Matagi Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='Asiunia02']My do łodzi nie przyjezdzamy z dwóch powodów: 1. ilość kilometrów 2. bylismy raz w 2004 roku i była to jedyna chyba wystawa na której nasz pies dostał ocene bardzo dobra a przed ta wystawa i po tej wystawie (w małych odstepach czasu ) zdobywał CWC na praiwe kazdej wystawie i przez praktycznie 2 sezony uzbierała ich około 20 CWC. Bo tyle ma Cleo. Przy tym wyniku trzeba wziasc pod uwage takze na ilu wystawach była. Nie wróciła w tytułami chyba tylko z 2 :) Sopot 2005 i Poznań 2005 :) Bo to juz czas Anaty :) Moze jeszcze jakas wystawa była bez "owocna" ale juz jej nie pamietam. Wiem ze to zalezy od sedziego ale tak jakos sie uprzedziliśmy,a przy okazji oszczedzamy pieniazki :) A co do tego ze trudno zdobyc BOBA to Leszek (cleo2000) ma racje bo jest naprawde wysoka stawka, tak jak np. w Sopocie. Cała Polska elita :) :) I mnie to bardzo cieszy :) Takie jest moje zdanie w tej kwestii :) :oops: :oops: Matagi ogromne gratki dla Okiego :) Dał chłopak rade !!!! Ja sama juz bym padła na mordke,a co dopiero tyle godzin na stojaka :) :) :) 1.Rozumiem,te diabelne "kilosy",ale ja mam chyba więcej....bo do Wawy 200,a dalej ze 180?/choroba,sama nie wiem,bo ja nie kierowajca,Darek prowadzi i zrzędzi,a ja staram sie siedzieć cichutko;) /. 2.Też rozumiem,ale podchodze do tego może troszke inaczej.Dla mnie oczywiście równiez licza sie wygrane,ale chyba ciut więcej ,oprócz tych tytułów przedkładam spotkania ze znajomymi,warto pojechać i sie spotkać,pogadać,poradzić/często mi starsi stażem hodowcy doradzili w różnych akitowych kwestiach,za co bardzo im dziękuję:multi: ,bo akity z własnym przydomkiem mam dopiero od 3 lat/.W Sopocie z akitami byłam razy dwa,w 2000 roku i w 2002,pokazywałam SAKE /2000 r,ocena bdb,sędziowała jak na klubowej 2006 p.Angelika/,i AKIRĘ I SAKE/2002r,sędziował p.Opara.,obie suki oceny bdb,ładne opisy,choc to całe sędziowanie było nie tylko dla mnie lekko dziwne:roll: /,pomimo,że sukcesów nie odniosłam,to wystawy te były dla mnie bardzo owocne w wiedze i ....przyjażnie!:multi: :loveu: Kasy nie mam za dużo,mam jej ojjjj,bardzo mało/i kupe zwierząt na "garnku"/,ale uważam,że nie tylko tytuły sie liczą.Pracuje nad doskonaleniem mego akitowego pogłowia:evil_lol: ;) ,może kiedys wyhoduję jakiegos "ideała":evil_lol: ,ale wiem,że lata pracy przedemną,ważne jest to,że sie nie zrażam!:lol: Dziękuję ślicznie za gratki dla Okiiego!!!:loveu: :lol: Na dziób nie padł,biedulek:lol: ,ale pierwszy raz zobaczyłam ,jak w noc z soboty na niedzielę,kiedy byliśmy w gościach u kochanej koleżanki,OKII EMU uszy sie rozjechały na boki,zamknął oczki,i powoli,na siedzącco rozjeżdżały sie łapy przednie,aż sie prawie ...rozjechał,a oczki miał zamknięte....spał .....:loveu: Od wczorajszego ,wieczornego powrotu do domu,OKII odsypia tylko mu ta maupa BABA przeszkadza,zaczepia go i podgryza....:evil_lol:
donya Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Matagi napisał(a):Witam ,moja "wiejska damo"!:loveu: Nie gniewaj sie za to wiejskie,ale ja,jak wiesz,mieszkam również na Wiejskiej,na razie ulicy,choć zapewne niedługo również będe wsiowa/już sie doczekać nie mogę!!!!:multi: /. Oj fajna wieś, fajna. Może jutro wstawię jakieś zdjęcia. Wczoraj widziałam dwa małe liski przy norze. Dzisiaj obiad w postaci pani bażantowej uciekł Bimbuskowi z przed nosa i to we własnym ogródku :lol: Poznaliśmy rodzinę kruków w lesie. Sarny przyglądają się Bimbonkowi na łące - to chyba przez ten biały tyłek ;) :lol:
Asiaczek Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 donya napisał(a):Witam ze swojej wsi :lol: :lol: :lol: :lol: Nareszcie mam internet :lol: :lol: :lol: Trochę mnie nie było a tu tyle czytania. Czytam i czytam :-o :-o No, ja już martwiłam się, czy żyjesz. Ale jesteś, to najważniejsze. Czyli kontakt nawiązany... Pzdr.
Asiaczek Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Matagi - gratki olbrzymie, szczególnie dla OKI. Ja, co prawda, nie widzę u moich basków aż takiego zmęczenia podróżą, ale fakt pozostaje faktem, że po wystawie praktycznie "padają" na noski i odsypiają. Natomiast w drodze "tam" - śpią i już. "Coś" zostało wysłane (dzisiaj, niestety, dopiero). To info dla Ciebie i dla osoby zainteresowanej. Pzdr.
donya Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Asiaczek napisał(a):No, ja już martwiłam się, czy żyjesz. Ale jesteś, to najważniejsze. Czyli kontakt nawiązany... Pzdr. Żyję, żyję - i kontakt ze światem nareszcie mam - niedawno nam telewizję założyli :lol:
Matagi Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 ;) ;) donya napisał(a):Oj fajna wieś, fajna. Może jutro wstawię jakieś zdjęcia. Wczoraj widziałam dwa małe liski przy norze. Dzisiaj obiad w postaci pani bażantowej uciekł Bimbuskowi z przed nosa i to we własnym ogródku :lol: Poznaliśmy rodzinę kruków w lesie. Sarny przyglądają się Bimbonkowi na łące - to chyba przez ten biały tyłek ;) :lol: Nie nerwuj mnie,bo zazdrościc będem:P:cool3: ;) ;) A wiesz do czego sarnom służy biały tyłek?To sie nazywa lustro....:lol:
Matagi Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='Asiaczek']Matagi - gratki olbrzymie, szczególnie dla OKI. Ja, co prawda, nie widzę u moich basków aż takiego zmęczenia podróżą, ale fakt pozostaje faktem, że po wystawie praktycznie "padają" na noski i odsypiają. Natomiast w drodze "tam" - śpią i już. "Coś" zostało wysłane (dzisiaj, niestety, dopiero). To info dla Ciebie i dla osoby zainteresowanej. Pzdr. Asiaczku!:lol: Dzięki za gratki dla Łokiego/tak papug Franek woła do Okiiego:evil_lol: /!!!!:loveu: :multi: Za "Coś" dzięki !!!!:multi: :loveu: I ode mnie i od osoby zainteresowanej!:lol: :loveu:
Agappe Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='Asiunia02']My do łodzi nie przyjezdzamy z dwóch powodów: 1. ilość kilometrów 2. bylismy raz w 2004 roku i była to jedyna chyba wystawa na której nasz pies dostał ocene bardzo dobra a przed ta wystawa i po tej wystawie (w małych odstepach czasu ) zdobywał CWC na praiwe kazdej wystawie i przez praktycznie 2 sezony uzbierała ich około 20 CWC. Bo tyle ma Cleo. hmm przepraszam, że się przyczepie być może i do szczegółu,ale hmm Międzynarodowa wystawa w Łodzi - 1-2.05.2004, sędzia Jean-Luc Delente (Fr) suki - kl.szczeniąt wynik BU Yamamoto oc.wybitnie obiecująca, lokata I BUNYA Yamamoto oc.wybitnie obiecująca, lokata II INAZUMA of AMAYADORI KEN oc.wybitnie obiecująca, lokata III suki - kl.młodzieży wynik BEJSHI Roal oc.doskonała??, med.złoty??, lokata I?, Zw.Mł?? KURIMU Tajgeta oc.doskonała, med.srebrny, lokata II NAKAYOSHI Czech Jakobin nieobecna TIRAMISU Co Ty na To oc.doskonała??, med.brązowy??, lokata III? suki - kl.pośrednia wynik AITE Yamamoto oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, CACIB, NSwR, KAORI Go Tajgeta oc.doskonała, med.brązowy, lokata III KENJIKO Tajgeta oc.doskonała, med.srebrny, lokata II MEGUMI Czech Jakobin ?? MOMIJI Halne Wzgórze nieobecna suki - kl.otwarta wynik AKIRA z Grodzkiego Zakątka ?? BENDŻI Omonogawa ?? IKEBANA Puchate Kreple oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res-CACIB JOTA Rząska ?? YUKARIHIME Tajgeta ?? suki - kl.championów wynik KHADABRA Halne Wzgórze nieobecna ja tu nie widze CHIKAKI??? w mojej relacji zakradł się jakiś błąd czy w Twojej??:roll: :roll: <nie chciałabym wypisywać bzdur na stronie...>
Asiunia02 Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Bo to nie ta wystawa :) moze był to 2003 rok. Jak bede w domku to sprawdze dokładna date.
Asiunia02 Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Było to dokładnie 21 września 2003 roku :) Ja równiez lubie kontakt z "akitkomaniakami", ale niestety sa tez wazniejsze rzeczy na wydawanie pieniedzy i zajecie czasu niz wystawy. Matagi: Gdybym mogła to uwierz mi byłabym co tydzien na wystawie, ale niestety siła wyzsza.
Asiunia02 Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Poprawiam relacje z Bydgoszczy wygrał pręgusek od Izis :)
Agappe Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Asiunia02 napisał(a):Poprawiam relacje z Bydgoszczy wygrał pręgusek od Izis :) a ten drugi pies był nieobecny?
Asiunia02 Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Tak :) Relacje bedzie prawdopodobnie z numreami katalogwymi wiec bedzie potwierdzenie :)
sylwekw Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Smiejscie się ze mnie jeśli chcecie albo nie śmiejcie ale postanowiłem, ze zacznę budować "drzewo genealogiczne" naszych akit. Jak już rozpocznę prace (muszę się trochę zorientować w tych wszystkich oznaczeniach w rodowodach) to zwrócę się do Was z prośbą o "pomoc-współpracę". Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ... no chyba, że coś takiego już gdzies jest.
donya Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 W zwiazku z tym, że znalazłam aparat fotograficzny i kabelek aby go podłączyć do komputera, uraczę Was zdjęciami :evil_lol: Tak Bimbo spędza wolny czas Nasz Lolek buszujący w krzakach Kawałek lasu, gdzie mam własne poziomki :lol: I zakwitła czeremcha
Agappe Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 sylwekw napisał(a):Smiejscie się ze mnie jeśli chcecie albo nie śmiejcie ale postanowiłem, ze zacznę budować "drzewo genealogiczne" naszych akit. Jak już rozpocznę prace (muszę się trochę zorientować w tych wszystkich oznaczeniach w rodowodach) to zwrócę się do Was z prośbą o "pomoc-współpracę". Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ... no chyba, że coś takiego już gdzies jest. ja nie widze w tym nic śmiesznego i popieram inicjatywe.. tylko mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawe z tego jak bardzo jest to zajęcie pracochłonne?
Agappe Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 [quote name='donya']W zwiazku z tym, że znalazłam aparat fotograficzny i kabelek aby go podłączyć do komputera, uraczę Was zdjęciami :evil_lol: Tak Bimbo spędza wolny czas Kawałek lasu, gdzie mam własne poziomki :lol: no tak 2 pierwsze zdjęcia to nie nowość ;) za to o poziomkach lepiej głosno nie mów, bo jeszcze ktoś pryjedie i je zje?? ;) :evil_lol: :evil_lol:
donya Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Agappe napisał(a):no tak 2 pierwsze zdjęcia to nie nowość ;) za to o poziomkach lepiej głosno nie mów, bo jeszcze ktoś pryjedie i je zje?? ;) :evil_lol: :evil_lol: A zapraszam, zapraszam - tyle rośnie, że dla wszystkich starczy :cool3:
donya Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 A co do odpoczynku Bimbonka - to już niedługo nie będzie mógł sobie tak spać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Agappe Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 donya napisał(a):A co do odpoczynku Bimbonka - to już niedługo nie będzie mógł sobie tak spać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: biedny facet.. chociaż hmm mysle że sobie poradzi i znajdzie jakiś dostępny tylko dla siebie kąt.. może nauczy się chodzić po drzewach?? ;)
donya Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Leżę sobie i leżę sobie i ząbki suszę - może obied znowu przyjdzie
Daisunia Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 [quote name='donya']Leżę sobie i leżę sobie i ząbki suszę - może obied znowu przyjdzie ostatnie foto suuuper :loveu:
donya Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Agappe napisał(a):Agnieszka uważaj bo jeszcze jakiś odleżyn dostanie ;) O odleżyny to się nie obawiam - raczej o obiad, w postaci pani bażantowej, która nas nawiedza kazdego dnia ;) To taka zmyła :evil_lol: Bimbo niby twardo śpi a wszystko widzi. Ostatnio pani bażantowa zycia o mało nie straciła :shake:
abigail Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 donya napisał(a):O odleżyny to się nie obawiam - raczej o obiad, w postaci pani bażantowej, która nas nawiedza kazdego dnia ;) To taka zmyła :evil_lol: Bimbo niby twardo śpi a wszystko widzi. Ostatnio pani bażantowa zycia o mało nie straciła :shake: Gratuluję leśno-trawiasto-poziomkowo-bażantowej sielanki!!!:multi: Ślicznie tam macie. Uważaj nie tylko na bażanty ale i te poziomki.... Nasza Zumka posmakowawszy borówki kandyjskiej sama chodzi sobie obżerać krzaczki - mamy ubaw:lol: i mniej borówek! Rozumiem że rozkokoszacie się na nowych włościach- WSZYSTKIEGO NAJ..WYGODNIEJSZEGO dLA WAS I CZWORONOŻNYCH!!!!
Recommended Posts