Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Abigail :lol: napisała:

"Lilka! Czy Ty nie w drodze???:cool3: Timon dostał kość swojej wielkości coby odczepił się od mebli!!!;-) przerabiałaś to?"

hiiiihiiii:evil_lol: jeszcze nie w drodze;) wyjeżdżam o 1.30 dzis w nocy:lol: ledwo wróciłam z zachodniej Polski,jade teraz na południe;) .Jak wrócę z południa,to pojadę na północny wschód,a tydzień póżniej zalicze centralna Polskę.Póżniej będzie chwila przerwy i wędrówka na północ......rozjechałam sie jakos tak.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Dziekuje wszystkim !!! Strałam sie wlasnie zrobi taka delikatna. tylko teraz mam wielki problem gdzie wstawic ksiege gosci i czy zrobic tak jak jedna hodowla - "chodzaca reklama", ze tylko nie ktore posty sie wyswietlaja czy wszystkie, tak jak miałam zawsze.
Chybe bede musiała dodac jakas zakładke z takimi pierdołkami ale to zespuje urok strony. Mam nad czym myslec.

Mnie się również nowa strona bardziej podoba od poprzedniej! Jest jasna,czytelna.:lol: Gratulacje!!!:lol: :multi:

Posted

aaaaa zapomniałam odpowiedzieć o shibach.Baba obrabiała meble tylko wtedy,kiedy akity spały i nie chciały sie z nia bawić.Kości nie mogłam dawać tylko Babie,musiałabym wszystkich obdzielić,a to groziłoby utratą głowy dla Baby.Ta maupa poszłaby do akit zabrać im kości,bo ich zapewne byłyby lepsze,zniosłaby wszystkie do jednej kupy i siedziała pilnowała.Tak zrobiła kiedyś z jabłkami,na szczęście akitom na jabłkach nie zależało,więc Baba ma głowe do dzisiaj;) :evil_lol: .Shiby ,niestety ,lubia sobie cos "przegryźć",jak shiba nie spi i sie nie bawi,czyli zajęcia nie ma,to ZAWSZE będzie szukała gryzaka.....;)

Posted

[quote]Calineczka jest czerwoniutka i ma śliczne urajiro!!!!:multi:
News-y z Krakowa:
Psy:
Utsukushi Akita u Izis- CACIB (CWC z otwartej!)
Bos Kumade -Res. CACIB (wygrał w klasie championów):loveu:
Wygranym i przegranym GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz idą suczki!
Oczywiście zdjęć będę oczekiwać :mad: ale muszą dojść (dojechać) do swoich "domów"!

Posted

Abigail! Dobry wybralas kolor. O ile dobrze sie orientuje to chyba jest to pierwsze tak znaczace osiagniecie w tej hodowli, po tylu latach - BOB ?!?!, na wystawie miedzynarodowej, :oops:

Posted

[quote name='GR']
No cóż....... każdy z CACIBA się cieszy!!!! No i drobne niuansiki w ocenie danej rasy.... Sam Gr wiesz że sędziowskie ocenianie to czasem rosyjska ruletka!!! Zobaczymy co rzekną naoczni świadkowie! bardzo jestem ciekawa ich relacji!
ARASHI Tajgeta podobno pierwsza w klasie! :loveu: Gratulacje! tylko co z oceną????????:crazyeye:
Na razie o tym jak shibki piją wodę....

no i biegają!(nauka "smyczowania"....- już się nie obraża:shake: )

Posted

Międzynarodowa wystawa w Krakowie - 24-25.06.2006, sędzia Theo Lennen (B)

psy - kl.młodzieży wynik
INOCHI-O KARERU Halne Wzgórze bdb
Akita u Izis (FCI) YORITO bdb
psy - kl.pośrednia wynik
HOKARI-TAKAI Halne Wzgórze
Akita u Izis UTSUKUSHI CWC, CACIB, BOB
psy - kl.otwarta wynik
ASHI Joko-Inu
CHIRU Yamamoto II
DAIKO Pa-Lis
EGER Porażynianka
Akita u Izis (FCI) UMON
psy - kl.championów wynik
BIMBO Yamamoto II
BOS Kumade CWC, res.CACIB
suki - kl.młodzieży wynik
ARASHI Tajgeta bdb, I
CAMA Dolina Wiązów
IRU Halne Wzgórze
KITSUNE Halne Wzgórze bdb, II
KONICHIWA Halne Wzgórze
Akita u Izis (FCI) YOKO
suki - kl.pośrednia wynik
Tycon EMI GO IV
MALWA Puchate Kreple
REN'AI SABI Halne Wzgórze
YOSHI Rilaf I, CWC, CACIB
suki - kl.otwarta wynik
BARA Yamamoto CWC
MIDORI Turzycowa Dolina
SHIRA TORI Eskimo River

powiedziałabym, ze dość ciekawe sędziowanie.. w kl młodzieży żadnej oc. doskonałej??

Posted

[quote name='Agappe']Międzynarodowa wystawa w Krakowie - 24-25.06.2006, sędzia Theo Lennen (B)

psy - kl.młodzieży wynik
INOCHI-O KARERU Halne Wzgórze bdb
Akita u Izis (FCI) YORITO bdb
psy - kl.pośrednia wynik
HOKARI-TAKAI Halne Wzgórze
Akita u Izis UTSUKUSHI CWC, CACIB, BOB
psy - kl.otwarta wynik
ASHI Joko-Inu
CHIRU Yamamoto II
DAIKO Pa-Lis
EGER Porażynianka
Akita u Izis (FCI) UMON - nieobecny
psy - kl.championów wynik
BIMBO Yamamoto II
BOS Kumade CWC, res.CACIB
suki - kl.młodzieży wynik
ARASHI Tajgeta bdb, I
CAMA Dolina Wiązów
IRU Halne Wzgórze
KITSUNE Halne Wzgórze bdb, II
KONICHIWA Halne Wzgórze
Akita u Izis (FCI) YOKO - nieobecna
suki - kl.pośrednia wynik
Tycon EMI GO IV
MALWA Puchate Kreple
REN'AI SABI Halne Wzgórze
YOSHI Rilaf I, CWC, CACIB
suki - kl.otwarta wynik
BARA Yamamoto CWC
MIDORI Turzycowa Dolina
SHIRA TORI Eskimo River

powiedziałabym, ze dość ciekawe sędziowanie.. w kl młodzieży żadnej oc. doskonałej??

tak jak zaznaczyłam YOKO oraz UMON Akita u Izis nieobecni.
pozdrawiam i gratuluje wszystkim wygranym ;)

Posted

[quote name='donya']BARA Yamamoto - ocena dosk., 1/2, CWC, res. CACIB
DONYA! Ty już w domu i na forum!:crazyeye: pozdrowionka! Jak tam Wasza mała gwiazdeczka??? :loveu:
Czy rzekniesz choć ociupinę o krakowskich występach? GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!!

Posted

abigail napisał(a):
DONYA! Ty już w domu i na forum!:crazyeye: pozdrowionka! Jak tam Wasza mała gwiazdeczka??? :loveu:
Czy rzekniesz choć ociupinę o krakowskich występach? GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!!

Nie, ja jeszcze w Krakowie u znajomych nocujemy i wracamy jutro :lol: :lol: :lol: A wystawa - różnie bywa :razz:
A mała rośnie jak na drożdżach - coraz ładniejsza. A zdjęcia :shake: trudno jej zdjęcie zrobić - przeważnie trzeba za małą latać i wyjmować z paszczy to co się właśnie nawinie. :mad:

Posted

donya napisał(a):
Nie, ja jeszcze w Krakowie u znajomych nocujemy i wracamy jutro :lol: :lol: :lol: A wystawa - różnie bywa :razz:
A mała rośnie jak na drożdżach - coraz ładniejsza. A zdjęcia :shake: trudno jej zdjęcie zrobić - przeważnie trzeba za małą latać i wyjmować z paszczy to co się właśnie nawinie. :mad:

Cóż, domyślam się że było "wesoło"... pozdrów od Szczecina piękny Kraków!!!:loveu:

Posted

donya napisał(a):

potwierdzam!!! :)) a jakie ma ząbki i pazurki.. wróciłam od Agnieszki cała wylizana, pogryziona i podrapana ;)
Anata uczyła małą jak sie bawić normalnymi pieskimi zabawkami, a Bimbonek uczył małą jak obgryzać karton.. oczywiście to drugie zajęcie było dla małej o wiele atrakcyjniejsze ;)

Posted

Donya: Tak mi się wydaje, że moja Ambra jest tylko nieco młodsza od Twojej Koi. Ale na etapie są tym samym... :) Też tylko latam i wyjmuje jej co raz to różniejsze rzeczy z pyszczka. :angryy: A lizanie i gryzienie to norma chociaż jakoś mnie mniej gryzie niż innych członków rodziny. Ostatnio Ambra zaskoczyła mnie, bo namiętnie moczy swoje przednie łapki w swoich miskach z wodą... ;) Może to z gorąca? :cool3:

Posted

Ja już w domku!:lol: Padam na nos,więc relacja będzie dopiero jutro.Fotencje też jutro,ale mam tylko panów,wszystko ma Kasia&Łukasz,przesle mi to czego ja nie mam.Sędzia sobie posędziował,ciekawie,ojjj ciekawie:roll: Idę spać,ostatnio spałam ....dwa dni temu.....:diabloti:

Posted

Ja specjalnie ze slonca szybciej zeszłam aby zobaczyc dokładniejsze wyniki a moze nawet fotorelacje a tutaj cisza :crazyeye: :crazyeye:

Dzisiaj kolejna akitka z rodu Pa-Lisków opusciła granice naszego kraju :)
Teraz czekamy na jej debiuty na niemieckich wystawach, prawdopodobnie na miedzynarodowej w Hanoverze bedzie, bo w tym miescie bedzie mieszkac :)

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Ja specjalnie ze slonca szybciej zeszłam aby zobaczyc dokładniejsze wyniki a moze nawet fotorelacje a tutaj cisza :crazyeye: :crazyeye:

Dzisiaj kolejna akitka z rodu Pa-Lisków opusciła granice naszego kraju :)
Teraz czekamy na jej debiuty na niemieckich wystawach, prawdopodobnie na miedzynarodowej w Hanoverze bedzie, bo w tym miescie bedzie mieszkac :)

Cierpliwości;) ,za gorąco na obrabianie fotek,zrobię to wieczorkiem.;)
Za to w nagrode mam dla Ciebie fotki Daiko....;) :lol:

Posted

Agappe napisał(a):
możesz mi wysłać to pozmniejszam i powklejam.. nie ma nic w tv wiec sie nudze ;p

okiej!:multi: :lol: tylko ciut później,czasu na razie mam mało....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...