Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='borsaf']Ja tu przez przypadek, ale witam wszystkich serdecznie. Galerie mam juz w zakładkach bo z wyszukiwaniem sobie kiepsko radzę. Matagi bardzo dziekuję za odp. na prv. Na tych fotach faktycznie mozna sobie pooglądac jak akitki sie wystawia. Znajomi maja akitę, pieska, ma juz 4 lata i chca go wystawić by dotal ewentualnie reproduktora bo juz kolejka hodofffców sie do nich ustawia, a oni by chcieli wszystko lege artis załatwić, a nie pokątnie. Sęk w tym, że są zieloni jeśli chodzi o wystawy, stąd moje posrednictwo. Nie ma za co dziękować!:lol: Mam nadzieję,że pomogłam troszkę!;)
abigail Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Pani od suczki, przesympatycznej mordki (wyraz kufy dziwnie znajomy)skądinąd pewnie się nie odezwie, bo strasznie nerwowo jakoś ponapisywała (coś strasznie ktoś tu musiał narozrabiać na Dogo:-? ) A suczka jeżeli ma metryczkę to z pewnością może wystąpić do oddziału po rodowód (należy jej się jak psu micha, tylko kosztuje "stówę" około) Widziałam na wystawie w Nowym Dworze Mazowieckim osobę która przyprowadziła swoją ukochaną akite do oceny na ring. Białą długowłosą- sędzia na wystawie ocenia całego psa - właściciel poddając akitkę ocenie sędziowskiej dowiaduje się o niej nieco więcej niż to, że jest kochana (wszyscy mamy przesłodkie i kochane psiaki:-)) czy np że ma inny włos. A swoją drogą suczka ma bardzo skromnie przedłużony włos... jakby trochę przystrzyc, tak minimalnie.... - rzecz ta bardzo podobno popularna np w Czechach ............................
abigail Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Jakby ktoś nie łapał, to z tym strzyżeniem to oczywiście ŻART:diabloti:
Agappe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 dobrze, że napisałaś coś w ramach wyjaśnienia bo już sie przeraziłam:crazyeye: :crazyeye: , że do zbrodni namawiasz ;p :mad: :mad:
Asiunia02 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Agappe napisał(a):dobrze, że napisałaś coś w ramach wyjaśnienia bo już sie przeraziłam:crazyeye: :crazyeye: , że do zbrodni namawiasz ;p :mad: :mad: Daria a ty nigdy sie nie spotkasz z fryzjerstwem wsrod akit ??? :) mamy taki jeden znany przypadek :)
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Iwona&Wiki !!! Witam w galerii akitowej!:lol: :multi:
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Asiunia02 napisał(a):Daria a ty nigdy sie nie spotkasz z fryzjerstwem wsrod akit ??? :) mamy taki jeden znany przypadek :) :megagrin: :jumpie: :evil_lol: Hiii hiii!:diabloti: Ostatnio widziany był tydzień temu-łysy jak kolano:roflt:
Asiunia02 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Przedstawiam Wam ulubiona poze mojej niuni, oczywcie na spanie :) Jak to mozliwe ze ona nie scierpnie :)
abigail Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='Agappe']dobrze, że napisałaś coś w ramach wyjaśnienia bo już sie przeraziłam:crazyeye: :crazyeye: , że do zbrodni namawiasz ;p :mad: :mad: No na takich żartach to się akiciarze chyba znają... A TY AGAPPE ŻYJESZ?????? zapracowana? Ja tu tyram i m.in. archiwizuję megaGigabajty zdjęć żeby znależć co nieco i powysyłać komu trza! przy okazji pamięć jutro nowa do mnie dojedzie:-) nagrałam płytkę ze zdjęciami z trzech wystaw... skasowałam z dysku i... nie mogłam otworzyć płytki (nówka sztuka i zepsuta:placz: ) ale to załamuje... no i wyniosłam ciężarówkę igieł wiadereczkami do lasu... robota całoroczna:-( Pozdrów Donyę bo tak cichutko siedzi!!!:sleep2: Chyba wszyscy zapracowani, ale myślę że wraz z rozkręceniem się na całego sezonu wystawowego zrobi się gwarno :agrue:
abigail Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Tamto to archiwalny motylek... letniii (ach wiosna ciągle śpi) a to poniżej to jedna z zajefajnych pozycji naszej Kitki
abigail Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Matagi! Musha woła o zdjęcia z Katowic To był wniosek formalny
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='abigail'] Pani od suczki, przesympatycznej mordki (wyraz kufy dziwnie znajomy)skądinąd pewnie się nie odezwie, bo strasznie nerwowo jakoś ponapisywała (coś strasznie ktoś tu musiał narozrabiać na Dogo:-? ) A suczka jeżeli ma metryczkę to z pewnością może wystąpić do oddziału po rodowód (należy jej się jak psu micha, tylko kosztuje "stówę" około) Widziałam na wystawie w Nowym Dworze Mazowieckim osobę która przyprowadziła swoją ukochaną akite do oceny na ring. Białą długowłosą- sędzia na wystawie ocenia całego psa - właściciel poddając akitkę ocenie sędziowskiej dowiaduje się o niej nieco więcej niż to, że jest kochana (wszyscy mamy przesłodkie i kochane psiaki:-)) czy np że ma inny włos. A swoją drogą suczka ma bardzo skromnie przedłużony włos... jakby trochę przystrzyc, tak minimalnie.... - rzecz ta bardzo podobno popularna np w Czechach ............................ "Panią od suczki,przesympatycznej mordki" znam osobiście!:lol: Mam nadzieję,że p.Iwona zajrzy jeszcze tutaj do galerii i napisze troszke więcej o Wiki,jej pochodzeniu itd.,a kto tu strasznie narozrabiał to ja :niewiem: :shake: Mnie również wyraz kufy Wiki przypomina pewną akitę....:razz: .
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='abigail']Matagi! Musha woła o zdjęcia z Katowic To był wniosek formalny Musha! Dwie godziny temu mówiłam::mad: Ściągnij sobie z dogo!:lol: Ja mam u siebie w komputerze taki sam rozmiar jak na dogo!:lol: (500x375 pikseli).Ściągnij sobie i powiększ -program do obróbki zdjęć masz -osobiście Ci go nagrałam na płytkę!!!;) :eviltong: Ja gdybym apiać miała powiększać to,co już raz zmniejszyłam to bym już chyba dostała....:stupid: :evil_lol:
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Haloooooooo Halooooo!!!!!:laola: :cunao: :BIG: :tort: Galeria Akit ma już 500 stron!!!
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Agnieszko!;) Ta fotka Kitki troszkę duuuużaaa;) :eviltong: A ja się zapytywuję wszystkich: kto zgłosił do Łodzi swoje makity?kto zgłosić zamierza?zgłaszać można jeszcze do piątku....:multi: A kto będzie na Wiosennej w Nowym Dworze Mazowieckim?Z kim się tam spotkam?:roll: Będę testować nowy fotoaparatczyk....:lol: Może ktoś sie tu odezwie?Bo jakoś od pewnego czasu gadam /może być też piszę:evil_lol: / sama do siebie....:evil_lol: :p
abigail Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 To do łodzi sie termin kończy??????????????????//
Agappe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: napisałam bardzo długiego posta a jak go chciałam wysłać to dostałam odpowiedź The server is too busy at the moment. Please try again later. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Musha Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Aga razem z Darią macie ogromne:lol: :lol: :lol: poczucie humoru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uśmiałem się bardzo :loveu: :loveu: wasze uwagi odnośnie długowłosej są obłędne Pytanie do właścicielki akitki długowlosej z jakiej hodowli jest ta piękność? jestem w stanie zrozumieć twoją opinie ponieważ uważam iż każdy powinien znać zarówno zalety jak i wady swojego ogona.
Agappe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='Matagi']Agnieszko!;) Ta fotka Kitki troszkę duuuużaaa;) :eviltong: A ja się zapytywuję wszystkich: kto zgłosił do Łodzi swoje makity?kto zgłosić zamierza?zgłaszać można jeszcze do piątku....:multi: A kto będzie na Wiosennej w Nowym Dworze Mazowieckim?Z kim się tam spotkam?:roll: Będę testować nowy fotoaparatczyk....:lol: Może ktoś sie tu odezwie?Bo jakoś od pewnego czasu gadam /może być też piszę:evil_lol: / sama do siebie....:evil_lol: :p jak bardzo chcesz to moge przyjechać i Ci potowarzyszyć ;) /zaraz spróbuje odtworzyć to co napisałam wczesniej ehh /
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='Agappe']jak bardzo chcesz to moge przyjechać i Ci potowarzyszyć ;) /zaraz spróbuje odtworzyć to co napisałam wczesniej ehh / Pewnie,że chcę!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Akit jest zgłoszonych 13[SIZE=2] ! Chyba ta 13 nie pechowa będzie????:crazyeye: :roll: Bo sędzia cikawy,baaardzoooo...:cool3: :razz:
Agappe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='abigail'] No na takich żartach to się akiciarze chyba znają... A TY AGAPPE ŻYJESZ?????? zapracowana? Ja tu tyram i m.in. archiwizuję megaGigabajty zdjęć żeby znależć co nieco i powysyłać komu trza! przy okazji pamięć jutro nowa do mnie dojedzie:-) nagrałam płytkę ze zdjęciami z trzech wystaw... skasowałam z dysku i... nie mogłam otworzyć płytki (nówka sztuka i zepsuta:placz: ) ale to załamuje... no i wyniosłam ciężarówkę igieł wiadereczkami do lasu... robota całoroczna:-( Pozdrów Donyę bo tak cichutko siedzi!!!:sleep2: Chyba wszyscy zapracowani, ale myślę że wraz z rozkręceniem się na całego sezonu wystawowego zrobi się gwarno :agrue: no wiec tak.. żyje, żyje, tylko troszke zabiegana jestem (dziś sie dowiedziałam, że na za tyg mam wkuć 500stron zarządania, gdzie ten przedmiot nie ma dla mnie zadnej treści jak sie go czyta, a jak przychodzi co do czego to nagle pojawia sie problem.. no przecież to było takie oczywiste ;/ ), a temat cały czas śledze tylko czasem brak czasu, zeby przysiąść i coś napisac,, jeśli chodzi o Agnieszke to widziałam się z Nią w weekend.. na walizkach siedzi.. myslałam, że naszym kudłatym dzieciom zrobie radoche i sobie pobiegają razem i pozagryzają się.. a te przypomniały sobie o jakiś większych czułościach i zabawach jak trzeba było sie zegnać.. za to przynajmniej po 2h spaceru miałam w domu spokój + mokre spodnie do kolan i przemoczone buty ;p co do fryzjerstwa u akit tak oczywiscie wiem, ze jest to spotykane i w Polsce.. sama musze sie przyznać :oops: :oops: :oops: :oops: , że czasami Anacie podcinam włos przy poduszkach :lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol: żeby za dużo okolicy Anata do domu nie wnosiła ;p a jeśli chodzi o długowłose akity. widziałam jedną na żywo i byłam zakochana.. piesek był boski:loveu: :loveu: :loveu: jak dla mnie mogliby stworzyć taką oddzielną rasę ;) miło by czasem popatrzec na niektóre kudłacze na wystawach :)) Iwona witam i ja serdecznie na forum :) a jeszcze jesli chodzi o WAKIKO, no cóż nie będę się wyróżniać ( a co mi tam;p) i powiem, że również przypomina mi głowę pewnego psa :)
Matagi Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 abigail napisał(a):Kitka duża jest - dlatego :-) :mdrmed: :lol!: :biggrina: -rozumiem już!:evil_lol:
Agappe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 [quote name='Matagi']Pewnie,że chcę!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Akit jest zgłoszonych 13[SIZE=2] ! Chyba ta 13 nie pechowa będzie????:crazyeye: :roll: Bo sędzia cikawy,baaardzoooo...:cool3: :razz: plan sedziowania już widziałam, ale szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy sprawdzenie kto sędziuje ;p no to może wpadne jak znajde transport ;)
Agappe Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 aaa jeszcze o czymś zapomniałam napisać.. piękne zdjęcie Kitki :) tylko hmm ja sie chyba urwałam z choinki.. jakie jest rodowodowe białaski? ;p
Recommended Posts