Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Tak, klamstwo ma krotkie nozki, zgadzam sie, te nozki chodza we wszystkie strony ;), bylam tam gdzie wszyscy wiedza gdzie i nic nie znalazlam, wiec moze to nie ta o ktorej Olu K. myslisz?

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I tak wszyscy wiemy o co chodzi ;-) o tę własnie chodzi a kto będzie chciał sam zobaczy, nie kierując się niczyim zdaniem. a że nic nie znalazłaś, to dobrze, bo przecież nie ma tam tego co by chciała zobaczyc Abigail ;-)

Posted

No nie wiem, a raczej nie jestem przekonana, , a genetyki w tej materii to raczej sie jednak nie przeskoczy, no chyba ze nozyczkami.
Abigail - ja tez niedlugo sie wybieram w swiat. :multi:

Posted

[quote name='_Ola_K.']
Witam! Nie znam i nie jestem pewna o kim TY:diabloti: mówisz!!!! TAM... nie ma w ogóle zdjęć szczeniąt, a informacja o cenach nie jest przeze mnie wymyślona!!!! Rzecz idzie o nabijaniu ludzi w butelkę!!!
Tak nagle się tu zjawiłaś... jak grom z północy!? może kilka słów przedstawienia? WSTYD!:shake:

Posted

Abigail - już tutaj kiedyś byłam i się przedstawiałam, ale miałam problem z hasłem i zalogowałam się ponownie, pod niemal taka samą nazwą i tym samym awatarem więc nie zamierzam przedstawiać się ponownie, zwłaszcza że podpis i zdjęcie wystarczą za identyfikację.
chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że bardzo jasno dałaś do zrozumienia o którą hodowlę Ci chodzi, (no chyba że mamy jakieś nagłe objawienie) a 50% udział w niej długowłosych szczeniąt nie jest prawdą. TYLE.

Posted

Abigail - przesle Ci b. fajne zdjecie, ale musze go poszukac :evil_lol:. Gdybym juz nie miala na to czasu, zrobi to Kuba

Posted

Jesli chodzi o cene to tutaj jest tez potwierdzenie. Zapraszam !!!

http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=5948&page=85

Olu: Ja tez dam jedno przysłowie :"Nie wszystko złoto, co sie swieci" to tutaj najbardziej pasuje :) :)
Chciałam bym tylko jeszcze wiedziec czemu w pewnej galerii akit długowłosych na "przecudownej stronie" :eviltong: nie ma tej hodowli w której ich duzo. Jeśli sie ktos za cos bierze to niech to robi sprawiedliwie.
To jest tak samo jak Chris by dał swojego Amai nie pierwszym miejscu w rankingu na własnej stronie i innych dobrych psow w nim nie umiescił. A jednak Chris jest uczciwy, ludziom ciemnoty nie wbija do głowy i za to jest przez nas wszystkich tak lubiany i szanowany ;)
A zauwaz tez ze jest to jedyna hodowla, która nie "trzyma się" z innymi akiciarzami. Chyba cos w tym jest prawda??

A tak z innej beczki to ciesze sie, ze znow sie zalogowałas i mam nadzieje, ze wstawisz kilka zdjec swojej akitki ;)

Agnieszka Piesek Oli to Chiru Yamamoto.

Posted

Asiuniu02 - chodziło mi tylko i wyłącznie o wypowiedź, że jest tam ponad 1/2 akit długowłosych co nie jest prawdą.
nie poruszałam kwestii ceny bo to sprawa hodowcy i kupującego. i nie chcę ciągnąc tej dyskusji, bo to nie ma sensu, żadna ze stron nie przekona się i tak do racji drugiej.

Posted

[quote name='abigail']A to głowa BOB-a z Kowna Enzo OmonoGawa- prawda że śliczna główka!!!??? A to jeszcze młody piesek! Pan Janikowski może być z niego dumny!

A ten dog podobno nie zajął żadnej lokaty, biedny.... hi, hi

Asiaczek miała jakieś zdjęcia ale... chyba pan doktor nie zrobił jej krzywdy??????
Abigail - żyję! I jestem w trakcie porzadkowania zdjęć z Kowna. Mój kolega - jak zwykle - zaszalał i dlatego teraz to JA mam qoopę roboty! Postaram się - ze względu na miłe akitki - wstawić jeszcze dzisiaj zdjęcia. Nie jest ich aa tak duzo. Ale cieszymy się, że są, prawda?
Pzdr.

Posted

Już w poniedziałek w moim domu pojawi się akitka... :) czy ktoś może mi szybciutko (chciałabym jeszcze dziś zamówić) legowisko i miski... Legowisko (kształt kwadratu) może mieć wymiary: 80x100, 95x110, 98x120. Które będzie dobre? A jeśli chodzi o miski, to chcę kupić takie na stojaku, ale nie wiem o jakiej pojemności? Możecie zasugerować... I jeszcze jak długą obróżkę radzicie kupić na początek? :) Pytania mogą wydać się śmieszne, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Będę wdzięczna za szybką odpowiedź! :)

Posted

myśle, ze pominęłaś b ważną informacje.. w jakim wieku jest psiak ;)

posłanie mojej dorosłej suczki ma 115x86.. ja na Twoim miejsc wzięłabym to większe jeśli miałabym tyle miejsca <co będe psu żałować ;p >

o miskach sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia jakiej są nasze pojemności ;)

Posted

zamówiłam to największe :) sunia będzie miała w przyszłym tygodniu 8 tygodni. Ale chciałam od razu kupić duże legowisko... :) Jestem tak strasznie podekscytowana... Po prostu już nie mogę się doczekać poniedziałku... :) ps. dzięki za pomoc Daria :)

Posted

Agappe napisał(a):
czy mi sie wydaje czy te suczki są jakieś malutkie??

Suka z kl mł. - drobna. Natomiast ta "białaska" raczej nie. Może perspektywa zdjęc nie taka?
pzdr.

Posted

Agappe napisał(a):
czy mi sie wydaje czy te suczki są jakieś malutkie??

Moi zdaniem jest rozmiarowo super, to ma byc suka wiec musi byc roznica w wzroscie :) wiekszosc suczek jest takich rozmiarow, nawet u nas w Polsce.

Posted

[quote name='_Ola_K.']Abigail - już tutaj kiedyś byłam i się przedstawiałam, ale miałam problem z hasłem i zalogowałam się ponownie, pod niemal taka samą nazwą i tym samym awatarem więc nie zamierzam przedstawiać się ponownie, zwłaszcza że podpis i zdjęcie wystarczą za identyfikację.
chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że bardzo jasno dałaś do zrozumienia o którą hodowlę Ci chodzi, (no chyba że mamy jakieś nagłe objawienie) a 50% udział w niej długowłosych szczeniąt nie jest prawdą. TYLE.

Przepraszam za milczenie (goście, choć posty odczytałam, zaskoczona Twoją żywiołową reakcją) i mój brak spostrzegawczości (faktycznie pod Twoimi Olu wiadomościami jest podpis). Znam z widzenia i Ciebie i Twojego pieska, który na zdjęciach "jak jej tam, IZYDY", prezentuje się super i pewnie jest jednym z najładniejszych białych psów w Polsce!
Nie mam nic do Ciebie i jestem pewna że jesteś wpatrzona w swojego psa jak każdy z nas!!! Ja swoje trzy akitki postrzegam jako najpiękniejsze i najmądrzejsze jakie znam... w mojej wsi, hi, hi!!! Mój dorobek hodowlany marny... - tylko jeden miot, dlatego nie będę się wymądrzać bo ja póki co cały czas się uczę.. staram od najlepszych czego i Tobie życzę!!! SZCZERZE:multi:
Literatura fachowa dla kogoś kto chce parać się rzetelnie hodowlą akit, nie sprowadza się do obejrzenia i przestudiowania tekstów na stronie I., wierz mi... warto słuchać, słuchać i studiować to co mówią i piszą Ci, którzy rasą zajmują się od paru dobrych lat 10, 30 i 50! A wierz mi, miałam okazję z pierwszej ręki!!!:loveu:
Cóż, jeżeli chodzi o długi włos u akit to jest z nim jak 2+2=4 i skończmy te przekomarzania...
To zdjęcie siostry Twojego Chiru

Moja uwaga dotyczyła:
- ogólnie sytuacji na rynku szczeniąt, w korelacji: jakości, ilości i ceny!
- sprzedaży szczeniąt w pewnej hodowli ludziom, którzy potem szukają informacji u innych hodowców (na temat rasy, długiego włosa....) - niestety robią to po zaliczkowaniu:shake:
-a po Twojej gorącej obronie, złośliwie dodam jeszcze premedytację w produkcji długiego włosa!

Ja tu jestem stosunkowo "nowa" o czym możesz się zorientować po ilości moich postów ale nie wymyśliłam tego długowłosego miotu! A jeżeli chodzi o politykę hodowlaną.. cóż zalecenia odgórne ZKWP są bardzo ogólne, Akita Clubu nie posiadamy w Polsce a polityka hodowlana nie zaczyna się nie kończy na badaniach na HD, PRA i OB itd.:eviltong:
A co do lubienia i anty- czy sympatii to osobiście zostałam przez I. w pewien sposób "tknięta" (nie tylko moje psy) ale ........................... wyznaję zasadę (na razie),
że co kto daje, to do niego wraca! :evil_lol: (też dałam prawie przysłowie:cool3: )

[guote] Ja tez dam jedno przysłowie :"Nie wszystko złoto, co sie swieci" to tutaj najbardziej pasuje :smile: :smile:
Chciałam bym tylko jeszcze wiedziec czemu w pewnej galerii akit długowłosych na "przecudownej stronie" :eviltong: nie ma tej hodowli w której ich duzo. Jeśli sie ktos za cos bierze to niech to robi sprawiedliwie.

ŚWIĘTA PRAWDA Asiunia!!!
Pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje wejścia OLA będą nie tylko takie dramatyczne, chyba że uznasz że to forum nie jest Ciebie warte...

Posted

Akitka napisał(a):
Już w poniedziałek w moim domu pojawi się akitka... :) czy ktoś może mi szybciutko (chciałabym jeszcze dziś zamówić) legowisko i miski... Legowisko (kształt kwadratu) może mieć wymiary: 80x100, 95x110, 98x120. Które będzie dobre? A jeśli chodzi o miski, to chcę kupić takie na stojaku, ale nie wiem o jakiej pojemności? Możecie zasugerować... I jeszcze jak długą obróżkę radzicie kupić na początek? :) Pytania mogą wydać się śmieszne, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Będę wdzięczna za szybką odpowiedź! :)

Hej! Miski, wydaje mi sie, że mam 1,8 l:) Materac chyba ten największy, ale nie mogę teraz sprawdzić na pewno, bo jestem poza domem. Co do obróżki.... Iru na początku miała obrożę rogz o szerokości 16 mm, długość regulowana od 26-30 cm.
Pozdrowionka! Napisz coś więcej o swojej akitce: z jakiej hodowli, ile ma, jaka płeć?

Posted

Asiaczek napisał(a):
Suka z kl mł. - drobna. Natomiast ta "białaska" raczej nie. Może perspektywa zdjęc nie taka?
pzdr.

Tą biała chyba już widziałam na żywo i maleńka nie jest, a ta sunia z młodzieży... czy Royal to nie jakiś błąd? Asiaczek, czy mogłabyś popatrzeć na hodowcę?
Piękne zdjęcia w pięknej pogodzie (współczuję, choć podobną miałam w Słupsku)!!!!:placz:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Moi zdaniem jest rozmiarowo super, to ma byc suka wiec musi byc roznica w wzroscie :) wiekszosc suczek jest takich rozmiarow, nawet u nas w Polsce.

Przypomniało mi się Asiunia, a propos Calineczki i wzrostu suczek- jak w Poznaniu w 2003 r., jak wystawialiście Waszą Chikakę chyba w szczeniętach, Rubaszny znajomy hodowca odhodowujący dorodne akitki wołał na nią, że to z pewnością shiba (na caałą halę!!) hi, hi!!!!

Posted

Weihaiwej: będzie to sunia. Wiek, jak już pisałam: będzie miała 8 tyg. w przyszłym tygodniu. Więcej, żeby nie zapeszyć w tych ostatnich dniach napiszę w poniedziałek, gdy już będzie ona biegała sobie spokojnie po moim domku. :) Ale zdjęcia rodziców bywały już w tej galerii raczej... :)

Posted

abigail napisał(a):
Tą biała chyba już widziałam na żywo i maleńka nie jest, a ta sunia z młodzieży... czy Royal to nie jakiś błąd? Asiaczek, czy mogłabyś popatrzeć na hodowcę?
Piękne zdjęcia w pięknej pogodzie (współczuję, choć podobną miałam w Słupsku)!!!!:placz:

Hodowca: T.Plaza, a sunia jest po rodzicach: CZANAJ ROYAL X AXA REBIA. Tako rzecze katalog wystawowy.
PZDR.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...