Jest chyba spokojniejszy nawet od swojego taty Goka. Czenaj to taki prawdziwy powolny akitowy niedzwiadek ,taki do tulenia i calowania!!!!!!

Posted

Co do chodzenia na smyczy , jesli pies na tyle juz zwiazany z rodzina i widac to w domu , to radze linke , dosyc długa aby , pies gdy staje i nie chce isc ( nie szarpaca sie z nim ) tylko oddalic sie i udwac ze idzie sie a na psa nie zwracac uwagi , aby mogł zrozumiec ze dobrowalonie ma isc za panem ( mowie tutaj jesli wszytsko w domu jest zachwone jak powinno byc i jesli pies jest juz w domu na tyle by poznac kto jest jego panem ) . Kazda meteoda jest dobra byle by pies sie nie zraził. Pozdrawiam

Posted

BIMBO YAMAMOTO UKOŃCZYŁ DZIŚ INTERCHAMPIONAT!!! :loveu: :loveu: :loveu:

I TO W ROK I JEDEM MIESIĄC!!!:multi: :multi: :multi:

MAMY W POLSCE NASTĘPNEGO INTERCHAMPIONA :multi:

SERDECZNE GRATULACJE DLA AGNIESZKI I HODOWLI YAMAMOTO!!! :loveu:

Posted

[quote name='_Ola_K.']BIMBO YAMAMOTO UKOŃCZYŁ DZIŚ INTERCHAMPIONAT!!! :loveu: :loveu: :loveu:

WOOW :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: GRATULUJE :loveu: :multi: :multi:

Posted

[quote name='_Ola_K.']BIMBO YAMAMOTO UKOŃCZYŁ DZIŚ INTERCHAMPIONAT!!! :loveu: :loveu: :loveu:

Super!!!
Jest się czym chwalic!
Ja wiedziałam, że tak będzie, bo Bimbo to super pies!:lol:
Pzdr.

Posted

odwiedzilam dzisiaj wystawe w Koszalinie :lol: upal niemilosierny .. w sloncu 30 stopni ... tragedia nie mam zdjec akit od "początku" tylko mam od suczek ... zostalam tylko na malamutach ("moja"rasa) i pojechalam do domku bo źle sie czulam od tego upalu ....
no a teraz zdjecia

czy to nie suczka z hodowli "Akita u Izis FCI" ?

(mam jeszcze kilka zdjec tej pręguski)
i jeszcze ta..

"ALE gorąco...:cool1: "

Pozdrawiam :multi:

Posted

Mam wiecej wieści z wystaw w Austrii i Węgier ,gdzie były Agnieszka z BIMBO Yamamoto i Daria z ANATĄ Yamamoto.

Otóż BIMBO 2 x CACIB !!!!
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
a ANATA 2 x CACIB i 2 x BOB !!!!!!
:multi: :multi::multi: :multi: :multi:

[SIZE=1]i również ANATA jest już INTERCHAMPIONEM !!!!

Serdecznie Gratuluję Darii-Agappe ,Agnieszce -Donyi i hodowli YAMAMOTO !!!!

A oto stawka z Austrii -sędziowała Hana Blatonowa:
psy
kl.otwarta
A'SHIROKUMA GO SEIJITSU TAMASHII -r-CAC

AKEBONO GO MURI NO MISCHISOW -cAC,r-CACIB

kl.champ.
BIMBO Yamamoto CAC,CACIB,BOS
suki
kl.młodziezy:
A'KUMIHIME OF SHINSEN -V1 BEST JUNIOR (?-nie jestem pewna,czy dobrze odczytałam)

B-MAGAMI SEIJITSU TAMASHII-V2

BIHIME GO MURI NO MISCHISOW -SG3

kl.pośrednia:
BENI HIME z HRABOVSKEHO DVORA-CAC,r-cACIB

kl.otwarta:
MISAKI-GO -CAC

kl.champ:
ANATA Yamamoto -CAC,CACIB,BOS,BOB

KAJITSU NO KAIREN GO-r-CAC

suczki z champ. i otwart. -z CHorwacji
z pośredniej z Czech a pozostałe akity z Austrii
no i ocztwiście ANATA i BIMBO z Polski:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...