Iwona&Wiki Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Wybaczcie Halniaki - musiałam, bo cudne! :eviltong:
abigail Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Iwona&Wiki']Wybaczcie Halniaki - musiałam, bo cudne! :eviltong: Uważaj Wiki to niebezpieczne.....:razz: Ja z mężem po raz pierwszy dobrych parę lat temu zobaczyliśmy u Joli i Leszka akitowe stado na łonie natury- zaparło nam dech w piersiach:crazyeye:oj, pięknie tam mają i "rudo" mieliśmy przed oczami jeszcze dłuuugo:loveu: .... i zaczęliśmy marzyć.... mamy trzy kitki- niestety nie mogą tworzyć jednego stada ale o tym... to już książkę można pisać! Jola: zdjęcie Białasek z tego samego kąta rewelacyjne! widać, że siostrzyczki, ale ciut są inne. Gr::loveu: EWA - po prostu Super!!!!! sukcesy Tatami to znak, że akity z polskiej hodowli, z polskim przydomkiem też POTRAFIĄ!!!! NIECH TO BĘDZIE DOBRY ZNAK!:loveu:
Agappe Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 GR napisał(a):Witam witam! W Birmingham na National Championship Show siostra TOSKA Agi i GINGER'a - TATAMI zdobyla BOB-a i stala sie pierwsza historyczna akita, po podziale rasy, ktora zwyciezyla. Jestem z niej bardzo dumna, jak tylko dostane zdjecia, ( a robiono ich bodajze mnostwo) to czym predzej pokaze. :multi::multi: gratulacje!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Agappe Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] nasze dwie białaski-z lewej Nagasaki ,z prawej Ryoko(Kiki):lol: -obie córeczki Thayli:multi: piękne zdjecie!!!!!!! :loveu: :loveu:
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Ogromne gratulacje Tatami !!! Halniaczki Wbjacie mi noz w serce !!! ja tez bym tak chciała !! czemu ja tak ja nie mam :( A tak dla własnego pocieszenia i zapełnianie galerii zaraz wkleje zdjecia Tigerkowych szczeniaczkow z kolejnych miotów :) Abigail Ty tez jestes niesamowita !!!! Dziekuje za przesyłke czekam na wiadomosc !!!!!!!
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 No to zaczynamy Pierwsza gromadka :) Ta mniejsza :)
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 no to cd ... I ostatnie zdjecie gromadki :) Juz za chwilke wstawie zdjecia kolejnych maluchow i przedstawie Wam swoja ulubienice :)
Asiaczek Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Cudowne! a możesz wstawic jeszcze zdjęcia Mamy i Taty? Pzdr.
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 cd .. I znow w komplecie Taki szczeniak rodzi sie w kazdym miocie po naszym tigerku :) Juz wiecie który miesiek to moj ulubieniec ???
Asiaczek Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Asiunia02']No to zaczynam :) Cała rodzinka :) Widok z góry :) Jak Ci się udało tak nad maluchami zapanować, co? pzdr.
Asiaczek Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Czy określenie "ulubieniec" oznacza, że juz wiadomo, gdzie trafi? A może zbyt daleko nie trzeba będzie szukać, co?Pzdr.
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Tate wszyscy znaja bo ten moj Tigerek :) Na tym zdjeciu wypatrywał gdzie sie jego małe kluchy rozchodza :) A aktualnych zdjec mam nie mam :(
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Asiaczek']Czy określenie "ulubieniec" oznacza, że juz wiadomo, gdzie trafi? A może zbyt daleko nie trzeba będzie szukać, co?Pzdr. Niestety nie zostanie u Nas na hodowli bo to pregusek, a narazie mam w planach biała sunie :) Ale kiedy nastapi zakup to nie wiem :( Zawsze chciałam zobaczyc wsrod "naszych" akitek preguska z biała maska i sie doczekałam :) O to jej zdjecia :) Prawda ze słodka !!!!!!!!!!
Asiaczek Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Pewnie! Jak każda sunia!!! Sama słodycz:loveu: Pzdr.
kinga.l Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Matko ale słodziaki .... :loveu: Puszyste kuleczki :loveu: :loveu:
Asiunia02 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Asiaczek napisał(a):Jak Ci się udało tak nad maluchami zapanować, co? pzdr. Moj Tigerek jest szczesliwym ojcem tej 6 ale mamusia nie mieszka z nami. Te 4 pierwsze luntruski sa u nas :)
Asiaczek Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Ale i tak należą się Wam ogromne słowa uznania; maluchy były chyba już wybiegane i troszkę zmęczone spacerkiem. To i piekne efekty wyszły!!!:loveu: Pzdr.
obcy Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 -"- 0X -"- Witam po długiej nieobecności. Cieszę się że wszyscy tu jeszcze są ! Widzę :crazyeye:że przybyło nam nowych akiciarzy i sporo nowych akitek co mnie bardzo cieszy bo będzie nas jeszcze więcej.:multi: Małe Akity są fantastyczne ,co widać powyżej . Trochę się pochwalę i oznajmię wszem i wobec że BUT-SU skończył championat z czego się bardzo cieszę:sweetCyb:. A teraz tak napoważnie - w Słupsku zbliża się wystawa:painting: więc zamieszczam cała stawkę Akit :Dog_run:. FCI 255 - Akita Psy - Rüden Klasa młodzieży - Jugendklasse 359. Tycon EMI GO x, pręgowane, hod. N.J.Hutchings, wł. Izyda Bach-Żelewska Klasa pośrednia - Mittelklasse 360. MARMUR Puchate Kreple x, czerwone, hod. M.Wrona, wł. Mariusz Lewandowski Klasa otwarta - Offen Klasse 361. TOSHI GORO Dogutti x, czerwone, hod. E.Szeliga-Szeremeta, wł. Agnieszka Maćkowska Klasa championów - Championklasse 362. BUT-SU Omono Gawa Ch.Pl, czerwone, hod. Henryk Janikowski, wł. Adam Prądzyński Suki - Hündinnen Klasa młodzieży - Jugendklasse 363. AKEGATA Halne Wzgórze x, czerwone, hod. J.Talaga, wł. Patrycja Lewandowska 364. ATSUI Tomodachi x, pręgowane z białym, hod. A.Hoppe, wł. Artur Warda Klasa otwarta - Offen Klasse 365. HASHIRA Tamura x, białe, hod. D.Pawlikowski, wł. Jadwiga Mazur
Agappe Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Psy - Rüden Klasa młodzieży - Jugendklasse 359. Tycon EMI GO x, pręgowane, hod. N.J.Hutchings, wł. Izyda Bach-Żelewska haha coś sie komuś pomyliło.. bo to jest suczka.. ;p
Agappe Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [quote name='obcy'] -"- 0X -"- Trochę się pochwalę i oznajmię wszem i wobec że BUT-SU skończył championat z czego się bardzo cieszę:sweetCyb:. . Gratuluje!!!! :)))) :multi: :multi:
Agappe Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 dziś była wystawa w Jeleniej Górze.. ktoś zna wyniki?? sędzia: Magdalena Musiał (PL) Akita Psy - szczeniąt NANKYOKUI Halne Wzgórze Akita Psy - pośrednia Akita u Izis (FCI) UTSUKUSHI Akita Psy - pośrednia HOSEKI Halne Wzgórze Akita Psy - otwarta HERN z Przemysłowego Grodu Akita Suki - szczeniąt ICZCZITE Halne Wzgórze Akita Suki - szczeniąt NAGASAKI MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze Akita Suki - młodzieży AKARI NO TSUKI Halne Wzgórze Akita Suki - młodzieży CAMA Dolina Wiązów Akita Suki - młodzieży NAMI-GO Matagiinu PL
Agappe Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 RADOM 21.V - Magdalena Musiał Akita Psy Klasa szczeniąt 1 465 Suki Klasa młodzieży 2 466-467 Klasa otwarta 2 468-469 i to by było chyba na tyle z informacji wystawowej
obcy Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 -"- 0X -"- Ja zamieszczałem oficjalną listę wystawianych piesków, którą otrzymałem ze Związku. Także zaistniała pomyłka nie jest moim udziałem. Ponadto dziękuje bardzo za gratulacje.
Agappe Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 jednak nie koniec informacji wystawowych.. wczoraj była wystawa w Alytus były 2 akity psy - otwarta Enzo Omono Gawa suki - otwarta Daichi Omono Gawa ktoś ma jakieś wieści?? hmm tak się zastanawiam co to za ENZO?? jakoś nie kojarze psów z Omonogawy na E
Recommended Posts