Agappe Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 no dobra to jeszcze ja troszke zdjeć powrzucam zagryzanie rhodesiana ;) <przypadkowo spotkanego na spacerze> uroki "byłej Bimbowej posesji"
Agappe Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 zaproszenie do zabawy obgryzanie braciszka ;) pokonany...
Asiaczek Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Agappe - czy Mama juz wróciła? (Pytanie pozornie bez sensu, ale dla osób zainteresowanych - szalenie istotne!). Pzdr.
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Coś nie mozemy sie doczekac wiecej fotek z Łodzi:shake: -ale czekamy nadal-Lilka-obiecywałaś! a ja jeszcze nie zdążyłam pogratulowac wszystkim wygranym tym bardzo i tym mniej(jak ktoś to ładnie kiedys ujął):lol: -SERDECZNIE WSZYSTKIM GRATULUJĘ!!!! -Iwonie za wyczyny Bosa i jej mlodziutkich wychowanek-jego córeczek! Lilce- pięknie poszły akitki z jej hodowli!!! oczywiście Mushy,Abigail'i -GR i Tomkowi z DAIICHI'są :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: a w dowód uznania dla Bosika załączam parę fotek jego uroczej córci-mojej ulubienicy(jednej z 15 na żywo i wielu więcej z widzenia:roll: ) Kiki (Ryoko)ma ubrudzone łapki,bo musiała zażyć kąpieli w rzeczce,a potem utaplac sie w bgienku:lol: -musiałam poprawić rażącego ortografa-sory-wyłapałam już 2 ort-b.się wstydzę:(
Agappe Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='Asiaczek']Agappe - czy Mama juz wróciła? (Pytanie pozornie bez sensu, ale dla osób zainteresowanych - szalenie istotne!). Pzdr. tak tak, w nocy wróciła.. już Ci odpisałam..
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='donya Tak Bimbo spędza wolny czas [U'] Kawałek lasu, gdzie mam własne poziomki :lol: I zakwitła czeremcha [/quote -"pad maim aknom kipiat czeremiucha sniegom":razz: -Donya -masz cudny kawałek Ziemii!!!! i cuda przyrody wokół siebie-:lol: -GRATULUJĘ(i popieram calym sercem mieszkanie poza miastem!) a chcesz zobaczyć małego Bimbonka? -pewnie chcesz:lol: -to okropny łobuz i b.niefotogieniczny-niezmiernie ruchliwy -b.trudno zmobilizowac go do pozowania-to niestety chyba po mamusi-trzeba go "upolować"- wiecej obiecanych fotek prześlę w poniedziałek-w koncu sie zapre ("z kilograma kawy wypije ciemny napar i tak się zawezmę i zapre."...-i zrobię mu takie,jak trzeba-pozowane-wystawowe:lol: a wiecie ,jak mały wisus ma na imię?-DAITORYIO,co po japońsku znaczy prezydent i chyba dlatego jest taki niesforny,nazbyt się przywiazał-dopasował do tego imienia(wpływ imienia na życie?) -i rządzi,prymuje,także wśród nieco od niego starszych kuzynów.:crazyeye:
Asiaczek Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Donya - rzeczywiście masz zaje...fajnie!!! Po prostu nic, tylko pozazdrościć. Ale w tym pozytywnym sensie. Wam i Waszym zwierzakom, oczywiście też. Pzdr.
GR Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Witam witam! W Birmingham na National Championship Show siostra TOSKA Agi i GINGER'a - TATAMI zdobyla BOB-a i stala sie pierwsza historyczna akita, po podziale rasy, ktora zwyciezyla. Jestem z niej bardzo dumna, jak tylko dostane zdjecia, ( a robiono ich bodajze mnostwo) to czym predzej pokaze. :multi::multi:
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='sylwekw']Smiejscie się ze mnie jeśli chcecie albo nie śmiejcie ale postanowiłem, ze zacznę budować "drzewo genealogiczne" naszych akit. Jak już rozpocznę prace (muszę się trochę zorientować w tych wszystkich oznaczeniach w rodowodach) to zwrócę się do Was z prośbą o "pomoc-współpracę". Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ... no chyba, że coś takiego już gdzies jest. Jejku ,to chyba z motyką na słońce!!!????!!!! a tak w ogóle witam serdecznie w gronie dogomaniaków,a sciślej AKITOMANIAKÓW!!!! -masz już jakis plan ,jak sie do tego zabrać? ZACNY PLAN ale wydaje mi się zgoła niemożliwy-wiele rodowodów studiowałam,takze pochodzenie akit,można spróbowa poczynić b.schematyczne takie drzewko,ale to tez wcale nie łatwe bez pomocy Japończyków-niemożliwe (mysle,że oni sami mają juz niezły zamęt:evil_lol: ) jeśli chcesz to zrobic na podstawie rodowodów począwszy (tylko)po II wojnie światowej-to życia może Tobie niestarczyć-choćby z powodu zaciemnień,bo w wielu akicich rodowodach jest wiele kishu,shikoku,kai,hokkaido,może nawet shiba i być może różnych mieszańców tych ras-które oficjalnie nie figurują w żadnym rodowodzie wspólczesnych akit-i tu sprawa n-i-e-d-o-o-d-s-z-y-f-r-o-w-a-n-i-a- jak chcesz sie do tego zabrać? -zaczniesz chyba od nauki j.japonskiego i od zgłebienia tajników paru japonskich sztuk walki?-a Japończycy i tak nie dadzą sobie wydrzeć tajemnic-tak sądzę,ale zawsze mogę sie mylić:-o Myśle,że to tak samo,jakbyś chciał uzyskać 7 stopień wtajemniczenia u Dogonów,albo stać się Kahunem:crazyeye: musisz gruntowniej przemyśleć temat:lol: a póki co cieszyć sie wspaniałą obecnościa Shojo,której Ci b.b.b. gratuluję !!!!!!
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 GR napisał(a):Witam witam! W Birmingham National Championship Show siostra TOSKA Agi i GINGER'a - TATAMI zdobyla BOB-a i stala sie pierwsza historyczna akita, po podziale rasy, ktora zwyciezyla. Jestem z niej bardzo dumna, jak tylko dostane zdjecia, ( a robiono ich bodajze mnostwo) to czym predzej pokaze. :multi::multi: SUPER!!! -serdeczne gratulacje!!!!! -Czekamy na fotki -to naprawdę wspaniała wieść!!!!!:lol: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Asiaczek Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 GR napisał(a):Witam witam! W Birmingham na National Championship Show siostra TOSKA Agi i GINGER'a - TATAMI zdobyla BOB-a i stala sie pierwsza historyczna akita, po podziale rasy, ktora zwyciezyla. Jestem z niej bardzo dumna, jak tylko dostane zdjecia, ( a robiono ich bodajze mnostwo) to czym predzej pokaze. :multi::multi: Jak Ty tak zachwalasz tę suczkę, to warto czekać na jej zdjęcia z wystawy. Tak więc czekamy... Pzdr.
GR Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Oh, dzieki! Czekam z niecierpliwoscia na te zdjecia. Ale tez jestem dumna z TOSKA Agi i mojego GR :laola:
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 w oczekiwaniu na fotki TATAMI i z łodzkiej wystawy: :lol: wkleję pare fotek ze spacerku (spacerek zamiast obecności na wystawie w Łodzi) nasze dwie białaski-z lewej Nagasaki ,z prawej Ryoko(Kiki):lol: -obie córeczki Thayli:multi:
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='Asiunia02']Nasz krokodylek :) Zuza podkrada kolacje :) I juz ostatnie zdjecie :) Zuzka przyjaciel naszych akit, najstarsza w rodzinie - opala sie :) Fajny usmiech prawda ?? bez jedynki w usmiechu :) :) :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol: Słodziutka otylia i jak cudnie wydłuża ryjek(niemalze ryjówka!)-mądrulka ta Wasza jamniczunia!
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='Asiunia02']Nadszedł czas na nasze zdjecia z długiego weekendu Zaczepki cleosi :) [/quote -b.to ładne!
AKITY-HalneWzgórze Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='weihaiwej']Wiem, że wszyscy pewnie czekają na zdjęcia z Łodzi, ale żeby umilić Wam oczekiwanie (mam nadzieję, że fotki z Łodzi się pojawią) podzielę się z Wami paroma zdjęciami z dzisiejszych harców Iru z japońskim kuzynem, tosą :) Kto silniejszy... ja, ja to złapię! Zdobyłam! Chłodzenie :) Po trzygodzinnych zapasach przeplatanych gonitwą oba psiaki padły z uśmiechem na pyskach. Myślę, że szybko zregenerowałyby siły, gdyby tylko mogły szaleć dalej :) Pozdrawiamy! wspaniałe spotkanie dwóch japończyków!!!:lol: -niesamowita jest Iru z opracowanym chłodzeniem wodą!-moje akitki omijają staw -choć nie jest głeboki-ale na spacerze,kiedy napotkają rzeczke lub strumyk-to uwielbiają się w nich moczyć-i przyznam,że tego nie rozumiem:shake:
donya Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'][quote name='donya -[B']Donya -masz cudny kawałek Ziemii!!!! i cuda przyrody wokół siebie-:lol: -GRATULUJĘ(i popieram calym sercem mieszkanie poza miastem!) a chcesz zobaczyć małego Bimbonka? -pewnie chcesz:lol: -to okropny łobuz i b.niefotogieniczny-niezmiernie ruchliwy -b.trudno zmobilizowac go do pozowania-to niestety chyba po mamusi-trzeba go "upolować"- wiecej obiecanych fotek prześlę w poniedziałek-w koncu sie zapre ("z kilograma kawy wypije ciemny napar i tak się zawezmę i zapre."...-i zrobię mu takie,jak trzeba-pozowane-wystawowe:lol: a wiecie ,jak mały wisus ma na imię?-DAITORYIO,co po japońsku znaczy prezydent i chyba dlatego jest taki niesforny,nazbyt się przywiazał-dopasował do tego imienia(wpływ imienia na życie?) -i rządzi,prymuje,także wśród nieco od niego starszych kuzynów.:crazyeye: mały Bimbonek :loveu: rządzenie to po tatusiu - niestety ;) Jola na wsi nie mam neostrady - więc jak będziesz wysyłać zdjęcia to proszę na nowy adres donya@onet.eu jeżeli nie będzie chciało przejść to na aga@izz.waw.pl
donya Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 abigail napisał(a):Gratuluję leśno-trawiasto-poziomkowo-bażantowej sielanki!!!:multi: Ślicznie tam macie. Uważaj nie tylko na bażanty ale i te poziomki.... Nasza Zumka posmakowawszy borówki kandyjskiej sama chodzi sobie obżerać krzaczki - mamy ubaw:lol: i mniej borówek! Rozumiem że rozkokoszacie się na nowych włościach- WSZYSTKIEGO NAJ..WYGODNIEJSZEGO dLA WAS I CZWORONOŻNYCH!!!! Dziękujemy :lol: kurcze - borówkę posadziłam :roll:
donya Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 GR napisał(a):Witam witam! W Birmingham na National Championship Show siostra TOSKA Agi i GINGER'a - TATAMI zdobyla BOB-a i stala sie pierwsza historyczna akita, po podziale rasy, ktora zwyciezyla. Jestem z niej bardzo dumna, jak tylko dostane zdjecia, ( a robiono ich bodajze mnostwo) to czym predzej pokaze. :multi::multi: Ja też się przyłączam do gratulacji i czekam na zdjęcia :lol:
donya Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='Asiaczek']Donya - rzeczywiście masz zaje...fajnie!!! Po prostu nic, tylko pozazdrościć. Ale w tym pozytywnym sensie. Wam i Waszym zwierzakom, oczywiście też. Pzdr. Tobie też dziękuję i mam nadzieję, że odwiedzisz mnie :lol: :lol: :lol:
donya Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] śliczne białaski :loveu: :loveu: :loveu:
Asiaczek Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 donya napisał(a):Tobie też dziękuję i mam nadzieję, że odwiedzisz mnie :lol: :lol: :lol: Pewnie! Nie odpuszczę sobie takiego pięknego zakątka.:lol: Choć podejrzewam, że takich chętnych bedziesz miała sporo... Pzdr.
donya Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Asiaczek napisał(a):Pewnie! Nie odpuszczę sobie takiego pięknego zakątka.:lol: Choć podejrzewam, że takich chętnych bedziesz miała sporo... Pzdr. No to czekam :lol: :lol: :lol:
Iwona&Wiki Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Coś wspaniałego - muszę się uszczypnąć, bo chyba umarłam z zachwytu!:crazyeye:
Recommended Posts