AKITY-HalneWzgórze Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 donya napisał(a):właśnie roznosi mi łóżko -ona chce sobie pościelić i wyspać się po podróży;) Fajne ma imię :razz: jak tylko ochloniecie obie to napisz coś wiecej,pa dobranoc -spijcie smacznie
donya Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 AKITY-HalneWzgórze napisał(a):-ona chce sobie pościelić i wyspać się po podróży;) Fajne ma imię :razz: jak tylko ochloniecie obie to napisz coś wiecej,pa dobranoc -spijcie smacznie No, masz racje - usnęła :multi: wczoraj wstała o 4 rano i kazała sobie dać jeść
donya Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Ok, napiszę trochę o małej urodziła się 3.04.06 w hodowli Shun'You Kensha mama: Chikara Shun'You Kensha tata: Goshi Go Yamata Kensha mała jest przebojowa, wszędzie wlezie, niczym się nie przejmuje - Bimbowi i tak wytargała ogon chociaż on na nią warczy. Podróz z Madrytu do Warszawy zniosła też dzielnie - całą drogę w samolocie spała.
GR Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Asiaczek! Oj nieladnie, tak zjesc nozki GR, dobrze ze mialam zapasowe w domu, jesli moge prosic, to 69, no i to bezzzzzzzzzzzzzzz, dzieki, :lol::lol::lol: DONYA - gratuluje slicznej sunii :lol::lol::lol:
weihaiwej Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Donya, serdeczne gratulacje!! Pierwsza akitka z Shun'You Kensha w Polsce :D Śliczna sunia!! Życzę Ci dużo radości, a Bimbusiowi cierpliwości... [quote name='donya']mama: Chikara Shun'You Kensha - czy Chikara nie jest przypadkiem z hodowli Kajitsu No? tata: Goshi Go Yamata Kensha
GR Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Tak mysle, ze jej pelne imie to Kajitsu No CHIKARA GO, ktora to jest matka YUU GO Shu'You Kensha, ktorego dzieci mamy w Polsce. Tak sie stosuje, dodajac przydomek hodowli w ktorej dany pies rezyduje
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 GR napisał(a):Tak mysle, ze jej pelne imie to Kajitsu No CHIKARA GO, ktora to jest matka YUU GO Shu'You Kensha, ktorego dzieci mamy w Polsce. Tak sie stosuje, dodajac przydomek hodowli w ktorej dany pies rezyduje a ja jeszcze dodam,że teraz YUU GO Shun'You Kensha przebywa w Amayadori Ken u p.Gabrieli Richard:lol:
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 wpuszcze jeszcze pare fotek z Leszna,choć Asiunia zamiescila ich sporo i b.ładne-za co dziękujemy(my wszyscy dogomaniacy):lol: no to na początek suczki -dzieci YUU i Sayonary KONNICHI-WA Halne Wzgórze a na fotce niżej KONNICHI-WA "Koniczynka" z NIAGARĄ H.Wzg. a to KITSUNE "Kicuś" siostra Koniczynki i jeszcze KITSUNE to HACHIKO Pa-Lisowna:lol: ,która urzekła wszystkich przepieknym kłusem i łabędzią niemalze szyjką:lol: a to I'YOROKOBI NO IZUMI(źródło wszelkiej radości-tak brzmi jej imię po japonsku:lol: ) -a nazywamy ją Izumką lub czasem Zumką-ona wszystkich zauroczyła urodziwym łebkiem -przypominającym urodę i łagodne spojrzenie sarenki:lol: -co tez zauważyła p.Angelika K.-L. i powiedziała,że suczka patrzy na nią z wielką miłością(tak zostało przetłumaczone przez asystenta)-w lutym na klubówce tak wyglądały lokaty a dla kibicujących Niagarce jeszcze jej 2 fotki
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 i jeszcze kilka wybranych fotek z Leszna Suczka U-SUSHI Rilaf ,która w kl.otw.uzyskała CWC i potem R-CACIB DONa Omono-Gawa kl.pośr.CWC akurat się wygłupiala,ale widac,jak to ładna sunia:lol: -gratulacje!!! BU Yamamoto,BU znowu łubudu :lol: -CACIB-Gratulacje!!! CZENAj Roal r-CACIB-gratulacje!!! i HOSEKI H.Wzg. porównanie o BOB TANOSHIMI GO Dogutti - CACIB i BOB -niniejszym gratulacje!!! i na deser nowy sposób wystawiania:lol: ;) :lol: , który zademonstrowała nasza córcia
abigail Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Ja tu śpię :sleeping:...... a tu Gadulec po nocach odchodzi!!!!!:crazyeye: Donya! Twoja "kundliczka" :iloveyou:(oby wszystkie kundelki miały taką :thumbs: piękną [SIZE=4]głowę i stop:loveu: ) jest faktycznie prześliczna! Gratuluję arystokratycznej dziewczynki Tobie i Bimbowi i całej Waszej rodzince no i Życzę SUKCESÓW WYSTAWOWYCH I HODOWLANYCH! Jakoś mu (B.)musisz uświadomić wielki przywilej !!!!!! i jeszcze jedno...................................................... TO SIĘ NAZYWA IMPORT:terazpol: ! ! ! ! HALNIACZKI! skoro wszyscy zapisują się do fan clubów, a daliście nam duuuży wybór, to zdradzę się z moją faworytką, i to nie dlatego że odnosi już sukcesy. Jest po prostu wyjątkowa:loveu: (zwłaszcza głowa!) Mam nadzieję że pokaże(-cie) się zacnie na światówce!!!! Czego życzę oczywiście całej halniakowej kompanii, tej adoptowanej (czyt. w nowych domach) również!!!! pzdr
Kasia_i_Łukasz Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 [quote name='donya']Jak się wam podoba ten kundelek :roll: :loveu: Bardzo nam się podoba :loveu: donya gratulujemy serdecznie:BIG: Mam nadzieję, że zbombardujesz naszą galerię fotkami małej księżniczki :cool3:
Kasia_i_Łukasz Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 i na deser nowy sposób wystawiania:lol: ;) :lol: , który zademonstrowała nasza córcia Jolu deser zawsze najlepiej smakuje :evil_lol: Powalająca fotka :megagrin: Obawiam się tylko, że Twoja córcia może być odmiennego zdania ;)
weihaiwej Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 GR napisał(a): Tak sie stosuje, dodajac przydomek hodowli w ktorej dany pies rezyduje Dzięki GR, nie wiedziałam, że tak można:)
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 [quote name='Kasia_i_Łukasz']Jolu deser zawsze najlepiej smakuje :evil_lol: Powalająca fotka :megagrin: Obawiam się tylko, że Twoja córcia może być odmiennego zdania ;) -konsultowałam z Zu i wyraziła zgodę na publikację tego foto,poza tym foto nalezy do autora,który to może zadecydować;) Zu zebrała dużo gratulacji za ładne wystawianie i na tej fotce też widac jej wielka uwagę na tym by to sunia pieknie wygladala,a że jej uwaga chwilowo przeszła na tył wystawianej -mysle,że można jej wybaczyć,iż zapomniała o swoim;)
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 jeszcze miły kwiatek dla Zu-w opisie Izumi jest zdanie-"profesjonalnie wystawiana" a w opisie Niagary,którą ja wystawiałam jest taki kwiatek- "z wdziękiem wystawiana":crazyeye: -prawda,jakie miłe? choć myślę,że raczej chodziło o wdzięk Niagarki:lol:
Asiaczek Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Donya - oby więcej takich kundelków! Gratki dla Ciebie i całuski dla malutkiej. a propos - jakie jest jej imię domowe? Juz wybraliście? To pd października "kundelka" zobaczymy na wystawach? Pzdr.
Asiaczek Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 GR napisał(a):Asiaczek! Oj nieladnie, tak zjesc nozki GR, dobrze ze mialam zapasowe w domu, jesli moge prosic, to 69, no i to bezzzzzzzzzzzzzzz, dzieki, :lol::lol::lol: DONYA - gratuluje slicznej sunii :lol::lol::lol: Sie robi! pzdr.
donya Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Wszystko dostrzeżecie :lol: O 1 w nocy to już nie bardzo widziałam na oczy :oops: Oczywiście mamusia to Kajitsu No CHIKARA GO :lol: Dziękujemy za miłe słowa. Fotorelacja będzie - obiecuję :lol:
Asiunia02 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Halniaczki Bardzo dziekujemy za miłe słowa o Hachiko, która zaliczyla swoja 2 wystawe a pierwsza nie w hali :) Wasza Izumi jest prześliczna, a Pani Angelice się nie dziwie, że tak powiedziała bo to prawda. Miłością i słodycza jej oczy az kipią :) Te ciekawe zdjęcia przesle na maila w orygamnalnej wersji, bo chyba warto takie mieć w zbiorze. Donya Piękne sunia !!!!!!!!!!!!!!!!!! Bimbus sie przyzwyczai, troche pomruczy i bedzie dobrze. Nasza Akuma jak widze biegnaca gromadka maluchow, to zabiera tyłeczek i ucieka gdzie pieprz rośnie lekko przy tym warcząc,aby zadnemu maluchowi nie wpadło do głowy, aby za nim pobiec. tak sama sytaucja jest jak lezy i ktos z "małolatów" sie do niego zbliża. Abigail przepraszam, że tak długo ale juz wywiązałam się z zobowiązania. Bardzo dziekuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
donya Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Asiaczek - po domowemu została KOI - to znaczy miłość z japońskiego :lol: :lol: :lol: Asiunia - dziekuję; mam nadzieję, że Bimbonek się przyzwyczai i w końcu dotrze do niego, że to dziewczynka. Dzisiaj już trochę inaczej warczy - w końcu musi pokazać kto w domu rządzi ale wczoraj to bardzo się denerwował. Dziewczę i tak się nie przejmuje zbytnio jego warkotem - dzisiaj latała wokoło Bimbonka z misiem - mało zawrotu głowy nie dostał :lol: :lol:
Agappe Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 [quote name='Asiaczek']Donya - zdjęcia! Zdjęcia! Zdjęcia! Zdjęcia! Pzdr. podpisuje się 6ma łapkami!!!!
Asiaczek Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 Donya - rzuć w diabły te inne zajęcia domowe i pstrykaj foteczki. My chcemy zdjęć nowej malutkiej akitki w PL!!! I tak nie masz wyjścia, więc czemu sie ociągasz?! pzdr.
donya Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 [quote name='Asiaczek']Donya - rzuć w diabły te inne zajęcia domowe i pstrykaj foteczki. My chcemy zdjęć nowej malutkiej akitki w PL!!! I tak nie masz wyjścia, więc czemu sie ociągasz?! pzdr. Domowe zajęcia to mam dzisiaj - pilnuję panów, którzy wymieniają nam okna :lol: wczoraj musiałam iść do pracy :eviltong:
donya Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 Łobuzuję się od samego rana zabrałam Bimbkowi poduszkę weszłam pod Bimbonka zanim na mnie nakrzyczał gryzę schody aby Bazyli nie myslał, że jego chcę zjeść no co, nie patrzę
Recommended Posts