Matagi Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Abigail :lol: napisała: "Lilka! Czy Ty nie w drodze???:cool3: Timon dostał kość swojej wielkości coby odczepił się od mebli!!!;-) przerabiałaś to?" hiiiihiiii:evil_lol: jeszcze nie w drodze;) wyjeżdżam o 1.30 dzis w nocy:lol: ledwo wróciłam z zachodniej Polski,jade teraz na południe;) .Jak wrócę z południa,to pojadę na północny wschód,a tydzień póżniej zalicze centralna Polskę.Póżniej będzie chwila przerwy i wędrówka na północ......rozjechałam sie jakos tak.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Matagi Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Asiunia02 napisał(a):Dziekuje wszystkim !!! Strałam sie wlasnie zrobi taka delikatna. tylko teraz mam wielki problem gdzie wstawic ksiege gosci i czy zrobic tak jak jedna hodowla - "chodzaca reklama", ze tylko nie ktore posty sie wyswietlaja czy wszystkie, tak jak miałam zawsze. Chybe bede musiała dodac jakas zakładke z takimi pierdołkami ale to zespuje urok strony. Mam nad czym myslec. Mnie się również nowa strona bardziej podoba od poprzedniej! Jest jasna,czytelna.:lol: Gratulacje!!!:lol: :multi:
Matagi Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 aaaaa zapomniałam odpowiedzieć o shibach.Baba obrabiała meble tylko wtedy,kiedy akity spały i nie chciały sie z nia bawić.Kości nie mogłam dawać tylko Babie,musiałabym wszystkich obdzielić,a to groziłoby utratą głowy dla Baby.Ta maupa poszłaby do akit zabrać im kości,bo ich zapewne byłyby lepsze,zniosłaby wszystkie do jednej kupy i siedziała pilnowała.Tak zrobiła kiedyś z jabłkami,na szczęście akitom na jabłkach nie zależało,więc Baba ma głowe do dzisiaj;) :evil_lol: .Shiby ,niestety ,lubia sobie cos "przegryźć",jak shiba nie spi i sie nie bawi,czyli zajęcia nie ma,to ZAWSZE będzie szukała gryzaka.....;)
Agappe Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Asiunia gratuluje nowej strony:)) o wiele przyjemniejsza jest w oglądaniu <nie taka mroczna jak poprzednia>
Asiunia02 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Dziekuje !!! Przesułam pozdrowiania od Calineczki. Jak widac w nowym domku ma sie dobrze.
abigail Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote]Calineczka jest czerwoniutka i ma śliczne urajiro!!!!:multi: News-y z Krakowa: Psy: Utsukushi Akita u Izis- CACIB (CWC z otwartej!) Bos Kumade -Res. CACIB (wygrał w klasie championów):loveu: Wygranym i przegranym GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz idą suczki! Oczywiście zdjęć będę oczekiwać :mad: ale muszą dojść (dojechać) do swoich "domów"!
GR Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Abigail! Dobry wybralas kolor. O ile dobrze sie orientuje to chyba jest to pierwsze tak znaczace osiagniecie w tej hodowli, po tylu latach - BOB ?!?!, na wystawie miedzynarodowej, :oops:
abigail Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='GR'] No cóż....... każdy z CACIBA się cieszy!!!! No i drobne niuansiki w ocenie danej rasy.... Sam Gr wiesz że sędziowskie ocenianie to czasem rosyjska ruletka!!! Zobaczymy co rzekną naoczni świadkowie! bardzo jestem ciekawa ich relacji! ARASHI Tajgeta podobno pierwsza w klasie! :loveu: Gratulacje! tylko co z oceną????????:crazyeye: Na razie o tym jak shibki piją wodę.... no i biegają!(nauka "smyczowania"....- już się nie obraża:shake: )
Agappe Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Międzynarodowa wystawa w Krakowie - 24-25.06.2006, sędzia Theo Lennen (B) psy - kl.młodzieży wynik INOCHI-O KARERU Halne Wzgórze bdb Akita u Izis (FCI) YORITO bdb psy - kl.pośrednia wynik HOKARI-TAKAI Halne Wzgórze Akita u Izis UTSUKUSHI CWC, CACIB, BOB psy - kl.otwarta wynik ASHI Joko-Inu CHIRU Yamamoto II DAIKO Pa-Lis EGER Porażynianka Akita u Izis (FCI) UMON psy - kl.championów wynik BIMBO Yamamoto II BOS Kumade CWC, res.CACIB suki - kl.młodzieży wynik ARASHI Tajgeta bdb, I CAMA Dolina Wiązów IRU Halne Wzgórze KITSUNE Halne Wzgórze bdb, II KONICHIWA Halne Wzgórze Akita u Izis (FCI) YOKO suki - kl.pośrednia wynik Tycon EMI GO IV MALWA Puchate Kreple REN'AI SABI Halne Wzgórze YOSHI Rilaf I, CWC, CACIB suki - kl.otwarta wynik BARA Yamamoto CWC MIDORI Turzycowa Dolina SHIRA TORI Eskimo River powiedziałabym, ze dość ciekawe sędziowanie.. w kl młodzieży żadnej oc. doskonałej??
abigail Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='Agappe'] Prawda że ciekawe!!!!!?????:p
ineczka Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='Agappe']Międzynarodowa wystawa w Krakowie - 24-25.06.2006, sędzia Theo Lennen (B) psy - kl.młodzieży wynik INOCHI-O KARERU Halne Wzgórze bdb Akita u Izis (FCI) YORITO bdb psy - kl.pośrednia wynik HOKARI-TAKAI Halne Wzgórze Akita u Izis UTSUKUSHI CWC, CACIB, BOB psy - kl.otwarta wynik ASHI Joko-Inu CHIRU Yamamoto II DAIKO Pa-Lis EGER Porażynianka Akita u Izis (FCI) UMON - nieobecny psy - kl.championów wynik BIMBO Yamamoto II BOS Kumade CWC, res.CACIB suki - kl.młodzieży wynik ARASHI Tajgeta bdb, I CAMA Dolina Wiązów IRU Halne Wzgórze KITSUNE Halne Wzgórze bdb, II KONICHIWA Halne Wzgórze Akita u Izis (FCI) YOKO - nieobecna suki - kl.pośrednia wynik Tycon EMI GO IV MALWA Puchate Kreple REN'AI SABI Halne Wzgórze YOSHI Rilaf I, CWC, CACIB suki - kl.otwarta wynik BARA Yamamoto CWC MIDORI Turzycowa Dolina SHIRA TORI Eskimo River powiedziałabym, ze dość ciekawe sędziowanie.. w kl młodzieży żadnej oc. doskonałej?? tak jak zaznaczyłam YOKO oraz UMON Akita u Izis nieobecni. pozdrawiam i gratuluje wszystkim wygranym ;)
abigail Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='donya']BARA Yamamoto - ocena dosk., 1/2, CWC, res. CACIB DONYA! Ty już w domu i na forum!:crazyeye: pozdrowionka! Jak tam Wasza mała gwiazdeczka??? :loveu: Czy rzekniesz choć ociupinę o krakowskich występach? GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!!
donya Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 abigail napisał(a):DONYA! Ty już w domu i na forum!:crazyeye: pozdrowionka! Jak tam Wasza mała gwiazdeczka??? :loveu: Czy rzekniesz choć ociupinę o krakowskich występach? GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!! Nie, ja jeszcze w Krakowie u znajomych nocujemy i wracamy jutro :lol: :lol: :lol: A wystawa - różnie bywa :razz: A mała rośnie jak na drożdżach - coraz ładniejsza. A zdjęcia :shake: trudno jej zdjęcie zrobić - przeważnie trzeba za małą latać i wyjmować z paszczy to co się właśnie nawinie. :mad:
abigail Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 donya napisał(a):Nie, ja jeszcze w Krakowie u znajomych nocujemy i wracamy jutro :lol: :lol: :lol: A wystawa - różnie bywa :razz: A mała rośnie jak na drożdżach - coraz ładniejsza. A zdjęcia :shake: trudno jej zdjęcie zrobić - przeważnie trzeba za małą latać i wyjmować z paszczy to co się właśnie nawinie. :mad: Cóż, domyślam się że było "wesoło"... pozdrów od Szczecina piękny Kraków!!!:loveu:
donya Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 abigail napisał(a):pozdrów od Szczecina piękny Kraków!!!:loveu: KRAKÓW pozdrowiony :lol: :lol: :lol:
Agappe Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 donya napisał(a): A mała rośnie jak na drożdżach - coraz ładniejsza. A zdjęcia :shake: trudno jej zdjęcie zrobić - przeważnie trzeba za małą latać i wyjmować z paszczy to co się właśnie nawinie. :mad: potwierdzam!!! :)) a jakie ma ząbki i pazurki.. wróciłam od Agnieszki cała wylizana, pogryziona i podrapana ;) Anata uczyła małą jak sie bawić normalnymi pieskimi zabawkami, a Bimbonek uczył małą jak obgryzać karton.. oczywiście to drugie zajęcie było dla małej o wiele atrakcyjniejsze ;)
Akitka Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Donya: Tak mi się wydaje, że moja Ambra jest tylko nieco młodsza od Twojej Koi. Ale na etapie są tym samym... :) Też tylko latam i wyjmuje jej co raz to różniejsze rzeczy z pyszczka. :angryy: A lizanie i gryzienie to norma chociaż jakoś mnie mniej gryzie niż innych członków rodziny. Ostatnio Ambra zaskoczyła mnie, bo namiętnie moczy swoje przednie łapki w swoich miskach z wodą... ;) Może to z gorąca? :cool3:
Matagi Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Ja już w domku!:lol: Padam na nos,więc relacja będzie dopiero jutro.Fotencje też jutro,ale mam tylko panów,wszystko ma Kasia&Łukasz,przesle mi to czego ja nie mam.Sędzia sobie posędziował,ciekawie,ojjj ciekawie:roll: Idę spać,ostatnio spałam ....dwa dni temu.....:diabloti:
Asiunia02 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Ja specjalnie ze slonca szybciej zeszłam aby zobaczyc dokładniejsze wyniki a moze nawet fotorelacje a tutaj cisza :crazyeye: :crazyeye: Dzisiaj kolejna akitka z rodu Pa-Lisków opusciła granice naszego kraju :) Teraz czekamy na jej debiuty na niemieckich wystawach, prawdopodobnie na miedzynarodowej w Hanoverze bedzie, bo w tym miescie bedzie mieszkac :)
Matagi Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Asiunia02 napisał(a):Ja specjalnie ze slonca szybciej zeszłam aby zobaczyc dokładniejsze wyniki a moze nawet fotorelacje a tutaj cisza :crazyeye: :crazyeye: Dzisiaj kolejna akitka z rodu Pa-Lisków opusciła granice naszego kraju :) Teraz czekamy na jej debiuty na niemieckich wystawach, prawdopodobnie na miedzynarodowej w Hanoverze bedzie, bo w tym miescie bedzie mieszkac :) Cierpliwości;) ,za gorąco na obrabianie fotek,zrobię to wieczorkiem.;) Za to w nagrode mam dla Ciebie fotki Daiko....;) :lol:
Agappe Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 możesz mi wysłać to pozmniejszam i powklejam.. nie ma nic w tv wiec sie nudze ;p
Matagi Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Agappe napisał(a):możesz mi wysłać to pozmniejszam i powklejam.. nie ma nic w tv wiec sie nudze ;p okiej!:multi: :lol: tylko ciut później,czasu na razie mam mało....
Recommended Posts