Asiunia02 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 a teraz wkleje zdjęcie naszej trojki na którym widac nasze nygustwo. Widac ze tylko jednego psa wykąpałam i chyba nie musze pisac, którego
sylwekw Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Nie znam się jeszcze na zasadach wystawowych ale tak patrze na zdjęcia waszych pieknych akit i się zastanawiam ....... ..... pewnie ze swoja Shojo szans na jakies tytuły czy dobre miejsca to mieć nie będę ale czy mimo zajmowania miejsc poza czołówką, suka może otrzymywać oceny któe pozwola jej zostać suką hodowlaną???
weihaiwej Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 [quote name='sylwekw']Nie znam się jeszcze na zasadach wystawowych ale tak patrze na zdjęcia waszych pieknych akit i się zastanawiam ....... ..... pewnie ze swoja Shojo szans na jakies tytuły czy dobre miejsca to mieć nie będę ale czy mimo zajmowania miejsc poza czołówką, suka może otrzymywać oceny któe pozwola jej zostać suką hodowlaną??? Sylwekw, w punkcie "c" znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie: 1. Do hodowli dopuszcza się sukę, która spełnia poniższe oraz inne, zatwierdzone przez Zarząd Główny wymogi, stanowiące załącznik do niniejszego regulaminu: a) jest zarejestrowana w Związku oraz wpisana do Polskiej Księgi Rodowodowej (PKR) lub Księgi Wstępnej (KW), b) ukończyła 18 miesięcy, z wyjątkiem ras wymienionych w § 10 pkt. 2, c) uzyskała, po ukończeniu 15 miesięcy, w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe lub bardzo dobre, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej. Tylko moim zdaniem trzeba się poważnie zastanowić, co chce się osiągnąć kryjąc sukę i czy warto.
Kasia_i_Łukasz Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Ogromne gratulacje dla wszystkich wystawianych i wystawiających w Lesznie :klacz: Pozdrowienia z Sokolich Gór :hand:
sylwekw Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 do weihaiwej ... te punkty regulaminu znam ale chodziło mi to, czy takie psy (suki) które są znacznie poza czołówką - pierwsze miejsca (podium) - mają szanse na otrzymanie takich ocen. A po drugie to proszę nie zniechęcaj mnie już teraz do tego aby moja suka miała szczeniaki. Długa jeszcze ewentualna droga do tego i na razie tylko pytam bo jestem ciekawy i uwierz mi, że w przypadku naszej Akity chcę wszystko robić świadomie i przemyślanie i na pewno nie na niekorzyść psów. Kasia i Łukasz ... jestem ciągle zachwycony Waszymi akitami (dziś odpisze na email).
Asiaczek Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Wstawię dosłownie kilka zdjęć z Leszna. Ale te zdjęcia będą troche nietypowe. Myslę, że nikt się nie obrazi... Czy poznajecie tego przystojniaka? Następca "Kasownika"? ..buziaczki... Pzdr.
sylwekw Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Czy mi się wydaje, czy ta Pani na poprzednim zdjęciu sędziowała Syberiany Husky na wiosnę w Nowym Dworze Mazowieckim??
sylwekw Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Wybieram się do Lublina (10-11 czerwca). Właściwie wyłącznie aby pooglądać piękne Akity. Czy będzie wielu akiciarzy? Chciałbym też wziąć ze sobą Shojo - aby oswoiła się z widokiem takiej dużej ilości psów w jednym miejscu - czy myślicie, że to dobry pomysł?
Asiunia02 Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Bardzo dobry pomysł !!! Pani Ewa jest hodowca akit,a jedncozesnie sedzia kynologicznym wiec zwrok Cie nie myli :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GR Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Asiaczek!! A moze masz jeszcze gdzies jego 4 lapy? Takie calosciowe zdjecie baaardzo by mi sie przydalo, oj bardzoooo
Asiaczek Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 GR - wszystkie zdjęcia wyslę na maila (zmniejszone). Gdyby któreś spodobało się "tak baaardzo, oj baaaardzo", to daj znać, a ja wyślę je w normalnym formacie, OK? A czy to konkretne zdjęcie jest w całości, to nie wiem. Trzeba sprawdzić. Pzdr.
Matagi Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Haaaaaahaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiii!!!!:mdrmed: :mdrmed: :mdrmed: :D :D :D A tak niedawno Asiaczek mi zarzucała ,że obcięłam głowę Agnieszce :evil_lol: :grin: :biggrina: /to zreszta nie ja,tylko Martyna:cool: / ,a teraz sama obciachała nogi Gingerowi....:turn-l: :turn-l: :turn-l: Asiaczku!!!:lol: Oddawaj łapy!:bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :D :D :D
Asiaczek Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 [quote name='Matagi']Haaaaaahaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiii!!!!:mdrmed: :mdrmed: :mdrmed: :D :D :D A tak niedawno Asiaczek mi zarzucała ,że obcięłam głowę Agnieszce :evil_lol: :grin: :biggrina: /to zreszta nie ja,tylko Martyna:cool: / ,a teraz sama obciachała nogi Gingerowi....:turn-l: :turn-l: :turn-l: Asiaczku!!!:lol: Oddawaj łapy!:bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :D :D :D Takie były smakowite, że nie mogłam się powstrzymać! A tak uczciwie mówiąc, to Gingera złapałam w ostatniej chwili... Ale Matagi - nie bij!. Ja już nie będę robić za prześmiewcę, please. Pzdr.
Matagi Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 [quote name='Asiaczek']Takie były smakowite, że nie mogłam się powstrzymać! A tak uczciwie mówiąc, to Gingera złapałam w ostatniej chwili... Ale Matagi - nie bij!. Ja już nie będę robić za prześmiewcę, please. Pzdr. Bić nie będę:evil_lol: :lol: !Ale .....Łapy,łapy cztery łapy......:evil_lol: Smakowite były,mówisz?:crazyeye: Czyżbyś galaretę z nich robiła?:crazyeye: :evil_lol:
Asiaczek Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Mmmm, była pyszna! z czosneczkiem, goloneczką, marcheweczką... I od razu uprzedzam: już nic nie zostało!:evil_lol: Pzdr.
Matagi Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Asiaczek napisał(a):Mmmm, była pyszna! z czosneczkiem, goloneczką, marcheweczką... I od razu uprzedzam: już nic nie zostało!:evil_lol: Pzdr. A zielony groszek gdzie?:crazyeye: :lol: I wszystko zjadła,ot jaka....:roll: :lol: :evil_lol: Czekaj,niech no GR Cię spotka......:evil_lol: da Ci galaretkę z Gingerowych nóżek!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Matagi Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 A na wystawie w Wałbrzychu będzie znowu rodzinnie:lol: ,sędziuje Mariola Semik: FCI 255 - AKITA INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze, czerwone, 23.08.2005, 6890/XX/05, PKR.V-12619 (Int.Ch. KAJITSU NO DAIICHI-GO-Ch.Pl., ZwKlubu'04, CACIB MOMIJI Halne Wzgórze), hod. Jolanta Talaga, wł. Marianna Chade IRU Halne Wzgórze, czerwone, 23.08.2005, 23164/VII/05, PKR w przygotowaniu (KAJITSU NO Daiichi Go-MOMIJI Halne Wzgórze), hod. Jolanta Talaga, wł. Agata Hawranek KAMI Halne Wzgórze, czerwone, 20.08.2005, 6887/XX/05, PKR.V-12616 (Ch.P.,Esp. YUU GO Shun'You Kensha-Mł.Ch.Pl., Ch.Pl. SAYONARA Halne Wzgórze), hod. Jolanta Talaga, wł. Marianna Chade ODA NOBUNAGA Halne Wzgórze, czerwone, 08.01.2004, 22225/VII/04, PKR.V-11254 (Ch., Mł.Ch. SHOGUN Halne Wzgórze-Ch. KHADABRA Halne Wzgórze), hod. Jolanta Talaga, wł. Marcin, Joanna Lęcznar SARA z Grodzkiego Zakątka, złote, 19.04.2003, 22703/VII/03 Wrocław, PKR.V-11906 (RENGOKU de la Vallee des Gragons Sacres-BATE z Grodzkiego Zakątka), hod. Marek Sterczyński, wł. Mariusz Zatorski
Asiunia02 Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Halniaczki - Wy to kochanie wystawy :) i do tego macie siły, aby tyle jezdzic :) A gdzie sie znow spotkamy ?? macie juz terminarz rozpisany na lato??
AKITY-HalneWzgórze Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 [quote name='Matagi']A na wystawie w Wałbrzychu będzie znowu rodzinnie:lol: ,sędziuje Mariola Semik: No jak moglibyśmy zawieść nasz rodzimy związek?-ale w pewnym sensie zawodzimy,bo na dalsze wystawy przez ostatnie 3 miesiące woziliśmy po 4-7 akit ,a tu tylko 2:shake: malutko w sumie akitek w Wałbrzychu-zdaje się nigdy liczba (w ostatnich 5 latach)nie przekroczyła 5-ciu. A co do sędziny to mieliśmy okazje widziec ją w akcji w Bytomiu przy okazji wyboru Najlepszych Juniorek (od niedawna jest tak,że oddzielnie wybierane są Juniorzy i Juniorki i dopiero potem z 6 staje na podium trójka najlepszych) i właśnie p.Mariola S. dokonywała wyboru najpiękniejszych 3 suczek spośród Zwyciężczyń Młodzieży a my narobiliśmy trochę fotek:lol: Zwyciężczyń Młodzieży spośród wszystkich ras było aż 42!-nie wytrzymałam policzyłam!-i posród nich nasza NAGASAKI rundka wokół ustawionych suczek a potem drugie kółko w celu wybrania kilku na środek sposród których potem wybrała zwyciężka trójke właśnie sedzina wybiera gończego polskiego i zaraz potem ku naszej uciesze NAGASAKi wł wybranych na srodek bylo 8 suczek a nasza cudeńka posród nich !:multi: miala świetny dzień-moze pokocha wystawy? -mamy taka nadzieję,bo wyraźnie sprawailo jej przyjemnośc pozowanie. ma mnóstwo ladnych fotek z tej wystawy-nie została wybrana do zwycięzkiej trójki,ale jak na debiut w klasie mlodziezy (kilka dni po ukonczeniu 9 miesiąca zycia) to osiągnęła duży sukces,bo przecież i BOB był jej udzialem:lol: :multi: może za chwile jeszcze pare słów o Saki (Nagasaki),ale już nie moge się doczekac ,by odpowiedzieć Donyi-bo zobaczyłam jej "kundliczkę" i lecę jej gratulowac:multi: :lol: :multi: :lol: :crazyeye: :multi: :lol:
AKITY-HalneWzgórze Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 [quote name='donya']Jak się wam podoba ten kundelek :roll: Je... M... Matko Wświęta!!! -masz ją?!??!!!!:multi: :lol:
AKITY-HalneWzgórze Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Donya -gratuluję!!!!!! i już nie trzymaj nas wszystkich w napięciu i sory,że już nie wytrzymałam:oops: Przedstaw ją nam i chwal się,chwal,bo masz czego!!!!
donya Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 MAM !!!!!! Dziewczynka dzielnie zniosła podróż przez połowę Hiszpanii a dzisiaj podroz samolotem do Polski. Miło mi przedstawić kundliczka to KOICHIKARA Shun'you Kensha
Recommended Posts