GR Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Tak, klamstwo ma krotkie nozki, zgadzam sie, te nozki chodza we wszystkie strony ;), bylam tam gdzie wszyscy wiedza gdzie i nic nie znalazlam, wiec moze to nie ta o ktorej Olu K. myslisz?
_Ola_K. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 I tak wszyscy wiemy o co chodzi ;-) o tę własnie chodzi a kto będzie chciał sam zobaczy, nie kierując się niczyim zdaniem. a że nic nie znalazłaś, to dobrze, bo przecież nie ma tam tego co by chciała zobaczyc Abigail ;-)
GR Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 No nie wiem, a raczej nie jestem przekonana, , a genetyki w tej materii to raczej sie jednak nie przeskoczy, no chyba ze nozyczkami. Abigail - ja tez niedlugo sie wybieram w swiat. :multi:
abigail Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='_Ola_K.'] Witam! Nie znam i nie jestem pewna o kim TY:diabloti: mówisz!!!! TAM... nie ma w ogóle zdjęć szczeniąt, a informacja o cenach nie jest przeze mnie wymyślona!!!! Rzecz idzie o nabijaniu ludzi w butelkę!!! Tak nagle się tu zjawiłaś... jak grom z północy!? może kilka słów przedstawienia? WSTYD!:shake:
_Ola_K. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Abigail - już tutaj kiedyś byłam i się przedstawiałam, ale miałam problem z hasłem i zalogowałam się ponownie, pod niemal taka samą nazwą i tym samym awatarem więc nie zamierzam przedstawiać się ponownie, zwłaszcza że podpis i zdjęcie wystarczą za identyfikację. chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że bardzo jasno dałaś do zrozumienia o którą hodowlę Ci chodzi, (no chyba że mamy jakieś nagłe objawienie) a 50% udział w niej długowłosych szczeniąt nie jest prawdą. TYLE.
GR Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Abigail - przesle Ci b. fajne zdjecie, ale musze go poszukac :evil_lol:. Gdybym juz nie miala na to czasu, zrobi to Kuba
Asiunia02 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Jesli chodzi o cene to tutaj jest tez potwierdzenie. Zapraszam !!! http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=5948&page=85 Olu: Ja tez dam jedno przysłowie :"Nie wszystko złoto, co sie swieci" to tutaj najbardziej pasuje :) :) Chciałam bym tylko jeszcze wiedziec czemu w pewnej galerii akit długowłosych na "przecudownej stronie" :eviltong: nie ma tej hodowli w której ich duzo. Jeśli sie ktos za cos bierze to niech to robi sprawiedliwie. To jest tak samo jak Chris by dał swojego Amai nie pierwszym miejscu w rankingu na własnej stronie i innych dobrych psow w nim nie umiescił. A jednak Chris jest uczciwy, ludziom ciemnoty nie wbija do głowy i za to jest przez nas wszystkich tak lubiany i szanowany ;) A zauwaz tez ze jest to jedyna hodowla, która nie "trzyma się" z innymi akiciarzami. Chyba cos w tym jest prawda?? A tak z innej beczki to ciesze sie, ze znow sie zalogowałas i mam nadzieje, ze wstawisz kilka zdjec swojej akitki ;) Agnieszka Piesek Oli to Chiru Yamamoto.
_Ola_K. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Asiuniu02 - chodziło mi tylko i wyłącznie o wypowiedź, że jest tam ponad 1/2 akit długowłosych co nie jest prawdą. nie poruszałam kwestii ceny bo to sprawa hodowcy i kupującego. i nie chcę ciągnąc tej dyskusji, bo to nie ma sensu, żadna ze stron nie przekona się i tak do racji drugiej.
Asiaczek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='abigail']A to głowa BOB-a z Kowna Enzo OmonoGawa- prawda że śliczna główka!!!??? A to jeszcze młody piesek! Pan Janikowski może być z niego dumny! A ten dog podobno nie zajął żadnej lokaty, biedny.... hi, hi Asiaczek miała jakieś zdjęcia ale... chyba pan doktor nie zrobił jej krzywdy?????? Abigail - żyję! I jestem w trakcie porzadkowania zdjęć z Kowna. Mój kolega - jak zwykle - zaszalał i dlatego teraz to JA mam qoopę roboty! Postaram się - ze względu na miłe akitki - wstawić jeszcze dzisiaj zdjęcia. Nie jest ich aa tak duzo. Ale cieszymy się, że są, prawda? Pzdr.
Akitka Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Już w poniedziałek w moim domu pojawi się akitka... :) czy ktoś może mi szybciutko (chciałabym jeszcze dziś zamówić) legowisko i miski... Legowisko (kształt kwadratu) może mieć wymiary: 80x100, 95x110, 98x120. Które będzie dobre? A jeśli chodzi o miski, to chcę kupić takie na stojaku, ale nie wiem o jakiej pojemności? Możecie zasugerować... I jeszcze jak długą obróżkę radzicie kupić na początek? :) Pytania mogą wydać się śmieszne, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Będę wdzięczna za szybką odpowiedź! :)
Agappe Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 myśle, ze pominęłaś b ważną informacje.. w jakim wieku jest psiak ;) posłanie mojej dorosłej suczki ma 115x86.. ja na Twoim miejsc wzięłabym to większe jeśli miałabym tyle miejsca <co będe psu żałować ;p > o miskach sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia jakiej są nasze pojemności ;)
Asiaczek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Zdjęcia z Kowna/LT (4.6.2006): BON-EDO AVESTA - pies, kl. mł ENZO Omono Gawa - pies, kl. otwarta To były pieski. Pzdr.
Asiaczek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 A teraz dziewczyny. Na poczatek - ITACHI Royal - suka, kl. młodziezy AHA BARA AVESTA - SUKA, KL. CH. pZDR.
Asiaczek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Porównanie o BOB: Niech Was nie zmyli gest sedzi; BOB otrzymał pies ENZO Omono Gawa (rudzielec). I BOG grupy V: Pzdr.
Akitka Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 zamówiłam to największe :) sunia będzie miała w przyszłym tygodniu 8 tygodni. Ale chciałam od razu kupić duże legowisko... :) Jestem tak strasznie podekscytowana... Po prostu już nie mogę się doczekać poniedziałku... :) ps. dzięki za pomoc Daria :)
Asiaczek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Agappe napisał(a):czy mi sie wydaje czy te suczki są jakieś malutkie?? Suka z kl mł. - drobna. Natomiast ta "białaska" raczej nie. Może perspektywa zdjęc nie taka? pzdr.
Agappe Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 nie chodziło mi o "drobność" tylko o wysokość.. ale to pewnie kwestia tego, że zdjęcia z góry robione?
Asiunia02 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Agappe napisał(a):czy mi sie wydaje czy te suczki są jakieś malutkie?? Moi zdaniem jest rozmiarowo super, to ma byc suka wiec musi byc roznica w wzroscie :) wiekszosc suczek jest takich rozmiarow, nawet u nas w Polsce.
abigail Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='_Ola_K.']Abigail - już tutaj kiedyś byłam i się przedstawiałam, ale miałam problem z hasłem i zalogowałam się ponownie, pod niemal taka samą nazwą i tym samym awatarem więc nie zamierzam przedstawiać się ponownie, zwłaszcza że podpis i zdjęcie wystarczą za identyfikację. chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że bardzo jasno dałaś do zrozumienia o którą hodowlę Ci chodzi, (no chyba że mamy jakieś nagłe objawienie) a 50% udział w niej długowłosych szczeniąt nie jest prawdą. TYLE. Przepraszam za milczenie (goście, choć posty odczytałam, zaskoczona Twoją żywiołową reakcją) i mój brak spostrzegawczości (faktycznie pod Twoimi Olu wiadomościami jest podpis). Znam z widzenia i Ciebie i Twojego pieska, który na zdjęciach "jak jej tam, IZYDY", prezentuje się super i pewnie jest jednym z najładniejszych białych psów w Polsce! Nie mam nic do Ciebie i jestem pewna że jesteś wpatrzona w swojego psa jak każdy z nas!!! Ja swoje trzy akitki postrzegam jako najpiękniejsze i najmądrzejsze jakie znam... w mojej wsi, hi, hi!!! Mój dorobek hodowlany marny... - tylko jeden miot, dlatego nie będę się wymądrzać bo ja póki co cały czas się uczę.. staram od najlepszych czego i Tobie życzę!!! SZCZERZE:multi: Literatura fachowa dla kogoś kto chce parać się rzetelnie hodowlą akit, nie sprowadza się do obejrzenia i przestudiowania tekstów na stronie I., wierz mi... warto słuchać, słuchać i studiować to co mówią i piszą Ci, którzy rasą zajmują się od paru dobrych lat 10, 30 i 50! A wierz mi, miałam okazję z pierwszej ręki!!!:loveu: Cóż, jeżeli chodzi o długi włos u akit to jest z nim jak 2+2=4 i skończmy te przekomarzania... To zdjęcie siostry Twojego Chiru Moja uwaga dotyczyła: - ogólnie sytuacji na rynku szczeniąt, w korelacji: jakości, ilości i ceny! - sprzedaży szczeniąt w pewnej hodowli ludziom, którzy potem szukają informacji u innych hodowców (na temat rasy, długiego włosa....) - niestety robią to po zaliczkowaniu:shake: -a po Twojej gorącej obronie, złośliwie dodam jeszcze premedytację w produkcji długiego włosa! Ja tu jestem stosunkowo "nowa" o czym możesz się zorientować po ilości moich postów ale nie wymyśliłam tego długowłosego miotu! A jeżeli chodzi o politykę hodowlaną.. cóż zalecenia odgórne ZKWP są bardzo ogólne, Akita Clubu nie posiadamy w Polsce a polityka hodowlana nie zaczyna się nie kończy na badaniach na HD, PRA i OB itd.:eviltong: A co do lubienia i anty- czy sympatii to osobiście zostałam przez I. w pewien sposób "tknięta" (nie tylko moje psy) ale ........................... wyznaję zasadę (na razie), że co kto daje, to do niego wraca! :evil_lol: (też dałam prawie przysłowie:cool3: ) [guote] Ja tez dam jedno przysłowie :"Nie wszystko złoto, co sie swieci" to tutaj najbardziej pasuje :smile: :smile: Chciałam bym tylko jeszcze wiedziec czemu w pewnej galerii akit długowłosych na "przecudownej stronie" :eviltong: nie ma tej hodowli w której ich duzo. Jeśli sie ktos za cos bierze to niech to robi sprawiedliwie. ŚWIĘTA PRAWDA Asiunia!!! Pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje wejścia OLA będą nie tylko takie dramatyczne, chyba że uznasz że to forum nie jest Ciebie warte...
weihaiwej Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Akitka napisał(a):Już w poniedziałek w moim domu pojawi się akitka... :) czy ktoś może mi szybciutko (chciałabym jeszcze dziś zamówić) legowisko i miski... Legowisko (kształt kwadratu) może mieć wymiary: 80x100, 95x110, 98x120. Które będzie dobre? A jeśli chodzi o miski, to chcę kupić takie na stojaku, ale nie wiem o jakiej pojemności? Możecie zasugerować... I jeszcze jak długą obróżkę radzicie kupić na początek? :) Pytania mogą wydać się śmieszne, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Będę wdzięczna za szybką odpowiedź! :) Hej! Miski, wydaje mi sie, że mam 1,8 l:) Materac chyba ten największy, ale nie mogę teraz sprawdzić na pewno, bo jestem poza domem. Co do obróżki.... Iru na początku miała obrożę rogz o szerokości 16 mm, długość regulowana od 26-30 cm. Pozdrowionka! Napisz coś więcej o swojej akitce: z jakiej hodowli, ile ma, jaka płeć?
abigail Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Asiaczek napisał(a):Suka z kl mł. - drobna. Natomiast ta "białaska" raczej nie. Może perspektywa zdjęc nie taka? pzdr. Tą biała chyba już widziałam na żywo i maleńka nie jest, a ta sunia z młodzieży... czy Royal to nie jakiś błąd? Asiaczek, czy mogłabyś popatrzeć na hodowcę? Piękne zdjęcia w pięknej pogodzie (współczuję, choć podobną miałam w Słupsku)!!!!:placz:
abigail Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Asiunia02 napisał(a):Moi zdaniem jest rozmiarowo super, to ma byc suka wiec musi byc roznica w wzroscie :) wiekszosc suczek jest takich rozmiarow, nawet u nas w Polsce. Przypomniało mi się Asiunia, a propos Calineczki i wzrostu suczek- jak w Poznaniu w 2003 r., jak wystawialiście Waszą Chikakę chyba w szczeniętach, Rubaszny znajomy hodowca odhodowujący dorodne akitki wołał na nią, że to z pewnością shiba (na caałą halę!!) hi, hi!!!!
Akitka Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Weihaiwej: będzie to sunia. Wiek, jak już pisałam: będzie miała 8 tyg. w przyszłym tygodniu. Więcej, żeby nie zapeszyć w tych ostatnich dniach napiszę w poniedziałek, gdy już będzie ona biegała sobie spokojnie po moim domku. :) Ale zdjęcia rodziców bywały już w tej galerii raczej... :)
Asiaczek Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 abigail napisał(a):Tą biała chyba już widziałam na żywo i maleńka nie jest, a ta sunia z młodzieży... czy Royal to nie jakiś błąd? Asiaczek, czy mogłabyś popatrzeć na hodowcę? Piękne zdjęcia w pięknej pogodzie (współczuję, choć podobną miałam w Słupsku)!!!!:placz: Hodowca: T.Plaza, a sunia jest po rodzicach: CZANAJ ROYAL X AXA REBIA. Tako rzecze katalog wystawowy. PZDR.
Recommended Posts