AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='Agappe']jestem ciekawa jak Wam sie to stworzenie podoba??? ja powiem tyle, ze poza akitą to jest druga rasa, w której zadziałała miłosć od pierwszego wejrzenia mimo iż uwielbiam kudłacze Jako żywo thai ridgeback! -tez parenaście lat temu zdołałam sie zauroczyć tą rasą,a własciwie zakochać i nawet marzyłam o takim pocichutku -ale wtedy było to niedosiężne marzenie,a kiedy pare lat później zobaczyłam na żywo pierwszy egzemplarz Thai'a(na wystawie w Polsce)-mogłam już spokojnie podziwiać przemiłego dziwoląga-bez przyspieszonego pulsu;) -akity skutecznie już się rozgościły i w mojej głowie ,i w sercu, i w realu:lol: a to moje ulubione foto Thai ridgebacka
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Witajcie -wróciliśmy cali i zdrowi, po 9 dniach znojnych,pełnych przygód, wrażeń,emocjii,zmęczenia,odpoczynku -szczęśliwi, bogatsi o pare doświadczeń, głupsi o pare groszy, madrzejsi o paru przyjaciół ... i ubożsi w marzenia..., bo tak naprawdę nie zdążyliśmy pomarzyć, a się zrealizowało -czy to aby nie jest jakis żart? :shake:
weihaiwej Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Witajcie z powrotem! Stęskniliśmy się za Wami! I jesteśmy spragnieni wrażeń, opowieści i zdjęć :) Całusy:buzi:
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 :multi: :lol: Witam wszystkich jeszcze raz b.b.b.serdecznie :lol: :multi: :lol: :lol: :multi: :lol: :lol::lol: -proszę o niezbyt wnikliwe interpretowanie (w poście poprzednim)powitania:oops: tak już bardzo chciałam wczoraj powklejać dla Was trochę fotek,ale odrabianie zaległości w korenspondencji zatrzymały mnie dłużej,niż planowałam,(tudzież obróbka fotek)a tu,na dgm,znalazłam się już nad ranem i dobrze,że przegoniła mnie od komputera burza,bo nie wiem dokąd,taki nastrój i ten rodzaj weny twórczej,by mnie zaprowadził...:shake: Wszystkim b.serdecznie dziękuję za trzymanie kciuków i wiarę w nasze akitki :lol: :multi: :lol: :multi::lol::multi: (oczywiście tym,wszystkim,którzy trzymali i wierzyli) Weijhaiwej -dziękuję szczególnie- za miły kontakt smskowy i za wszelkie pośrednictwo,także tu z Wami-:multi: Kasia&Łukasz- [SIZE=4]cieszę się,że Inochi zrobił Wam prezent ślubny swym zwycięstwem:multi: i jeszcze raz(tu wytłumacze sie pozostałym dogomaniakom,że juz poprzez Weijhaiwej składałam K&Ł życzenia)życzę Wam wspaniałego życia pełnego przygód,które się dobrze kończą:multi: [SIZE=1]i tak,jak napisała Abigail-wspólnych marzeń,a na deser ich realizacji:multi: no i ZDROWIA!!! [SIZE=1]teraz tylko te fotki,ale wieczorem będzie dużo z akitkami:lol: -obiecuję
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 weihaiwej napisał(a):Witajcie z powrotem! Stęskniliśmy się za Wami! I jesteśmy spragnieni wrażeń, opowieści i zdjęć :) Całusy:buzi: cześć Agatko i również:buzi: -opowieści będa w odcinkach,zanim inne tematy nie oddalą wspomnień,a zdjęć będzie dużo,dużo:lol: cala podróz a i wystawa były niezwykle romantyczne,właściwie niewiadomo,od czego zacząć:lol: -najlepiej byłoby po kolei:lol: ,ale to chyba niektórych by znudziło,pa do wieczora,bo teraz mam trochę obowiązków.
Kasia_i_Łukasz Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Jolu i Leszku witajcie w domku!! :calus: Jeszcze raz bardzo dziękujemy Wam za życzenia a Inochiemu za zwycięstwo. Jolu teraz napewno Wam nie odpuścimy, bo jesteśmy tak spragnieni Waszy opowieści, wrażeń, przygód, zdjęć!! Już nie mogę doczekać się dzisiejszego wieczoru :lol: ps. romantyczne fotki na mostku - bajeczne :loveu: Asiunia, bardzo dziękujemy Wam za życzenia. Cieszę się, że wkońcu ja mogę coś zrobić dla Ciebie. Postaram się zrobić DAIKO chociaż jedną dobrą fotkę, choć to może być trudne, i nie mam tu na myśli fotografowanego, lecz fotografkę ze swoim nowym aparatem, która jak przystało na prawdziwą blondynkę nawet z menu w języku polskim ma problemy :evil_lol:
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Mam chwilke czasu to spróbuję już wstawić pare fotek z klasy młodziezy -wystawyVII Specjalistycznej Ras Japońskich w Europie,w Helsinkach-tak brzmicała nazwa:lol: nie wiem,czy będe miała czas wypisac pieski wraz z rodzicielami,ale może zeskanuję z katalogu -to da niektórym pewein obraz-zainteresowanym rodowodami danych piesków. FUJIYAMA GO Fujitaen imp.z jap.do hodowli Tartagal's -Finlandia GOSHI GO Yahata Kensha -imp.jap,do hodowli Shun'you Kensha-hiszpania KAMINARI Halne Wzgórze -imp.z Polski:lol: do hodowli Yasamashisha -Szwecja;) -przykro mi ,bo średnio prezentowany(co mnie trochę zdziwiło i trudno było zrobić jemu dobrą fotke,zresztą ,jak większości prezentowanych piesków,poza tym oceny trwały b.długo i psiaki meczyło stanie cały czas w postawie:-( -myslę,że wszyscy wiedza ,jak wiele zależy od pokazania psa i jego kondycji w danym momencie,a Kaminari też właśnie był po zrzuceniu włosa Kintos TATEISHI AKKAN TSUKO-imp.z Norwegii do hodowli estońskiej(hodowla Kintos -słynna strona Britt's akita Page z slynnymi linkami-miałam przyjemnośc poznać przemiłą właścicielkę tej hodowli:lol: ) INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze-akurat pod bacznym okiem sedziego KAWAKITY Yusuke (b.mi się podoba -KAWAKITA- tak miała na imie nasza prekursorka -biała suczka,którą czule wspominamy-jak doczytałam się,kto będzie sedziował -tymbardziej zachciałam byc na tej wystawie - i to był pierwszy "znak") Migawki z niecałej stawki,myślę,że już wiecie,który pies jest który;) ten pan w czerwonej kamizelki to Włoch,który następnego dnia na europejskiej prezentował psa i suczkę w klasie mlodzieży -rodzeństwo po TOGOKKUNIE-bliższe info przy okazji relacji z eurpejskiej:lol: a to już na lokatach,oceny dosk.uzysakli GOSHI iINOCHI -pozostałe pieski b.db.,piesek z Kintos znalazł się poza lokatami pieski z oc.dosk.:lol: w klasie młodziezy wystąpiło 5 psów-2 oceny doskonałe,w klasie pośredniej 4 psiaki-3 obecne ,żaden dosk,2 b.db.,jeden db.,w klasie otwartej 7 psów-1 dosk.!-pozostałe b.db.w klasie Championow 5 psów i tylko 2 dosk.! Reasumując -na 20 obecnych psów z wszystkich klas -5 dosk. w tym nasz INOCHI :lol: ,czyli kl.poś.,otw. i champ.-15 psów -tylko -3 dosk.!!!!!!!! a INOCHI to smarkacz,ledwo skończył 9,5 miesiąca!
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 jeszcze 2 fotki mi umknęły,więc je wstawiam:lol:
Kasia_i_Łukasz Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Jolu aż mnie znowu serducho ścisnęło :loveu: Wiesz, że ja od początku bardzo kibicowałam Inochi'emu i głęboko w to wierzę, że jeszcze nieraz będziemy mogli być z niego tak dumni!! Jeszcze tylko 7 dni i ciocia Kasia znowu będzie mogła wymyziać swojego ulubieńca :lol:
donya Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Jolu witam po zagranicznych wojażach i jeszcze raz gratuluję :lol: :lol: :lol: Fotki świetne - nareszcie coś widać :multi: :lol: :lol: :lol:
Agappe Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 zjadłaś 1 psa..0.5h zajeło mi znalezienie go na tych 58 stronach :/Kasia_i_Łukasz napisał(a):Kochani podaję stawkę na Kraków, jeżeli kogoś pominęłam, to przepraszam, ale nie było łatwo szukać na liście ułożonej alfabetycznie wg nazwisk wystawców ;) Akita, suka, młodzieży - ARASHI Tajgeta Akita, suka, młodzieży - CAMA Dolina Wiązów Akita, suka, młodzieży - IRU Halne Wzgórze Akita, suka, młodzieży - KITSUNE Halne Wzgórze Akita, suka, młodzieży - KONNICHI-WA Halne Wzgórze Akita, suka, młodzieży - Akita u Izis (FCI) YOKO Akita, suka, pośrednia - REN'AI SABI Halne Wzgórze (FCI) Akita, suka, pośrednia - MALWA Puchate Kreple Akita, suka, pośrednia - Tycon EMI GO Akita, suka, pośrednia - YOSHI Rilaf Akita, suka, otwarta - BARA Yamamoto Akita, suka, otwarta - MIDORI Turzycowa Dolina Akita, suka, otwarta - SHIRA TORI Eskimo River Akita, pies, młodzieży - INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze Akita, pies, młodzieży - Akita u Izis (FCI) YORITO Akita, pies, pośrednia - HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze Akita, pies, pośrednia - Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI Akita, pies, otwarta - ASHI Joko-Inu Akita, pies, otwarta - CHIRU Yamamoto Akita, pies, otwarta - DAIKO Pa-Lis Akita, pies, otwarta - EGER Porażynianka Akita, pies, otwarta - Akita u Izis (FCI) UMON Akita, pies, championów - BIMBO Yamamoto Akita, pies, championów - BOS Kumade
Agappe Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 i mam jeszcze jedno pytanie.. pisze sie CZANAJ czy CZENAJ Roal???? Ja do tej pory byłam przekonana, ze CZENAJ, ale patrze, że w kazdym katalogu który mam jest CZANAJ.. :roll: :roll: :roll: :roll: help
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Przedstawię suczki,które wystapiły w kl.mł. na Specj.wyst.Ras Japońskich,suczek było 10!!!! a oceny suczek w kl.mlodzieży trwały ok.godziny ,sędzia Kawakita Yusuke na każdego ocenianego psa/suczkę przeznaczał ok.5 minut(ocenianie zaczęlo się o 10.00 -było 61 akit -może 3-4 nieobecne-ocenianie skończyło się o godz.14.30) - Kawakita b.dokładnie kazdego psa/suczke obmacywał,a potem oglądał z wszystkich stron i zapisywał -miałam wrażenie,że w swoim kajeciku,a potem to było przeniesione w karte ocen. Zdejęcia suczek są wg.kolejnosci oceniania i od razu podaję oceny kazdej suczki,wrzucam po kilka zdjęć kazdej suczki byscie mogli sobie w miarę dokładnie kazdą obejrzeć:lol: AK-INU-BAS I-MA-RU EIKOU NO HOSHI z Norwegii -doskonała Zw.MŁ ,lokata I ELMONTE'S D'OKURIMONO -suczka z Rosji-dobra FUKURI GO IZ OTCHEGO DOMA z Rosji -Bardzo dobra KAAKKOMAEN EMIKO -Finlandia -Bardzo dobra KAMI Halne Wzgórze -Doskonała ,lokata III KOISAKURA GO YAHATA KENSHA -imp.jap-Hiszpania-Bardzo dobra NIAGARA MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze -Doskonała,lokata II
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 CD. YUKIGUNI NO TSUYADANE GO -Finladia-Bardzo dobra YUKIGUNI NO TSUAGOTO GO (siostra suczki na fotkach wyżej)-Finlandia-Bardzo dobra ta suczka po oględzinach z bliska była bardzo obrażona na sędziego,nie dało sie jej już potem zrobic fajnej fotki,ale za to ma ładną fotke jak odpoczywa po oględzinach:lol: YUMENOSHIMA NO WAKANA GO -imp.z Holandii do Szwecji-Bardzo dobra -ja myślałam,ż eta suczka jest faworytką -co prawda nie widziałam jej w ruchu,moze pyszczek zbyt ciemny,jak na ten wiek?-co sądzicie? pani,która ją wystawia-jej właścielka- jest wlaścicielką hodowli AMATERASO (Szwecja) i jej piesek,z jej hodowli-AMATERASO No IDA-TEN -ystawiony w championach -uzyskał lok.I,BOS,BOB i BiS całej Specj.Wystawy Ras Japonskich!!!! Zobaczcie,jaka dama z tej suczki,jak sobie zasłonila ogonkiem pupę:lol: a może ten ogonek taki sprytny,nazbyt sprytny zaważyl na ocenie To są wszystkie suczki No i wybor z 3 doskonałych a potem lokaty: ufff!!!! -trochę to zajęło mi czasu,a mam jeszcze tyle fotek,może jutro,moze pojutrze,do usłyszenia
Agappe Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 hmm patrząc na te zdjecia to niektóre suiczki wydają sie być skrzywdzone oceną.. na wiekszości wystaw w Polsce pewie wszystkie, albo prawie wszystkie dostałyby oc.doskonałą (chociaż ja osobiście wolałabym, zeby sędziowie uzywali pełnej skali ocen) fotorelacja wspaniała!! czekam na wiecej :)
Patka Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 a ja mam poboczne pytanie na wielu fotkach zauwazyłam przebarwienia czy akity nie powinny mieć "czytego koloru"?? np tu i tu niezbyt to wygląda jak dla mnie :-?
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Agappe napisał(a):hmm patrząc na te zdjecia to niektóre suiczki wydają sie być skrzywdzone oceną.. na wiekszości wystaw w Polsce pewie wszystkie, albo prawie wszystkie dostałyby oc.doskonałą (chociaż ja osobiście wolałabym, zeby sędziowie uzywali pełnej skali ocen) fotorelacja wspaniała!! czekam na wiecej :) -staralismy sie bardzo ,byscie mogli coś tez obejrzec,przynajmniej w tych klasach,w których my startowaliśmy,Zuzanna b.dzielnie w miare możności fotografowała-aparat z lampa błyskowa ma zawsze b.słaby zasięg ,wiec fotki są kiepskie,niedawno zmieniłam aparat na dużo lepszy,a teraz widze,że jeszcze musze się dorobić lepszej lampy blyskowej,by w przyszlości fotorelacje były jeszcze lepsze:lol: sporo zdjęc,musiałam polepszyć,wyostrzyć-to było dużo pracy-ale dla Was naprawde warto!!!,no i dla akit! nie wytrzymam i jeszcze dziś wkleję fotki z kl.mł.piesków z europejskiej,kto chce niech czeka,za pół godziny bedą
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Patka napisał(a):a ja mam poboczne pytanie na wielu fotkach zauwazyłam przebarwienia czy akity nie powinny mieć "czytego koloru"?? np tu i tu niezbyt to wygląda jak dla mnie :-? to jest mlodzież i większośc jest albo w fazie wylinki,jak ta suczka wyżej,albo tuż przed pierwszą największą wymianą włosa z szczenięcej na dorosłą,te popielate przebarwienia to szary podszerstek,który ma większośc szczeniąt akit-dopiero teraz go zgubią i wyrośnie im już biały,niektórzy myślą,że to brud
Agappe Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Patka napisał(a):a ja mam poboczne pytanie na wielu fotkach zauwazyłam przebarwienia czy akity nie powinny mieć "czytego koloru"?? np tu i tu niezbyt to wygląda jak dla mnie :-? mówisz o tych ciemnych plamach?? jesli tak to zwróć uwage, że to jest młodzież.. podszerstek szczeniecy jest w kolorze szarym.. dopiero po pierwszej wylince kolor jest czysty
Agappe Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Prosiłabym Was o uzupełnienie wyników: Krajowa wystawa w Lublinie - 11.06.2006, Ewa Szeliga-Szeremeta (PL) psy - kl.młodzieży wynik ISSUN BOSHI Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., zw.Rasy suki - kl.młodzieży wynik Kajtsu No OKASHI-GO nieobecna KITSUNE Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I Akita u Izis YASU oc.doskonała, med.srebrny, lokata II suki - kl.pośrednia wynik SHIRA TORI Eskimo River ??? suki - kl.otwarta wynik FUJIN Yamamoto oc.doskonala, med.złoty, lokata I, ?? MIDORI Rurzycowa Dolina oc.doskonała, med.srebrny, lokata II Krajowa wystawa w Raciborzu- 11.06.2006, Magdalena Musiał (PL) psy - kl.młodzieży wynik BAKINORI-BASHIR Lisia Przełecz suki - kl.młodzieży wynik IRU Halne Wzgórze oc.bardzo dobra, lokata I suki - kl.pośrednia wynik MALWA Puchate Kreple ??? suki - kl.otwarta wynik MIJA SAWA Turzycowa Dolna ??? Krajowa wystawa w Kaliszu - 11.06.2006, Maciej Kozber (PL) psy - kl.młodzieży wynik OMOSHIROI Co Ty na To psy - kl.pośrednia wynik GAL Porażynianka psy - kl.otwarta wynik CZANDOR Porażynianka psy - kl.championów wynik BOS Kumade oc.doskonała, med.srebrny, lokata II RENGOKU de la Vallee Des Dragons Sacres oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, Zw.Rasy suki - kl.młodzieży wynik CAMA DOlina Wiązów suki - kl.pośrednia wynik DAICHI Omono Gawa oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR SEIKO Eskimo River suki - kl.otwarta wynik FIDZI Roal U-TSUSHI Rilaf Krajowa wystawa w Wałbrzychu - 04.06.2006, Mariola semik (PL) psy - kl.młodzieży wynik INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., NJwR, Zw.Rasy psy - kl.otwarta wynik ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze suki - kl.młodzieży wynik IRU Halne Wzgórze nieobecna KAMI Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł. suki - kl.otwarta wynik SARA z Grodzkiego Zakątka
AKITY-HalneWzgórze Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 no to przedstawiam pieski występujące w kl.mł. na Europejskiej Wystawie w Helsinkach: FUJIYAMA GO FUJIATEN -imp.jap-Finlandia-Doskonały IV GOSHI GO YAHATA KENSHA imp.jap-Hiszpania-Doskonały,lokata II NIPPON SUN YABAN -Włochy(wł.Mattia Cappelli)-doskonała III KAMINARI Halne Wzgórze -Szwecja -Bardzo Dobra INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze-Polska -Doskonała, lokata I,Młodzieżowy Zwycięzca Europy ,r-CAC:lol:
Asiaczek Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Jeszcze raz - brawo Halniaczki! :terazpol::buzi: Pzdr.
Recommended Posts