Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

A teraz szybowce (w galerii akit mogą być ich miniaturki, cooooo?... tak upraszczając sprawę rasy;) )
zaczynam od pychotkowego torciku.... mniam, tzn. jego resztek...

Ojisama syn Brusa (CACIB)

Tu Ojiś z Brusem tatusiem

Martyna z Babą

porównanie dziewczyn młodzieżowych

Michasia z Morką wysędziowaną na jedynkę

Martyna z Babą

i tyle:multi:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morka była na wystawie :crazyeye: udało sie ja złapac !!!!!! :)
Ostatnio przez pol godziny próbowałam ja pogłaskac ale udało mi sie tylko ja raz dotknac bo sie głupiutka zapatrzyła.
Kochana psiutka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Nadszedł czas na nasze zdjecia z długiego weekendu

Zaczepki cleosi :)

Kombinowanie :) Jak tu zachecic do głaskania :) Teraz sobie wymysliła, ze bedzie sie kłasc, zeby mozna ja było glaskac po brzuchu :)

Po zabawach czas na odpoczynek :)

Niestety na kanapie juz zabrakło miejsca dla Tigerka :)

Posted

Nasz krokodylek :) Zuza podkrada kolacje :)

I juz ostatnie zdjecie :)
Zuzka przyjaciel naszych akit, najstarsza w rodzinie - opala sie :) Fajny usmiech prawda ?? bez jedynki w usmiechu :) :) :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol:

Posted

przekazuje wiadomosc od Wiolii właścicielki Fumika Pa-Lis :)

Przesyłam Wam pozdrowienia z Bydgoszczy. Śledzę wyniki wystaw na dogomani a przede wszystkim piękne zdjęcia akit. Te wszystkie maluszki są super. Prześlij od nas gratulacje wszystkim zwycięzcą. Na wystawie w Bydgoszczy byliśmy tylko jako obserwatorzy, Fumiś dostał luz, a walczyła Sakusia. Robiłam dla Was zdjęcia, tylko że przesłać je może tylko Maciej lub Marcin bo ja z tym sprzętem nie jestem zaprzyjaźniona.
Wyniki były takie:

Akita u Izis – nieobecny
Akaj z Diabelskiej Góry – ocena doskonała, Najlepszy Pies, Zwycięstwo Rasy

suki

Kensha z Roberkowej Chatki – ocena doskonała, nie wiem czy coś jeszcze, sędzina bardzo ją chwaliła, ładna pręgowana

Sakai Eskimos River – doskonała, Najlepsza Suka

Hein z Wilczego Dworu – przykro mi nie znam wyniku, ale skoro szła z Sakai o najlepszą sukę to może doskonała.

Posted

[quote name='Asiunia02']przekazuje wiadomosc od Wiolii właścicielki Fumika Pa-Lis :)

Przesyłam Wam pozdrowienia z Bydgoszczy. Śledzę wyniki wystaw na dogomani a przede wszystkim piękne zdjęcia akit. Te wszystkie maluszki są super. Prześlij od nas gratulacje wszystkim zwycięzcą. Na wystawie w Bydgoszczy byliśmy tylko jako obserwatorzy, Fumiś dostał luz, a walczyła Sakusia. Robiłam dla Was zdjęcia, tylko że przesłać je może tylko Maciej lub Marcin bo ja z tym sprzętem nie jestem zaprzyjaźniona.
Wyniki były takie:

Akita u Izis – nieobecny
Akaj z Diabelskiej Góry – ocena doskonała, Najlepszy Pies, Zwycięstwo Rasy

suki

Kensha z Roberkowej Chatki – ocena doskonała, nie wiem czy coś jeszcze, sędzina bardzo ją chwaliła, ładna pręgowana

Sakai Eskimos River – doskonała, Najlepsza Suka

Hein z Wilczego Dworu – przykro mi nie znam wyniku, ale skoro szła z Sakai o najlepszą sukę to może doskonała.

hmmm no to mam "małe" zamieszanie w informacjach.. na stronie hodowli Akita u Izis jest napisane
"03.05.2006 - KWPR Bydgoszcz - sędzia: Mariola Semik
23.04.2006 - KWPR Inowrocław - sędzia: Katarzyna Boryczko

Akita u Izis FCI UMON - ZWYCIĘZCA RASY, NPwR, CWC, złoty medal, doskonała"

a Wy mówicie, ze tego ów psa nie było?? :roll: :roll:

Posted

Agappe napisał(a):
tak akity były dzisiaj.. podobno sedzia wybierał psy duże w typie DJP..

stawka na Łódź:
psy
szczeniaki
ISSUN BOSHI HALNE WZÓRZE

mlodziez
AKITA U IZIS YORITO - bdb, lokata III
MONOYAWARAKE TAJGETA
MUSHA TAJGETA
NORITSU-GO MATAGIINU - lokata I,

posrednia
AKITA U IZIS UTUKUSHII bdb, lokata II
FOKUS ROAL
WARU RILAF - lokata I

otw
CHAKUJITSU SUTEKI
KENDO RZĄSKA
OKII MATAGIINU - lokata I

champ

AMAI BAKIRA
BIMBO YAMAMOTO - lokata III
BOS KUMADE CWC, CACIB, BOB
CZANAJ ROAL
TANOSHIMI-GO DOGUTTI - res.CACIB

suki mlodziez

AIKO TAJGETA
ATSUMI TAJGETA
FUJIN YAMAMOTO
TYCON EMI GO - db

posr
DAICHI OMONO GAWA
RENAI SABI HALNE WZGORZE

otw
ANIA REBIA
BEJSHI ROAL
DYUKA PA-LIS
KURIMU TAJGERA

ch
BU YAMMAMOTO - CWC , CACIB
INAZUMA OF AMAYADORI KEN
OJOSAN MATAGIINU

Daria! Ty sie zastanowiłaś,co napisałaś?:evil_lol: :lol: Spójrz na początek,tego co napisałaś,a później na kawałek wyników,które wpisałaś.....zgadza się?;)

Posted

Agappe napisał(a):
nie no daj spokój.. powiedziałam podobno <i to nie wyszło z tego źródła o którym pomyslałaś>... oczywiście nie mówie o championach, ale np klasa pośrednia psów mnie zastanawia, Waru I, a Fokus III??

Widocznie "źródło":evil_lol: słyszało dzwon,ale nie wiedziało skąd on!:evil_lol: :eviltong: Tomek ma dosyć donośny głos,a "źródło" chyba nie bardzo załapało o co tak naprawde mu chodziło:lol: :evil_lol: ,zresztą nie tylko Tomek "dzwonił" w wiadomej sprawie....:evil_lol: :lol: :eviltong:
Nie widziałam jak biegała pośrednia w psach,widziałam tylko lokaty już ustawione.Nie wiem dlaczego sędzia tak posędziował,ale zwracał uwagę na wiele rzeczy,był bardzo dokładny,zwracał uwagę na jakość włosa,na mięśnie,bardzo interesował sie ruchem,temperamentem psa,itp.był bardzo dokładny.

Posted

cleo2000 napisał(a):
Gratulacje dla zwyciezcow:multi: :multi: :multi:

ps w Lodzi jak zawsze;) BOBa trudno zlapac ;)

Ojjj,chyba nie masz racji:shake: Spójrz na rok 2005,na międzynarodówkę,na klubówkę,ktoś te BOB-y dostał!;) Może warto by przyjechać,choćby na specjalistyczną we wrześniu,może Twój BOB będzie?;) :lol: Bo czytając Twój post,jakoś mam wrażenie,że cos sugerujesz.....bez obrazy,oczywiście!:lol:

Posted

[quote name='Barbara_bb']Oczywiscie gratuluję wszystkim, ale nie ukrywam, ze zaocznie kibicowalam Okiemu i Noritsu. yes! yes! yes!

Basieńko!:lol: Dziękujemy!:loveu: :multi:

Posted

Matagi napisał(a):
Widocznie "źródło":evil_lol: słyszało dzwon,ale nie wiedziało skąd on!:evil_lol: :eviltong: Tomek ma dosyć donośny głos,a "źródło" chyba nie bardzo załapało o co tak naprawde mu chodziło:lol: :evil_lol: ,zresztą nie tylko Tomek "dzwonił" w wiadomej sprawie....:evil_lol: :lol: :eviltong:

Lila przeceniasz mnie nie mam zielonego pojecia o czym Ty teraz mówisz.. :cool1:

a co do tej części wyników, którą podałam i komentarza.. no cóż może rzeczywiście nasuwać się pewne skojarzenie.. ale jak już powiedziałam wcześniej jest ono błędne..:roll: :roll:

Posted

cleo2000 napisał(a):
Okii pewnie skonczyl chyba ze nie dostal CWC

No to wziął i skończył,CWC dostał,cytuje co do jednego słowa opis z karty oceny:
"znakomite pokrycie ciała,doskonały temperament.Dobre mięśnie z tyłu.Doskonały tył i przód w ruchu"
Pomimo tego,że OKII bardzo zainteresowany był "zaznaczonym" ringiem,to pokazywał sie całkiem nieźle.Sędzia docenił jego brak agresji,opanowanie,OKII bez problemu dał sie obejrzeć,pomimo tego,że pies z hodowli Suteki co chwila wydawał z siebie groźne warkoty.Dobra socjalizacja to jest TO!:lol:

Posted

[quote name='Agappe']aaa własnie OKII chyba skończył championat polski!! Lilka gratulacje!! :):multi:

Daria!:lol: Dziękuję bardzo!:loveu:
Zadowolona jestem,że Okisiowi sie wygrało bardzo!:multi: Choć zaczęłam troszke wątpić na początku w jego wygraną,bo wąchał i wąchał ten ring,nie zwracał na mnie uwagi,ale w sumie pobiegł nieźle/napisałam o tym wyżej/.:lol: .Nie napisałam tam tego,że mieliśmy /tradycyjnie:angryy: :diabloti: / awarię samochodu,że nasze psy przyjechały juz "padnięte",bo jechaliśmy bardzo wolno,a temperatura była dosyc wysoka/wyjechaliśmy po 3.00 rano,dotarliśmy przed 9.00:p / ,a oKII jeździ na stojąco,nie raczy sie położyć,zmęczony był bardzo,ale to dzielny chłopczyk!:loveu:

Posted

Witam ze swojej wsi :lol: :lol: :lol: :lol:
Nareszcie mam internet :lol: :lol: :lol:
Trochę mnie nie było a tu tyle czytania. Czytam i czytam :-o :-o

Posted

Abigail napisała:
"Na początek kilka słów...
wystawa w Łodzi, sedzia Peter Jolly (GB),
BOB: BOS KUMADE!!!!! wł. Iwona Miśkiewicz niektórzy może kojarzą tą Panią , hi, hi (ta linijka to żart, który chwycą niektórzy, większość nie będzie wiedziała o co chodzi, za co przepraszam:cool3: )
Zdjęć mam "trzy na krzyż", bo zdradzam akity na rzecz SHIB- zdjeć shib mam 80!!!! daję co mam a póżniej najśliczniejsze szybowców!!!"

Kojarzą TĄ PANIĄ:lol: :lol: :lol: :lol: TO było dobre!:loveu:
Ja fot nie robiłam,robiła to Martyna,troszke mam jej produkcji,wstawie jak "odkopie dom i resztę",nie było nas przez diabelny:angryy: samochód 2 dni w domu:cool1:
Aaaa,a zdjęcia szybowcowe piękne,ojjj piękne:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

donya napisał(a):
Witam ze swojej wsi :lol: :lol: :lol: :lol:
Nareszcie mam internet :lol: :lol: :lol:
Trochę mnie nie było a tu tyle czytania. Czytam i czytam :-o :-o

Witam ,moja "wiejska damo"!:loveu: Nie gniewaj sie za to wiejskie,ale ja,jak wiesz,mieszkam również na Wiejskiej,na razie ulicy,choć zapewne niedługo również będe wsiowa/już sie doczekać nie mogę!!!!:multi: /.

Posted

Akitka napisał(a):
gratki dla wszystkich wystawców!!! zwłaszcza dla Matagi i Okiiego! :) :multi:

Łał!:lol: Dziękujemy ślicznie!:multi: :loveu:

Posted

Abigail znowuż cytuję/weszło mi w krew;) /:
"Przepraszam że tak mało... ale się denerwowałam i "zapuściłam" używanie aparatu.
Basenji było jak zwykle pycha, ciasta pycha (Krysia i Gosia nieocenione a Twórca torciku ze spirytem geniuś!), piwko super.... imprezka w bagażniku też sympatyczna
Niektórzy byli bardzo szczęśliwi, niektórzy mniej...:-( :cool3: (Krzysiek nie zapomnę Ci że nie podstawiłeś nogi Konie:diabloti: ), takie właśnie jest życie wystawowe!
Wieczorem więcej .... pzdr"

Krzysiek to mi noge podstawił zanim wlazłam na ring/ chciał uszkodzić konkurencję ,zestresować -na bank -mówie Wam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: /.
Cała wystawowa imprezka była superaśna!!!:loveu: :lol: Ja tam zadowolona jestem,pomimo tego,że przez diabelne autko musieliśmy nocować w Łodzi/ale to nocowanko było superaśne,dzięki pewnej cudownej osobie z DGM,zapewne fotki jej psiaków wstawie tutaj< i żeby nie było podtekstów:roll: ,to nie akiciarka>;) /i wyjechaliśmy do domku po naprawie dopiero w niedzielne południe.Gosia i Krysia sa NIEZAWODNE!:loveu: A "sławny,specjalny,dla dorosłych":lol: torcik był produkcja Pana OD ŚMIETANKI!:loveu: :loveu: :loveu: Nawet haszczakarze przybiegli skosztowac specjału....:evil_lol: :lol:

Posted

cleo2000 napisał(a):
a kl.mlodziezy chyba tez

Wiesz co.....na Twoim miejscu bym sie nie wypowiadała;) Łatwo jest obserwować wyniki akit przekazywane tu,na DGM,czynisz to po każdej niemal wystawie.Prościej było by zobaczyć niektóre psy na żywca,wtedy obraz jest pełniejszy,i można wyciągać wnioski,są bardziej obiektywne.;) Pamiętaj,że zdjęcia nie oddają wszystkiego,więc nie osądzaj pochopnie,jak to robisz.....;) Mnie ,to co napisałeś ,akurat nie uraziło ,w żadnym stopniu,nie czuje sie dotknięta/oczywiście chodzi mi o młodziez psy/,bo mogę to potraktować jako "przyganiał kocioł garnkowi";) ,bez złości to piszę ,uwierz:lol: ,nie widziałam/może i celowo:roll: /oceny psów w tej klasie,ale "widzący"zgodzili sie z opinia sędziego.Białas wygrał ,choc stawiałam na .....MEZO....;) ;) ;)

Posted

[quote name='Matagi']Ojjj,chyba nie masz racji:shake: Spójrz na rok 2005,na międzynarodówkę,na klubówkę,ktoś te BOB-y dostał!;) Może warto by przyjechać,choćby na specjalistyczną we wrześniu,może Twój BOB będzie?;) :lol: Bo czytając Twój post,jakoś mam wrażenie,że cos sugerujesz.....bez obrazy,oczywiście!:lol:

My do łodzi nie przyjezdzamy z dwóch powodów:

1. ilość kilometrów
2. bylismy raz w 2004 roku i była to jedyna chyba wystawa na której nasz pies dostał ocene bardzo dobra a przed ta wystawa i po tej wystawie (w małych odstepach czasu ) zdobywał CWC na praiwe kazdej wystawie i przez praktycznie 2 sezony uzbierała ich około 20 CWC. Bo tyle ma Cleo. Przy tym wyniku trzeba wziasc pod uwage takze na ilu wystawach była. Nie wróciła w tytułami chyba tylko z 2 :) Sopot 2005 i Poznań 2005 :) Bo to juz czas Anaty :) Moze jeszcze jakas wystawa była bez "owocna" ale juz jej nie pamietam.
Wiem ze to zalezy od sedziego ale tak jakos sie uprzedziliśmy,a przy okazji oszczedzamy pieniazki :)

A co do tego ze trudno zdobyc BOBA to Leszek (cleo2000) ma racje bo jest naprawde wysoka stawka, tak jak np. w Sopocie. Cała Polska elita :) :) I mnie to bardzo cieszy :)

Takie jest moje zdanie w tej kwestii :) :oops: :oops:

Matagi ogromne gratki dla Okiego :) Dał chłopak rade !!!! Ja sama juz bym padła na mordke,a co dopiero tyle godzin na stojaka :) :) :)

Posted

[quote name='Agappe']aaa i powiedz mi prosze jaką ocenę dostał MUSHA?? i jeśli znasz to jeszcze jego braciszka poprosze.. i najlepiej qrcze wszystkie psy i suki z Łodzi ;)

coś sie ostatnio obijacie z uzupełnianiem wyników :mad: :mad:
Lila ja nadal czekam na Inowrocław...
Asiunia albo cleo (przepraszam, ale nie pamietam kto to pisał) wiecie w końcu coś o Bydgoszczy??

Pamiętam,pamiętam!:lol: Poczekaj troszkę,będa kompletne wyniki!:lol:
Fotki z Łodzi wstawię ,ale nie dzisiaj.......jakos sie lenie je obrabiać.....;) /muszę Martynę nauczyć tej czynności,a co:evil_lol: ,niech sie naumie,bo DGM zaczęła juz "studiować":lol: /

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...