christoph Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Dzień dobry! To znowu ja. Nie było mnie trochę czasu, po powrocie z Katowic próba zgrania zdjęć z aparatu na komp zakończyła się totalną klęską. Po włączeniu nieprzewidziany przepływ energii zrobił tylko jedno zdjęcie i na tym sprzęt zakończył działalność. Tym sposobem dopiero dzisiaj mogłem włączyć się znowu do sieci. Rano spróbuję wstawić parę zdjęć, których jeszcze nie ma (m.in. z BOG).
Iwona&Wiki Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='Asiunia02']Wklejaj jak najwiecej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszymy sie z kazdego zdjecia. Jak sama pewnie zauwazylas Oczywiście, że zauważyłam - "cieszycie się" i to jakim zgodnym chórem. Ale to akurat, bez urazy, "najmniej mnie zaima". I naprawdę miło mi, że kilka osób, na ten przykład Ty, Asiu, nie przyłączyło się tego chórku. Może i dlatego, że rzeczywiście cieszycie się. Jeśli tak - to super.:lol: :lol: [quote name='Asiunia02']Ja tak samo jak juz ktos na dogo popieram pomysl zamieszczenia jej zdjec na stronie hodowczyni w dziale akita długowłosa, bo tam ich mało, a one takie słodziaki Ależ Wikiszon od dawna ma swoją stronę i sporo zdjęć na stonie Izis. Np.: lub . A z tych zdjęć nawet dla mnie, laika, oczywista jest dłuuuugowłosowatość:lol: Wiki. [quote name='Asiunia02']Co do mysli o stworzeniu rasy Akita długowłosa to juz kiedys gdzies czytałam, ze moze cos kiedys takiego powstanie... Nie wiem, czy właściciele takich Aki są zainteresowani - ja osobiście zdecydowanie nie jestem. Pewnie dlatego to nie moje zmartwienie. Są ważniejsze - znowu wylazły stada kleszczy!:placz: Dzisiaj byłam na stronie PA-LIS'a i widziałam, że macie u siebie DPJ. A ja mam pytanie: Czy generalnie są one trudniejsze od "zwykłych" Akit, np. bardziej dominujacy charakter? Czy to jedynie fałszywa, obiegowa opinia?
abigail Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 CHRISTOPH - widzisz, ta złośliwość rzeczy matwych... Czekamy na foty
abigail Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Zobaczcie jakie udało mi się trzasnąć wczoraj zdjęcie w ogrodzie.....
abigail Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 [quote name='abigail']Zobaczcie jakie udało mi się trzasnąć wczoraj zdjęcie w ogrodzie..... Nooooo doooobra :diabloti: PRIMA APRILISSS:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: oczywiście takie kwiatki i motylki, w tym tempie wegetacyjnym zo0baczymy chyba za rok....:shake:
Asiunia02 Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Iwona&Wiki napisał(a): Ależ Wikiszon od dawna ma swoją stronę i sporo zdjęć na stonie Izis. To, ze sa to wiem, ale w dziale akita długowłosa by sie przydaly, bo 3/4 osob najpierw trafia do strony izis ze wzgledu na adres i czyta rozne "ciekawe" rzeczy. Iwona&Wiki napisał(a): Dzisiaj byłam na stronie PA-LIS'a i widziałam, że macie u siebie DPJ. A ja mam pytanie: Czy generalnie są one trudniejsze od "zwykłych" Akit, np. bardziej dominujacy charakter? Czy to jedynie fałszywa, obiegowa opinia? Ja mam juz teraz tylko jedna suke DJP i powiem tak: JEST MENDA :)
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Próba wstawienia "po nowemu" zdjęć z wystawy w Katowicach. Psy szczenięta Inochi, Kaminari, Musha
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Poszło dobrze, to wstawiam dalej Psy szczenięta-Musha Tajgeta Psy Młodzież-Akita u Izis Yorito, Cyryl Dolina Wiązów
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Psy pośrednia: Hokori-Takai i Hoseki Halne Wzgórze Hokori Hoseki będzie jeszcze później... Psy otwarta-Imbir Puchate Kręple
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Psy Championy-Amai Bakira Psy - porównanie BOS cd Suki szczenięta - Kami, Kitsune, Iru Iczczite Suki szczenięta - lokaty - Kami, Kitsune, Iczczite, Iru
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Suki szczenięta - lok. 1 - Kami Halne wzgórze FCI Porównanie Najlepsze Szczenię - Inochi, Kami Suki młodzież - Arashi Tajgeta, Atsumi Tajgeta, Cama Dolina Wiązów cd Cama Dolina Wiązów, Carmen Dolina wiązów, Malwa Puchate Kręple cd Tycon Emi Go, Yoshi Rilaf
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 cd Arashi Tajgeta Cama Dolina Wiązów Yoshi Rilaf cd suki młodzież - Arashi Tajgeta, Atsumi Tajgeta, Cama i Carmen Dolina Wiązów Carmen Dolina Wiązów, Malwa Puchate Kręple, Tycon Emi Go, Yoshi Rilaf Arashi Tajgeta Atsumi Tajgeta Cama Dolina Wiązów Carmen Dolina Wiązów
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Tycon Emi Go cd Tycon Emi Go Yoshi Rilaf Suki młodzież - lokaty - Arashi Tajgeta, Malwa Puchate Kręple
weihaiwej Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Kolejne zdjęcia, super!:multi: Chris, wstawiaj dalej, czekamy :)
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Suki młodzież lokaty - 3-4 Suki młodzież - lok.1 Arashi Tajgeta Suki pośrednia - lokaty - 1 - Ryoko Halne Wzgórze FCI lok. 2 - Daichi Omono-Gawa Suki otwarta - Aikyo z Hrabovskeho Dvora, Kamiza Puchate Kręple Kamiza Puchate Kręple Suki otwarta - lokaty - 1.Aikyo, 2. Kamiza Aikyo Suki Championy - Bu Yamamoto, Gama Puchate Kręple Gama Puchate Kręple Lokaty - Bu, Gama Suki - wybór BOS Suki - CACIB i Res.CACIB - Bu Yamamoto i Ryoko Halne Wzgórze FCI
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Psy wybór CACIB cd i po sędziowaniu... Odwiedziny miejscowego szczeniaka na wystawie... Bushi przejął pałeczkę od Kitsune... I się zaczęło. Piątkowy BIS Szczeniąt - rasę reprezentuje Inochi czy już dobrze się ustawiłem? wśród konkurencji... panie sędzio, czyż on nie biega pięknie? pokażmy się z jak najlepszej strony... A my kibicujemy dzielnie WSZYSCY. Ajajaj, co to teraz będzie...
christoph Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Naszemu szczeniakowi się nie udało, to może nasza Championka stanie na pudle? Prosę Pana, cy za to mozna stanąć na pudle? A co sobie myślisz, że konkurencja śpi? A tymczasem konkurencja nie śpi, nawet stroje odpowiednie sobie przygotowała... tymczasem szybowiec już się niecierpliwi... kolejni konkurenci... i następni, ależ tłok... Prosę Pana, cy juz jesteśmy bliżej finału? Nareszcie... A na jedynce dają to samo? Tylko, czy aż puchar za BOG 3. A coś do zjedzenia dla mnie? @Musha. Na koniec relajci jeszcze raz gratulacje. BOG3 na międzynarodowej to nie byle co. Mam nadzieję, że uwieczniający dla potomnych powyższą relację załapie się na resztki z obiecanej beczki. Moja bardzo lubić wyciągi z chmielu;) Pozdrawiam i do zobaczenia następnym razem.
Gosica Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 :multi: piękne zdjęcia CHris... wielka przysługa. :) ja tez cos mam.. oznaki wiosny ciag dalszy. Oto małe migawki zycia w lesie zrobine na dzisjejszym spacerze ... Troszke kwiatuszków:lol: a oto poszukiwany krzew , dla wiosnomaników..:razz: Było tez i tak , dosyc ponuro lecz jakże tajemniczo A oto łapeczka Aresa .... Pozdrówka wszytkim , bardzo bardzo ciepłe:)
Musha Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 [quote name='christoph']Naszemu szczeniakowi się nie udało, to może nasza Championka stanie na pudle? Prosę Pana, cy za to mozna stanąć na pudle? A co sobie myślisz, że konkurencja śpi? A tymczasem konkurencja nie śpi, nawet stroje odpowiednie sobie przygotowała... tymczasem szybowiec już się niecierpliwi... kolejni konkurenci... i następni, ależ tłok... Prosę Pana, cy juz jesteśmy bliżej finału? Nareszcie... A na jedynce dają to samo? Tylko, czy aż puchar za BOG 3. A coś do zjedzenia dla mnie? @Musha. Na koniec relajci jeszcze raz gratulacje. BOG3 na międzynarodowej to nie byle co. Mam nadzieję, że uwieczniający dla potomnych powyższą relację załapie się na resztki z obiecanej beczki. Moja bardzo lubić wyciągi z chmielu;) Pozdrawiam i do zobaczenia następnym razem. nie ma sprawy dzięki za zdjęcia z BOG
Iwona&Wiki Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 [quote name='Gosica']...Oto małe migawki zycia w lesie zrobine na dzisjejszym spacerze ... Troszke kwiatuszków:lol: A oto łapeczka Aresa .... Prześliczne!!! Szkoda, że u nas nie ma tych bajkowych szafranów i śniezyczek - szczerze zazroszczę. Tym bardziej, że jeszcze NICZEGO nie ma, oczywiście oprócz olbrzymich kałuż. Dlatego ostatni widok jest mi bardziej znajomy.:smile: Ale jeszcze trochę i na pocieszenie bedziemy mieli zawilcowe dywany. Może i nie tak bajeczne, ale też urocze. zdjęcie nistety g... jakości - komórka:oops: , ale na pierwszych spacerach z Wiki nie pamiętalismy o aparacie.
Asiunia02 Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 chciałabym bardzo poprosic o zmiane adresu przy linkach do naszej strony. nowy adres to www.akita-palis.com i juz wkrótce pojawi sie na tym adresie nasza nowa strona. Dziekuje bardzo !!!!
Kasia_i_Łukasz Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 [quote name='christoph'] A my kibicujemy dzielnie WSZYSCY. Ajajaj, co to teraz będzie... Chris jak zwykle nas nie zawiodłeś. Śliczne fotki, wszystko starannie opisane, jednym słowem SUPER!! :klacz: Powyższe zdjęcie dosłownie mnie "powaliło" :megagrin: Ps. Chris bardzo proszę o przesłanie na mój e-mail: jabola@poczta.onet.pl zdjęć Aszki-Araszki :modla: Z góry pięknie dziękuję :cool3:
Kasia_i_Łukasz Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Wczoraj postanowiliśmy poszukać, razem z akitkami, pierwszych oznak wiosny na naszej jurze. Tym razem wybraliśmy się do Złotego Potoku. Efektem naszych poszukiwań są poniższe zdjęcia: niebieściutkie niebo :loveu: wiosna :multi: jaskiniowcy :p kolejny znak :loveu: wiosenne pozdrowionka :hand:
Agappe Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 haha mi te zdjecia bardziej jesień przypominają niż wiosne.. no może poza tym fioletowym kwiatuszkim ;) w warszawie śnieg już stopniał całkowicie, trawka i drzewka zielenieją a Anata ma już dość tej pogody.. za ciepło .. dzis nawet z ulubionym kolegą nie chciała sie bawić.. ani za patykiem nie latała :/
Recommended Posts