Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Kłania się Toruń! :lol: ,a piesek jest z Konina.
-mam nadzieję ,że znowu coś z tekstem nie pomieszam:razz: ..
Zdjęcia postaram sie wysłać nieco póżniej bo nie do końca wiem jak to się robi:placz:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NATA123 napisał(a):
Kłania się Toruń! :lol: ,a piesek jest z Konina.
-mam nadzieję ,że znowu coś z tekstem nie pomieszam:razz: ..
Zdjęcia postaram sie wysłać nieco póżniej bo nie do końca wiem jak to się robi:placz:

Witam! my mieszkamy pod Szczeciniem, więc jak widzisz i zobaczysz cała Polska TU!
Z tekstami świetnie Ci poszło a z innymi rzeczami powolutku!!! pozdrawiamy!
trudno mi używać klawiatury, bo trzymamy kciuki za polskie akitki wystawiane dziś w Helsinkach na wystawie specjalistycznej!!!!!!!!!!!:multi:

Posted

Abigail - nie wiem na co liczyłaś umieszczając tutaj zdjęcie siostry mojego Chiru... wiedziałam o niej, o zasobności pewnego archiwum również.

co do akit długowłosych, zgadzam się, zdarzają się, tak jak i zdarzają się bardziej i mniej udane mioty. długowłosy to długowłosy, sprawa jest jasna i oczywista a interpretacja akity z normalnym włosem może być różna (np moja i Twoja), tak jak ten sam pies dostaje różne oceny w zależności od widzimisię sedziego. być może wszystkie Twoje mioty będą świetne... przekonamy się.

a działaniem z premedytacją śmiało mogę nazwać to co się odbywa na tym forum, skoro bawimy sie w przysłowia to jest takie jedno: "jak chce sie uderzyć psa, kij zawsze się znajdzie". moze jeszcze przypomnę Twoje słowa, że "co kto robi to do niego wraca" bo chyba nie bierzesz ich zbytnio do siebie... zauważ również, że nie udziela sie tutaj wielu hodowców a także grono właścicieli nieco stopniało... ja również nie czuję przynależności do koła wzajemnej adoracji.

jeśli chodzi o badania... genetykiem nie jestem ale u wielu ras są one istotnym czynnikiem decydujacym o klasyfikacji psa do hodowli, niestety ludzie nie mają RTG w oczach. być może kiedyś będzie tak z akitami, że badania bedą niezbędne, zobaczymy. ja wolę wiedzieć czy z moim psem jest wszystko w porządku a nie płakac za kilka lat, że gdybym wiedziała to bym go oszczędzała.

a stronę internetową każdy robi jaką chce, nie widzę również sensu wstawiania tych samych zdjęć dwukrotnie na jednej stronie. (a jak tam Twoja strona?) a że reklama jest dźwignią handlu... takie czasy...

podsumowując, nie chcę wdawać się w bezsensowne dyskusje, bo sympatie i antypatie przeważają tutaj nad istotą tego forum. bardzo to przykre, bo dla miłosników rasy nie powinno liczyć się w pierwszym rzędzie czyj jest pies ale co sobą reprezentuje. długo zastanawiałam się, czy wogóle odpisywać, nie chcąc wzbudzać tu kolejnej burzy... więc wybacz ale nie podejmę już dyskusji bo jest ona daremna.

Posted

[quote name='_Ola_K.']
NIE WIDZIAŁAM żebyś tu wywołała wcześniej jakąś burzę.

Co do długiego włosa.... jeżeli ktoś ma problemy z dedukcją (i nie o Tobie mowa) to może niech przestudiuje i opracuje statystykę swojej hodowli zamiast skupiać się na wybiórczym wyciąganiu wyników wystaw swoich ulubieńców!!! przy natłoku wielu innych zajęć.... Ale Ty przecież Olu nie masz tego problemu bo nie masz HODOWLI I CHYBA NIEWIELKIE JESZCZE DOŚWIADCZENIE I WIEDZĘ???!!!!

Co do mojej małej hodowli-nie Tobie ją oceniać ani rozliczać, a ponieważ robię w życiu mnóstwo innych rzeczy więc czasu mam nie aż tak dużo, za to mam DYSTANS..., bo wiele osobistych sukcesów mi GO daje!

Co do strony www.akita-las.pl , to przykro mi że na razie jej nie obejrzysz z przyczyny powyżej podanej, ale powiem Ci że mimo jej braku mam:
- wystarczający kontakt z ludźmi którzy mają ode mnie szczenięta, bo zawsze mam dla nich czas (REALNY) nawet dla tych, mieszkających na południu Polski jak i dla ludzi, którzy z mojego rejonu są do mnie kierowani o pomoc!(Żałuję że go nie miałam w Słupsku dla Pani, która mnie zaczepiała, a która zamówiła szczenię w pewnej hodowli.... bo miałam zajęcia błotne) a że jest ich tylko ośmiu... cóż, tylko im pozazdrościć! nie uważasz?
- wystarczający kontakt z mądrymi hodowcami, z którymi ten kontakt jest niezbędny i baaaardzo fajny!!! czego i TOBIE życzę:loveu:

A co do szczeniąt, to pogadamy jak będziesz miała suczkę, a ja będę je miała "jak bozia da";)
A że mam tylko 1000 m. i moje psy nie muszą na mnie zarabiać, to nie rozwijam się z ilością sztuk hodowlanych (łatwo popaść w "spiralę" -jeżeli łapiesz- nie bacząc na metraż i komfort swoich pupili)

A i jeszcze jedno: chyba nie masz pełnych informacji o swoich doradcach. Radzę, dobieraj ich wg kryterium ... wiedzy i kultury:angryy: .

"JAK jej tam" Izyda nazwała moją młodszą suczkę PETem na tym forum, kiedy miała jeszcze odwagę sie ujawniać, i wieloma jeszcze niepochlebnymi epitetami, bezczelnie pisząc później do mojej hodowczyni z informacjami o jej sukcesach (ach, cóż się nie robi dla marketingu) natomiast nie poinformowała Cię, że jak Japończykom rodzi się biały pies to PET i krycie nim to głupota!(ach, cóż się nie zrobi dla pieniędzy).

No i cóż, życzę Tobie i Twojemu Chiru wiele zdrowia i sukcesów, bo ładny z niego piesek!!!! Mam nadzieję że to przeczytasz choć grozisz że już na to forum nie wejdziesz...ale może ktoś Ci powie o mojej odpowiedzi skoro dowiedziałaś się że ktoś "bezczelnie" pisał o nie Twojej zupełnie hodowli....
Polecam rozwagę, dystans i spokój oraz herbatkę z cytryną!

A TAM W HELSINKACH WALCZĄ!!!!!!:multi:

Posted

A oto archiwalne foty ze specjalistycznej w Gent (Belgia 2004)
W ramach wprowadzenia do fotek z obecnej... pewnie dojadą dopiero w przyszłym tygodniu chyba, że "hakerzy" internetowi... Daria!!!!!!!!!!!!..... gdzieś wynajdą jakieś cudze zdjęcia z tych wystaw, bo przecież jutro akity na europejskiej!!!!!!

Poniżej BOB, NSwR z Panem Watanabe
Kajitsu No Ekisha-go

A to ... dla wielu "Dziadek" Hokuun
podczas badania przez sędziego.
To właśnie to zdjęcie rozczuliło Jolę- ja też jestem z niego dumna bo
po minie pieska widać ze to trochę intymna sytuacja... czyli że udało mi
się uchwycić intymność!?

A na deser- tak właśnie sędzia porównuje psa i sukę
wygrała suczka, że się wyrażę produkcji i w rękach włoskich

Posted

:loveu: Mam wieści z HELSINEK uważam że ogromnie optymistyczne!!!!
Mam nadzieję że niczego nie przekręcę, a gdyby to przepraszam
Specjalistyczna Ras Japońskich, sędzia? , czerwiec 2006!
61 akit
Psy kl. młodzieży (5)
Goushi go Yahata Kensha -I lok. dosk.
Inochi Halne wzgórze - II lok. dosk.:multi:
Kaminari Halne Wzgórze -?dosk. lok.?(w rękach szwedzkich)
reszta piesków chyba bdb.

Psy kl. champ.
Amateraso NO IDA - Szwecja BOB
wygrał rasę (sezamowy)

Suki kl. młodzieży (10)
suczka z Norwegii- dosk. lok. I
Niagara Halne Wzgórze-III lok. dosk:loveu:
Kami Halne Wzgórze- II lok. dosk.:multi:
reszta oceny bdb i db!!!

Suki kl. CHAMP (chyba)
Asayake... -Hiszpania BOS!!!!
Podobno oceniano b.b.b. dokładnie
NO i DESER:
KONKURENCJA HODOWLANA:
I Lok. .... Hodowla Halne Wzgórze:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
II Lok. Hodowla Fińska, nie wiem jaka.
Jeżeli ktoś ma więcej sms-owych (bądź w "wyższej technologii") informacji proszę o uzupełnienie i ewentualne sprostowanie!
[SIZE=4]Gratulacje dla Halniaków :klacz: :terazpol: - wielki początek!!!!! Jutro występ europejski!:terazpol: trzymamy kciuki!!!!!

Posted

Czytałam i czytałam "ping-ponga" pomiędzy Abigail i Olą K,miałam sie nie wtrącać,ale to co dzis przeczytałam ,ruszyło mnie.Zacznę może od początku...

Ola K napisała:
"chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że bardzo jasno dałaś do zrozumienia o którą hodowlę Ci chodzi, (no chyba że mamy jakieś nagłe objawienie) a 50% udział w niej długowłosych szczeniąt nie jest prawdą. TYLE."

mam wrażenie,że Abigail chodziło o szczenieta ,które urodziły sie ostatnio ,a ojcem tych szczeniąt jest Tada i Chiru.I chyba to,że Agnieszka twiedzi,iż szczenięta są długowłose /a ojcem jest Chiru/ zbulwersowało Ole K,że zarzuciła Agnieszce kłamstwo.Jest prosty sposób,żeby sie przekonac jak jest naprawdę:poniewaz szczeniaczki sa po Chiru,to zapewne Ola dysponuje ich zdjęciami /nie uwierzę,że nie/ i może je wstawic tu na forum.Będzie po sprawie i tyle!Szczenięta zdaje się są juz na tyle duże,że cos tam mozna zobaczyć,a wstawienie zdjęc tu ,chyba im nie zaszkodzi,przecież "reklama dźwignia handlu"-takie czasy;) Nie wierzę tez w to,że ktos je wirtualnie zauroczy....;)

Posted

[quote name='Matagi']Czytałam i czytałam "ping-ponga" ....

Bardzo nie lubię takich ping-pongów i żałuję że do tego doszło
... z powodu mojej chwili "refleksji" nad tym co się dzieje na rynku szczeniąt akit... !!!:crazyeye: lekka przesada w intensywności wejścia Oli, no ale cóż, może jednak jest coś z tym stołem i nożycami??? Wolałabym aby informacje przekazane przez osoby biorące udział w transakcjach "klient- sprzedający" były moją nadinterpretacją!!!!!
niestety zostałam sprowokowana, a i tak się mocno pohamowałam:roll:

I....... Pozdrawiam wszystkich czytelników tego forum!!!!:cool1: takich niewidocznych......

Posted

Abigail, ja mam!!!:multi: I już umieszczam poprawki na czerwono:

[quote name='abigail']:loveu: Mam wieści z HELSINEK uważam że ogromnie optymistyczne!!!!
Mam nadzieję że niczego nie przekręcę, a gdyby to przepraszam
Specjalistyczna Ras Japońskich, sędzia Koyu Kawakita , czerwiec 2006!
61 akit
Psy kl. młodzieży (5)
Goushi go Yahata Kensha -I lok. dosk.
Inochi Halne wzgórze - II lok. dosk.:multi:
Kaminari Halne Wzgórze -bdb lok.?(w rękach szwedzkich)
reszta piesków chyba bdb.

Psy kl. champ.
Amateraso NO IDA - Szwecja BOB (sezamowy)

Suki kl. młodzieży (9)
Ak-inu-bas I-ma-ru Eikou no Hoshi - dosk. lok. I
Niagara Halne Wzgórze-IIlok. dosk:loveu:
Kami Halne Wzgórze- III lok. dosk.:multi:
reszta oceny bdb i db!!!

Suki kl. CHAMP (chyba)
Asayake... BOS!!!!
Podobno oceniano b.b.b. dokładnie
NO i DESER:
KONKURENCJA HODOWLANA:
I Lok. .... Hodowla Halne Wzgórze:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
II Lok. Hodowla Fińska, nie wiem jaka.
Jeżeli ktoś ma więcej sms-owych (bądź w "wyższej technologii") informacji proszę o uzupełnienie i ewentualne sprostowanie!

To wieści smsowe, nie wiem, czy nie wkradl się jakiś błąd, jak tak, to z góry przepraszam :)

Dla mnie to też są wielkie emocje, cieszę się z sukcesów Halnego jak by to były moje ;) Gratulacje!!

Posted

Jade dalej...
Kilka stron wczesniej Ola K napisała:

"i nie chcę ciągnąc tej dyskusji, bo to nie ma sensu,"

ale konsekwentna nie była,bo dzis napisała :

"podsumowując, nie chcę wdawać się w bezsensowne dyskusje, bo sympatie i antypatie przeważają tutaj nad istotą tego forum. bardzo to przykre, bo dla miłosników rasy nie powinno liczyć się w pierwszym rzędzie czyj jest pies ale co sobą reprezentuje. długo zastanawiałam się, czy wogóle odpisywać, nie chcąc wzbudzać tu kolejnej burzy... więc wybacz ale nie podejmę już dyskusji bo jest ona daremna.Dzisiaj 09:30

Dla mnie przykre jest to,że Ola nie jest osobą obiektywną.:shake: I nie prawda jest,że na tym forum przeważaja sympatie i antypatie,fakt,kiedys tak było,ale od jakiegos czasu jest tu miło /starsi "stażem" forumowicze wiedza o czym piszę;) /.Pamietam bardzo dobrze co sie działo jakis czas temu na innym forum,to własnie tam liczyło sie czyj jest pies,z jakiej hodowli,a nie co soba reprezentuje.Obrzucano tam różnymi epitetami niczemu winne psy,a poszło tylko i wyłącznie o wzajemne antypatie,rzucano nazwiskami,przydomkami,niektórym brakło odwagi i pisali jako anonimy,niektórzy szukali "obrońców",którzy niedokładnie wiedzieli "co w trawie piszczy",ale również wrzucali "kamyczki do czyichs ogródków".Pamietam ,niestety to wszystko,pamiętam najwiekszych "aktywistów":angryy: .
Uważam,że Ola po prostu racji nie ma....a,kieruje nia ...antypatia.

Posted

[quote name='_Ola_K.']Abigail - nie wiem na co liczyłaś umieszczając tutaj zdjęcie siostry mojego Chiru... wiedziałam o niej, o zasobności pewnego archiwum również.

co do akit długowłosych, zgadzam się, zdarzają się, tak jak i zdarzają się bardziej i mniej udane mioty. długowłosy to długowłosy, sprawa jest jasna i oczywista a interpretacja akity z normalnym włosem może być różna (np moja i Twoja), tak jak ten sam pies dostaje różne oceny w zależności od widzimisię sedziego. być może wszystkie Twoje mioty będą świetne... przekonamy się.

a działaniem z premedytacją śmiało mogę nazwać to co się odbywa na tym forum, skoro bawimy sie w przysłowia to jest takie jedno: "jak chce sie uderzyć psa, kij zawsze się znajdzie". moze jeszcze przypomnę Twoje słowa, że "co kto robi to do niego wraca" bo chyba nie bierzesz ich zbytnio do siebie... zauważ również, że nie udziela sie tutaj wielu hodowców a także grono właścicieli nieco stopniało... ja również nie czuję przynależności do koła wzajemnej adoracji.

jeśli chodzi o badania... genetykiem nie jestem ale u wielu ras są one istotnym czynnikiem decydujacym o klasyfikacji psa do hodowli, niestety ludzie nie mają RTG w oczach. być może kiedyś będzie tak z akitami, że badania bedą niezbędne, zobaczymy. ja wolę wiedzieć czy z moim psem jest wszystko w porządku a nie płakac za kilka lat, że gdybym wiedziała to bym go oszczędzała.

a stronę internetową każdy robi jaką chce, nie widzę również sensu wstawiania tych samych zdjęć dwukrotnie na jednej stronie. (a jak tam Twoja strona?) a że reklama jest dźwignią handlu... takie czasy...

podsumowując, nie chcę wdawać się w bezsensowne dyskusje, bo sympatie i antypatie przeważają tutaj nad istotą tego forum. bardzo to przykre, bo dla miłosników rasy nie powinno liczyć się w pierwszym rzędzie czyj jest pies ale co sobą reprezentuje. długo zastanawiałam się, czy wogóle odpisywać, nie chcąc wzbudzać tu kolejnej burzy... więc wybacz ale nie podejmę już dyskusji bo jest ona daremna.

1."interpretacja akity z normalnym włosem może byc różna /np.moja i Twoja/"
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: o czym Ty piszesz?Mnie sie zdaje,że wzorzec mówi jasno na ten temat,chyba,że jest jakis nowo powstały,o którym nie wiem...:roll:
2. Jasne,że dany pies może dostać od różnych sedziów rózne oceny/sa różni sędziowie,jedni cenia to,inni tamto/ale nie nazwałabym tego "widzimisię/.I bzdura wielka jest to ,że ktos tam notorycznie "załatwia" złe oceny komuś,tylko dlatego,że jej nie lubi i robi to złośliwie.Każdy sędzia ma swoje zdanie i tyle!Moje psy oceniali różni sedziowie,nigdy nie zeszły z ringu z niższa ocena niz doskonała,często dostawały pierwsze lokaty ,rózniste tytuły.I osiągnęły to tylko dzieki mojej pracy nad rasą,nikt mi tego nie "załatwił".

3.Sposób w jaki piszesz ,Olu ,o przyszłych miotach w hodowli Abigail brzmi jakos dla mnie tak.....:p

4.Trudno,zeby na tym forum "udzielali sie wszyscy hodowcy i własciciele akit....jest ich juz trochę,a zapewne wiesz otym,ze nie wszyscy tu piszą,ale bardzo wielu czyta :evil_lol: i komentuje głośno poza forum,do tego czynią to w sposób .....delikatnie nazwe to niesmaczny...:cool1: A świat nie jest taki duży i są...."życzliwi":p

5.Piszesz,że tu jest"koło wzajemnej adoracji" - Ty nie należysz do żadnego innego?;) :cool3:

6.Piszesz o badaniach RTG-dobrze,że wolisz teraz wiedziec,że Twój pies jest zdrowy.Niektórzy hodowcy zachęcaja potencjalnych nabywców do zakupu od nich szczeniąt tym,że maja je przebadane na to i na to,ale część wyników na swoich stronach internetowych pomijaja milczeniem/dziwne to,gdy wszystkie psy maja wpisy,a jeden,czy dwa nie:cool3: /
POdsumowując:
więcej obiektywizmu,Olu K przyda sie na pewno!:lol: Warto jest czasami wysłuchac obu stron.
Możesz czuc sie urazona moimi wypowiedziami tu,trudno.Ja po prostu napisałam to,co myslę,i guzik mnie obchodzi,ze w innym "kole wzajemnej adoracji" niz to,ktos mi obrobi doopę,przerabiałam to już;) :evil_lol: ,kiedys może i zabolało,kiedy ktoś za moją pomoc "zapłacił" mi własnie obrabiając mi 4 litery:cool1: ,to mnie nie zabiło,a wzmocniło ;) :lol: .

Pozdrawiam,zdrówka życzę i samych sukcesów wystawowych dla Chiru i jego potomstwa!:lol:

Posted

Na 16 psów z wszystkich klas, były tylko 3 oceny doskonałe!! W tym Goshi i INOCHI!!
I... na 34 suki - 10 doskonałych, w tym NIAGARA i KAMI!!!
:multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='Matagi']
Lilka.... zostaw i nie denerwuj się... herbatka a może... polecam kawkę ze wzmocnieniem!!!!
Teraz trzeba wysłać dobre myśli Joli i Leszkowi, bo z pewnością i tego im trza....:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
A na specjalistycznej na doskonałą trzeba było zapracować!!!! Faktycznie!!! Tym większy sukces dla tych co mają takie w swoich kartach!
No i do tego piękna pogoda i mundial!!!!.... 3:2 dla naszych sąsiadów w meczu otwarcia!!!! A w Szczecinie dni Morza są!!!! A pamiętaj też o pikniku (tym swoim) :loveu: i wystawie szczecińskiej!!!!:-o :loveu:

Posted

[quote name='weihaiwej']Abigail, nie widziałaś ostatniej bramki!! 4:2 !!!
No dobra wydało się, pieliłam...... w ogóle mam miesiąc (mistrzostw) robótek wymuszonych (denerwuje mnie nawet słuchanie)- więc muszę się oddelegowywać, bo ja za piłką nie specjalnie... bardziej siatkówka!
A właśnie oddelegowałam moich dwóch panów w jednej czapce i z jednym bębenkiem do sąsiadów na rzutnik!!!:loveu:

Posted

[quote name='abigail'][quote name='Matagi']
Lilka.... zostaw i nie denerwuj się... herbatka a może... polecam kawkę ze wzmocnieniem!!!!
Teraz trzeba wysłać dobre myśli Joli i Leszkowi, bo z pewnością i tego im trza....:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
A na specjalistycznej na doskonałą trzeba było zapracować!!!! Faktycznie!!! Tym większy sukces dla tych co mają takie w swoich kartach!
No i do tego piękna pogoda i mundial!!!!.... 3:2 dla naszych sąsiadów w meczu otwarcia!!!! A w Szczecinie dni Morza są!!!! A pamiętaj też o pikniku (tym swoim) :loveu: i wystawie szczecińskiej!!!!:-o :loveu:

Ja sie nie nerwuję:lol: :lol: :lol: ,mnie tylko czasami niektóre "takie"nazwe to "niedomówienia" dżaźnią;) :evil_lol: .
A kawki nie pijam,ooo,chyba od 4 latek już.....a co do wzmocnienia,to wole...tyskie!;) :evil_lol:
A o Halniakach myślę i trzymam kciuki za nich!!!!!:loveu: :loveu: :multi: :multi:
Wystawy w Szczecinie juz sie doczekac nie mogę,jak tez i spotkania z "kółkiem wzajemnej adoracji"!!!:lol: :evil_lol: Piknik zapowiada sie superancko:lol: :multi: ,a oprócz tego jeszcze w niedziele wyskocze sobie do Lublina na wystawę,będzie troszkę foteczek,zapewne miło spędze czas!:lol:

Posted

[quote name='weihaiwej']INOCHI-O KAKERU HALNE WZGÓRZE

EUROPEAN JUNIOR WINNER!!!
Idą jak burza, nie patrząc na naszych futbolistów!!!!!
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Rany , HALNE:B-fly: i INOCHI OGROMNE BRAWA :laola:OGROMNE, BRAWA SCISKAM WAS WASZYTSKICH BARDZO MOCNO , MOJE GARTULACJE , WIELKIE NAPRAWDE OLBRZYMIE GARTULACJE !!!!!!!!!!

Posted

ZWYCIĘZCY AKITOWI W HELSINKACH

akita -Akita (35)
Tuomari - Judge: Marija Kavcic
ROP - BOB

Asayake Go Shun' Yuo Kensha (Exposito Casais Silvia, Urbina Alava)
Juniorivoittaja - Junior Winner uros - dog
Inochi-O Kakeru Haine Wzgorze (Talaga Jolanta & Chade Marianna, Stronie Slaskie)
Juniorivoittaja - Junior Winner narttu - bitch
Koisakura Go Yahata Kensha (Casais Exposito Silvia, Spain)
CACIB uros - dog
Fujimaru Go Seaside Nakagawa (Pöntinen satu & Hoffren reija, Mikkeli)
CACIB narttu - bitch
Asayake Go Shun' Yuo Kensha (Exposito Casais Silvia, Urbina Alava)
SERT - CC uros - dog
Hokuoukensha No Arashi (Killu Ahi & Margus Voll, Harju maakond)
SERT - CC narttu - bitch
Koisakura Go Yahata Kensha (Casais Exposito Silvia, Spain)
ROP - BOB Veteraani - Veteran
Dairin Go Fukuoka Tokuhisa (Vuorio Tiina Pohjanvaara Katri & Kaakkola Anita, Hämeenlinna)
ROP - BOB Pentu - Puppy
Homare Unshou Go Yamahan (Järvinen Minna Riikka & Honkanen Emilia, Sipoo)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...