Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agappe']jestem ciekawa jak Wam sie to stworzenie podoba??? ja powiem tyle, ze poza akitą to jest druga rasa, w której zadziałała miłosć od pierwszego wejrzenia mimo iż uwielbiam kudłacze

Jako żywo thai ridgeback! -tez parenaście lat temu zdołałam sie zauroczyć tą rasą,a własciwie zakochać i nawet marzyłam o takim pocichutku -ale wtedy było to niedosiężne marzenie,a kiedy pare lat później zobaczyłam na żywo pierwszy egzemplarz Thai'a(na wystawie w Polsce)-mogłam już spokojnie podziwiać przemiłego dziwoląga-bez przyspieszonego pulsu;) -akity skutecznie już się rozgościły i w mojej głowie ,i w sercu, i w realu:lol:

a to moje ulubione foto Thai ridgebacka

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie

-wróciliśmy cali i zdrowi,
po 9 dniach znojnych,pełnych przygód,
wrażeń,emocjii,zmęczenia,odpoczynku
-szczęśliwi,
bogatsi o pare doświadczeń,
głupsi o pare groszy,
madrzejsi o paru przyjaciół ...
i ubożsi w marzenia...,
bo tak naprawdę nie zdążyliśmy pomarzyć,
a się zrealizowało
-czy to aby nie jest jakis żart?
:shake:

Posted

:multi: :lol: Witam wszystkich jeszcze raz b.b.b.serdecznie :lol: :multi: :lol: :lol: :multi: :lol: :lol::lol:
-proszę o niezbyt wnikliwe interpretowanie (w poście poprzednim)powitania:oops:
tak już bardzo chciałam wczoraj powklejać dla Was trochę fotek,ale odrabianie zaległości w korenspondencji zatrzymały mnie dłużej,niż planowałam,(tudzież obróbka fotek)a tu,na dgm,znalazłam się już nad ranem i dobrze,że przegoniła mnie od komputera burza,bo nie wiem dokąd,taki nastrój i ten rodzaj weny twórczej,by mnie zaprowadził...:shake:
Wszystkim b.serdecznie dziękuję za trzymanie kciuków i wiarę w nasze akitki

:lol: :multi: :lol: :multi::lol::multi:

(oczywiście tym,wszystkim,którzy trzymali i wierzyli)

Weijhaiwej -dziękuję szczególnie- za miły kontakt smskowy i za wszelkie pośrednictwo,także tu z Wami-:multi:

Kasia&Łukasz- [SIZE=4]cieszę się,że Inochi zrobił Wam prezent ślubny swym zwycięstwem:multi: i jeszcze raz(tu wytłumacze sie pozostałym dogomaniakom,że juz poprzez Weijhaiwej składałam K&Ł życzenia)życzę Wam wspaniałego życia pełnego przygód,które się dobrze kończą:multi: [SIZE=1]i tak,jak napisała Abigail-wspólnych marzeń,a na deser ich realizacji:multi: no i ZDROWIA!!!

[SIZE=1]teraz tylko te fotki,ale wieczorem będzie dużo z akitkami:lol: -obiecuję

Posted

weihaiwej napisał(a):
Witajcie z powrotem! Stęskniliśmy się za Wami!
I jesteśmy spragnieni wrażeń, opowieści i zdjęć :)
Całusy:buzi:

cześć Agatko i również:buzi: -opowieści będa w odcinkach,zanim inne tematy nie oddalą wspomnień,a zdjęć będzie dużo,dużo:lol: cala podróz a i wystawa były niezwykle romantyczne,właściwie niewiadomo,od czego zacząć:lol: -najlepiej byłoby po kolei:lol: ,ale to chyba niektórych by znudziło,pa do wieczora,bo teraz mam trochę obowiązków.

Posted

Jolu i Leszku witajcie w domku!! :calus:

Jeszcze raz bardzo dziękujemy Wam za życzenia a Inochiemu za zwycięstwo.
Jolu teraz napewno Wam nie odpuścimy, bo jesteśmy tak spragnieni Waszy opowieści, wrażeń, przygód, zdjęć!! Już nie mogę doczekać się dzisiejszego wieczoru :lol:
ps. romantyczne fotki na mostku - bajeczne :loveu:

Asiunia, bardzo dziękujemy Wam za życzenia.
Cieszę się, że wkońcu ja mogę coś zrobić dla Ciebie. Postaram się zrobić DAIKO chociaż jedną dobrą fotkę, choć to może być trudne, i nie mam tu na myśli fotografowanego, lecz fotografkę ze swoim nowym aparatem, która jak przystało na prawdziwą blondynkę nawet z menu w języku polskim ma problemy :evil_lol:

Posted

Mam chwilke czasu to spróbuję już wstawić pare fotek z klasy młodziezy -wystawyVII Specjalistycznej Ras Japońskich w Europie,w Helsinkach-tak brzmicała nazwa:lol:
nie wiem,czy będe miała czas wypisac pieski wraz z rodzicielami,ale może zeskanuję z katalogu -to da niektórym pewein obraz-zainteresowanym rodowodami danych piesków.

FUJIYAMA GO Fujitaen imp.z jap.do hodowli Tartagal's -Finlandia

GOSHI GO Yahata Kensha -imp.jap,do hodowli Shun'you Kensha-hiszpania

KAMINARI Halne Wzgórze -imp.z Polski:lol: do hodowli Yasamashisha -Szwecja;) -przykro mi ,bo średnio prezentowany(co mnie trochę zdziwiło i trudno było zrobić jemu dobrą fotke,zresztą ,jak większości prezentowanych piesków,poza tym oceny trwały b.długo i psiaki meczyło stanie cały czas w postawie:-( -myslę,że wszyscy wiedza ,jak wiele zależy od pokazania psa i jego kondycji w danym momencie,a Kaminari też właśnie był po zrzuceniu włosa

Kintos TATEISHI AKKAN TSUKO-imp.z Norwegii do hodowli estońskiej(hodowla Kintos -słynna strona Britt's akita Page z slynnymi linkami-miałam przyjemnośc poznać przemiłą właścicielkę tej hodowli:lol: )

INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze-akurat pod bacznym okiem sedziego KAWAKITY Yusuke (b.mi się podoba -KAWAKITA- tak miała na imie nasza prekursorka -biała suczka,którą czule wspominamy-jak doczytałam się,kto będzie sedziował -tymbardziej zachciałam byc na tej wystawie - i to był pierwszy "znak")

Migawki z niecałej stawki,myślę,że już wiecie,który pies jest który;)

ten pan w czerwonej kamizelki to Włoch,który następnego dnia na europejskiej prezentował psa i suczkę w klasie mlodzieży -rodzeństwo po TOGOKKUNIE-bliższe info przy okazji relacji z eurpejskiej:lol:

a to już na lokatach,oceny dosk.uzysakli GOSHI iINOCHI -pozostałe pieski b.db.,piesek z Kintos znalazł się poza lokatami

pieski z oc.dosk.:lol:

w klasie młodziezy wystąpiło 5 psów-2 oceny doskonałe,w klasie pośredniej 4 psiaki-3 obecne ,żaden dosk,2 b.db.,jeden db.,w klasie otwartej 7 psów-1 dosk.!-pozostałe b.db.w klasie Championow 5 psów i tylko 2 dosk.!
Reasumując -na 20 obecnych psów z wszystkich klas -5 dosk. w tym nasz INOCHI :lol: ,czyli kl.poś.,otw. i champ.-15 psów -tylko -3 dosk.!!!!!!!!
a INOCHI to smarkacz,ledwo skończył 9,5 miesiąca!

Posted

Jolu aż mnie znowu serducho ścisnęło :loveu: Wiesz, że ja od początku bardzo kibicowałam Inochi'emu i głęboko w to wierzę, że jeszcze nieraz będziemy mogli być z niego tak dumni!!

Jeszcze tylko 7 dni i ciocia Kasia znowu będzie mogła wymyziać swojego ulubieńca :lol:

Posted

Jolu witam po zagranicznych wojażach i jeszcze raz gratuluję :lol: :lol: :lol:
Fotki świetne - nareszcie coś widać :multi: :lol: :lol: :lol:

Posted

zjadłaś 1 psa..0.5h zajeło mi znalezienie go na tych 58 stronach :/

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Kochani podaję stawkę na Kraków, jeżeli kogoś pominęłam, to przepraszam, ale nie było łatwo szukać na liście ułożonej alfabetycznie wg nazwisk wystawców ;)

Akita, suka, młodzieży - ARASHI Tajgeta
Akita, suka, młodzieży - CAMA Dolina Wiązów
Akita, suka, młodzieży - IRU Halne Wzgórze
Akita, suka, młodzieży - KITSUNE Halne Wzgórze
Akita, suka, młodzieży - KONNICHI-WA Halne Wzgórze
Akita, suka, młodzieży - Akita u Izis (FCI) YOKO

Akita, suka, pośrednia - REN'AI SABI Halne Wzgórze (FCI)
Akita, suka, pośrednia - MALWA Puchate Kreple
Akita, suka, pośrednia - Tycon EMI GO

Akita, suka, pośrednia - YOSHI Rilaf

Akita, suka, otwarta - BARA Yamamoto
Akita, suka, otwarta - MIDORI Turzycowa Dolina
Akita, suka, otwarta - SHIRA TORI Eskimo River

Akita, pies, młodzieży - INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze
Akita, pies, młodzieży - Akita u Izis (FCI) YORITO

Akita, pies, pośrednia - HOKORI-TAKAI Halne Wzgórze
Akita, pies, pośrednia - Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI

Akita, pies, otwarta - ASHI Joko-Inu
Akita, pies, otwarta - CHIRU Yamamoto
Akita, pies, otwarta - DAIKO Pa-Lis
Akita, pies, otwarta - EGER Porażynianka
Akita, pies, otwarta - Akita u Izis (FCI) UMON

Akita, pies, championów - BIMBO Yamamoto
Akita, pies, championów - BOS Kumade

Posted

i mam jeszcze jedno pytanie.. pisze sie CZANAJ czy CZENAJ Roal???? Ja do tej pory byłam przekonana, ze CZENAJ, ale patrze, że w kazdym katalogu który mam jest CZANAJ.. :roll: :roll: :roll: :roll: help

Posted

Przedstawię suczki,które wystapiły w kl.mł. na Specj.wyst.Ras Japońskich,suczek było 10!!!! a oceny suczek w kl.mlodzieży trwały ok.godziny ,sędzia Kawakita Yusuke na każdego ocenianego psa/suczkę przeznaczał ok.5 minut(ocenianie zaczęlo się o 10.00 -było 61 akit -może 3-4 nieobecne-ocenianie skończyło się o godz.14.30) - Kawakita b.dokładnie kazdego psa/suczke obmacywał,a potem oglądał z wszystkich stron i zapisywał -miałam wrażenie,że w swoim kajeciku,a potem to było przeniesione w karte ocen.

Zdejęcia suczek są wg.kolejnosci oceniania i od razu podaję oceny kazdej suczki,wrzucam po kilka zdjęć kazdej suczki byscie mogli sobie w miarę dokładnie kazdą obejrzeć:lol:

AK-INU-BAS I-MA-RU EIKOU NO HOSHI z Norwegii -doskonała Zw.MŁ ,lokata I

ELMONTE'S D'OKURIMONO -suczka z Rosji-dobra

FUKURI GO IZ OTCHEGO DOMA z Rosji -Bardzo dobra

KAAKKOMAEN EMIKO -Finlandia -Bardzo dobra

KAMI Halne Wzgórze -Doskonała ,lokata III

KOISAKURA GO YAHATA KENSHA -imp.jap-Hiszpania-Bardzo dobra

NIAGARA MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze -Doskonała,lokata II

Posted

CD.

YUKIGUNI NO TSUYADANE GO -Finladia-Bardzo dobra

YUKIGUNI NO TSUAGOTO GO (siostra suczki na fotkach wyżej)-Finlandia-Bardzo dobra

ta suczka po oględzinach z bliska była bardzo obrażona na sędziego,nie dało sie jej już potem zrobic fajnej fotki,ale za to ma ładną fotke jak odpoczywa po oględzinach:lol:

YUMENOSHIMA NO WAKANA GO -imp.z Holandii do Szwecji-Bardzo dobra
-ja myślałam,ż eta suczka jest faworytką -co prawda nie widziałam jej w ruchu,moze pyszczek zbyt ciemny,jak na ten wiek?-co sądzicie?
pani,która ją wystawia-jej właścielka- jest wlaścicielką hodowli AMATERASO (Szwecja) i jej piesek,z jej hodowli-AMATERASO No IDA-TEN -ystawiony w championach -uzyskał lok.I,BOS,BOB i BiS całej Specj.Wystawy Ras Japonskich!!!!

Zobaczcie,jaka dama z tej suczki,jak sobie zasłonila ogonkiem pupę:lol:
a może ten ogonek taki sprytny,nazbyt sprytny zaważyl na ocenie

To są wszystkie suczki

No i wybor z 3 doskonałych a potem lokaty:

ufff!!!!
-trochę to zajęło mi czasu,a mam jeszcze tyle fotek,może jutro,moze pojutrze,do usłyszenia

Posted

hmm patrząc na te zdjecia to niektóre suiczki wydają sie być skrzywdzone oceną.. na wiekszości wystaw w Polsce pewie wszystkie, albo prawie wszystkie dostałyby oc.doskonałą (chociaż ja osobiście wolałabym, zeby sędziowie uzywali pełnej skali ocen)

fotorelacja wspaniała!! czekam na wiecej :)

Posted

a ja mam poboczne pytanie na wielu fotkach zauwazyłam przebarwienia czy akity nie powinny mieć "czytego koloru"?? np tu i tu

niezbyt to wygląda jak dla mnie :-?

Posted

Agappe napisał(a):
hmm patrząc na te zdjecia to niektóre suiczki wydają sie być skrzywdzone oceną.. na wiekszości wystaw w Polsce pewie wszystkie, albo prawie wszystkie dostałyby oc.doskonałą (chociaż ja osobiście wolałabym, zeby sędziowie uzywali pełnej skali ocen)

fotorelacja wspaniała!! czekam na wiecej :)

-staralismy sie bardzo ,byscie mogli coś tez obejrzec,przynajmniej w tych klasach,w których my startowaliśmy,Zuzanna b.dzielnie w miare możności fotografowała-aparat z lampa błyskowa ma zawsze b.słaby zasięg ,wiec fotki są kiepskie,niedawno zmieniłam aparat na dużo lepszy,a teraz widze,że jeszcze musze się dorobić lepszej lampy blyskowej,by w przyszlości fotorelacje były jeszcze lepsze:lol: sporo zdjęc,musiałam polepszyć,wyostrzyć-to było dużo pracy-ale dla Was naprawde warto!!!,no i dla akit!
nie wytrzymam i jeszcze dziś wkleję fotki z kl.mł.piesków z europejskiej,kto chce niech czeka,za pół godziny bedą

Posted

Patka napisał(a):
a ja mam poboczne pytanie na wielu fotkach zauwazyłam przebarwienia czy akity nie powinny mieć "czytego koloru"?? np tu i tu

to jest mlodzież i większośc jest albo w fazie wylinki,jak ta suczka wyżej,albo tuż przed pierwszą największą wymianą włosa z szczenięcej na dorosłą,te popielate przebarwienia to szary podszerstek,który ma większośc szczeniąt akit-dopiero teraz go zgubią i wyrośnie im już biały,niektórzy myślą,że to brud

Posted

Patka napisał(a):

mówisz o tych ciemnych plamach?? jesli tak to zwróć uwage, że to jest młodzież.. podszerstek szczeniecy jest w kolorze szarym.. dopiero po pierwszej wylince kolor jest czysty

Posted

Prosiłabym Was o uzupełnienie wyników:
Krajowa wystawa w Lublinie - 11.06.2006, Ewa Szeliga-Szeremeta (PL)
psy - kl.młodzieży wynik
ISSUN BOSHI Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., zw.Rasy
suki - kl.młodzieży wynik
Kajtsu No OKASHI-GO nieobecna
KITSUNE Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I
Akita u Izis YASU oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
suki - kl.pośrednia wynik
SHIRA TORI Eskimo River ???
suki - kl.otwarta wynik
FUJIN Yamamoto oc.doskonala, med.złoty, lokata I, ??
MIDORI Rurzycowa Dolina oc.doskonała, med.srebrny, lokata II

Krajowa wystawa w Raciborzu- 11.06.2006, Magdalena Musiał (PL)

psy - kl.młodzieży wynik
BAKINORI-BASHIR Lisia Przełecz
IRU Halne Wzgórze oc.bardzo dobra, lokata I
MALWA Puchate Kreple ???
suki - kl.otwarta wynik
MIJA SAWA Turzycowa Dolna ???

Krajowa wystawa w Kaliszu - 11.06.2006, Maciej Kozber (PL)
psy - kl.młodzieży wynik
OMOSHIROI Co Ty na To
psy - kl.pośrednia wynik
GAL Porażynianka
psy - kl.otwarta wynik
CZANDOR Porażynianka
psy - kl.championów wynik
BOS Kumade oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
RENGOKU de la Vallee Des Dragons Sacres oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, Zw.Rasy
CAMA DOlina Wiązów
DAICHI Omono Gawa oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR
SEIKO Eskimo River
suki - kl.otwarta wynik
FIDZI Roal
U-TSUSHI Rilaf

Krajowa wystawa w Wałbrzychu - 04.06.2006, Mariola semik (PL)
psy - kl.młodzieży wynik
INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., NJwR, Zw.Rasy
psy - kl.otwarta wynik
ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze
IRU Halne Wzgórze nieobecna
KAMI Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł.
suki - kl.otwarta wynik
SARA z Grodzkiego Zakątka

Posted

no to przedstawiam pieski występujące w kl.mł. na Europejskiej Wystawie w Helsinkach:

FUJIYAMA GO FUJIATEN -imp.jap-Finlandia-Doskonały IV

GOSHI GO YAHATA KENSHA imp.jap-Hiszpania-Doskonały,lokata II

NIPPON SUN YABAN -Włochy(wł.Mattia Cappelli)-doskonała III

KAMINARI Halne Wzgórze -Szwecja -Bardzo Dobra

INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze-Polska -Doskonała,
lokata I,Młodzieżowy Zwycięzca Europy ,r-CAC:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...