Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Matagi']
Co tak nabraliście wody w usta..... (zdjęcie Tekli z dzisiejszowieczornych łowów!)

Lilka! A co dostanę za ostre zdjęcia Timona???????:multi:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='abigail'][quote name='Matagi']
Co tak nabraliście wody w usta..... (zdjęcie Tekli z dzisiejszowieczornych łowów!)

Lilka! A co dostanę za ostre zdjęcia Timona???????:multi:

Ochhhhh!:lol: Jak ja bym chciała miec taka Teklę..:roll: Mam tylko mniejsze wydania....:lol:
A co za fotki dam.....;) .....pomyślę:roll: ;) burza przyszła,musze na razie wyłączyc komputer,bede myslała;)

Posted

[quote name='abigail'] AKICIARZE!

Specjalistyczna Akit- pierwsza w Polsce odbędzie się w sobotę tuż przed krajową w Łodzi (niedziela), we wrześniu. Wiecie przecież?????
Frekwencja na tej pierwszej będzie wskazywała jak nam bardzo na niej zależy (?) i od niej będzie zależało jakich sędziów będą w przyszłości ewentualni organizatorzy zapraszać! Czyli: od pierwszej wiele zależy!
Domyślacie się że taki "eksperyment" jest dla organizującego oddziału sporym ryzykiem (finansowym). Ale chwała Łodzi, że się tego podjęła - kiedyś "Warszawa" trochę "chciała", ale na tym zakończyła swoją aktywność!;)

Pytanie jest ile byłoby również chętnych osób na spotkanie tematyczne w piątek wieczorem, tuż przed integracyjną piwno - kompotową(dla nieletnich) imprezą. Musha podobno szuka miejsca z domkami campingowymi!!!!:loveu: ponieważ już jest paru chętnych na przyjazd!
CO WY NA TO!
Powiedzcie znajomym akiciarzom, których nie ma na dogo i zobaczymy co da się zrobić dalej!!!!:cool3:
[SIZE=2]może dowiemy się coś więcej o tych krzaczkach i rysunkach...:razz:

cóż ja moge powiedzieć, że moja obecność zależy od 2 rzeczy - kiedy bede miała sesje poprawkową i kiedy wyjazd..

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Szkoda, ze to w Łodzi :( Od kilku lat juz tam nie jezdzimy. Ale bede myslec. Moze cos wymysle.

O tym że w Łodzi wiadomo od dobrych kilku miesięcy, tylko ten oddział podjął ryzyko! A jak nie będzie frekwencji, to pewnie dłuuugo nie będzie następnej, a pewnie i Klubu Rasy przy takim zainteresowaniu się długo nie "dorobimy".... smutne:-( Malamuty nas w działaniach grupowych zdecydowaniu wyprzedzają!!!:eviltong:

Posted

Ech ta moja złośliwość...
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/205755_akita_rodowodowe_rodzice_wolni_od.html
Przecię to ewenement na skalę kto wie czy nie światową!
Wszyscy [SIZE=4]pokonani, wszyscy i jedyni przebadani, i jacy humanitarni - na koniec przyszłego roku dobije 10 miot!!!(3 rok hodowli) Cena wskazuje na hodowlę z najwyższej, pokonującej wszystkich i wszędzie PÓŁKI!
Zdjęcia rzucające na kolana - zwłaszcza młodego czerwonego...... wszyscy są synami albo wnukami...

Chyba wejdę w jednego szczeniaka!!!!:placz:

A tak na serio, to jeżeli chodzi o dziecko Umona, ojca "przepięknej pręgowanej suczki" to ja widziałam piękne jego dziecko, tylko jakby z innej parafii i z pewnością innej "przebadanej" półki

wszelkie możliwe prawa zastrzeżone, kopiowanie zabronione, krytykowanie zabronione, TO MOJE ZDJĘCIE!!!!!!!!
ACHA! ŚMIECH DOZWOLONY

Posted

Abigail! Czyzby to byla TA sunia? No wiesz........... do tanga trzeba dwojga, a czasami nawet dwoje nie pomoze. A odnosnie " jedynej " hodowli posiadajacej przebadane akity w Polsce, to nie do konca tak jestem przekonana czy to prawda. Znam inne :-D:-D

Posted

[quote name='Matagi']Abigail napisała:
"Lilka! A co dostanę za ostre zdjęcia Timona???????"

Aga!:lol: świeża,dzisiejsza Baba:lol: :

Baba jest PIĘNA!!! I niech ktoś zaprzeczy!:mad:
Mnie najbardziej podobają się te zdjęcia.
Pzdr.

Posted

[quote name='abigail']Ech ta moja złośliwość...
Przecię to ewenement na skalę kto wie czy nie światową!
Wszyscy [SIZE=4]pokonani, wszyscy i jedyni przebadani, i jacy humanitarni - na koniec przyszłego roku dobije 10 miot!!!(3 rok hodowli) Cena wskazuje na hodowlę z najwyższej, pokonującej wszystkich i wszędzie PÓŁKI!
Zdjęcia rzucające na kolana - zwłaszcza młodego czerwonego...... wszyscy są synami albo wnukami...

Chyba wejdę w jednego szczeniaka!!!!:placz:

A tak na serio, to jeżeli chodzi o dziecko Umona, ojca "przepięknej pręgowanej suczki" to ja widziałam piękne jego dziecko, tylko jakby z innej parafii i z pewnością innej "przebadanej" półki

wszelkie możliwe prawa zastrzeżone, kopiowanie zabronione, krytykowanie zabronione, TO MOJE ZDJĘCIE!!!!!!!!
ACHA! ŚMIECH DOZWOLONY
Fajnie macie akiciarze! U nas, w baskach, nikt tak się nie reklamuje, a szkoda... Byłoby weselej...
pzdr.

Posted

Ech... Bardzo bym chciała, żeby wystawa specjalistyczna była pierwszą wystawą mojej Ambry (musiałaby być w klasie BABY). Ale niestety jestem wtedy poza granicami kraju. :-(
A właśnie na jakiej zasadzie jest stwarzana klasa BABY? Bo kl. szczeniąt jest zawsze... A klasa BABY? czy ktoś mi może wytłumaczyć... :) Będę dźwięczna. :razz:

Posted

[quote name='Matagi']

A w moim rankingu to jest super! ostra przystrzyżona trawa, ostry nosek, ostra sierść, czarne oko.... po prostu "szarpnięty" z lasu lisek!!!!! i chyba je jakieś zwierzątko???

Posted

Macie bardzo piekne Akity. Szkoda, ze dopiero teraz trafilem na to forum bo dalbym zdjecie swoich. Niestety, jestem teraz w polsce i nie mam jak.
Powiem jeszcze, ze Wasze psiaki sa bardziej ww typie japonskim niz amerykanskim, w Australii gdzie mieszkam rzadko spotyka sie tak ladne Akitki.
Jednak i tak kazda Akita jeest sliczna na swoj sposob!
Pozdrawiam

Posted

Przejrzalem wlasnie ten temat jak i inne o tej wspanialej rasie i dostrzeglem cos niepokojacego.
Mianowicie chodzi mi o klotnie miedzy posiadaczami tych pieknych pieskow.
Skad to sie bierze? Sa to stare polskie przywary by sie klocic?
Znam pare osob, posiadaczy Akit w miescie w ktorym mieszkam, spotykamy sie regularnie i sie przyjznimy i nie ma wsrod nas niezdrowej rywalizacji i konfliktow bo wszyscy kochamy Akity tak samo mocno a i przy rozmowach "przy piwie" w pubie nie poruszamy tylko tematow tej wspanialej rasy.
Zasmucilo mnie to, bo odwiedzilem Ojczyzne po 14 latach i spotykam nadal zachowania znane mi z czasow gdy tu mieszkalem.
Nie chce byc odebrany, ze kogos sie czepiam bo na prawde macie piekne pieski.
Pozdrawiam

Posted

Peblowicz napisał(a):
Przejrzalem wlasnie ten temat jak i inne o tej wspanialej rasie i dostrzeglem cos niepokojacego.
Mianowicie chodzi mi o klotnie miedzy posiadaczami tych pieknych pieskow.
Skad to sie bierze? Sa to stare polskie przywary by sie klocic?
Znam pare osob, posiadaczy Akit w miescie w ktorym mieszkam, spotykamy sie regularnie i sie przyjznimy i nie ma wsrod nas niezdrowej rywalizacji i konfliktow bo wszyscy kochamy Akity tak samo mocno a i przy rozmowach "przy piwie" w pubie nie poruszamy tylko tematow tej wspanialej rasy.
Zasmucilo mnie to, bo odwiedzilem Ojczyzne po 14 latach i spotykam nadal zachowania znane mi z czasow gdy tu mieszkalem.
Nie chce byc odebrany, ze kogos sie czepiam bo na prawde macie piekne pieski.
Pozdrawiam

W towarzystwie akit jest super !!!!!!!!!!!! Akiciarze to naprawde fajni ludzie, ale jak wiesz zawsze znajdzie sie jakis ewenement :) i niestety wsrod nas tez tak jest. I to jest bardzo, bardzo ale bardzo przykre !!!

Posted

Asiaczek napisał(a):
Baba jest PIĘNA!!! I niech ktoś zaprzeczy!:mad:
Mnie najbardziej podobają się te zdjęcia.
Pzdr.

Asiaczku powiedz gdzie ona taka piękna przeca widać na pierwszy rzut oka iż jest to lisek z łapanki w lesie koło domu Lilki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Musha']Asiaczku powiedz gdzie ona taka piękna przeca widać na pierwszy rzut oka iż jest to lisek z łapanki w lesie koło domu Lilki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Musha!!!:mad: :mad: :mad: Będziesz miał do czynienia z Martyną!:evil_lol: :mad: Już za 10 dni!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nie chciałabym być w Twojej skórze......:razz: :evil_lol:

Jak tam,nocleg nam juz przygotowałeś?:evil_lol: Słyszałam,że i remoncik na naszą cześć już sie robi....:evil_lol: Szykuj łóżka piętrowe...może...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Musha napisał(a):
Asiaczku powiedz gdzie ona taka piękna przeca widać na pierwszy rzut oka iż jest to lisek z łapanki w lesie koło domu Lilki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Oj, licz się ze słowami, bo Matagi to ostra dziewczyna. A jeszcze jak weźmie do pomocy Martynę, to ...hohoho...:lol:
Pzdr.

Posted

:evil_lol:

Asiaczek napisał(a):
Oj, licz się ze słowami, bo Matagi to ostra dziewczyna. A jeszcze jak weźmie do pomocy Martynę, to ...hohoho...:lol:
Pzdr.

Wióry sie posypią....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Będziemy bronic honoru Baby!!!!:mad: :mad: :mad:

Posted

będę upierdliwa, ale trudno.. musze.. zbliża się kolejny wystawowy weekend a jeszcze ogromne zaległości z poprzednich.. może ktoś uzupełnić Kraków?

Międzynarodowa wystawa w Krakowie - 24-25.06.2006, sędzia Theo Lennen (B)

psy - kl.młodzieży wynik
INOCHI-O KARERU Halne Wzgórze oc.bardzo dobra, lokata ??
Akita u Izis (FCI) YORITO oc.bardzo dobra, lokata ??
psy - kl.pośrednia wynik
HOKARI-TAKAI Halne Wzgórze
Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, CACIB, Zw.Rasy
psy - kl.otwarta wynik
ASHI Joko-Inu
CHIRU Yamamoto oc.bardzo dobra, lokata II
DAIKO Pa-Lis
EGER Porażynianka
Akita u Izis (FCI) UMON nieobecny
psy - kl.championów wynik
BIMBO Yamamoto oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
BOS Kumade oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB
suki - kl.młodzieży wynik
ARASHI Tajgeta oc.bardzo dobra, lokata I
CAMA Dolina Wiązów
IRU Halne Wzgórze
KITSUNE Halne Wzgórze oc.bardzo dobra, lokata II
KONICHIWA Halne Wzgórze
Akita u Izis (FCI) YOKO nieobecna
suki - kl.pośrednia wynik
Tycon EMI GO oc.??, lokata IV
MALWA Puchate Kreple oc.bardzo dobra
REN'AI SABI Halne Wzgórze
YOSHI Rilaf oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR, CACIB
suki - kl.otwarta wynik
BARA Yamamoto oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB
MIDORI Turzycowa Dolina
SHIRA TORI Eskimo River

Posted

[quote name='Agappe']będę upierdliwa, ale trudno.. musze.. zbliża się kolejny wystawowy weekend a jeszcze ogromne zaległości z poprzednich.. może ktoś uzupełnić Kraków?

Międzynarodowa wystawa w Krakowie - 24-25.06.2006, sędzia Theo Lennen (B)

psy - kl.młodzieży wynik
INOCHI-O KARERU Halne Wzgórze oc.bardzo dobra, lokata ?? -I
Akita u Izis (FCI) YORITO oc.bardzo dobra, lokata ?? -II
psy - kl.pośrednia wynik
HOKARI-TAKAI Halne Wzgórze -II
Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, CACIB, Zw.Rasy
psy - kl.otwarta wynik
ASHI Joko-Inu -I reszta ?
CHIRU Yamamoto oc.bardzo dobra, lokata II
DAIKO Pa-Lis
EGER Porażynianka
Akita u Izis (FCI) UMON nieobecny
psy - kl.championów wynik
BIMBO Yamamoto oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
BOS Kumade oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB
suki - kl.młodzieży wynik
ARASHI Tajgeta oc.bardzo dobra, lokata I
CAMA Dolina Wiązów
IRU Halne Wzgórze -nb
KITSUNE Halne Wzgórze oc.bardzo dobra, lokata II
KONICHIWA Halne Wzgórze
Akita u Izis (FCI) YOKO nieobecna
suki - kl.pośrednia wynik
Tycon EMI GO oc.??, lokata IV
MALWA Puchate Kreple oc.bardzo dobra
REN'AI SABI Halne Wzgórze
YOSHI Rilaf oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR, CACIB
suki - kl.otwarta wynik
BARA Yamamoto oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB
MIDORI Turzycowa Dolina
SHIRA TORI Eskimo River-nb

tyle pamiętam,ale poczekajmy na Kasię&Łukasza,ewentualnie Jolę/nie wiem,czy zapisywała wyniki,ale fotki były robione.../

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...