Musha Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Śniegu niet a tu wszyscy śpią :evil_lol: :evil_lol: co jest z wami , ja tu wytrzeszczu oczu dostaję aby cosik zobaczyć a tu nic :placz: Lilka dawaj zdjęcia bo ty masz ich najwjęcej (no może po GR i abigail-Agnieszce)
abigail Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Pomyśl, że ktoś, np Lilka może nie być w formie.... :-( A zdjęcia mam ja i Gr i pewnie Christoph, tylko, że: w niedzielę się odstresowywałyśmy (gin tonic) a od poniedziałku normalne zajęcia... dzisiaj był test kompetencyjny dla przyszłych gimnazjalistów..... o ulach i pszczółkach!? muszę się skupić, bo ngdy nie wstawiałam większej ilości zdjęć...
abigail Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Kochani akiciarze! oto początek minireportażu z wystawy BERLIN-CACIB, na którą skromna polska delegacja się wybrała. powiem tylko - nie poszaleliśmy... czego nie można moim zdaniem powiedzieć o Pani sędzi:-o Petra Caspelherr (D) - pierwsze zdjęcie, prawy górny róg, proszę zapamiętać (ja już wpisałam na listę moich ulubionych sędziów:diabloti: ...) pierwsza wstawka prezentuje BOBa Akasta's Yuki, hod. Pat Szymański (USA) wł. Susan Faust. niektórym z pewnością coś mówią te nazwiska:cool1: i na tym poprzestanę.biały 4-letni. stawka akit- 20 sztuk, serce rośnie jak patrzy się co oni mają, a co my (ignorując weredykt sędziowski-ten niedzielny). nie mamy się czego wstydzić!!!!! powiem tylko, że mieliśmy strasznie ciemną halę i stąd zdjęcia średnie- ale atmosfera w polskim kociołku była przednia:lol: :lol: :lol: wszyscy jednoczyli się w popłochu widząc srogość sędziego (Pani) "samoyedy" i husky które czekały na swoją kolejkę, może doczekamy się komentarza Kadziumi... dzieki za ringówkę Christoph, to się nazywa solidarność!
christoph Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Trochę trwała obróbka zdjęć z Berlina, ciemno było... Zaczynamy. Psy weterany Aibo Oyakata Hopf Psy młodzież - Daikibo Go Kiyama cdn...
christoph Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Psy championy: Amai Bakira - tu podczas badania klejnotów Tanoshimi Go Dogutti Amai Bakira - ocena Psy otwarta: Akasta's Yuki, Doshitsy of Kishi Ken Akasta's Yuki Dancho of Kishi Ken Doshitsy of Kishi Ken lokaty: Akasta's Yuki, Dancho of Kishi Ken, Doshitsy of Kishi Ken Akasta's Yuki
christoph Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Suki młodzież: 2412 - Bijou of Noboro Taiyo 2413 - Eiri-Oyatata-Hopf 2414 - Beni Hime z Hrabovskeho Dvora 2415 - Seira Go Akita Inu of Cacic 2416 - Majime Na Kao of Amayadori Ken 2417 - Ryosai Go Akita Inu of Cacic ----------------- 2413, 2414, 2415 2415, 2416, 2417 2415, 2416, 2417, 2412 2414 - Beni Hime z Hrabovskeho Dvora lokaty: 2417 - Ryosai Go Akita Inu of Cacic 2414 - Beni Hime z Hrabovskeho Dvora 2413 - Eiri-Oyatata-Hopf 2412 - Bijou of Noboro Taiyo Suki championy: Inazuma of Amayadori Ken Suki otwarta: Aischa of Sakura Ken Dotoku Go No Suzuyama Aischa of Sakura Ken Dotoku Go No Suzuyama Inazuma odpoczywa lokaty: Dotoku Go No Suzuyama Aischa of Sakura Ken cdn...
christoph Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Przed wyborem BOB Wybór BOB BOB Tanoshimi Go Dogutti Inazuma of Amayadori Ken Amai Bakira A tak wygląda pucharek za zwycięstwo klasy championów... I to tyle. Pozostał tylko niesmak.
GR Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 GINGER po krotkim kontakcie z pania sedzia doszedl do wniosku, ze jej nie lubi, a poniewaz jest to facet, ktory nie bawi sie w jakies tam konwenanse, wiec wspial sie na nia sztraszliwie ryczac, ..... no i skonczyl sie nasz wystep, aczkolwiek udalo nam sie zaliczyc przed blizszym kontaktem z nia biegi po ringu. Christoph - piekne Ci wyszlo zdjecie GR i INAZUMY, ale tak to jest jak sie robi zdjecie psu zbyt blisko. Nieproporcjonalna glowa, krotkie nozki, korpusik tez do.... Pocieszajace jest chociaz to, ze dobrze slysza. :lol::lol::lol:
abigail Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 [quote name='GR'] Taaaaak! Jedynie Ginger wyraził głośno to, co wszyscy myśleli w duchu! i za to go kocham:loveu: przechlapał sobie, no ale cóż... w obronie swojego "ja" :angryy: Co do zdjęć z wystawy, to wyszły Ci Christoph rewelacyjne jak na tamte ciemności (pewnie też używasz jakiegoś sprytnego programiku...) A co do zdjęcia naszych pręgusków... Cóż, jak widzę że ktoś takimi zdjęciami prezentuje akitę to mnie trzęsie!:crazyeye: Ale dziwię się jak na tyle strzałów (foto) żony, najśliczniejsze to wyszło...:shake: Ja wolę np takie ujęcie akitek, minimalna zmiana kąta i proszę inne psy:razz:
Musha Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 niestety moi kochani na układy nie ma rady :evil_lol: bardzo mi przykro :placz: :placz: ale niemiaszki po ubiegłym roku znaleźli sposób aby im poloczki dupy ni łoiły myślę iż przy innym sędziowaniu:mad: widząc zdjęcia znowu by mieli do tyłu
Agappe Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 [quote name='christoph']lokaty: Akasta's Yuki, Dancho of Kishi Ken, Doshitsy of Kishi Ken biały piesek jest po prostu boski.. eh szkoda słów.. najlepiej ocenianie wygląda według mnie na tym zdjeciu, bo te psy powinny być ustawione w odwrotnej kolejności.. a jak Izumce poszło??? albo może inaczej.. może ktoś wstawi pełne wyniki?
abigail Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Zumce poszło fantastycznie....:-) była jedna w klasie championów i dostała doskonałą bez tytułu. Tytuły w rasie dostał biały Yuki, poniższa suczka (Po Koray'u, czyli półsiostra Gr) i chyba któreś z młodzieży... i już. Także do końcowego porównania Sędzia wybrała tą suczkę i białego pieska, no i wiadomo już było kto zwycięży (wspólnie to przewidzieliśmy już na początku sędziowania...) pzdr Dotoku Go No Suzuyama
Gosica Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 A to reszta nowe zdjecia z wiosennej aury , która coraz to bardziej daje sie we znaki nie tylko ludziom :) Lejducha , etz wpadła w trans miłosych afer a tu pani zła i nie wypusci na dwor , choc robie takie piekne maslane oczka ..:cool3: ale i sa dobre strony bo spie sobie w wyrku co zdarza od swieta :eviltong: A teraz oznaki wiosny ... Zachód:lol: Piekny mech , a czasen nikt na niego nie zwróci uwagi ....a szkoda :razz: A tu już Ares w pogoni za wiatrem w uszach ... .. ...w objeciach słonca:loveu: i tu dobiegł kres , wolnosci , czas na skrócona swobode na smyczy No i na koniec tej podrózy ... przedstawiam wam ..moje juz 5 letnie maleńswto Hieronima..(gekona lamparciego :razz:) I to by było na tyle , pozdrawaim serdecznie wszytkich zakochanych w wiosennym słoncu :bigcool:
Asiunia02 Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Juz nie żałuje, ze nie zgłosiłam do Berlina :) Czas sie pokazac jak sie zmienilismy od ostatnich czasów :) Nasza juz nie najmłodsza, ale nadal młodziutka niunia teraz niunia z tajfunem - jak było nie było w pewnym sensie ze siostra - maja tego samego tate :) No i sam tajfunik :)
Agappe Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 ja tak tylko na szybko z ringu akit z Nowego Dworu mazowieckiego FCI 255 - Akita Psy Klasa szczeniąt 799. wo, 1 ISSUN BOSHI Halne Wzgórze, czerwone, 23.08.2005, PKR w przygotowaniu, nr rej. 2660/XXXVIII/05, (BAIICHI-GO kajitsu No-MOMIJI Halne Wzgórze), hod. Jolanta Talaga, wł. Waldemar Stępień 800. wo 2 PARYS Puchate Kreple, czerwone, 04.09.2005, PKR w przygotowaniu, nr rej. 73811/I/05, (CH.CZ. CHAKIRI z Bambusovego Haje-CH.PL. KALLIDIKE Imaginacja), hod. Maria Wrona, wł. Agnieszka Rymarczyk Klasa młodzieży 801. bdb, 2 BIRIKO Bieżynaki, czerwone, 18.01.2005, PKR.V-12395, nr rej. 1259/XLVIII/05, (RENGOKU de la Valiee des Drag-TANAKA ROAL), hod. Andrzej Bieżyński, wł. Katarzyna Czaja 802. dosk, Zw.Mł, NJwR ONKEI Co Ty na To, czerwone, 06.04.2005, PKR.V-12388, nr rej. 73523/I/05, (RENGOKU DE LA VALLE DES DRAGONS SACRES-ENGISEN Xandrina), hod. Agnieszka Rymarczyk, wł. Andrzej Ofmański Klasa pośrednia 803. dosk, CWC, NPwR FOKUS Roal MŁ.CH.PL., czerwone, 19.10.2004, PKR.V-11568, nr rej. 71652/I/04, (INT.CH.,CH.PL. Rengoku DE LA VALLEE DES DRAGONS SA-MŁ.CH.PL. ARIET BIBA z Krasnej dedinky), hod. Plaza Tomasz, wł. Paweł Czosnyka Suki Klasa młodzieży 804. dosk 2 FUJIN Yamamoto, czerwone, 11.01.2005, PKR.V-11876, nr rej. 2551/XXXVIII/05, (WARAKU Go Takatasou-AITE Yamamoto), hod. Piotr Jahns, wł. Waldemar Stępień 805. dosk (??), 4 TSUMABE Kawałek Księżyca, kremowe, 06.11.2004, PKR w przygotowaniu, nr rej. 1320/XLVIII/04, (SHOGUN Halne Wzgórze-YURIKO Co Ty na To), hod. Robert Pielach, wł. Robert Grzeszczyk 806. dosk, 3 Akita u Izis YASU, pręgowane z białymi znakami, 03.03.2005, PKR.V-12245, nr rej. 9114/XXIV/05, (Rengoku D`Obakasow-LIKA Czech Jakobin), hod. Izyda Bach-Żelewska, wł. Maciej Sionkowski 807. dosk, zw. Mł YOKO Akita u Izis (FCI), czerwone z białymi znaczeniami, 03.03.2005, PKR.V-12168, nr rej. 73008/I/05, (RENGOKU D'Obakosow-LIKA Czech Jakobin), hod. Izyda Bach-Żelewska, wł. Paulina Andrzejewska, Piotr Matiakowski Klasa pośrednia 808. dosk, bez CWC REN`AI SABI Halne Wzgórze, czerwone, 25.07.2004, PKR.V-11477, nr rej. 71523/I/04, (CH. PL., MŁ. CH. PL. BOS Kumade-THAYLA Halne Wzgórze), hod. Jolanta Talaga, wł. Dariusz Migdał Klasa otwarta 809. dosk, CWC, NSwR, BOB LIKA Żelazny Jar, złote, 02.02.2003, PKR.V-10228, nr rej. 68917/I/03, (P`KOSHU D`OBAKOSOW-BI Żelazny Jar), hod. Violetta Papierska, wł. Łucja Orłow-Gozdowska 810. bdb LUNA Żelazny Jar, złote, 02.02.2003, PKR.V-10627, nr rej. 69742/I/03, (P`KOSHU D`OBAKOSOW-BI Żelazny Jar), hod. Violetta Papierska, wł. Elżbieta Orłow 811. nb SHIRA TORI Eskimo River, czerwone, 19.09.2004, PKR.V-11882, nr rej. 8965/XXIV/04, (BOKASZI Omono Gawa-AKIKO - IZUMI Argus Urada), hod. Urszula Ryszewska, wł. Sławomir Kaczmarski sędziowanie powiedziałabym hmm ciekawe... jak Lila wróci to wstawi zdjęcia, ja już na takie szaleństwo czasowe niestety nie moge sobie pozwolić :(
abigail Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 super Daria!!!! jesteś fotoreporter-ka obieżyświat!!! do tego błyskawica w klawiaturze...:-) może jeszcze jakieś zdjątka????? A ja osobiście jestem "fanką" Fokusa Roal - świetnie mu poszło, zdaje się NPwR? pzdr
Agappe Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='abigail']super Daria!!!! jesteś fotoreporter-ka obieżyświat!!! do tego błyskawica w klawiaturze...:-) może jeszcze jakieś zdjątka????? A ja osobiście jestem "fanką" Fokusa Roal - świetnie mu poszło, zdaje się NPwR? pzdr Fokus troszki łysiejący, jego kudły były wszedzie ;) wylizał mnie i wyskakał sie po mnie jak sie tylko dało ;) a że jeszcze miałam smakołyki, to już w ogole fajna byłam ;) nawet dał mi sie troche okiełznać przed ringiem ;) zdjęć FOKUSa i REN'AI SABI niestety nie mam, bo sie zajmowałam czym innym.. a chwilowo wstawie tylko Zw.Rasy (zdjęcie jest w oryginalnej wielkości, wiec jak klikniecie na nie to sie pokaze duże).. cóż sami oceńcie
Agappe Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 aaaa Agnieszko jeżeli jestes niecierpliwa i nie poczekasz na zdjecia Lili to moge Ci @ wysłać ;)
cleo2000 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 hmmm ciekawe wyniki zarowno w Berlinie jak i N D dobrze ze niepojechalismy z Chikaka i Fumiko
cleo2000 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 a kto sedziowal w Nowym Dw. ? jak tak dalej bedzie sie dzialo to nasza Chikake trzeba bedzie pokryc jakims Duzym Japonskim ;) ;) ;) ;) ;) zeby szczeniaki mialy jakies szanse na wystawach:eggface: :lookarou:
abigail Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Agappe napisał(a):aaaa Agnieszko jeżeli jestes niecierpliwa i nie poczekasz na zdjecia Lili to moge Ci @ wysłać ;) Hej! ja dopiero włączyłam komputer! ale zdjęcie jedno.... ale za to BOBa!.... Suczka jak widać poszalała, sędziowie też:cool3: Musiała się chyba przecudnie prezentować w ruchu, skoro zdobyła BOBa? za to na tym zdjęciu widać w tle śliczne zwierzątko?????? macie jeszcze jakieś foty:cool1: Cleo: sprawa berlińskiej wystawy jest kolejnym życiowym naszym DOŚWIADCZENIEM, z którego nie omieszkam wyciągnąć głębokich... wniosków:evil_lol: Może szkoda, że nie było więcej czerwonych polskich akit, ale to już za nami:multi: Nowe atrakcje przed nami;)
Agappe Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 abigail napisał(a):Hej! ja dopiero włączyłam komputer! ale zdjęcie jedno.... ale za to BOBa!.... Suczka jak widać poszalała, sędziowie też:cool3: Musiała się chyba przecudnie prezentować w ruchu, skoro zdobyła BOBa? za to na tym zdjęciu widać w tle śliczne zwierzątko?????? macie jeszcze jakieś foty:cool1: piesek z tyłu zdjęcia to młody halniak ;) zdjęć jeszcze troche jest, ale to Lila ma je obrobić i wstawić.. ona też chodziła z aparatem, wiec powinna miec fokusa i ren'ai sabi a ja wracam do mojego zarządzania i macierzy ;)
Asiunia02 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 abigail napisał(a): Cleo: sprawa berlińskiej wystawy jest kolejnym życiowym naszym DOŚWIADCZENIEM, z którego nie omieszkam wyciągnąć głębokich... wniosków:evil_lol: Może szkoda, że nie było więcej czerwonych polskich akit, ale to już za nami:multi: Nowe atrakcje przed nami;) I jak tu pozniej wytłumaczyc ludzia roznice miedzy akitą djp i nie wiadomo czym :( Nawet nie mozna sie na wynikach z wystaw oprzecz.
Agappe Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Asiunia02 napisał(a):I jak tu pozniej wytłumaczyc ludzia roznice miedzy akitą djp i nie wiadomo czym :( Nawet nie mozna sie na wynikach z wystaw oprzecz. no niestety czasami można miec problem.. przypominam np., ze w 2004 została pokazana ta suczka (BIAKUREN NO KAORI Kwiaty Kwitnącej Wiśni ) na 3 wystawach: Białystok 29.VIII.2004, sędzia M. Supronowicz - oc.bardzo dobra, lokata I Włocławek 5.IX.2004, sędzia A. Waszkowski - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II Legionowo 3.X.2004, sędzia Z.Jakubowski - oc.dostateczna, lokata III i tylko sędzia Zygmunt Jakubowski potrafił zauważyć wady dyskwalifikujące ją z hodowli..
Recommended Posts