abigail Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Oczywiście jestem całkowicie za upudrowaniem mordki i szyjki... to naprawdę nie zaszkodzi! Ale suczka która wygrała ostatnio specjalistyczną (2004r.) z bliska wyglądała jak ...modelka, którą trzeba podziwiać z daleka ale lepiej nie dotykać!!! macie wielkiego kopa na drogę!!!
Agappe Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 HALNE.. [SIZE="5"]POWODZENIA!!!!!!!!!! Będziemy trzebać kciuki!!
Agappe Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 a ja jeszcze mam takie malutkie pytanie.. [SIZE="1"]co to jest ACE?
Asiaczek Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 A ja w niedziele bylam w Kownie (CAC) na wystawie i mam wykaz zgłoszonych psiakow i chyba częśc wyników. No i... ZDJĘCIA! Na razie wstawię stawkę, część wyników. a zdjęcia troche później, bo zapomniałam o wczesniej umówionej wizycie u lekarza. PSY kl. mł. BON-EDO AVESTA kl. o ENZO OMOMO GAWA - BOB SUKI kl. mł. ITACHI ROYAL kl. o BON DEVA AVESTA - abs. kl. ch AHA BARA AVESTA - NSwR Wyników więcej nie mam. Pzdr.
Agappe Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Asiaczku napisz prosze po kim jest ENZO Omono Gawa, kiedy się urodził i kto jest właścicielem..
weihaiwej Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='Agappe']a ja jeszcze mam takie malutkie pytanie.. co to jest ACE? Daria, nie wiesz? :lol: ACE - wybielacz nad wybielacze!
Asiaczek Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Agappe napisał(a):Asiaczku napisz prosze po kim jest ENZO Omono Gawa, kiedy się urodził i kto jest właścicielem.. Sorki za błędne podanie przydomka. Oczywiscie miało byc OMONO GAWA, a nie OMOMO GAWA. A ENZO Omono Gawa jest po FUJIMARU GO KOZAKI x BENŻI OMONO GAWA. Hodowca: H. Jankowski, wł.G. Vildziene/Kowno/Litwa. pZDR.
Agappe Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='weihaiwej']Daria, nie wiesz? :lol: ACE - wybielacz nad wybielacze! [SIZE="1"]no cóż uroki mieszkania z rodzicami <przynajmniej moimi> :oops: :oops:
abigail Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='Agappe']no cóż uroki mieszkania z rodzicami <przynajmniej moimi> :oops: :oops: Kiedyś w Sopocie, mój mąż Jeżyk ustawiał ludziom do zdjęć naszą śnieżnobiałą, świeżo "wypraną", puszystą w miarę Kiteczkę- a tak waliła po oczach w słońcu bielą, że pytano (nie mogli ostrości złapać) w czym ją kąpiemy- odpowiedź brzmiała że w Vanishu!:crazyeye: Myślę że niektórzy mogli się dać nabrać....:oops: Daria: a Vanish to unowocześniona wersja Ace:razz: Zazdrościmy Tym, którzy byli w Kownie i gratulujemy sukcesów!
Asiunia02 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 AKITY-HalneWzgórze napisał(a):urzekający szczeniak !!!!- ciekawa jestem też jego umaszczenia,nie miałam nigdy pręgusków i nie potrafię przewidzieć,jak się zmieni jego umaszczenie,czy trochę zjasnieje,czy pozostanie tak ciemny,to piesek? jak troche podrośnie wrzuccie jego fotki,proszę:lol: kiedyś tu na dgm ogladałam malce z Twoją ulubienicą -preguską,z białym pyszczkiem też b.mi sie podobala,czy ona jest w tym miocie?-jeśli to możliwe to wrzuć kiedyś jej fotki, pozdrawiam serdecznie-jola Ten pregusek to suczka :) Jest super, ale ta druga ciemniejsza jest bardz podobna do Hachiko jak była mała i gdyby nie to ze mamy juz 2 pregusy to napewno by u Nas została. Ta sunia z białym pyszczkiem (pregusek) to siostra calineczki i to inny miot, którego tata to nasz Akuma.
Asiunia02 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [SIZE="4"] HALNIACZKI: TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!!! Ale tak swoja droga to jakie psiaki pojechały do Helnisek ?? wie ktoś ??
weihaiwej Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Jolu, napiszę jeszcze tu: Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! A jakie akitki jadą, to niech może Jola sama zdradzi :)
abigail Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 A to głowa BOB-a z Kowna Enzo OmonoGawa- prawda że śliczna główka!!!??? A to jeszcze młody piesek! Pan Janikowski może być z niego dumny! A ten dog podobno nie zajął żadnej lokaty, biedny.... hi, hi Asiaczek miała jakieś zdjęcia ale... chyba pan doktor nie zrobił jej krzywdy??????
abigail Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Ech! Muszę powiedzieć że spotkałam po raz kolejny na wystawie szczenięta akit (z rodowodem) w cenach... dumpingowych!!!!! to smutne... Natomiast jedna hodowla na północy Polski, na wybrzeżu, robiąca "fantastyczny" - sobie - marketing, posiada w miocie więcej niż połowę długowłosych akitek i woła za nie jak za zboże, a długowłose są w cenie akit z najwyższej polskiej półki!!! Biedni CI którzy uwierzą ślepo w super "podane" SŁOWO PISANE :-(
Asiunia02 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Ale Jola juz pojechała w daleką podroz :) i mam tak długo czekac za wiadomosciami :)
abigail Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Asiunia02 napisał(a):Abigail cos to za ładna psina ??? już uzupełniłam, sorki, coś mi się z postami pomieszło...:oops: podwójnie zatwierdziłam ale z tekstem wykasowałam!
weihaiwej Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='Asiunia02']Ale Jola juz pojechała w daleką podroz :) i mam tak długo czekac za wiadomosciami :) Masz rację, to bez sensu:) A zatem... tymi szczęściarzami, co zwiedzą kawałek Finlandii są.... Inochi, Kami i Niagara!!! Bardzo jestem ciekawa, jak każdy z nas pewnie, jak ocenią je sędziowie, tym bardziej, że na specjalistycznej sędziuje Japończyk!
weihaiwej Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Abigail, Enzo rzeczywiście śliczny! I piękne jego zdjęcia :)
_Ola_K. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Witam obiecałam sobie, że nie będę wdawać się w żadne dyskusje ale to juz przesada: [quote name='abigail'] Natomiast jedna hodowla na północy Polski, na wybrzeżu, robiąca "fantastyczny" - sobie - marketing, posiada w miocie więcej niż połowę długowłosych akitek i woła za nie jak za zboże, a długowłose są w cenie akit z najwyższej polskiej półki!!! Biedni CI którzy uwierzą ślepo w super "podane" SŁOWO PISANE :-( Abigail - nie wiem czy masz problemy z liczeniem czy wogóle ze wzrokiem, wejdź sobie na stronę doskonale wiesz jaką i sprawdź ile i jakich szczeniąt się tam urodziło! Są tam zdjęcia wszystkich i wcale nie jest 1/2 długowłosych! Rozumiem, że ma się sympatie i antypatie ale Ty po prostu KŁAMIESZ!
GR Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Olu K. Czyzby polskie stare porzekadlo " uderz w stol, a nozyce sie same odezwa " znow sie sprawdzilo?
_Ola_K. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 GR napisał(a):Olu K. Czyzby polskie stare porzekadlo " uderz w stol, a nozyce sie same odezwa " znow sie sprawdzilo? GR - wyraziłam swoje zdanie i tyle. a może przytoczę inne poskie przysłowie, np. "kłamstwo ma krótkie nogi" ?
GR Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 GR napisał(a):Olu K. Czyzby polskie stare porzekadlo " uderz w stol, a nozyce sie same odezwa " znow sie sprawdzilo?, Znam jeszcze jedno fajne. " Jak Kuba Bogu ......":razz:
_Ola_K. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 och, jest jeszcze wiele fajnych, np. "Każda pliszka swój ogonek chwali" albo "Ręka rękę myje" ...
Recommended Posts