Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agappe']Lila... żyjesz??? a gdzie dalsza część fotorelacji?????

Żyję,żyję;) ....a dalsza cześć w ...komputerze:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,zacznę wstawiac wieczorkiem,teraz czasu ni mam.

Ewaka!:lol: hokk nie było,nie było tez żadnej tosy:shake:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najświeższe wiadomości od Halniaków!!!:

Pozdrawiają wszystkich bardzo serdecznie, wracają spokojnie po rozlicznych przygodach podróżnych i (cytat z smsa od Joli):

"BARDZO BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY NAS GORĄCO DOPINGOWALI - DOBRYMI ŻYCZENIAMI I ZACISKANYMI KCIUKAMI:))"

Posted

[quote name='weihaiwej']Matagi, a znasz może stawkę i wyniki z Lublina? Wydaje mi się, że się tam wybierałaś...? :):)

I sie wybrałam;) :lol: Rozpędziłam się z fotami z Helsinek,zapomniałam o Lublinie jakoś....:oops: :eviltong: :

sędziowała E.Szeliga-Szeremeta

psy młodzież:

ISSUN BOSHI Halne Wzgórze -I,dosk,ZW.MŁ,NPWR,BOB

suki młodzież:

KAJITSU NO OKASHI- GO -nb
KITSUNE Halne Wzgórze - I dosk
YASU Akita u Izis -II dosk

suki pośrednia

SHIRA TORI Eskimo River - nie wiem?może GR uzupełni...

suki otwarta

FUJIN Yamamoto -I dosk/nie wiem czy cos dostała poza tym/
MŁ.CH.PL.MIDORI Turzycowa Dolina-II dosk

Zdjęcia oczywiście robiłam,wstawie je jak sie uporam z Helsinkami:lol:

Posted

[quote name='Matagi']
KAJITSU NO OKASHI- GO -nb

Ooo, ciekawe w czyich rękach jest suczka z Kajitsu No w Polsce...

Dzięki Matagi za wyniki :) i za zdjęcia z Helsinek także :) Na lublińskie poczekamy :eviltong:

Gratulacje dla zwycięzców z Lublina!

Posted

Ja mam pytanko do akiciarzy - jako nieobytej całkiem z akitami. I broń boże nie mam nic do psów, alni ich włascicieli - bo nawet nie wiem co to za "sztuki" są.

Ale chciała się zapytać o dwie fotki, ktore wrzuciła Matagi. Na jeden z fotek jest akita, ktory/a ma odsiebne nie-proste łapy. Takie na boczki. U hokk to jest dopuszczalne, a jak to wygląda u akit?

I jakby mi ktos mundry napisał - jakie kąty z przodu są akceptowalne- amoze inaczej - porządane u akit. Z tyłem to wiem, ale jak wyglądać powinnien idealny przód? Raczej równolegle do tyłu stromy, czy lekko kątowany? Zawsze mi się wydawało (ale moze wydawało) ze akity mają raczej strome kąty i proste łapy - takie kije :p a tu znowu jeden piesek ma mocno kątowane. To dobrze, czy źle?

Posted

[quote name='weihaiwej']Ooo, ciekawe w czyich rękach jest suczka z Kajitsu No w Polsce...

Dzięki Matagi za wyniki :) i za zdjęcia z Helsinek także :) Na lublińskie poczekamy :eviltong:

Gratulacje dla zwycięzców z Lublina!

Pamiętałam :oops: jeszcze dzisiaj skąd jest ta suczka...ale zapomniałam już:oops: ,katalog oddałam,wydaje mi sie że mieszka w Puławach,ale nie na pewno...:shake: nazwisko własciciela nic mi nie mówiło,to pamiętam na BANK!
mogę jutro sprawdzic jak by komu to było by potrzebne:lol:

Ewaka,poczekaj na GR,zapewne niedługo sie tu zjawi,ja tłumaczyc teraz nie bede bo ....wypadne z transu lepienia fotek,a jak tak sie stanie,to nigdy ich tu nie wrzepię....:evil_lol:

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Zmęczłam siem....,ale wpakowałam wsio co dostałam!:evil_lol: :lol:
Czekam na komentarze,mój jest taki:
NIE MAMY SIĘ CZEGO WSTYDZIĆ!:loveu: :multi: MAMY W KRAJU NAPRAWDE PIĘKNE AKITY!!!

Posted

Agappe napisał(a):
hmm ja mam wrażenie, że spora część tych akit jest jakoś wyjątkowo zmeczona życiem...? ile tam było weteranów???

:evil_lol: mam dokładnie takie samo wrażenie. Wyróżnia się Inochi, Goshi i Asayake :) plus pare innych, których nie rozpoznaję :)

Posted

Witam. Zaczynam opisywac zdjecia, ktore dala Matagi: i tak - pierwsze 4 zdjecia to piesek w klasie puupy ponizej siodmego miesiaca zycia. LEI-AGARI Almaju, po EIKU GO Tezuka Kensha i po I-SAKURA Almaju, ocena bdb. Piesek pregowany z klasy puppy to HOMARE UNSHOU GO Yamahan, import z Japonii, ocena bdb. Zdjecie pani we fiolecie z czerwonym pieskiem to klasa mlodziezy, import z Japonii FUJIYAMA GO Fujitaen, ocena bdb, lokata III, pozniej wystepuje pan z GOUSHI GO Yahata Kensha, ocena dosk. lokata I. Dalej INOCHI-O KAKERU Halne Wzgorze, ocena dosk. lokata II, osoba w bialych butach to KAMINARI Halne Wzgorze ocena bdb. i sezamowy pies stojacy tylem oraz jego glowa to Kintos TATEISHI AKKAN TSUKO SANSAI z Estonii, ocena bdb. cdn.

Posted

[quote name='GR']Witam.
Witam!!!!;) na dłuuugo oczekującym lądzie!
Mój internet przestał wpółpracować ale przez chwilę działa....
wiatrak zwariował a sygnał słabiutki....
Ale mam pytanko!
Co to za fajna główka??????????????? taka szaro buro znajoma w umaszczeniu!?

Posted

Na rozkaz Matagi zaczynam komentowac :)

A wiec tak:
Bedzie ciekawie na światówce :) Mamy naprawde super psiaki :) Ale jak znam zycie to Włosi i Francuzi tez pokaza na co ich stac.

Asayake sie zmieniła, ale nadal jest fajna :)

A co z Warszawa ?? Wybiera sie ktos???

Posted

Czerwona suczka, roczna, Kajitsu No OKASHI GO, zarejestrowana w Oddziale lubelskim jest po bardzo utytuowanych rodzicach. i poprzez ojca Higashi No DENSETU GO jest spokrewniona z hodowla Yamamoto, natomiast ze strony matki jest wnuczka KAKASUI Go ( Kajitsu No FUJIKO GO ). Jest to juz drugi import z Wloch do Polski , ( 2 x suczki )

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...