Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='Agappe']Lila... żyjesz??? a gdzie dalsza część fotorelacji????? Żyję,żyję;) ....a dalsza cześć w ...komputerze:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,zacznę wstawiac wieczorkiem,teraz czasu ni mam. Ewaka!:lol: hokk nie było,nie było tez żadnej tosy:shake:
weihaiwej Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Najświeższe wiadomości od Halniaków!!!: Pozdrawiają wszystkich bardzo serdecznie, wracają spokojnie po rozlicznych przygodach podróżnych i (cytat z smsa od Joli): "BARDZO BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY NAS GORĄCO DOPINGOWALI - DOBRYMI ŻYCZENIAMI I ZACISKANYMI KCIUKAMI:))"
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Czasu mam mało,ale wstawie kilka fotek ze Specjalistycznej:
weihaiwej Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Matagi, a znasz może stawkę i wyniki z Lublina? Wydaje mi się, że się tam wybierałaś...? :):)
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='weihaiwej']Matagi, a znasz może stawkę i wyniki z Lublina? Wydaje mi się, że się tam wybierałaś...? :):) I sie wybrałam;) :lol: Rozpędziłam się z fotami z Helsinek,zapomniałam o Lublinie jakoś....:oops: :eviltong: : sędziowała E.Szeliga-Szeremeta psy młodzież: ISSUN BOSHI Halne Wzgórze -I,dosk,ZW.MŁ,NPWR,BOB suki młodzież: KAJITSU NO OKASHI- GO -nb KITSUNE Halne Wzgórze - I dosk YASU Akita u Izis -II dosk suki pośrednia SHIRA TORI Eskimo River - nie wiem?może GR uzupełni... suki otwarta FUJIN Yamamoto -I dosk/nie wiem czy cos dostała poza tym/ MŁ.CH.PL.MIDORI Turzycowa Dolina-II dosk Zdjęcia oczywiście robiłam,wstawie je jak sie uporam z Helsinkami:lol:
weihaiwej Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='Matagi'] KAJITSU NO OKASHI- GO -nb Ooo, ciekawe w czyich rękach jest suczka z Kajitsu No w Polsce... Dzięki Matagi za wyniki :) i za zdjęcia z Helsinek także :) Na lublińskie poczekamy :eviltong: Gratulacje dla zwycięzców z Lublina!
ewaka Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Ja mam pytanko do akiciarzy - jako nieobytej całkiem z akitami. I broń boże nie mam nic do psów, alni ich włascicieli - bo nawet nie wiem co to za "sztuki" są. Ale chciała się zapytać o dwie fotki, ktore wrzuciła Matagi. Na jeden z fotek jest akita, ktory/a ma odsiebne nie-proste łapy. Takie na boczki. U hokk to jest dopuszczalne, a jak to wygląda u akit? I jakby mi ktos mundry napisał - jakie kąty z przodu są akceptowalne- amoze inaczej - porządane u akit. Z tyłem to wiem, ale jak wyglądać powinnien idealny przód? Raczej równolegle do tyłu stromy, czy lekko kątowany? Zawsze mi się wydawało (ale moze wydawało) ze akity mają raczej strome kąty i proste łapy - takie kije :p a tu znowu jeden piesek ma mocno kątowane. To dobrze, czy źle?
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='weihaiwej']Ooo, ciekawe w czyich rękach jest suczka z Kajitsu No w Polsce... Dzięki Matagi za wyniki :) i za zdjęcia z Helsinek także :) Na lublińskie poczekamy :eviltong: Gratulacje dla zwycięzców z Lublina! Pamiętałam :oops: jeszcze dzisiaj skąd jest ta suczka...ale zapomniałam już:oops: ,katalog oddałam,wydaje mi sie że mieszka w Puławach,ale nie na pewno...:shake: nazwisko własciciela nic mi nie mówiło,to pamiętam na BANK! mogę jutro sprawdzic jak by komu to było by potrzebne:lol: Ewaka,poczekaj na GR,zapewne niedługo sie tu zjawi,ja tłumaczyc teraz nie bede bo ....wypadne z transu lepienia fotek,a jak tak sie stanie,to nigdy ich tu nie wrzepię....:evil_lol:
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 ta "akita" piła i paliła za młodu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Matagi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Zmęczłam siem....,ale wpakowałam wsio co dostałam!:evil_lol: :lol: Czekam na komentarze,mój jest taki: NIE MAMY SIĘ CZEGO WSTYDZIĆ!:loveu: :multi: MAMY W KRAJU NAPRAWDE PIĘKNE AKITY!!!
Agappe Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 hmm ja mam wrażenie, że spora część tych akit jest jakoś wyjątkowo zmeczona życiem...? ile tam było weteranów???
weihaiwej Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Agappe napisał(a):hmm ja mam wrażenie, że spora część tych akit jest jakoś wyjątkowo zmeczona życiem...? ile tam było weteranów??? :evil_lol: mam dokładnie takie samo wrażenie. Wyróżnia się Inochi, Goshi i Asayake :) plus pare innych, których nie rozpoznaję :)
GR Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Witam. Zaczynam opisywac zdjecia, ktore dala Matagi: i tak - pierwsze 4 zdjecia to piesek w klasie puupy ponizej siodmego miesiaca zycia. LEI-AGARI Almaju, po EIKU GO Tezuka Kensha i po I-SAKURA Almaju, ocena bdb. Piesek pregowany z klasy puppy to HOMARE UNSHOU GO Yamahan, import z Japonii, ocena bdb. Zdjecie pani we fiolecie z czerwonym pieskiem to klasa mlodziezy, import z Japonii FUJIYAMA GO Fujitaen, ocena bdb, lokata III, pozniej wystepuje pan z GOUSHI GO Yahata Kensha, ocena dosk. lokata I. Dalej INOCHI-O KAKERU Halne Wzgorze, ocena dosk. lokata II, osoba w bialych butach to KAMINARI Halne Wzgorze ocena bdb. i sezamowy pies stojacy tylem oraz jego glowa to Kintos TATEISHI AKKAN TSUKO SANSAI z Estonii, ocena bdb. cdn.
abigail Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='GR']Witam. Witam!!!!;) na dłuuugo oczekującym lądzie! Mój internet przestał wpółpracować ale przez chwilę działa.... wiatrak zwariował a sygnał słabiutki.... Ale mam pytanko! Co to za fajna główka??????????????? taka szaro buro znajoma w umaszczeniu!?
Asiunia02 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Na rozkaz Matagi zaczynam komentowac :) A wiec tak: Bedzie ciekawie na światówce :) Mamy naprawde super psiaki :) Ale jak znam zycie to Włosi i Francuzi tez pokaza na co ich stac. Asayake sie zmieniła, ale nadal jest fajna :) A co z Warszawa ?? Wybiera sie ktos???
GR Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Czerwona suczka, roczna, Kajitsu No OKASHI GO, zarejestrowana w Oddziale lubelskim jest po bardzo utytuowanych rodzicach. i poprzez ojca Higashi No DENSETU GO jest spokrewniona z hodowla Yamamoto, natomiast ze strony matki jest wnuczka KAKASUI Go ( Kajitsu No FUJIKO GO ). Jest to juz drugi import z Wloch do Polski , ( 2 x suczki )
Agappe Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 a nie wiadomo kim jest właściciel?? szkoda, ze sie nie pojawiła na wystawie.. jestem jej bardzo ciekawa..
Recommended Posts